evet televizyon sony 80 ekran yeni aldım başka televizyonlarda telefon çalarken bu kadar cızırtı olmuyordu bu tv de aşırı şekilde hatta o anki akıştaki sesten daha fazla ses çıkarıyor götürdüm servisine normal dediler orda başka tvde telefonu denedim onda yapmadı gene normalmi dedim gene evet dediler anlayacağınız sorun garanti dışı alalı 2-3 hafta oldu sorunu çözebilirsek çıkartıcam garanti dışına
Tüplü televizyonlarda elektron akışının ve sinyalin elektromanyetik dalgalardan etkilenmemesi için kalkanlar olur. (Faraday Kafesi) Sizin televizyonunuzda o kafes ya yok ya da bazı devre elemanları korunan bölgenin dışında kalıyor.. Eğer alınan ürünün özellikleri arasında "magnetic shielded" ibaresini görürseniz mantıken garanti kapsamı dışında kalmaması gerekir... Bunu servis çalışanlarına adabıyla anlatırsanız belki kabullenmek zorunda kalırlar
[cins] arkadaşım onlardan gelen cvp aynen şu = napalım kardeş garanti dışı yapamayız ücret karşılığı yapılır ancak ben o zaman bu kadar para veresiye gider kaçak alırdım garanti dışı kalıcaksa dimi yani
evet ben de öyle düşünüyorum.. Hem manyetik korumalı hem de telefon sinyallerinden etkileniyor..! 20 yıllık siyah-beyaz televizyonlar bile etkilenmiyor.. Bunun neresi normal..? Olması gerekenin dışında bir durum.. vaadedilen özellikleri barındırmayan bir televizyon nasıl garanti dışı olurmuş..???
anlamıyorum yani bu kadar dandik bi durummu olabilir sorunun çözümü sizce yokmu ?? televizyonu kaldırıp atmakı lazım 4 mt den etki yapıyor ya
Eski bir Motorola merkez servisi çalışanı olarak ve de elektronikçi olarak ben bir kaç şey yama gereğini hissettim. Cep telefonuna bir mesaj yada çağrı gelmeden önce kısa bir süre için şebekeyle haberleşir Bu haberleşme anında haberleşmenin gücü cep telefonunun şebekeye olan uzaklığı ile eşittir.
Cep telefonları için pil ömrü çok önemli bir satın alma ktiteri olduğu için üreticiler bu süreyi uzatmak için donanımsal ve yazılımsal çok büyük çaba sarf ederler.Bu çaba sonucu telefonlarda Pil tasarrufu için "DEEP SLEEP MODE" yani "derin uyku modu" denilen bir durum vardır kullanıcı telefon ile bir süre iş yapmaz ise telefon sadece en önemli fonksiyonlarına besleme verir kapak açıldığında yada bir tuşa basıldığında "derin uyku modu" dan çıkar tüm gerekli fonksiyonlar çalışır duruma gelir.
Bu pil tasarrufu için telefon belli aralıklarla ( led indikatörü olan cihazlarda bu ledin yanması ile belli olur ) Baz istesyonu ile haberleşir ve aralarındaki uzaklığı hesaplarlar bu hesap sonucu cep telefonu verdiği sinyallerin pil tasarrufu için çıkış gücünü ona göre ayarlar daha fazla güç sarf ederek pil ömründen gereksiz yere tüketmez. Şebeke ile haberleşme anında cep telefonundan çıkan sinyaller çok güçlü ve yüksek frekanslı olduğundan harmanikleri ses devresine etki ederek parazit yaratır ( iş yerimde kullandığım Power supplay cep telefonu yanıda ve çalma anında olursa kendi kendine voltajı arttırıyor ) bu parazit bazı alıcılar tarafından değişik seviyelerde hissedilir ve her cihazda bir hassasiyet farklı olur.
Gelelim saadete cep telefonu Televizyondan çok uzakta kalamıyorsa Televizyon içirsinden ses katını ekranlayarak bir nebze olsun bu parazitsel ses azaltılabilir .Tabii servis böyle bir işle uğraşırmı bilemem.Ama ekranlama yapılarak bu ses makul bir seviyeye çekilebilir..
Saygılar . Melih
melih.yanardağlar sağol hocam ama işin komik yani serviste aynı marka başka televizyonda yapmaması bu olayı ve garanti kapsamı dışına çıkarılması bu iş masraflımıdır ?? bunun bilgisini alabilirmiyim mümkünse
Serviste aynı marka başka bir televizyonu etkilememesinin sebebi muhtemelen Baz istasyonu yakındır ve cep telefonu yazılmı gereği daha az güç harcadığı için etkileşimde az olur. Ekranlama yada teknik adı Faraday kafesihttp://www.heka.com/physio/equipment/faraday.html ( bilgi için eklenmiştir )son derce ucuzdur. ekranlama olmayan yerlere bir tür teneke kaplanarak bu engellenir ama bu işlerden anlayan birinin yapması iyi olur deneyiminiz yoksa risk alırsınız tüm bunlar sadece bilgi amaçlı yazılardır.
yok zaten ben denemeyeceğim ama bir dipnot düşmek istemiyorum artık bundan sonra çoğu alette kaçak kullanıma gideceğim çünkü zaman kaybınız ve diğer uğraşlarınız cabası ... ufak bi sorunu halletmeyeceklerse ben neden garantili kullanayım????
melih hocam bilgilendirmen için sağol
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme