Şimdi Ara

Cenk'in Sinema Odası (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
11
Favori
9.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Çok doğru söylüyorsun ancak amacım güncel ve yeni ses formatlarını da destekleyecek bir ürün almak. Oda da 11 hoparlör olacak. Dolayısı ile Pre ve Power bana daha mantıklı geldi. Şu an yeni ses formatlarını destekleyen 4k destekli HDMI2 uyumlu bildiğim Onkyo dışında Marantz'ın yeni çıkardığı 8802A modeli var. DTS X'i de destekliyor.
    Bu yeni sistemler ne derece başarılı olur ya da ne kadar efektif kullanabilirim emin değilim ama madem alıyorum en azından şimdilik güncel olanı alayım.
    Bunlar dışında önerileriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.
  • Bu herşeye sahip bu hafta piyasaya çıktı bak istersen ama 220volt versiyonu var mı bilmiyorum
     Cenk'in Sinema Odası

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu da referansımız
    Trinnov Altitude 32
     Cenk'in Sinema Odası

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Trinnov'u biliyorum ve mümkün olsa ben de isterim ama şu an çok uzak. Hedef olarak kalması daha iyi. :)
  • O zaman
    Theta casablanca 4a

     Cenk'in Sinema Odası Cenk'in Sinema Odası

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ilerde bende super bi sinema odasi yapmayi planliyorum hep hayalimde var sizinkide çok iyi olmus hocam tebrikler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanırım Theta casablanca 4 serisini uzun zaman ülkemizde göremeyecek gibiyiz.
    Bence home sinemanın ikonu bu sistemdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firstdejavu -- 26 Ekim 2015; 0:28:14 >
  • Bir de LEXICON MC14 var yeni modelinin üzerinde çalışıyorlar diye biliyorum...
  • 100k lar konuşul maya başladı ben arka kapıdan cız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Gel gel kaçma var mı öyle bir bakıp çıkmak...
    O klipsch thx hoparlörler subları hariç tutuyorum bence klipsch in ürettiği en değerli parçalar...Ama bağladığın amfinin karakterini hemen ortaya döküyor...tabiki parayla ölçülmez ama onkyo emotiva marantzla olmaz söyle bir 10k usd yatırmak gerek...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Basamakları ağır ağır çıkabilirim :)
    Şu an Onkyo ile devam edeceğim bir süre sonra yeni sistemlere uyumlu üst sınıf ürünler çıktığında değerlendirmeyi tercih ederim. Açıkçası maksimum hedefim orta vadede 10K'lık bir pre olur.

    Dün mevcut Emotiva'yı çıkarıp Lexicon'u taktım. Teknik olarak yorum yapacak bilgi ve donanıma sahip değilim ama sesin daha temiz geldiğini net söyleyebilirim. Ses seviyesini biraz açmam gerekti sadece. Bu kıyaslamayı yapmak için LX85'in ses seviyesi dahil hiçbir ayarı ile oynamadım. Dinlediğim sahne ise Transformers Ay'ın karanlık yüzünün giriş bölümü. Düzenli tecrübe ettiğim için onu tercih ettim.

    Bu gün bir aksilik olmazsa Onkyo'yu kuracağım yapabilirsem geçici olarak tavan hoparlörlerini de emaneten takmaya çalışacağım. Bu durumda tavan hoparlörlerine Emotiva'yı bağlarım . Eğer iki ayrı marka power'dan kaynaklı bir sıkıntı yaşarsam Emotiva'yı elden çıkarıp yerine yine Lexicon alırım ilerde.

    Bu arada 120m kabloya ihtiyacım olacak. Şu an mevcut sistemde Tuncay'dan daha önce aldığım Prolink'ler var. Önemini biliyorum kablonun ama korumalı vs işin içine girince uçuk rakamlara ulaşıyor. Eğer Prolink ile devam edeceksem 120m'ye değil 50m yeterli olacaktır.




  • 10k $ lık bir bütçe varsa bence processor için fazlasıyla yeterli gelecektir.Hatta daha azına halledilebilir diye düşünüyorum.
    Mark levinson No.502 media console ikinci el çok güzel olacaktır.(hayalimdeki pro. budur)
    Yurt dışından getirtebilecek arkadaş varsa alınabilir bence. (dolby atmos falanda hak getire.7.2 ile dolby atmosla dalga geçer performans olarak.)
  • ooooo bu masanın potu kaçtan açılıyor abi?
  • 10k

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takipteyiz, bir an önce biter inşallah

  • Konu ile biraz alakasız olacak öncelikle kusura bakmayın ama yukarıda verilen processor markaları da neymiş diye biraz ev ödevi yaptım. Genelde her pahalı markanın iç design'ı parası ile uyumlu olmuyor, benim için ise en önemli kriterlerden biri, zaten dış görüntüleri hemen hepsinin güzel oluyor.

