arkadaslar kıyamet koparken,Dünyada herşey dümdüz olacak Güneş çok yaklaşacak dünyaya değecek gibisinden şeyler diyorlar. Şimdi,mahşer yerindeki hesaplaşmadan sonra, güneş cehennem,başka bir gök cismi de cennet olabilir mi? yani birbirlerine yaklasacaklarsa.. güneş sıcak..
bence inancıma göre cennet cehennem başka bir alem yani bu dünya ile bağlantısı olmayan yerler.
oluruna bırak
Sen bu satanistlerin gönderdiği kitapta okudun sakın ?
Kıyametin kopmasına neden olacak olan "Sur borusu" bir karedelik de olabilir. Sura üfürmek kullanılır kitapta. Arapçam yoktur ama üfürmeyi Türkçe' de bile uzaklaştırmak için nefes yoluyla harekete geçirmek olarak algılarız.
quote:
Orjinalden alıntı: Peacifullord
arkadaslar kıyamet koparken,Dünyada herşey dümdüz olacak Güneş çok yaklaşacak dünyaya değecek gibisinden şeyler diyorlar. Şimdi,mahşer yerindeki hesaplaşmadan sonra, güneş cehennem,başka bir gök cismi de cennet olabilir mi? yani birbirlerine yaklasacaklarsa.. güneş sıcak..
insanın hayal gücü cennet ve cehennemi hayal etmeye yeterli değildir. nasıl anne karnındaki çocuk dünyayı hayal edemezse biz de ne cennetin güzelliklerini ne de cehennemin şiddetini hayal edebiliriz.
quote:
Orjinalden alıntı: Deep Impact
quote:
Orjinalden alıntı: Peacifullord
insanın hayal gücü cennet ve cehennemi hayal etmeye yeterli değildir. nasıl anne karnındaki çocuk dünyayı hayal edemezse biz de ne cennetin güzelliklerini ne de cehennemin şiddetini hayal edebiliriz.
Platon derki:
"Biz dünyaya gelmeden evreni dolaşıp onu öğrendik. Dünyada bize yeniden hatırlatıldı, öğrendiğimizi zannettik."
Allah Hz.Adem'e eşyayı öğrettikten sonra melekleri toplayıp tanımlamalarını söylemiş. Melekler Allah'ım bizler senin bize öğrettiğinden başkasını bilmeyiz demişler. Ademe sorduğunda ise hepsinin ismini söylemiş.
İnsanoğlunda dünyaya meyil daha yaratılışta var. Fakat yine yukarıdaki hikayede olduğu gibi insan herşeyi ancak öğretildiği ve bilmesine izin verildiği kadar bilebilir. Hz Adem cennette yaşamıştır. Ama biz yaşamadık. Biz orayı özyurdumuz biliyoruz ya sebebi atamızın orada yaşamış olmasıdır. Arkadaşın teorisine göre Hz. Adem uzaydaki başka bir yerden gelmiş. Ama böyle düşünmekte bunu düşünmekte lüzumsuz bişey.
Kur-an' da Adem' in cennetten kovulmasıyla ilgili:
"Biz onu aşağıların aşağısına gönderdik"
der. Şimdi burada Dünya' yı boyutlar arasında ki en uç nokta olarak yorumlamakta mümkün. Veya cennet denilen bir gezegenden Dünya denilen başka bir gezegene gönderilmek vs..
bir kaynakta okuduğumdan hatırlıyorum nette arayabilirsiniz cehennemin güneş olduğunu anlatan ayetleri belirtiyordu her gün doğan güneş evet yanlış duymadınız !!
Ne cennet nede cehennem görebildiğimiz bir şey değildir.
yapıcak bişey yok cehennem ister güneş olsun ister ay, mars, jüpiter ne olursa olsunda aman benden uzak dursun ben o sıcak diyarları hiç ziyaret etmiyim edenede mani olmıyım
quote:
Orjinalden alıntı: guitarist cebeci
yapıcak bişey yok cehennem ister güneş olsun ister ay, mars, jüpiter ne olursa olsunda aman benden uzak dursun ben o sıcak diyarları hiç ziyaret etmiyim edenede mani olmıyım
Cehennem Cennete varamamaktır . Allah hepimizi muhafaza buyursun ..
