Şimdi Ara

cenneti vaat etmese kim inanır tanrılara

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kesinikle içi boş bir söz değil üzerinde uzunca düşünülmesi gerek.

Müslümanların çoğunun ikna yöntemi olarak namaz günde 15 dk sonucunda kaybedecek bir şeyim yok ama eğer Allah varsa sen çok şey kaybedeceksin tarzında maddeci-çıkarcı yaklaşımları bunun en büyük kanıtıdır.

Yahu kardeşim sen İslam inancına göre Allaha kayıtsız şartsız ibadet etmelisin.Eğer cehennemde sonsuza kadar yanacağını bilsen de yine ibadet etmen gerek inancına göre ama sen tombala mantığıyla ya çıkarsa der gibi ben inanayım ne olur ne olmaz diye düşünüyorsun bu inancına aykırı bir şey tabi ki inandığın-savunduğun kitabı açıp okuduysan...

• "Kim inanır!" olmaktan ziyade "Kim takar tanrıyı!" durumu ortaya çıkar. Zaten olay ödül ve ceza. Yoksa tanrı sevgisi filan hikaye. Dine davetlere, özendirmelere (Cennet) ve dinle ilgisi olmayanlara yapılan tehdit-korku aşılarına (Cehennem azabı) bakarsak bunu çok net görürüz. Yoksa tanrı umrumuzda değil, tanrı sevgisi filan hikaye. İnsanlar çıkarlarına bakıyor. Yadırgadığım bir durum değil, çünkü kişinin tanrıyı sevmesi için bir nedeni yok. Bilakis dert ve tasa dolu bu hayata gönderildiği için nefret bile edebilir. Esas olay cennet ve cenehhemdir yani ödül ve ceza.
  • Bence cennet olmasa dahi yine insanlar inanır. Cennetin inanıp inanmamakla bir ilgisi yok. Sadece cennet fikri ibadetleri arttırabilir. Eskiden de inançlar vardı ödül olmasa bile.
  • "Kim inanır!" olmaktan ziyade "Kim takar tanrıyı!" durumu ortaya çıkar. Zaten olay ödül ve ceza. Yoksa tanrı sevgisi filan hikaye. Dine davetlere, özendirmelere (Cennet) ve dinle ilgisi olmayanlara yapılan tehdit-korku aşılarına (Cehennem azabı) bakarsak bunu çok net görürüz. Yoksa tanrı umrumuzda değil, tanrı sevgisi filan hikaye. İnsanlar çıkarlarına bakıyor. Yadırgadığım bir durum değil, çünkü kişinin tanrıyı sevmesi için bir nedeni yok. Bilakis dert ve tasa dolu bu hayata gönderildiği için nefret bile edebilir. Esas olay cennet ve cenehhemdir yani ödül ve ceza.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 6 Temmuz 2017; 0:51:28 >
  • kitapları yazanlar insanlara bir şey vaadedilmediği sürece bir bir şey elde edemeyeceklerini çok iyi biliyorlardı.
  • Cehennem ile korkutmak bence daha etkili.
  • Yüce Allah'ın şöyle buyurduğu nakledilir.
    Cenneti istediği için veya cehennemden korktuğu için bana ibadet edenden daha zalim var mıdır ? Ben cennet ve cehennemi yaratmasaydım, ibadet olunmaya layık değil miydim?
  • Bazı arkadaşlar kabir azabını bayılmak sanıyor. Bu dünyada islamın emrettiği şeyler sadece insan olmayı daha kolaylaştıran bu dünyanın kısa olduğunu hissettiren akrabaya yardım etmeyi iyiliği tavsiye eden emirlerdir. Allahın varlığına inanmak için sadece bakmak yeterlidir makro dengelerle kurulmus bu dünyada bir yaratıcının olduğunu bilmek ona secde etmek onu kabul etmek bir erdemdir. Allah'ın huzurunda namaz kılmak herkese nasip olmayacaktır Allah bunu herkese nasip etmeyecektir. Gerçek bir müslüman Allaha inanan bir musluman ahiretede inanır ama ben bunun sonunda sonsuz cennet için korktuğum için değil gerçekten huzuru islamda bulduğum için ibdaet ediyorum. Çoğu kişide cennet için değilde şükretmek için ibadet ettiğinide biliyorum. Herşeyi 4/4 lük yapan biri cennetede gitmeyebilir bunu sadece Allah bilebilir dolayısıyla takdir onundur. Bu şununda garantisini vermemektedir ne kadar ibadet edersen et sonunda ödül olmayabilir . Bunu anlamak günümüz medyasından algısından değilde islamı yaşayarak öğrenmekten geçer.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    insanlar cennette ne yapacaklar
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ldr1907 kullanıcısına yanıt
    Yaratıcı kelamıysa ayet olması lazım hangi ayet bu ?

Mantıken bir inanç sisteminin bu hangisi olursa olsun ya vaad ya korkutma yapması şart yoksa taraftar bulmasına imkan yok,hristiyanlar haçlı seferleri döneminde bu savaşlara katılanların direk cennete gideceklerini bile vaad etmişler. Eğer bu şekilde davranmasalar kim eski inancını değiştirip bu dine veya inanç sistemine dahil olur ki.
  • Katılıyorum. Cennet cehennem olmasa kimse İslam'a inanmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olay sadece cennet cehennem değil ki. Adamların umurunda değil bunlar, içten içe inanmıyor çünkü. Insanlar bulundukları toplumun onayını almak için, uyum sağlamak için o dine mensup oluyor. Bunu günah bildiği şeyleri rahatça yapmalarından da anlayabilirsiniz. Sorsan gerçekten inandığı için olduğunu söyler. İnananlar ile polemiğe girmek zaman kaybı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Annalise -- 7 Temmuz 2017; 19:53:57 >
  • Bir müslüman Allah'ın gazabına uğramamak ve cehennem azabından kurtulmak için yaratacısına ibadet eder. Bu amaçla ibadet etmek caizdir. Genellikle halk, özellikle zahidler ve abidler bu maksatla ibadet ederler.

Cennete girmek ve oradaki nimetlerden yararlanmak için Allah'a ibadet ise evvelkine göre bir derece daha üstündür. Fakat sırf Allah'ın emrine uymak, rızasını kazanmak için Allah'a ibadet etmek daha üstün bir mertebedir. Bu ibadet sevgi temeline dayanır. Sevenin sevgilisine itaat etmesi türünden bir boyun eğme ve emredileni gönül hoşluğu ile yerine getirme halidir.

Peygamberlerin, sağ iken cennetle müjdelenen on sahabenin, velilerive ariflerin ibadetleri böyledir.

İman ve İbadetler adlı İlmihal kitabından

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bi kavram varsa inanılması normaldir. inkar anlamsız olur. bi şeyi vermesi ya da vermemesi onu inkar ettiremez.

ha vaad verir cayar yaln dolanla anılır ama yine de vardır. varlığına olan inanç ile o varlığın var olmasına rağmen oluşmayan adalet duygusu incinmişliğin ifadesidir.

dünya bahçesini bize ebeveynler verdi ilah değil. bu açıdan cenneti(japonyada okyanusa nazır bi klasik japon evini) ve cehhennemi( suriyede az önce doğmuş bi çocuğu) vaad eden bu iki kavramdır.

bunlara japonik kültürde iyi suriyeli kültürde ahmak yapan şey belki ilahtır ve bu zat akil bi düşünüşle sevilir ve sayılır bi kavram olabilir.
  • İster inan ister inanma zerre umrumda değil

Ben Allah yolunda cehenneme gitmeye razıyım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.