Şimdi Ara

Cenk'in Sinema Odası (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
163
Cevap
11
Favori
9.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu ürünlere sahip olmak statü müdür, çok özür dilerim sidik yarışı mıdır, yoksa hakikaten kalite arayışı mıdır onu henüz çözmüş değilim. Şayet kalite arayışı ise takdir edilesi bir uzmanlık konusu. Ama diğer taraftan bu forumda kullanılmadan satılan nice cihaz oldu ve bu da bazen derdimizin sinema ya da müzik olmadığını gösteriyor. Belki de sahip olma güdüsü hepsinin önünde. Çünkü Allah var bu konuda çok iyiyiz. Memleketteki İphone sayısı ile paralel bir teknoloji grafiğimiz olsaydı zaten muhtemelen şu anda Jupiter'den arsa kovalıyor olurduk.
    Denildiği gibi paylaşılan prosesörlerin ayarında bir sistem kurmak 100.000 TL'yi buluyor ama burda konunun diğer bileşenlerini de düşündüğümüzde, stereo konusundan ayrı olarak sadece sinema üzerinden konuşur ve bunu biraz detaylandırmaya başladığımızda, bu sistemin nasıl bir kullanıcı profiline hitap ettiği konusu oldum olası bana muğlak gelmiştir. Konuyu biraz optimize etmeye çalışıp, bunu kimler nasıl kullanıyordur"lara gelmeye çalıştığımızda, hakkını vererek kullanabilecek olanını, en azından Türkiye şartlarında bu kişiyi göremiyorum.
    Dediğim gibi bileşenleri topluyorum hep bir tarafı topal kalıyor. Çünkü söz konusu sinemaysa şayet, bir sinema tutkunu için öncelik büyük ekran ve onun yanında çok sırıtmayacak bir ses sistemidir ki, kimse Kurosawa, Bergman izlerken "Hani benim Trinnov'um" ya da "Trinnov olaydı bu filmi böyle mi olurdu" demiyordur. Şu da var tabiki sinema bu tarz yönetmenlerin filmlerinden de ibaret değil. Adam Transformers, Marvel vb. serilerin müdavimidir, illaki beklentileri farklılaşıyor ama yinede bu tarz spesifik kalite meselelerine kafa yorup, bunun parasını rahat rahat kazanıp, bu işe yatırabilmek...
    Çünkü bu rahatlık meselesi hakikaten burada çok önemli gibi geliyor, evet belki burada da iyi para kazanan arkadaşlarımız vardır, ama bunu rahat mı kazanıyordurlar orası ??? Bu hobinin tadına varmak için oluşturulmaya çalışılan zaman aralığı belki buradaki en büyük lüksümüz.
    Tabiki unutmadan bu cihazlar için oluşturulmaya çalışılan fiziki kalite, mekanda başka bir konu ve çoğumuzun en önemli sıkıntısı da bu aslında. Çünkü çoğumuzun kullandığı cihazla mekanı eşleştirmeye kalktığımızda cihazlar photoshoplu gibi geliyor. Herkesin kendi ölçeğinde bir Ferrari'si var ama nedense kimse otobana çık(a)mıyor
    Zaten Altuğ Bey'in de dediği gibi mesele konunun sınırlarının nerelere dayandığını göstermek, yoksa herkesin dediği gibi "en iyi cihaz paranın yettiği cihazdır..."
    Bu arada yaklaşık 8 aydır bütün cihazlarını tamamlamış, mekanını hazırlamış ama sebebini çözemediği şeyler yüzünden odasını sonlandıramayan biri olarak, "c.delen"'e ufkumuzu genişlettiği için teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shanahan -- 28 Ekim 2015; 15:39:37 >




  • shanahan S kullanıcısına yanıt
    Ben maksadın s.dik yarışı oldığunu zannetmiyorum.(en azından benim için durum bu)
    Burada muhatap olduğum arkadaşlarda da bu durumu göremedim.Ama haklısınız yok mudur burada veya dışarıda dediğiniz şekilde bir arkadaş?:Mutlaka vardır.
    İstisna her yerde ve her zaman vardır.Kasanın içerisinden çıkan çürük bir elmanın tüm kasayı çürük gösterecek hali yoktur.

    Küçüklüğümden beri hep derim hala da derim ''şu porsche a,şu lamborghini ye insanlar nasıl biniyor nasıl o kadar para kazanıp veriyor?''
    Dikkat ederim Türkiye'de hatırı sayılır lüx araç satılıyor.
    Satılmaya da devam edecek bende yine söyleyeceğim ''Bu arabalara paralar nasıl veriliyor'' diye.
    Kendi kendime bir çözüm bulamayacağım ve yine b.k atacağım ''zaten çalışarak kazanmıyor ki,zaten baba parası vb''
    Bu hobide biraz böyle geliyor kimimiz için bazı rakamlar çok büyük geliyor başka birimiz için o rakam verilebilir geliyor.

    Şuna emin olun ki burada aldığı sistemi son db ine kadar kullanabilecek kullanıcılarımız da mevcut.
    Burada çok arkadaş vardır ki 300-400k lık sistem dinlemiştir (stereo yuda işin içine katarak konuşuyorum)
    Bizlerdeki mantık alınan ürünleri paylaşarak bazen diğerlerinin yaptığımız hataya düşmemeleri bazen daha uyguna sahip olabilmeleri
    (başka türlü düşünen çıkar,çıkacaktır da zaten onları klasman dışında tutuyorum)

    Eminim ki hepimiz paralarımızı sayamayacak kadar çok zengin olsak (hadi herkesin aklındakini söyleyeyim Ali Ağaoğlu olsak) milyonluk sistem ve oda yaparız.
    Yapmam diyen adamın hobi ile çok ilgilenmediğini düşünürüm.

    Bence bunun kalite göstergesi olduğunu hiç zannetmiyorum altı üstü elektronik oyuncaklar.
    Bunun insanı yücelteceğini hiç zannetmem zira sistemini bile bilmediğim çok hobidaşım var burada.

    Ben her bahsettiğim bir lafım vardır ''dünyanın en iyi sistemi benim evimdeki sistemdir.Değiştirirsem dünyanın en iyi sistemi yeni aldığım sistem olacaktır''
    Hiç bir zaman başkasının sistemine bakıp kendi sistemimi kötülemem.
    Daha ileriye götürebileceksem eğer elimdeki imkanım dahilinde yada hobiye ayırdığım bütçe dahilinde yükseltme yaparım.
    Bence hobinin mantığı da budur zaten...




  • Dolby Atmos ile ilgili 2 günlük tecrübelerimi paylaşmak istedim.
    Öncelikle Dolby Atmos Demonstration Disc 2014'ü buldum internetten ISO olarak. İçinde ki bir kaç bölüm izlerken heyecanlandırıyor. Daha öncede belirttiğim gibi arka kanalları ve üst kanalları net ayırabiliyorsunuz.
    Mad Max Fury Road var bende ve Dolby Atmos kayıtlı. Özellikle bir iki sahnesi gerçekten etkileyiciydi. Örnek; 1saat 25 Dakika ve 40. saniyeden başlayan ve Max'in kızının hayalinin sesi olan bölüm arka ve üst taraftan geliyordu. Daha önce deneyimlemediğim bir tecrübeydi. Tüm odanın ses dolduğunu hissedebiliyorsunuz.
    Eğer kayıt kalitesi ve film özelliği iyiyse Atmos'un klasik 7.1'lerden çok farklı olduğunu kendi tecrübemle net söyleyebilirim. Bir-iki film daha bulup denemeye devam edeceğim.(Bluray olarak almak için öneriniz varsa paylaşırsanız iyi olur)

    Bu kadar çok hoparlör ile odanın akustik düzenlemesinin daha da önem kazandığı çok net belli oluyor. Bu konuya daha da dikkat etmem gerekecek sanırım.

