Bildirim
cep sobası (pilli veya elektrikli)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
kimsenin bir bilgisi yokmu yahu elektronikçi bir arkadaş yapsın bir tane pilli ısıtıcı..
mesela elektrikli battaniyelerin mini halini düşünün.. ölçüleride 50*25 olabilir. bu mümkün mü?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arma_ardosi -- 24 Ocak 2007; 17:27:19 > -
Elektronikle ilgisi olmayan bir konu açtığınız için Teşekkür ederiz. Aklınıza her ne gelirse konunuzu sadece burada açın Lütfen.
Hemen cep sobası imalatına başlıyorum takribi 10 gün sürer. Fikir babası olduğunuz için size 10 adet eşantiyon gönderirim.
-
valla elektrikle çalışan ve elektronik devre içeren bir üründen bahsettiğimi sanıyordum.. acaba bahsettiğim ürün hangi kategoriye girer?
ve yapacağın ürün bana ne kadara patlar daha fiyat vermeden işe başlanır mı? -
Melih dostum, bi timer, sayısal termostat filan ekleyerek bizim başlığa ekleyebiliriz bence. Fiyat biraz yükselir ama, jet-set'ten çok müşteri bulunur sanırım. 15-20 W pili nerden buluruz ki? -
olur sobayı ben yapayım ama arkada bi el arabası gezmeli (batarya için )
bak kardeşim daha iyi bi fikir genelde doğuda askerlik yapanlar bilir askeri malzeme satan yerlerde cep sobaları var poşet halinde bunu kırıştırıyorsun ve ısı yaymaya başlıyor uzun süre de etkisi var(1 güne yakın)
abim operasyona çıkarken kullandığını söylemişti
umarın yardımcı olur -
Dağcılık malzemesi satan yerlerde kömürlüsü var. Tek kullanımlık poşetler israf gibi geliyor bana. -
bi ara ben duracel pile bi kablo bağlayarak şase yaptırıp pilin sınımasını sağlıyordum boylece ısıtıyordu soguk zamanlarda arasıra cebimde kullanmıştım basit bişiy şarjlı piler ile tekrar tekrar kulanabilirsin ama bazı piller direk kıvılcım yapıyor cebinide yakabilirsin !!! -
quote:
Orjinalden alıntı: express
bi ara ben duracel pile bi kablo bağlayarak şase yaptırıp pilin sınımasını sağlıyordum boylece ısıtıyordu soguk zamanlarda arasıra cebimde kullanmıştım basit bişiy şarjlı piler ile tekrar tekrar kulanabilirsin ama bazı piller direk kıvılcım yapıyor cebinide yakabilirsin !!!
Pil patlarsa daha iyi ısıtır gibi.
Şaka bir yana bu tehlikeli.
Bir ara görmüştüm.Ayakkabının içine rezistans döşemişler.12 V akü ile ısıtıyordu.Ama aküyü taşıması zor olabilir. -
aynen öyle bence de ısraf.. elektrikli battaniyeleri gibi ama ebat olarak iki karış büyüklükte olmaz mı?
quote:
Orjinalden alıntı: erroraesthumanum
Dağcılık malzemesi satan yerlerde kömürlüsü var. Tek kullanımlık poşetler israf gibi geliyor bana.
-
yüksek dirençli tel bulup bunu akkor laştırsak(apmulun içindeki gibi)
yada
düşük watli bi peltier bulup pille çalıştırsak
yada
bir alışveriş merkezinde cafe gibi bir maazada görmüştüm termal bot(bot ayrı satılıyo).
termal sistemi pille çalışıyo ve 50 ytl di galiba
sonuç alabilirz -
sırtımızda akü taşırız heralde -
quote:
yüksek dirençli tel bulup bunu akkor laştırsak(apmulun içindeki gibi)
E ampul zaten yok mu? -
Smd dirençleri seri yada paralel bağlayarak yüzeye yay. İşte sana incecik ısıtıcı. İllaki ısıtıcının telden sarılması gerekmiyor. -
iide kardeş ne kadar akım çekicek ve ne tür bi besleme koyucaksın bunu nerde taşıycak ve ne kadar süre çalışıcak bu dedin dirençli ısıtma bunu bizde biliyoruz ama ısıtılcak şey karınca deil insan :) -
buldum elektirik kaynağını şu çatılara takılıo ışığı elektiriğe çeviren aletler adı şimdi aklımda deil sırtımıza bundan koyarız :)
aslında bu sistemmantıklı üstündeki mont mesala bunun kumaşı öle bişi olcakki ışığı elektiriğe çevrilcek ve ısıtma yapıcak bence terletir bile ama öle bi kumaş üretme işi benim kafa almaz -
güneş pilimi?? aslında fiber optik teknolojisi ile belki 15 yıl içinde olabilir -
Arkadaşlar, lütfen konuyu dağıtmayalım: Konu cep sobasıydı, vücut sobası değil!!! Tartışmaya katılan arkadaşlar daha önce bir örneğini görmüşlerdir umarım.
-
cebinin neyini ısıtıcan pardonda -
Benzer içerikler
- lehim pastası nasıl kullanılır
- alüminyum lehim tutar mı
- usb kablo renkleri
- fişi prize takınca neden kıvılcım çıkar
- akan pil nasıl temizlenir
- lehim nasıl yapılır
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X