Şimdi Ara

Cengiz Han'ın Hangi Kitabı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
8.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cengiz Han hakkında bir kitap okumak istiyorum. Mümkünse bana Cengiz Han'ı tam anlamıyla öğretebilecek akıcı bir kitap. Biraz araştırdım ancak o kadar çok kitap var ki, hangisini alacağımı şaşırdım. Sizin tavsiye ettiğiniz hangisi var ?

Cengiz Han'ı Anlatan En İyi Kitaplar

Cengiz Han'ın hayatını ve fetihlerini anlatan çok sayıda kitap bulunmaktadır. Ancak en iyi kitaplar, onun karakterine, askeri dehasına ve dünya tarihine yaptığı etkiye derinlemesine bir bakış sunan kitaplardır.

Cengiz Han'ı Anlatan Kitap Önerileri

İşte Cengiz Han hakkında kapsamlı bilgi edinmek için okuyabileceğin bazı kitap önerileri:

• Moğolların Gizli Tarihi: Bu anonim eser, Cengiz Han'ın hayatı ve Moğol İmparatorluğu'nun kuruluşu hakkında en önemli kaynaklardan biridir.
    • Cengiz Han'ın Yaşamı: John Man tarafından yazılan bu kitap, Cengiz Han'ın askeri taktiklerinden diplomatik becerilerine kadar hayatının tüm yönlerini ele almaktadır.
    • Moğol İmparatoru: Cengiz Han'ın Hayatı ve Fetihleri: Jack Weatherford tarafından yazılan bu kitap, Cengiz Han'ın yükselişini ve Moğol İmparatorluğu'nun genişlemesini ayrıntılı bir şekilde anlatmaktadır.
    • Cengiz Han: Dünya'yı Değiştiren Adam: Paul Ratchnevsky tarafından yazılan bu kitap, Cengiz Han'ın hayatını ve mirasını tarihi bağlamda ele almaktadır.
    • Cengiz Han'ın İmparatorluğu: Thomas Allsen tarafından yazılan bu kitap, Moğol İmparatorluğu'nun kuruluşu ve yönetim yapısı hakkında kapsamlı bir inceleme sunmaktadır.

Yukarıdaki kitaplar, Cengiz Han'ı anlamak ve dünya tarihindeki önemini kavramak için değerli kaynaklardır. Bu kitapları okuyarak, onun askeri dehasını, liderlik becerilerini ve dünya tarihini şekillendirmedeki rolünü daha iyi anlayabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Moğol İmparatorluğu için şu kitabı öneririm: (Sadece Cengiz dönemi değil)
    www.kitapyurdu.com
    Moğol İmparatorlugu Tarihi - Jean Paul Roux | kitapyurdu.com
    http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=60841&sa=179907680

Sadece Cengiz Han için bulamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: TUNGA-TİGİN

Moğol İmparatorluğu için şu kitabı öneririm: (Sadece Cengiz dönemi değil)
    www.kitapyurdu.com

Hocam güzel kitaba benziyor öneri için çok sağol da bu kitabın anlatımı nasıl. Yani ben tarihi kaynak kitaplar gibi olsun istemem, akıcı roman tadında mıdır acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enes4125 -- 21 Ekim 2014; 11:46:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Enes4125

quote:

Orijinalden alıntı: TUNGA-TİGİN

Moğol İmparatorluğu için şu kitabı öneririm: (Sadece Cengiz dönemi değil)
    www.kitapyurdu.com

Hocam güzel kitaba benziyor öneri için çok sağol da bu kitabın anlatımı nasıl. Yani ben tarihi kaynak kitaplar gibi olsun istemem, akıcı roman tadında mıdır acaba ?

Ben kitabı okumadım, başka biri tavsiye etmişti.

Yazarı bayağı ödül almış, çevirisinide 2 tane prof. yapmış. Akıcıdır büyük ihtimalle.

• ben bir tarihçi adayıyım, bu gibi soruları bana sor sen :)

öncelikle tarihi romanlar her zaman kurgu üzerine kuruludur. yani çoğu uydurulur.

sana tavsiye edilen kitabı da okudum, çok güzel anlatıyor yalnız cengiz han'ın hayatından başlayıp torunlarının devletinin yıkılışına kadar anlatıyor.

sana moğolların gizli tarihçesi adlı kitabı tavsiye ederim. Bu kitap bizzat cengiz han'ın oğlunun emriyle yazıldı. Cengiz han'ın ölümüne kadar anlatıyor bildiğin akademik kitap.

Orijinalden alıntı: ilonglife

ben bir tarihçi adayıyım, bu gibi soruları bana sor sen :)

öncelikle tarihi romanlar her zaman kurgu üzerine kuruludur. yani çoğu uydurulur.

sana tavsiye edilen kitabı da okudum, çok güzel anlatıyor yalnız cengiz han'ın hayatından başlayıp torunlarının devletinin yıkılışına kadar anlatıyor.

sana moğolların gizli tarihçesi adlı kitabı tavsiye ederim. Bu kitap bizzat cengiz han'ın oğlunun emriyle yazıldı. Cengiz han'ın ölümüne kadar anlatıyor bildiğin akademik kitap.

Dostum fikrimi değiştirdim, arkadaşın dediği gibi Cengiz han ile birlikte Moğol tarihide iyi olur. Eğer sende o kitabı tavsiye edersen alırım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilonglife

tamamen moğol tarihini okumak istersen ben de tavsiye ederim o kitabı.

Cengiz Han'ı da detaylı anlatıyorsa, yani onun hakkında iyi derecede bilgi sahibi olacaksam çok iyi olur.
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.