    Onkyo pre ve diğer Power amfiler ile ilgili olarak ta sesin tüm kanallardan daha dengeli geldiğine daha eminim artıka. All Channel Stereo' da müzik dinlemek te keyifli oluyor. Onkyo'dan Dolby Atmos dışında da şimdilik gerçekten memnunum. Pre ve Power sisteme geçerek te iyi bir tercih yaptığımı düşünüyorum.


    Not: Arkadaşlar bu konuyu açmamda ki amacım sadece ilgi alanım olan bu konuda deneyimlerimi paylaşmak ve forumda tecrübeli arkadaşların da fikirlerini almak. Konular üzerinde de herkesin konuşarak fikir ve görüşlerini aktarmasını sağlamak. Bunu ilk mesaja yazmalıydım belki ancak şimdi yazmak aklıma geldi. :)




  • Kablo işini 120m Inakustik Premium kablo alarak sonlandırdım. Gönül daha iyisini almak isterdi ancak ihtiyaç 100m civarı olunca tutar yükseliyor.

    Bu arada Oehlbach XXL® Powerstation 909'u aldım. Şimdilik Emotiva dışındaki ürünleri buna bağlayacağım.


    Kumaş işini de hala çözebilmiş değilim. Alcantara 1-2 numune baktım ama çok emin olamadım. Haftaya birkaç örneğe daha bakacağım. Arkadaşım başka kumaş cinsi de önerdi onları da görmeyi umuyorum.


     Cenk'in Sinema Odası Cenk'in Sinema Odası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.delen -- 7 Kasım 2015; 16:09:54 >




  • Eşim evlilik yıldönümümüz için Spider-man figürü sipariş vermiş Amazon'dan. Bu gün teslim aldık. Amacımız tavandan sarkıtmak. Oda dağınık olduğu için şimdi kuramıyoruz. yaklaşık 30 adet figür oldu. Bu işte başlı başına bir hastalık :)

    Kumaş ile ilgili de 4-5 alternatif seçtim. Elimde şimdilik sadece 1 renk numunesi var. Pazartesi günü de geri kalan numuneler elimde olacak.
     Cenk'in Sinema Odası Cenk'in Sinema Odası




  • Beklediğim diğer numunelerde geldi ve odada ki akustik panelleri kapladım. Diğerlerini eledikten sonra 2 renk kaldı. Biri siyaha yakın gri diğeri de patlıcan moru. Şu an evdekilerle patlıcan moru olana daha sıcak bakıyoruz. Aslında antrasit rengi olanın bir-iki ton koyusunu bulmaya çalışıyorum. Bu gün fırsat bulursam bir-iki yere daha bakacağım.

    Varsa önerileriniz dinlemek isterim.


     Cenk'in Sinema Odası Cenk'in Sinema Odası Cenk'in Sinema Odası




  • c.delen C kullanıcısına yanıt
    Ahşap olan kac para ustat bu blok böylece
    Ve nerde satılıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Şu an ne kadar olduğunu bilmiyorum. Odayı arkadaşımın sahip olduğu firma yapacak. Zaten kendi CNC(Ahşap Oyma) makinaları var. Plaka olarak MDF'yi alıp işleyecekler. Ellerindeki ufak bir parçayı odada denemek için ben hazırlattım ve aldım.
    Hazırda MDF plakaları yok. Oda için gerekli MDF plaka ihtiyacından sonra nihai fiyat çıkar. O zaman seninle paylaşırım.

    Bu ürünün arkasına keçe gibi(soundtex) bir kumaş daha gerekiyor.
  • İyi haftalar,

    Nihai çizim geldi. Ufak tefek değişiklikler olacak ama artık onlar için de çizime gerek kalmadı. Son hali oldukça içime sinmiş durumda. Kumaş ve ahşap oranı iyi zira odanın özellikle film izlerken iyice karanlık olmasını ve yansıma olmamasını istiyorum. Çizimler perde boyunun 135" olması durumu için yapıldı. 135" perdenin yansıması odayı çok fazla aydınlattığı için perde(hala aklım screen innovation Black Diamond Zero Edge perde de ama Türkiye'de satış yok ve nasıl getirtirim bilmiyorum) 120" olacak. O nedenle yanlardaki alanlar genişleyecek. Bu alana o kadar geniş dolap yapılmaması gerekiyor ve değerlendiriyoruz. Doğrudan raf yapıp sağ ve sol hoparlörleri buraya koyup altlarına Sub'ları yerleştirebiliriz.

