Şimdi Ara

Cep telefonlarına %20 zam!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
6.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Emre Eser’e konuşan Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) Başkanı Mustafa Turnacı, sektörün tamamının ithalatçı olduğunu ve kurdaki yükselişten olumsuz etkilendiklerini söyledi.

Turnacı şunları kaydetti: “Dolardaki artışı belli bir noktaya kadar tüketiciye yansıtmamaya çalıştık. Perakende mağazaları da bu süreçte zam yapmadı ama gelinen bu noktada ithalattaki kur seviyeleri bizim için çok olumsuz. Mecburen zam yapmak zorundayız. Bu artış da yüzde 20 olacak.”

Servise de zam

MOBİSAD başkanı, cep telefonu parçalarının Uzakdoğu pazarından dolarla ithal edildiğini belirterek “Buradaki arkadaşlarımız da maliyetleri artacağı için bunu fiyatlara yansıtacak. Dolayısıyla hem 2’nci el pazarında fiyatlar yükselecek hem de tamir ve servis ücretlerinde bir artış yaşanacak” dedi.

‘İstihdam kaybı da olacak’

Turnacı, cep telefonunun lüks olmadığını ve uygulanan Özel Tüketim Vergisi’nin (ÖTV) haksız olduğunu dile getirerek “Kur bu seviyedeyken satışlarımız daha da düşecek. Pazarımız daralacak. Nasıl akaryakıtta kur nedeniyle yeni bir ÖTV modeline gidildiyse bizim için de aynı modelin uygulanmasını talep edeceğiz. Yoksa çok sayıda istihdam kaybı olacak” diye konuştu.

Akaryakıtta döviz kuru nedeniyle artış yaşanacağı zaman ÖTV’de aynı oranda indirime gidiliyor. Böylece zam pompaya yansımıyor.

Kaynak:http://www.diken.com.tr/cep-telefonuna-yuzde-20-zam-geliyor/

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hiç merak etmesin %50 zam da olsa bu millet peynir ekmek gibi telefon almaya devam edecek.

Aralık 2014'de net ele geçen asgari ücret 846 TL imiş. Aralık ayında en son çıkan iPhone'un Apple Store fiyatı ise 2350 TL imiş. Yani asgari ücretin 2,77 katı. 2017 Aralık ayını baz alırsak asgari ücret 1404 TL idi ve en son çıkan iPhone 8 modeli 4200 TL'ye satılıyor. Yani 2,99 katı.

Buyrun bu da yıl bazında satış adetleri. Her sene 1'er 2'şer milyon artmış.

Türk milleti Chrome'u 0,5 saniye daha hızlı açabilmek için maaşının 5 katı da olsa telefon almaya devam edecektir.
    Oflu olmasam da ben de Trabzonluyum ve maalesef böyle o kadar çok kişi tanıyorum ki; bazen onların kafa yapısıyla yaşamayı denemek için takiye yapmak, ne bileyim empati kurmak istiyorum ama olmuyor. Bir tanesi "Artık sağlık ücretsiz. Hastaneye, eczaneye para ödemiyoruz" dediğinde, "Ödemediğini sanıyorsun ama ay sonu maaşından kesiliyor artık." demiştim. Aldığım cevap: "Olsun, eczanede eskisi gibi elden para vermiyorum ya, gerisinin önemi yok" demişti.

Zor... Çıldırmadan yaşamak için önemsememek, dalgaya vurmak en mantıklısı...
  • Bizde almayiz oldu bitti. Ha asgari ücretli gidipte iPhone x alıyorsa sorun bizde satın almasak fiyatı seve seve düşürürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Kur bu seviyedeyken satışlarımız daha da düşecek. Pazarımız daralacak

Hiç merak etmesin %50 zam da olsa bu millet peynir ekmek gibi telefon almaya devam edecek.

Aralık 2014'de net ele geçen asgari ücret 846 TL imiş. Aralık ayında en son çıkan iPhone'un Apple Store fiyatı ise 2350 TL imiş. Yani asgari ücretin 2,77 katı. 2017 Aralık ayını baz alırsak asgari ücret 1404 TL idi ve en son çıkan iPhone 8 modeli 4200 TL'ye satılıyor. Yani 2,99 katı.

Buyrun bu da yıl bazında satış adetleri. Her sene 1'er 2'şer milyon artmış.

Cep telefonlarına %20 zam!!

Türk milleti Chrome'u 0,5 saniye daha hızlı açabilmek için maaşının 5 katı da olsa telefon almaya devam edecektir.

• biz hep 500 liralık alıyoruz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • %50 de zam gelse, sıkıntı yok; millet almaya devam edecektir.. Çok değil, en fazla bikaç gün homurdanır sonra herşey unutulur
  • Ben hep 500 liralık Vestel telefon aldığımdan beni bağlamayan olay.
  • Telefon = çöp. Soayal medya dışında bir şey kullanmayanların gidip 5-6bin tl vermesi, telefonla zengin olduklarını sanan gösteriş meraklısı kitle tonla mevcut bu ülkede. Yine alırlar.

Birde geçen metroda konuşuyordı iphone 6 1800lere düştü diyodu erkek (2-3 arkadaşlar). Sonra kız nereye düştü aynı fiyat iphone fazla düşmez falan dedi. Çocuk açtı n11den gösterdi fiyatları. Kız afjdajdajra n11 den telefonmu alınır Vatan'dan alıcaksın diyip kişniyordu.
    Ben cringe oldum resmen. Bu ülkeye müstahak.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gecen ay mi 5a telefonu 570 liraya aldim Bulgaristan'dan, su anki fiyati 799 tl burada, kaydettirince bile daha ucuza geliyor.

Ayrica, sayin devletimizin uretiminde hic bir katkida bulunmadigi telefona 148 lira kaydettirme parasi istemesi bir bana mi dokunuyor acaba?

• Bence de artsın, ithalat azalsın... Ülkede herkese 5 yıl yetecek kadar cihaz vardır zaten... Millet 2 iPhone ile de gezmesin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: robotica

Gecen ay mi 5a telefonu 570 liraya aldim Bulgaristan'dan, su anki fiyati 799 tl burada, kaydettirince bile daha ucuza geliyor.

Ayrica, sayin devletimizin uretiminde hic bir katkida bulunmadigi telefona 148 lira kaydettirme parasi istemesi bir bana mi dokunuyor acaba?
    iphone 5s için 170 küsür lira kayıt ücreti ödemiştim geçtiğimiz aylarda, 148e düşmesinin sebebi seçimler olabilirmi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1234Rambo

Bu mesaj silindi.
    Konuyla ne alakası var bunun, körmüsün iyi oku.
  • quote:

Orijinalden alıntı: glory34

Bu mesaj silindi.
    Bizim sorunumuz dış güç değil, sizin gibi insanlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: java

Bence de artsın, ithalat azalsın... Ülkede herkese 5 yıl yetecek kadar cihaz vardır zaten... Millet 2 iPhone ile de gezmesin...
    O öyle olmuyor maalesef. Bizim satıcılar uyanık fiyatı hemen artırırlar ki çoktan artırmışlardır, birde bundan %20 eklerler , oh mis.
  • -OFLU- kullanıcısına yanıt
    Evet, 16 yıldır ülkeyi biz yönettiğimiz için Doların 5 lira olması bile bizim suçumuz. Ah kahrolası bizler yok muyuz!
  • emekci35 E kullanıcısına yanıt
    Meral gelince cebindeki parayı bilmeyip 36 ay taksitle iphone x alanların borcunu silecek

• quote:

Orijinalden alıntı: glory34

Evet, 16 yıldır ülkeyi biz yönettiğimiz için Doların 5 lira olması bile bizim suçumuz. Ah kahrolası bizler yok muyuz!
    Ne cahil insanlarsınız siz. Dolar çıktı diye lider değişmek isteyenler, evinde parasal sıkıntı çıkınca evin babasını mı değişiyorlar anlamıyorum. Siz konuşmaya devam edin. Anca konuşursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Proprietor

Meral gelince cebindeki parayı bilmeyip 36 ay taksitle iphone x alanların borcunu silecek
  • Temmuz ayında %20 gibi oranlar kusurat gibi gelecek.

Vaziyet alın.

• quote:

Orijinalden alıntı: -OFLU-

Ne cahil insanlarsınız siz. Dolar çıktı diye lider değişmek isteyenler, evinde parasal sıkıntı çıkınca evin babasını mı değişiyorlar anlamıyorum. Siz konuşmaya devam edin. Anca konuşursunuz.

Alıntıları Göster
    Evde parasal sıkıntı çıkmasının nedeni siyasi lider olduğu için zaten lider değiştirilmek isteniyor bilge insan.

Ekleme: Bu yazılanı da anlamayacağınıza eminim ama umut fakirin ekmeği işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xweser -- 26 Mayıs 2018; 19:13:4 >
  • Ekmeğe, elektriğe, suya, doğalgaza, benzine... gelen zamlar en güzeli, ikamesi yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.