Şimdi Ara

Cennet Papağını Yumurtladı Neye İşaret?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
17.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler benim Cennet Papağınım var yaklaşık 5-6 Seneden Beri Besliyoruz Her şeyi tam takır Tek Başına Yaşıyor Bugün Temizlerken Farkettim Yumurtlamış Sağlığı falan İyi Temizlerken aldım sonra 5 dakika sonra yerine koydum kendi halimde bir Yuva gibi bir şey yapmaya Çalıştım Gazeteleri Yırtmaya bayılıyor O yüzden İçine bir miktar gazete parçası ve yumurtayı koydum Sorun Olurmu Ve Bu Yumurtadan Yavru Mu Çıkacak Neye İşaret Yani Ne Yapmalıyız Bilgili Biri Lütfen Yardım Etsin Nolur!!!

• Yapay Zekanın Yanıtı

Cennet Papağanı Çiftleşmeden Yumurtladı: Ne İşarettir?

Cennet papağanları, çiftleşmeden yumurta bırakabilen tek papağan türüdür. Bu olaya "kızgınlık yumurtası" denir. Aşağıdakiler, cennet papağanının çiftleşmeden yumurta bırakmasının nedenleridir:

• Hormon Dengesizliği: Kadın cennet papağanları, eşsiz salgı düzeyleri nedeniyle yumurtlayabilirler.
    • Yapay Işık: Uzun süre yapay ışığa maruz kalmak, hormonları tetikleyerek yumurtlamaya neden olabilir.
    • Stres: Stresli cennet papağanları, stres hormonu salarak yumurtlamaya neden olabilirler.
    • Kalsiyum Eksikliği: Yetersiz kalsiyum alımı, kızgınlık yumurtalarına yol açabilir.

Yumurta Çıkar mı?

Kızgınlık yumurtaları genellikle döllenmemiştir ve bu nedenle yavru çıkarmazlar. Ancak, nadir durumlarda yumurtalar döllenmiş olabilir.

Ne Yapmalısın?

Eğer cennet papağanın çiftleşmeden yumurtlamışsa, yapman gerekenler şunlardır:

• Yumurtaları Al: Döllenmemiş yumurtalar 2-3 gün içinde çürüyerek kokabilir. Bu nedenle yumurtaları zamanında almalısın.
    • Yumurta Kabuklarını Sağla: Kadın cennet papağanları, yumurta kabuklarından kalsiyum alırlar. Bu nedenle yumurta kabuklarını sağlamalısın.
    • Stresten Uzak Tut: Papağanını stresli durumlardan uzak tutmaya çalış.
    • Diyetini Kontrol Et: Papağanının yeterli kalsiyum ve besin aldığından emin ol.

Önemli Not: Çiftleşmeden yumurtlayan cennet papağanları, yumurtalarına karşı saldırganlaşabilir. Bu nedenle yumurtaları alırken dikkatli olmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • pek kuştan anlamam ama bence erkeği yoksa döllenmemiş olduğu için yavru çıkmaz
  • arkadaş haklı, o yumurtalar boş çıkar.. bi satıcıya veya veterinere sor, belki çiftleşme vakti gelmiştir.. bi tane damat almak gerekebilir
  • yumurta boş yavru çıkmaz
  • eski acik E kullanıcısına yanıt
    çıkar hocam, çıkmasa çıkar demezdik
  • quote:

Orijinalden alıntı: WolF-EyE

çıkar hocam, çıkmasa çıkar demezdik

Anlamadım
    yumurta boş çıkmaz demişsin ama çıkar.. bir arkadaşımın başına geldi hatta, hayvan depresyona girdi ve öldü
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sokaktaki kuşlar ne yer?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dişi kuş yumurtlayabilir yavru çıkmaz
    aynı şeyi diyoruz o zaman.. sen yumurta boş yavru çıkmaz diyince boş yumurtlamaz anladım
  • Beyler Saolun Bilgileriniz İçin Ama Ölmez Heralde Değil Mi Erkek Almayı Düşnüyoru mKuşcuyada Sordum Oda İlk Şaşırdı Sonra Boş Çıkar Dedi Saolun
  • Muhtemelen sadece yumurtlamasından dolayı ölmez. .Yumurtlaması gayet doğal kızgınlık yumurtası o ve bu yumurtaların içi boş olur.Yani cennet papağanı sana diyor ki benim evlenme vaktim geldi de geçiyor...
  • Aynen öyle. Eş arıyor. gurka yatıyorsa yani yumurtaların üstüne ytıyorsa ya e baştan direk alabilirsin. papağanı bilmiyorum ama muhabbet kuşum orda yata yata öldü maalesef. cahilliğime denk geldi ve 2 senedir vicdan azabındayım. o yüzden bilen birine göster ve gerekeni yap.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.