Şimdi Ara

Cennet - Cehennem (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
102
Cevap
0
Favori
1.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    teknosanın arkasında koskoca sabancı holding var dinlerin arkasında kim var?

videodaki hoca kendiyle çelişiyor bunu anlayacaklarda zaman var daha ayrıca video yoruma kapalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Communist

videodaki hoca kendiyle çelişiyor bunu anlayacaklarda zaman var daha ayrıca video yoruma kapalı.
    Öldüğün gerçeği

Umut
  • torlofan T kullanıcısına yanıt
    O savaşlar sanırım karşı kaynaklarda geçiyor. Aynı şekilde diriliş argümanı sadece Hristiyan kaynaklara dayandırılmıyor.
  • Yahudi tarihinin çok sanmam benzer şekilde geçeceğini, savaştıkları geçiyordur tahminimce. Hristiyan kaynakların kendileri bile tarihlendirilemiyor diye biliyorum ben zaten, bu 4 havarinin yaşadığı döneme ait bir tarihlendirmeyi geçtim 100 sene sonrasına ancak ilk tarihlendirilen belge var.

Geçmişe dönük yazılan bir tarih de güvenilirlikten uzaktır.
  • Çarmıha gerilip ölmediğini ya da yeniden dirildiğini kabullendikten sonra zaten herhangibir argümana neden ihtiyaç duyayım ki ben de onu anlayamıyorum. Evet toplumu ıslah etmek için yazılmış hikayeler olması gayet güçlü bir olasılık.

Hazret i Buddha kendisine farklı tanrılar güneşten korunması için şemsiye verdiğinden kendini 43 ayrı görüntüye bölmüş ve her tanrı kırılmasın diye onlara o tanrının hediye ettiği şemsiyeyle görünmüş.
    Yani onca Budist yalan söylüyor olamaz hayatları değişmiş bir şeyler olmuş diye başlarsam haydiii.

Kısacası ister Ockham'ın usturası de ister başka şey, bir takım metinlere inanç, güven ve kabul temelli argümanlar. İşin daha ilginci ilk satırdan sonrasına gerek yok. Ben zaten bunların hepsinin toplumu ıslah etmek için yazılmış, kurgulanmış şeyler olduğunu düşünmesem zaten argüman vesaire aramam ki. Başlarım nefis bir ilahi olan Ave Maria'yı söylemeye.

Daha önce de yazdığım gibi bazı kabuller, inançlar temelli argümanlar bunlar. Kendi metrik uzayınızı yazıyorsunuz, ondan sonra o koşullarda neler olur neler olmazı araştırıyorsunuz. Ha itirazım yok. Matematikçiler de sürekli yapıyor. Epi topu da "abi çarmıha gerilmiş ama bir tek o kurtulmuş" ya da " abi öldükten sonra dirilmiş" ten sonraki argümanlara gerek de yok bence. Zaten mucize temelli argümanlarmış. Gerçeklikleri de tartışmalı olduğuna göre gerçekliğine inanılan bir vaka olmanın ötesine geçmiyor.

• bir müslüman olarak kendi adıma kötü insanları cezalandıracak tanrıya inanmak istediğim için inanıyorum. Cennet için olsaydı müslümanlığım oruç namaz eksiksiz kılar, içki ağzıma koymazdım.
    Toplumu ıslah etmeye yönelik kapsamlı bir uğraşı dışında ben hiç bir yanını görmüyorum. En büyük zararının insanları aşırı korkutmak olduğu fikrindeyim. İlk çağ ve ortaçağ dönemi insani fikirlerinin ve kültürlerinin ve tasarımlarının yansımaları dışında da herhangi bir yanı olduğunu düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 26 Nisan 2019; 0:50:19 >
  • Konu sahibi arkadaşın ' Tanrının varlığını ispat edemiyorsun, o halde yok! ' diye yazması bu konularda ne kadar sığ olduğunu ve yetersiz bilgisi ile vakit öldürmeye çalıştığını gösterir.

İddaa makamı ispat ile yükümlüdür.

Tanrının varlığını ispat edemeyen bir kişi nasıl var diyemez ise, Tanrının olmadığını ispat edemeyen kişide yok diyemez.

Şimdi hiçlik yada yokluk zaten ispat edilemez masalı ile gelirseniz daha da gülünç duruma düşersiniz, zira evrende hiçlik yokluk diye bir kavram zaten yoktur. Her varlık olgusu evrende tezatı ile mevcuttur. Yokluk denen olguda bile artık eser maddenin mevcudiyetı tespıt edilmişken bu tatlı su ateistlerinin boş lafları sıkıcı olmaya başladı.

