Şimdi Ara

Çene Kilitlenmesi- Çeneden Ses Gelmesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
18.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yaklaşık 5 aydır çenemin sağ tarafını tam olarak açamıyorum. Kilitlenme gibi bir şey oluyor yani. Aynı şekilde yemek yerken bazen ses çıkıyor
  • beyler bende de buna benzer bir olay var. br kac gundur sol cenede hafif bir agri vardi bugun ise sabah uyanirken agzimin o kenarinda cok buyuk bir agri oldu. ne tarafa yatarsam yatayim oluyor sadece duz yatmada sikinti olmuyor. sanki dislerim tam oturmadi gibi de sag veya sola yattigimda durup dururken nasil bir sey bu basimiza geliyor anlamis degilim.
  • uup
  • quote:

Orijinalden alıntı: stxanger

cumartesi günü bütün sorularınızı yanıtlayacağım

Haberdar edin hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

dişlerinde bozukluk var mı hiç ön dişlerde fln ?

Yok ama ön iki dişim birazcık büyük diğerlerine göre.Dişlerim öyle çok düz değil ama yukarda kalan yamuk diş felan yok.
  • quote:

diş sıkma olayı varsa gece ondan olabilir ama cumartesı ben bu işin nedenini tam çözeceğim randevum var sağlam yerden ona göre sizi de bilgilendireceğim

Onun olma ihtimali var.Teşekkürler hocam beklemedeyiz
  • quote:

bugün Ataşehir'e gitti özel bir kliniğe gayette iyi bir yer.Gelelim asıl konuya durumumu anlattım sabahları çenemin sol kıkırdağı agzımı açtıgımda çıtlıyor ve ondan sonra gün içinde ses geliyor dedim agzımı açtığım kaapttığım zaman.Bende sıfır ağrı var bu iyi bir şey.Gelelim çözümüne;
    1.Dudak Isırmayacaksın
    2.Elini çenene dayalı oturmayacaksın
    3.Stresten uzak duracaksın diyor bu hastalık %60 strese dayalı diyor.Artık kafanda ne varsa kurtulamasın dedi bana.
    4.Geceleri diş sıkmamak için splint öneriyor gittiğim yer 980 TL duyunca zaten şok oldum ben m.köyde 300 TL'ye yaptırmıştım 8 aydır da kullanıyorum hatta o splinter ı yanımda da götürüm ama hekim aşınmış dedi artık.Bizimkisi daha farklı ve iyi diyor.Aşınma konusunda haklı ama onun ki iyi midir kötü müdür bilemem.
    5.Splint tedavisi iyileştirse bile tekrarlayabilir strese bağlı olarak yine kullanabilirsin dedi.
    6.Bilgisayar kullanırken dik oturman lazım dedi

Kısacası bunları söyledi ha gelelim splint tedavisi işe yaramazsa botoks yapılıyor dedi 6 ay gidiyor dedi.Eğer o da çözüm olmazsa en son cerrahi müdaheler oluyor çene yıkaması fln sıvı olayı alınıyormuş.Ama bunlar en son aşama.

Yani şimdi bendeki durum şöyle sol çene kıkırdağı sabah çıtlıyor ve ona istinaden ses problemi yaşıyorum.Bende çene açma kısıtlılığı ve ağrı yok.Bakalım ne olacak göreceğiz de 980 TL splintera para vermek istemiyorum.

Sizlerin durumu nedir tam bilemiyorum hangi boyutta veya nasıl bir probleminiz var eğer çok ciddiyse fazla ertelemeyin derim.

İlk olarak bilgi için teşekkür ederim.Benim durumum sizinle tamamen aynı sadece ses var ağrı veya açma kısıtlanması yok.Geçen sene okul nedeniyle çok stresliydim ve o zaman başladı bu olay.Geceleri sinirli yatardım bu yüzden muhtemelen dişlerimi gece sıktım o yüzden olabilir.+ olarak yatarken sürekli elim çeneme dayalı oturuyorum bunu bırakacağım ve çenemi zorlamayacağım.Bunun dışında o şeyden yaptırmak istemiyorum gerek yok bence.Teşekkürler çemiş olsun

• quote:

aynı problem aynen peki dolgu yaptırdın mı son zamanlarda ağzın çok açık kaldı mı ?

hayır
  • quote:

sendeki durum ne zamandan beri var ve sabahları benım gibi sol çene kıkırdağı seni çıtlamaya teşvik ediyor mu ?

1 senedir var ilk başlarda sabahları çok kütlüyordu ama artık sabah bir sorunum yok.Sadece çenem sola doğru kayınca tekrar sağa doğru çekerken kütlüyor
  • Bende de 2 aydır çenemi sağa sola oynatırken, yemek yerken vs kütleme var. Her çevirişimde oluyor aniden başladı. Bazen aşırı şiddetli oluuor yarım saatte geçiyor sonra normal şiddete dönüyor şu anlık ağrı yok ne yapsam, ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Freeky

Bende de 2 aydır çenemi sağa sola oynatırken, yemek yerken vs kütleme var. Her çevirişimde oluyor aniden başladı. Bazen aşırı şiddetli oluuor yarım saatte geçiyor sonra normal şiddete dönüyor şu anlık ağrı yok ne yapsam, ?

Arkadaş yukarı yazmış gece yatarken rahat ol stressiz yat çünkü gece farketmeden dişlerini çok sıkınca oluyormuş bu sorun belki işe yarar
  • Up

Bu sabah Uyandigimda agzimi acamadim. Biraz zaman geçince kütürt diye bir ses geldi ve açıldı. Kapatirken de aynı sıkıntı oldu. Bir lokma ekmeği yutamadim sürekli takir tukur etti. Bir kaç saat sonra hafifledi. Çok korkutucu bir durum. Bunun sebebi ne olabilir ? Benim dişler baya yamuk . Bundan mi kaynaklanıyor acaba ?

• GUERRA kullanıcısına yanıt
    Bende de aynı problem vardı ben gece uyurken dişlerimi sıkıyormuşum. bir çene cerrahına gitmelisin. Ben birkan hocaya gitmiştim
    www.birkanozkanklinik.com.tr
  • Özelden soran var ama sms onayindan cevap veremiyorum. Burdan haberdar edeyim. Kutahyada yasiyorum cene cerrahisi icin diş hastanesine gittim. Eskisehire git dediler. Ekim başı oraya gidicem. oradan da cene cerrahiye yönlendirecekler muhtemelen. Ağrım eskisi kadar yok ama alistigindan olabilir.

• Bu Sayfadaki Bilgi İşinize Yarayabilir .

https://bursadisdoktoru.com/cene-kitlenmesi-nedir-neden-olur/

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.