Bildirim
Cengiz Hanı Tanıyormusunuz Severmisiniz ?

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Severim,intikam alma işinde Hülagü Han daha başarılı bence,halifeyi keçeye koydurup atlarına çiğnettirmiş...
bu arada
-
Tanirlar, sevmezler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tanırım , sevmem . Zira oğullarıda kendi kafasında savaşta tüm şehri talan etme yakıp yıkma hayvanları bile öldürme adetleri vardı . Oğullarının musluman devlet literatürüne geçtikten sonra sıkıntı olmadı yanlıs bilmiyorsam kubilay han yine aynı kafada devam etti. Bu yakıp yıkmaları yüzünden çoğu eser de bugüne ulaşmadı.
Araplar bizim töremizi değiştirmedi . Öyle bişe olsa şuan Türk İslam geleneği, motifleri görmezdin zaten . Sadece islam görürdün . İslam Türklerin tengri inancına benzediği için çokça ortak noktaları olmuştur. Kılıç zoruyla kavimler göçü sonrası musluman olmus olanlarda vardır hoşgörü ile olanlarda vardır. Yani Arapları kötü gösterecem diye bu kadar kasmanıza gerek yok . -
İnsanlık düşmanı zalimin tekiydi.
quote:
Orijinalden alıntı: senatorts
Tanırım , sevmem . Zira oğullarıda kendi kafasında savaşta tüm şehri talan etme yakıp yıkma hayvanları bile öldürme adetleri vardı . Oğullarının musluman devlet literatürüne geçtikten sonra sıkıntı olmadı yanlıs bilmiyorsam kubilay han yine aynı kafada devam etti. Bu yakıp yıkmaları yüzünden çoğu eser de bugüne ulaşmadı.
Araplar bizim töremizi değiştirmedi . Öyle bişe olsa şuan Türk İslam geleneği, motifleri görmezdin zaten . Sadece islam görürdün . İslam Türklerin tengri inancına benzediği için çokça ortak noktaları olmuştur. Kılıç zoruyla kavimler göçü sonrası musluman olmus olanlarda vardır hoşgörü ile olanlarda vardır. Yani Arapları kötü gösterecem diye bu kadar kasmanıza gerek yok .
Araplar iyilik meleğide biz mi bilmiyoruz birader ? Her ırkın iyisi kötüsü vardır eyvallahta adam intikamımızı almış hala daha arapları savunmak için senin bu kadar kasmana gerek yok bence. He ayrıca bir milletinde eskiden beri gelen dinini sırf benziyor diye yeni çıkan dine hoşgörüyle geçmesine ben inanmıyorum hele ki bu kadar savaş sonrasında. Sen o hikayeyi ilk okul öğrencilerine anlat bence. onları inandırabilirsin belki
-
Cengiz han, gereksiz yere çok kan akıtmış, orman yaktırmış zalimin tekidir. Zaten saman alevi modunda bir devleti oldu. Sonraları torunlarından Timur da başımıza bela oldu.
Abbasilere verdiği zarar yüzünden, islam dininin daha çok siyasilerin elinde oyuncak olmasına sebep olmuş ve üstüne iskenderiye kütüphanesini yakarak insanlığın ve özellikle islam dünyasının bilimsel anlamda gelişmesinin önünü ciddi oranda tıkamıştır.
Türklerin islamiyeti zorla yada severek kabul ettiği tartışmalarına gelince, zorla müslümanlaştırıldığını düşünüyorsan dinden ayrılırsın olur biter.Arapları ben de pek hazettmem ama arap düşmanlığı kisvesi altında peygamber-din düşmanlığına da gerek yok. -
Tarihin gördüğü büyük komutanlardan biriydi aşağıdan zirveye çıkmıştır . Düşmanına biyolojik savaş gerçekleştirmiştir . Attila gibi gazabı merhametinden büyük bir savaş stratejisi idi.