    Duvarlardaki şerit LED'ler RGB olacak ve DMX ile otomasyon sistemine bağlanacak. Bu şekilde istediğim şekilde senaryo yaratabileceğim. Maç senaryosuna bastığımda digitürk açılacak ve 377. kanala gelecek. Amfi Digiturk çıkışına ayarlanıp ses istediğim seviyeye gelip All Ch Stereo olacak. Led aydınlatmalar da yeşil'e ayarlanacak.
    Yukarlardaki spotlar sadece ahşap panellerin olduğu alana denk gelecek şekilde monte edilecek.

    Arka duvar'da çizimde oldukça güzel oldu. Altta 3 adet dolap olacak. arka hoparlörlerin sağ tarafındaki kapıya yakın olan ahşap panel'de kapı olacak ve arkasında 39U rack kabinet olacak ve tüm elektronik eşyalar orada olacak. Bu konuda bir diğer alternatif te alttaki 3 dolabı iptal edip bu alana 3 adet kabinet almak ve elektronikleri bu alana koymak. Ahşap panel kapı ile arka alana geçip gerektiğinde müdahale etmek. Bu hafta bu konuda karar vermem gerekiyor.

    Kumaş'a karar verdim, mevcut çizimleri dikkate alıp gerekli miktar bu hafta netleşecek ve sipariş vereceğiz. Alcantara değil ama yine hafif dokulu ve güzel bir kumaş, siyah olacak. Yurt dışından geleceği için yaklaşık 3 hafta teslimat süresi var.
    Kumaşların kaplanacağı ahşaplara önce 2 veya 3 milimlik süngerler yapıştırılacak ve kumaş onun üzerine döşenecek. Minimum kumaş firesi için 50 veya 60 cm genişliğinde olması uygun olacak.
    Tavan da germe kumaş olarak kaplanacak ve tavan hoparlörleri gizlenecekler.

    Tüm hoparlörlerin bütünlük açışından siyah alana denk getirilmesine çalışıldı ve panel genişlikleri buna göre hesaplandı.

    Üretime geçme işi yaklaştıkça heyecan artıyor. Bazı şeyleri gözden kaçırmamak için de sürekli kafa yormak gerekiyor. :)





     Cenk'in Sinema Odası Cenk'in Sinema Odası Cenk'in Sinema Odası Cenk'in Sinema Odası




  • Çok güzel görünüyor. Merakla sonucu bekliyoruz.
    Benim naçizane bir görüşüm var. Sanırım ortama hiç ışık girmeyecek.Zifir karanlık ortamda Black Diamond bir ekranın pek faydası olmayacaktır. Hatta bu ekranlarda projeksiyonun yerleşimi için çok hassas olmak gerekiyor iki konu çok önemli biri Sweet Spot 'tan kurtulmak bir de özellikle tavana sızan screen reflection hadisesi. Bu panellerin en önemli işi ambiyans ışığını emmesi bu da farklı fresnel katmanların bir araya gelmesinden oluşuyor ama aynı zamanda projeksiyondan gelen açıda bu özellik yansıtmaya dönüyor. Özellikle tavana oldukça ışık sızıyor benim gördüğüm kadarıyla durum bu.
    Böyle bir ortamda mükemmel bir beyaz perde (STEWART,DA-LITE-ELITE-DNP-SI) ışığı emerek yansımaları önler mükemmele bir projeksiyon ile inanılmaz siyah seviyeleri yakalanır... bence maksimum perde boyutuna ilerleyin keyfinizi iki katına çıkarır...




  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim yorumlar için.

    Bahsettiğiniz sebepler ile Black Diamond'ın odaya uygun olmayacağını anlıyorum ki ilave masraf olacağı için benim de işime geliyor açıkçası.

