Artık telefonlar kayıt altına alınıyor. Bu saatten sonra faturasız, kayıtsız telefon almak akıl karı değil.
Ben hiç faturalı telefon almadım. Onun için sorayım dedim. Benim sıfır telefon alacak gücüm yok. :( Kullanılmış telefon alacağım. Faturası var ve garantisi olduğu söyleniyor. Fakat cep telefonu faturasının o telefona ait olduğundan nasıl emin olabiliriz? Faturada IMEI numarası falan yazıyor mu? Yazması gerekir mi?
Yani adamın elinde yurt dışından kaçak gelmiş telefon vardır. Gider piyasadan aynı marka faturalı telefon alır. Bu telefonun faturasını da kaçak telefonu satmak için kullanabilir.
quote:
Orjinalden alıntı: DoubleDragon
Artık telefonlar kayıt altına alınıyor. Bu saatten sonra faturasız, kayıtsız telefon almak akıl karı değil.
Ben hiç faturalı telefon almadım. Onun için sorayım dedim. Benim sıfır telefon alacak gücüm yok. :( Kullanılmış telefon alacağım. Faturası var ve garantisi olduğu söyleniyor. Fakat cep telefonu faturasının o telefona ait olduğundan nasıl emin olabiliriz? Faturada IMEI numarası falan yazıyor mu? Yazması gerekir mi?
Yani adamın elinde yurt dışından kaçak gelmiş telefon vardır. Gider piyasadan aynı marka faturalı telefon alır. Bu telefonun faturasını da kaçak telefonu satmak için kullanabilir.
Faturada tabiiki söylediklerin düşünülmüş olduğu için Modeli imei nosu ve de alınış tarihi yazar. Kalan garanti süresinden, Faturadaki numarayı arayıp servisten ya da O markanın teknik servisini arayarak gerekli bilgileri alabilirsin. Faturayada güvenmiyorsan aldığın kişiden isimli imzalı xxxxxx imeili xxx marka cep telefonu tarafımdan xxxxx (isim)'a satılmıştır diye bir yazı iste..
Cevabın için teşekkür ederim. Yurt dışından alınmış faturalı telefonun IMEI numarasının kaydı için bir problem çıkar mı acaba?
Sanmıyorum yani elinde fatura oldukça kullanabilirsin bence, tam bilgim yok ama yurt dışından gelen adam burda atıyorum turkcell hattını takıp kendi hattını kullanamayacak mı? Elindeki faturayla kaydı mutlaka mümkün olmalı..
Cevabın için tekrar teşekkür ederim.
yurt dışından bile olsa fatura ibrazı ile kullanılabilecek diye biliyorum ben..