Şimdi Ara

Cennet Ve Cehennem Sonsuz Mu ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
1
Favori
2.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bunnlarin alayi hikayee masal, baska biryerde dogsaydiniz bu tartışmaları yapmayacaktiniz.Dinin doğduğun yere göre belirlenir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

•  Cennet Ve Cehennem Sonsuz Mu ?
  • mcquazer kullanıcısına yanıt
    sevgili yol arkadaşım;

dizüstü çökmek tabiri bana hep ilginç gelmiştir. ilahi mesaj notebooku yıllar önce buldu hatta ilk mavi ekranı da gökyüzü yaptı diyen de çıkmadı ama olsun inancımız çıkacağı yönünde.

dizüstü çökmek tabir olarak kuranın ağırlığını yüklenmek olarak da tevil edilebilir. biz onlara kuranı yükleriz ve onlar sanki bir rasulu taşıyan bineğin dahi çöktüğü gibi ayetin ağırlığı ile çökerler. buradaki esaslı yaklaşım noktası kitabullahın ayetsel yükünü çekmek manasındadır. sırtlarına kuranı yüklenmişler de cehennemde yol arıyorlar gibi.

total manada kitabi olarak kişinin hem kitapta yer alıp hem de kafir olarak anılması sonuç bakımından mümkün değildir. kitab o kişiyi değiştirecektir. zira vazifesi budur vaadi budur ve bunu yapabilecek kainat kadar gücü nedeni ve vesilesi vardır. Yaradanu teala iman edin demişse iman edilecektir. eğer iman edilmemişse demek ki iman edin dememiştir.

insan ben imani hakikatleri anlatamıyorum deyince kitabı da öyle aciz zanneder ve hata eder. bence kitabullahtaki şiddet içerisindeki acziyeti anlatan ifadelere anlam verirken dikkatli olma zorunluluğu vardır. özellikle sonsuz cehennem lafzını çok düşünmek tefekkür etmek gerekir.

saygılarımla....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 15 Şubat 2016; 16:55:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: görkemöztürk

Cennet Ve Cehennem Sonsuz Mu ?

İyimiş bu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bunlar derin konular hiç girmeyelim korktum :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: webbie

Tanrı diyor ki, "İstediğin kadar dürüst olun, namuslu olun, iyilik yapın, insanlara faydalı olun; eğer kendini size göstermeyen bana inanmıyorsanız, yaptıklarınızın hiçbir anlamı yok. Ben sizi bana itaat etmeniz için yarattım, çünkü başka işim gücüm yok. Ayrıca, sınav yeri olan dünyaya bazılarınızın kalp gözünü kapatarak gönderdim ve kalp gözünüzü ben kapatmış olsam bile, cehenneme gitmeyi siz hak etmiş olacaksınız. Ayrıca, siz daha doğmadan önce sizin hangi yolu izleyeceğinizi bilmeme rağmen, sizi o yoldan döndürmeyerek cehennemde yanmanızı seyredeceğim."

Yoksa öyle mi? . TAbi birde 100 yıllık hayatın karşılığı olarak bazılarının sonsuza dek kalacağı cennnete bazılarının da sonsuza dek kalacağı cehenneme gitmesi bahsi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbatrosD.IIIFazılBey -- 15 Şubat 2016; 21:01:59 >

• varolma ihtimali sonsuz olma ihtimalinden daha düşük
  • cakiyyyy C kullanıcısına yanıt
    Evet sonsuzdur bunda mantık ararsan sana daha fazla şey söylerim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • fundabjk F kullanıcısına yanıt
    Bunlar senin korkularından doğmasını zaten?

• ArapŞeyhi kullanıcısına yanıt
    Nasıl şeyhsin sen net cevap ver
  • Söyle bakalım.
  • cakiyyyy C kullanıcısına yanıt
    Uçan atlar omuzdaki melekler
  • Eger varlarsa sonsuz olmalilar. Cunku diger durumda zamanin geri kalaninda yine "hiclik" hakim olacak.

- Cezalar da Mukafatlar da bitti arkadaslar dagilabilirsiniz...
    - Ee, ne olacak simdi ?
    - Bitti, kapatiyoruz cennet cehennemi.

Bu da zaten cenneh - cehennem in olmamasi anlamina denk geliyor. O yuzden varsa eger sonsuz olmalidir.

• quote:

Tanrı diyor ki, "İstediğin kadar dürüst olun, namuslu olun, iyilik yapın, insanlara faydalı olun; eğer kendini size göstermeyen bana inanmıyorsanız, yaptıklarınızın hiçbir anlamı yok. Ben sizi bana itaat etmeniz için yarattım, çünkü başka işim gücüm yok. Ayrıca, sınav yeri olan dünyaya bazılarınızın kalp gözünü kapatarak gönderdim ve kalp gözünüzü ben kapatmış olsam bile, cehenneme gitmeyi siz hak etmiş olacaksınız. Ayrıca, siz daha doğmadan önce sizin hangi yolu izleyeceğinizi bilmeme rağmen, sizi o yoldan döndürmeyerek cehennemde yanmanızı seyredeceğim."

Şu yoruma bakıyorum, burada milletin kafasını karıştırmaktan başka bir şey yapmıyorsunuz. Bunların cevabını daha önce farklı konularda defalarca söyledim. Hiçbir cevapta veremediniz. Sizin niyetiniz farklı. Eğer bana ne diyorsan cevabını aldığınız şeyi tekrar milletin kafası karışsın diye gelip burada tekrarlamayın.

Bir şey söylediğimiz zaman bana bilimsel açıklamasını göster diyenler burada bir ayet üzerinde prof gibi açıklamalar yapıyor. Şimdi diyeceksin ki ben anlamayacaksam niye o zaman Kuranı Kerim geldi ? Sen anlamayabilirsin, herkesin zekası bir değil. Bazıları o ayete bakıp neyin ne olduğunun farkına varıyor. Varmıyanlar içinde alimler binlerce kitap yazmışlardır. O kitaplarda gidip cevaplarını bulabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kutbulmus

quote:

Yoksa öyle mi? . TAbi birde 100 yıllık hayatın karşılığı olarak bazılarının sonsuza dek kalacağı cennnete bazılarının da sonsuza dek kalacağı cehenneme gitmesi bahsi var.

işte oraları senin gibi dalga geçenler için var
    beğensen de ,beğenmesen de yaptıklarının karşılığını tastamam alacağın gün olacak
    ibadet edip iyi insan olanlar gülecek ,dalga geçip gülenlerle ise ,dalga geçip gülünecek
    yani yaptığının karşılığını alacaksın

100 yıl değilde 1000 yıl yaşasan cehenneme razı mı olacaktın ?

peki bu dünyada bir sürü kötülük yapıp ,cezasını görmeden ölenler için ahiret olmasa daha adil mi olurdu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: geleceği olmayan adam

cennet ve cehennem yok

sende ilah mısın ?
  • Bir ömür için sonsuz cehennemi mantıksız bulanlar şöyle birşey düşünüyor. Reenkarnasyon mutlaka olmalı .

Reenkarnasyon u zaten hiç sevmem .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • HADO77 kullanıcısına yanıt
    Cennete cehennem yokmuş (geleceği olmayan adam nickli arkadaş bildirdi )

Boşuna o kadar yazı kastın abi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TEKİN 1881 -- 23 Şubat 2016; 8:08:40 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • olacak o kadar canımız sağ olsun.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.