''Gökte Nasıl tek bir Tanrı varsa yerde de tek bir han olmalı'' -
quote:
Orijinalden alıntı: delgado.11
quote:
Araplar bizim töremizi değiştirmedi . Öyle bişe olsa şuan Türk İslam geleneği, motifleri görmezdin zaten . Sadece islam görürdün . İslam Türklerin tengri inancına benzediği için çokça ortak noktaları olmuştur. Kılıç zoruyla kavimler göçü sonrası musluman olmus olanlarda vardır hoşgörü ile olanlarda vardır. Yani Arapları kötü gösterecem diye bu kadar kasmanıza gerek yok .
Araplar iyilik meleğide biz mi bilmiyoruz birader ? Her ırkın iyisi kötüsü vardır eyvallahta adam intikamımızı almış hala daha arapları savunmak için senin bu kadar kasmana gerek yok bence. He ayrıca bir milletinde eskiden beri gelen dinini sırf benziyor diye yeni çıkan dine hoşgörüyle geçmesine ben inanmıyorum hele ki bu kadar savaş sonrasında. Sen o hikayeyi ilk okul öğrencilerine anlat bence. onları inandırabilirsin belki
hangisi hikayeymiş ? Her ırkın iyisi kötüsü olmaz saçmalamayı bırak bir kere . Irkçılı knedir sen çocuk musun birde kalkmış bana ilkokulda anlat hikayeyi diyorsun. Timur bile yıktı geçti sivası ot bitmez oldu neyin kafasındasın sen . Daha sonrada anadolu selçukluyu çökertti adam bildigin. Timur da Türk tü sadece yonettiği devlet moğoldu . E ne oldu o zaman anadolu Türk siyasi birliğini bozdu Timur tüm yapılan işlerin içine etti. Ne yapalım küfürmü edelim adama oda Türk ASD de Türk tü .
Ben bu mesajı yazdıktan sonra senin engin bilgin ile yapacağın işide söyliyeyim google gidip Timur Türk müdür diye aratacan gelıp burda ahkam kesecen hadi kolay gele .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senatorts -- 23 Aralık 2015; 2:36:03 >
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: delgado.11
quote:
hangisi hikayeymiş ? Her ırkın iyisi kötüsü olmaz saçmalamayı bırak bir kere . Irkçılı knedir sen çocuk musun birde kalkmış bana ilkokulda anlat hikayeyi diyorsun. Timur bile yıktı geçti sivası ot bitmez oldu neyin kafasındasın sen . Daha sonrada anadolu selçukluyu çökertti adam bildigin. Timur da Türk tü sadece yonettiği devlet moğoldu . E ne oldu o zaman anadolu Türk siyasi birliğini bozdu Timur tüm yapılan işlerin içine etti. Ne yapalım küfürmü edelim adama oda Türk ASD de Türk tü .
Ben bu mesajı yazdıktan sonra senin engin bilgin ile yapacağın işide söyliyeyim google gidip Timur Türk müdür diye aratacan gelıp burda ahkam kesecen hadi kolay gele .
Timuru niye araştırayım kardeşim bizim konumuz cengiz hanHer ırkın iyisi kötüsü vardır derken her ırkın içinde iyiside kötüsüde vardır dedim.
-
Cengizhan türk değildir kendini türk olarak tanımladığı olmuştur ama Türklerin anasını ağlatmış bir hükümdardı.
Fakat yinede kendisine bir sempati duyuyorum
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Şu pis barbarı seven de insanlığın düşmanıdır.
Ayrıca yine o küçümsediğin Araplar (Memlükler) durdurmuştur Moğol istilasını.
İslamı kabul ettirmek için geldiklerinde tecavuz edilmiş yağmalanmış oylemi İslama düşmanlık yapicam diye nerden vuracaginizi sasiriyorsunuz.Şuan seni zorlayan bir durum varmı kabul etmessin tengri inancını yaşarsınız olur biter.Ayrıca cengizhan tipi insanları katleden zihniyeti sevmek savunmak hastalıktır.Yine bir ayrıca cengiz bey asıl katliamı türklere yapmıştır neyin intikamindan bahsediyon.Bu kadar insan salak bir siz akillisiniz.