Bir agnostik kalkıp varlığını yada yokluğunu ispat edemezsiniz desene bunu anlar ve evet şimdilik edemiyoruz, ama bunu araştırmaktan vazgeçmeyeceğız deriz. Zira bilimsel bakmak olaya bunu gerektirir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• cemsinan kullanıcısına yanıt
    Ben onu sormuyorum ki. Sen yaratıcının var olduğuna inanmıyor muydun? Ben bu kitaplarda neden dahlinin olmadığını düşünüyorsun onu soruyorum. Senin için tanrı var ancak müdahale etmiyor mu insanoğluna?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dopamine.

Konu sahibi arkadaşın ' Tanrının varlığını ispat edemiyorsun, o halde yok! ' diye yazması bu konularda ne kadar sığ olduğunu ve yetersiz bilgisi ile vakit öldürmeye çalıştığını gösterir.

İddaa makamı ispat ile yükümlüdür.

Tanrının varlığını ispat edemeyen bir kişi nasıl var diyemez ise, Tanrının olmadığını ispat edemeyen kişide yok diyemez.

Şimdi hiçlik yada yokluk zaten ispat edilemez masalı ile gelirseniz daha da gülünç duruma düşersiniz, zira evrende hiçlik yokluk diye bir kavram zaten yoktur. Her varlık olgusu evrende tezatı ile mevcuttur. Yokluk denen olguda bile artık eser maddenin mevcudiyetı tespıt edilmişken bu tatlı su ateistlerinin boş lafları sıkıcı olmaya başladı.

Bir agnostik kalkıp varlığını yada yokluğunu ispat edemezsiniz desene bunu anlar ve evet şimdilik edemiyoruz, ama bunu araştırmaktan vazgeçmeyeceğız deriz. Zira bilimsel bakmak olaya bunu gerektirir.
    Ben uçtuğumu söylesem ve uçmasam, sonra biri gelip sen uçamıyorsun dese, bunda da kanıtı göstermesi gereken ''uçamıyorsun'' diyen kişidir senin görüşüne göre.

Varsa kendi bileceği iştir, eder etmez. Belki trilyonlarca kez etmiştir. Rüyaya girer, ilham verir, inayet üfler. Belki karşına çıkıyordur, belki kenardan izliyordur. Belki ikisini de yapıyordur. Gayet animist bir şekilde her şeyin bağlantılı olduğu mükemmel bir iletişim sistemi kurmuştur, Yani iletişim yine mümkündür fakat kişiseldir, adildir, bağlantıyı araman ve bulman gerekiyordur. Ha burada 23 sene boyunca bir kavme bol bol tavsiyelerde bulunup şeriat yazdırması filan hiç olurunu görmüyorum Yapacağı son şey insana görgü kuralı dikte etmek olurdu herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 26 Nisan 2019; 0:46:42 >
    Sende inanmadan önceki bendeki düşünce mi var ben mi yanlış değerlendiriyorum? İstersen beni yak, ben bildiğim doğrularla bu hayatı yaşayacağım, beğenmedim din göndermişsen de. Bu cümle özetler mi dediklerini?
    Abi tutturdunuz yak yak diye. Bu kadar uzak bir olasılığa kafayı takan ben değilim. Kaç kere yazdım Avrupa din overdose olduğu sırada kafayı üşüttü yüzbinlerce kişiyi yaktı. Bu söylediklerin gündemimde yok yahu.
    Beni yak kendini yak herşeyi yak
    Bir kıvılcım yeter ben hazırım bak diyeyim torlofan bey isterseniz.

Valla, Lucifer diye bir dizi var, orada eleman adı üstünde şeytan, cehenneme gidiyor ve cehennemdeki işkence tamamiyle psikolojik bir acı. Kur'an betimlemesinde de yakmanın yanında hep piskolojik işkenceden de bahseder cehennemden söz ederken. O da bir betimleme neticede gitmedik görmedik.

Ölünce ne olacağını düşünüyorsun peki? Ceza yok mu sence? Ödül yok mu? Yoksa yok mu olacağız?
    Sokrates hesap gününe inanıyor. Yunus’ta ölümde hem kavuşma hem adalet var. Odin valhallasına kendi iç savaşını kazanacak insanları alacağını söylüyor. Hesap günü varsayımları insanın adalet ve intikam duygularını tatmin ediyor. Yukarıda zodyon ölüm ve umut demiş. Başkalarının çizdiği umutların çerçevesine girmek de şart değil. Aslında kendi umutlarını yine kendin tarif etmek zorunda kalacaksın.
    Ben olsam ateistlere süprizzz filan yapardım
    Bilmiyorum diyebilmenin erdem olduğu fikrindeyim. O nedenle bilmiyorum diyorum.
    Ötesinde ben savaşımı kazanamadım ve kazanamayacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: cemsinan

Çarmıha gerilip ölmediğini ya da yeniden dirildiğini kabullendikten sonra zaten herhangibir argümana neden ihtiyaç duyayım ki ben de onu anlayamıyorum. Evet toplumu ıslah etmek için yazılmış hikayeler olması gayet güçlü bir olasılık.