    Theta Casablanca IV

     Cenk'in Sinema Odası


    Trinnov Altiyude 32

     Cenk'in Sinema Odası


    Onkyo 5530

     Cenk'in Sinema Odası


    Yamaha CX-A5100

     Cenk'in Sinema Odası


    Trinnov Altitude 32 zengin gösteriyor, Theta Casablanca IV belki kullanılan malzemeler iyidir ama çok kaliteli durmuyor, Onkyo'dan daha düzenli iç design beklerdim yine de fena değil, Yamaha ise gerçekten düzenli. Sonuca gelirsek Theta'ya 16000 dolar vermem, Trinnov'da 30000 dolar, tam emin olamadım o kadar parayı verirmiyim. Onkyo ve Yamaha ise paralarını hakediyorlar.


    Bunlar tabii benim oldukça subjektif görüşlerim.

    dip not: Acurus ACT4'in ise içini internette bulamadım onun yerine 1000 dolara sattıkları A250 amplifier'in içini bulabildim ama bu ne felaket bir design, ACT4'ün içini görmek daha önem kazandı.

    Acurus A250

     Cenk'in Sinema Odası




  • asukrumercan A kullanıcısına yanıt
    Hocam teşhis subjektif mi değil mi bilmiyorum ama ATMOS capable processorlar konu olduğu için Japon olmayan modeller önermeye çalıştım...Birkaç ay içinde başka modeller de çıkar tabii.
    Atmos konu olmasa Krell foundation en önemli seçenek olur 10k içinde...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • HI-DEF-MAN üstad, Onkyo 5530 ve Yamaha 5100, her ikisi de Atmos destekliyor, neden Japon olmayan modeller önerdiniz, diğerlerinin processor güçleri daha mı fazla? Ben gerçi Atmos ile pek ilgilenmiyorum belki de sistemimde artık yeni bir değişiklik için üşeniyorum ama yine de merak ettim.

    Benim yukarıdaki mesajım ise oldukça subjektif, bu cihazların hiçbiri bilmiyorum sadece fotolarına bakarak hariçten yorumda bulundum.
  • asukrumercan A kullanıcısına yanıt
    Ben Japon processorlarinin Flagship AVR lerinden bir farkli olmadigini dusunuyorum maalesef. Bu sebeple onermistim zaten onlari herkes biliyor okuyor ...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Audioholics'de şöyle bir teknik yazı buldum, siz bu farkları daha iyi değerlendirebilirsiniz.

    http://www.audioholics.com/av-preamp-processor-reviews/yamaha-aventage-cx-a5100-preamp-processor-preview

    Differences Between the CX-A5100 Pre/Pro and RX-A3050 AV Receiver

    Cross shoppers will notice the similarities between the new CX-A5100 pre-pro and Yamaha's flagship AV receiver, the RX-A3050. However, the RX-A3050 lacks the balanced outputs of the CX-A5100 and does NOT have the same 64 bit processing power which limits its ability to overlay DSP on top of immersive audio. This means you get to enjoy high res audio reproduced in a German bathtub on the CX-A5100 in all of its glory if you so choose to.

    But wait, there is more. The devil is in the details. The CX-A5100 sports ESS 9016 DACs on ALL channels while the RX-A3050 employs ESS 9006 on presence channels. The CX-A5100 upgrades the opamps to ADI OP275 for ALL channels and a better MELF-type thin film for signal reference resistor. There is also an independent power supply for the balanced pre-out circuitry that the RX-A3050 lacks. The CX-A5100's preamp output sections are 470 kOhm instead of the consumer 1200 kOhm. The DAC Digital Filter on the CX-A5100 gives you three settings for the D/A filter stage, and the Ultra Low Jitter PLL mode introduced in a firmware update of the CX-A5000 a couple of months ago. This Ultra Low Jitter PLL mode is something to be heard to be believed and has been tested with great success by an Italian audio magazine.

    The 64-bit YPAO system on the CX-A5100 represents the most advanced evolution of YPAO up to today. The 64 bit processing architecture of the CX-A5100 was designed to reduce noise when measuring frequencies – the benefits are said to be audible in the lower frequencies, meaning a tighter, flatter response which translates into a more open sound. The 3D measurements precisely locates the presence speakers and is said to do so within 1 inch of actual measured distance if using the old fashion tape manual measure method. About the only limitation we still see present on YPAO is it's inability to EQ below 31.3Hz. Perhaps in the future Yamaha will consider extending this down to 20Hz and employing a new microphone to be accurate down to those frequencies for meaningful low frequency correction. Contrary to most competitor Room EQ systems, YPAO works up to 192 kHz even in their lowest end Aventage AV receiver.





  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.