Abdu'llah İbn-i Mes'ûd radiya'llahu anh'den rivâyete göre, Resûlullah Salla'llahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur:
(Ashâb'ım!) Cennet sizin her birinize nalınının tasmasından daha yakındır, Cehennem de bunun gibi (yakın) dır. (Tâ'at Cennet'e, ma'sıyet Cehennem'e yaklaştırır).
Bildiğim kadarıyla kıyamet günü, kainattaki cehenneme ve cennete gidecek olan zerreler ayrılacak. Şu an bulunduğumuz yerden başka bir yere, belki başka bir aleme gönderilecek. Dünyadaki temiz ruhlar artık nuraniyet kazandığı için cennete nur gibi, ışık gibi uçabilecekler. Fakat diğer ruhlar, nurani olmadığı için, sıcak olan dünyanın merkezi ve güneş gibi cehennemi olan bazı varlıklarla beraber cehenneme gönderilecektir.
Zannedersem mahşer günü bu tefrikten önce olacak.
Dünya Hikmet isminin, Ahiret ise Kudret isminin yeri olduğu için orada muhteşem hadiseler olacak. Özellikle kıyamet günü kainatın darmadağın oluşunu izlemek isterim...
quote:
Orjinalden alıntı: mustafa_ogr
Ahiret ise Kudret isminin yeri olduğu için orada muhteşem hadiseler olacak. Özellikle kıyamet günü kainatın darmadağın oluşunu izlemek isterim...
Ben bi kızı bir erkekle uygunsuz halde gördüğümde bile acı çekiyorum. Hatta böyle şeyler duyduğumda bile. Kıyamete yakın insanların anneleriyle hemde yolun ortasında birlikte olacak kadar bozulacağı ve o zaman insanların en iyisinin bari kenarda yapın diyen olacağı söyleniyor. Ben bırak kıyametin kopmasını görmeyi bu bahsettiğim durumu bile görmeye dayanamam. Şu an bile benim için acı verici.
Hele o kıyametin dehşeti. O nu görmeyi hiç bir şekilde istemem.
Öldüğümüz zaman anlayacaz.
quote:
Orjinalden alıntı: etusch
quote:
Orjinalden alıntı: mustafa_ogr
Ahiret ise Kudret isminin yeri olduğu için orada muhteşem hadiseler olacak. Özellikle kıyamet günü kainatın darmadağın oluşunu izlemek isterim...
Ben bi kızı bir erkekle uygunsuz halde gördüğümde bile acı çekiyorum. Hatta böyle şeyler duyduğumda bile. Kıyamete yakın insanların anneleriyle hemde yolun ortasında birlikte olacak kadar bozulacağı ve o zaman insanların en iyisinin bari kenarda yapın diyen olacağı söyleniyor. Ben bırak kıyametin kopmasını görmeyi bu bahsettiğim durumu bile görmeye dayanamam. Şu an bile benim için acı verici.
Hele o kıyametin dehşeti. O nu görmeyi hiç bir şekilde istemem.
Kimini ne olacağını Allah bilir. Peygamber bile "Sonumun ne olacağını bilemiyorum" derken bizim sadece gördüklerimizden ötürü başkları hakkında yargıya varmamız doğru değildir.
Bir hikaye anlatır hocalar:
Çok zalim bir hükümdar varmış. Ömrü boyunca insanlara kötülükler yapmış. Birgün amansız bir hastalıktan öleceğini haber vermiş doktorlar. Hükümdarı almış bir hesap korkusu. Günahlarından ötürü cehenneme gideceğinden o kadar korkmuş ki, adamlarına: "Ben ölünce beni yakın. Küllerimi dünyanın her yanına serpiştirin. Böylece mahşer gününde bedenim bir araya gelemez belki hesaptan kurtulurum" Bu yüzden adamın affedildiği bildirilir.
Her insan kendi Cennetini yeryüzünde kurmalıdır. Kıyamet içinse; Her insanın ölümü kendi kıyametidir