Hazret i Buddha kendisine farklı tanrılar güneşten korunması için şemsiye verdiğinden kendini 43 ayrı görüntüye bölmüş ve her tanrı kırılmasın diye onlara o tanrının hediye ettiği şemsiyeyle görünmüş.
    Yani onca Budist yalan söylüyor olamaz hayatları değişmiş bir şeyler olmuş diye başlarsam haydiii.

Kısacası ister Ockham'ın usturası de ister başka şey, bir takım metinlere inanç, güven ve kabul temelli argümanlar. İşin daha ilginci ilk satırdan sonrasına gerek yok. Ben zaten bunların hepsinin toplumu ıslah etmek için yazılmış, kurgulanmış şeyler olduğunu düşünmesem zaten argüman vesaire aramam ki. Başlarım nefis bir ilahi olan Ave Maria'yı söylemeye.

Daha önce de yazdığım gibi bazı kabuller, inançlar temelli argümanlar bunlar. Kendi metrik uzayınızı yazıyorsunuz, ondan sonra o koşullarda neler olur neler olmazı araştırıyorsunuz. Ha itirazım yok. Matematikçiler de sürekli yapıyor. Epi topu da "abi çarmıha gerilmiş ama bir tek o kurtulmuş" ya da " abi öldükten sonra dirilmiş" ten sonraki argümanlara gerek de yok bence. Zaten mucize temelli argümanlarmış. Gerçeklikleri de tartışmalı olduğuna göre gerçekliğine inanılan bir vaka olmanın ötesine geçmiyor.
    Metrik yerine üç boyutlu uzay yazsam

• Zodion Z kullanıcısına yanıt
    Normlanmış ve uzaklık tanımı genellenmiş olursa neden olmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 26 Nisan 2019; 1:59:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemsinan

Sokrates hesap gününe inanıyor. Yunus’ta ölümde hem kavuşma hem adalet var. Odin valhallasına kendi iç savaşını kazanacak insanları alacağını söylüyor. Hesap günü varsayımları insanın adalet ve intikam duygularını tatmin ediyor. Yukarıda zodyon ölüm ve umut demiş. Başkalarının çizdiği umutların çerçevesine girmek de şart değil. Aslında kendi umutlarını yine kendin tarif etmek zorunda kalacaksın.
    Ben olsam ateistlere süprizzz filan yapardım
    Bilmiyorum diyebilmenin erdem olduğu fikrindeyim. O nedenle bilmiyorum diyorum.
    Ötesinde ben savaşımı kazanamadım ve kazanamayacağım.
    Ortada x tane yapılabilecek varyasyonun mevcudiyeti bilincin birinin öncelemesine engel değil.Öznece soyut kalacaklar daima sabittir hem bu soyut sanatın soyutluğuna da benzemez

Kendi umutlarıyla kumar oynamak istemiyorlar olabileceklerini de hatırlatayım

• Zodion Z kullanıcısına yanıt
    Kasasında cennet olan bir kumarhane does not exist

• quote:

Orijinalden alıntı: Communist

Dinlerin kimilerinin arkasında insanlar kimilerinin arkasında çalıntı fikirler ama kimilerinin arkasında da tek olan gerçek olan Allah var.Tevratın arkasında Allah var İncilin arkasında Allah var ve bunları tamamlayan ve tahribatlarını gözler önüne seren en son Kuranı Kerimin arkasında Allah var.Hocamız güzelce açıklamış herkes kendi yolunu özgürce seçer ama hayatın en temel kuralı olarak herkes seçimlerinin sonucuna katlanır.Koskoca dediğin holdinglerin sahibi 1 dakika nefese 1 yudum suya muhtaç sen ben gibi etten kemikten bu kadar büyütme gözünde.Düşünenler için şu ayetle konuyu bitireyim:
    "Oysa onların tek gerçek kabul ettikleri) bu dünya hayatı hakikatte sadece bir oyun ve eğlenceden ibarettir; âhiret yurduna gelince işte asıl hayat odur; keşke bunu bilselerdi!"
    Saygılarımla..

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.