Tarihini adam gibi okursan türklerin zorla heleki kılıç zoruyla din veya başka birşey kabul etmeyecek olduğunu bilirsin.Araplar turklerle iç içe yaşamış insanlardır aynı kürtler gibi milletleri birbirine dusman eden zihniyet sizin gibilerin üzerinde başarılı oluyor maalesef.
Allah zihin açıklığı versin.
Yaradan Rabbinin adıyla oku.
-
Cengizden çok özür dilerim,kendisi melaikeydi.
Lise dönemlerinde Timuçin hikayeleri en sevdiğim, gurur duyduğum hikayelerdi. Ama artık öyle düşünmüyorum.
Geç saatlerde yazdığımdan cümlem düşük olmuş Cengiz-moğol imparatorluğu öznelerini yazmamışım. Ve Abbasi-Bağdat kütüphaneleri yerine iskenderiye yazmışım..
Cengizin kurduğu moğol imparatorluğu abbasilerle savaşmış ( oğlu hülagu- Abbasi halifesi Memun du galiba) yaklaşık 30 kütüphanede 100bine yakın kitap yakılmış.
Moğollar girdiği köyü şehri- mesela Buhara,Bağdat- yakıyorlarmış, yangın ormanlara gelince sönüyormuş. Millet korkudan tarlaya çıkamıyormuş.
"cengiz orman yaktırmamış tam tersi ormanlar ve tarlalar boş kalarak küresel soğumaya katkı sağlamıştır" cümlenden de, Cengizin çevreci bir yönünü de görmüş olduk.
Bazı tarihçilere göre, " camileri ve kütüphaneleri yakarak, binlerce kirabı da Dicle nehrine atarak yok etmişti."
vs.
Bizzat tanıdığımız yok zaten tarih kitaplarında okuduklarımızla yorum yazıyoruz. Ve objektif tarih yoktur. Birine göre kahraman olan,diğerine göre zalimdir. Moğollara göre kahraman ama iran,ortadoğu, harzemşahlar a göre zalimdir.
Timur konusunda açıkçası ben moğol soyundan olduğunu biliyorum.
-
Cengiz Hanın insanlığa ne faydası dokunmuş ki gelmiş övüyorsunuz, zamanının Hitleri işte!
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Isgal ettigi yerlerdeki evcil hayvanlari dahi katleden birini nasil sevebiliyorsunuz?
Zerre zevmem.
Şimdi liseli türkçüler gelip büyük komutandı falan der
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Islamiyet ile gok tanri inancini benzettin ya ben ne diyeyim sana.Araplar bizim toremizi degistirmistir bunu objektif bakan her birey gorebilir.Amacim araplari veya islamiyeti yermek degil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: SenyorePirate
quote:
Islamiyet ile gok tanri inancini benzettin ya ben ne diyeyim sana.Araplar bizim toremizi degistirmistir bunu objektif bakan her birey gorebilir.Amacim araplari veya islamiyeti yermek degil.
Tek tanrı , ahiret inancı , kurban kesme (adak) . Bu 3ünün olması yetmiyormu islamla tengriyi benzetmeye . Önce bi kendin aç öğren. din değişiyor elbette töreler değişir bizde değişmez demiyoruz. Biz yozlaşmadık empoze ettik kaynaştırdık . Hatta müslüman olduktan sonra balbal dikmeye devam eden devletler bile olmuştur. Dahada ileriye taşıdık islamı . bunu objektif bakan her birey gorebilir.Amacim araplari veya islamiyeti yüceltmek degil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senatorts -- 24 Aralık 2015; 0:37:25 >
Benzer içerikler
- kaç milletvekili istifa ederse erken seçim olur
- devlet dairelerinde atatürk resmi kanunu
- adnan menderes uçak fabrikasını neden kapattı
- suriye"de araba fiyatları
- ariel boykot mu
- tf-2000 hava savunma muhribi
- pes 21 türkçe spiker
- byd seal fiyat
- market fiyatları karsilastirma uygulaması
- fiat 600 fiyat
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X