    Şu an elimde satışa çıkardığım 135" Elite Screen var. Filmleri Cinema modunda izlememe rağmen odayı çok aydınlatıyor. Odanın boyutlarını dikkate alınca da büyük geldiğini tecrübe etmiş oldum. Sanırım en ideal'i 120". Dolby atmos hoparlör yerleşimi nedeni ile de az da olsa koltuğu perdeye yaklaştırmam gerekiyor. İyi kumaş alternatifleri çoğaldığında Elite''i değerlendiririm ilerde.
  • c.delen C kullanıcısına yanıt
    Benimde şahsi görüşüm , 135" den vazgeçmemeniz... Perde nasıl olsa elinizde mevcut oda tamamlandıktan sonra son hali ile tekrardan test etmenizde fayda var.
    Bir diğer nacizane önerim perde ile yan dolapları aynı hizada yaparsanız, dolap kenarlarına yansıyacak ışık açısından daha rahat olacaktır.Mat da olsa mobilya olacağından
    illaki bir yansıma olacaktır zaten 3D çizimde bile bu durum atlanmamış :) yok bu hali ile kullanılacaksa dolap yanlarını da kumaşla kaplamak nasıl olur bir düşünün.
  • astramastra kullanıcısına yanıt
    135"'i tekrar kurduracaksınız bana :))
    Bu gün eve erken gidersem kurup deneyeceğim tekrar.

    Mobilyaların üzeri ve bütünlük açısından belki önleri de tavsiye ettiğiniz gibi kumaş kaplanacak. Kumaş hesabına dahil edilecekler. :(
  • Dedike sinema odası için:
    1-Renk Doğruluğu
    2-Yansıma tepkisi
    3-Kontrast iyileştirme
    önemli olduğundan özellikle MATTE WHITE perdeler tercih edilir keza en doğru renkler ondan çıkacaktır.
    Ortak kullanımdaki işik kontrolü zayıf odalar için ise
    1-Kontrast iyileştirme
    2-Renk Doğruluğu
    3-Yansıma tepkisi
    önemli olabilir bunun için high gain li yüksek yansıtmalı gri perdeler kullanıyoruz.

    Stewart Filmscreen/Da-LITE/Draper Screen /Elite marka MATTE WHITE modelleri fixed frame deneyin derim.
  • Projeksiyonun oldugu arka kısım cok hos gorunuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Günaydın,

    Dün tekrar Elite Screens EZ Frame 135" Cinewhite'ı kurdum. Görüntü benim Specta Screen Contrast Gray'den çok daha net ama dediğim gibi odayı çok aydınlatıyor. O ışıkta perdeye ambiyans ışığı olarak yansıyor tavandan. Tavan alçak olmasa belki bu sorunla karşılaşmazdım. Bu akşam elimdeki numune koyu renkli kumaşlarla tavanı geçici olarak kaplayıp bir de o şekilde bakacağım. Zaten bitmiş halinde de tavan siyah olacağı için karar verme açısından daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.
  • c.delen C kullanıcısına yanıt
    Ben de Specta Gray den Elite Screen' e geçen biri olarak şahsi düşüncem görüntü netliğinin tercihinizde ön planda olması.
    Yansımayı diğer çevresel faktörlere alacağınız önlemlerle bertaraf etmeniz daha doğru olur. Netlikten ödün vererek değil.
    Söylediğinizi gibi asıl yansıma tavan ise ,yapacağınız kumaş döşeme engelleyecektir diye düşünüyorum.
  • once you go Black you'll never go back

    http://www.avsforum.com/forum/24-digital-hi-end-projectors-3-000-usd-msrp/1465053-black-theater-improvment-thread-once-you-go-black-you-never-go-back.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HI-DEF-MAN -- 8 Aralık 2015; 13:16:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok başarılı, forumun en iyi dedicated sinema odası olacağına şüphe yok, figür koleksiyonunuzdan da resimler paylaşırsanız sevinirim, gerçi daha satın almadım ama son zamanlarda biraz heveslendim şu figür olayına, sevgiler




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.