Şimdi Ara

Çembersel Hareket

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Su soruyu soru cözen adam merkezkac kullanarak cözdü c buldu, ben merkezcil kuvveti kullanarak farklı buluyorum doğru cevap nedir acaba Çembersel Hareket

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• çok hatırlamıyorum ama D gibi geldi bana

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hocam r noktasını falan karşılaştırmaya eklemedim, onları halletmişsiniz sanırım?

Çembersel Hareket
  • laplasyen kullanıcısına yanıt
    Hocam benim aslında direk anlamadığım yer mg n ve fmerkezcil ilişkisi

• laplasyen kullanıcısına yanıt
    Hocam tepki kuvvetlerinin yönünü yanlis cizmemis misiniz?

• yenna Y kullanıcısına yanıt
    Çembersel Hareket

Hocam bence tepki kuvvetleri böyle cizilir ve merkeze doğru olan kuvvet merkezcil kuvveti vereceginden p icin NP+mg , R icin NR-mg , S icin NS+mg

• Abi merkezkaç diye bir şey yok, kavram yanılgısı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 15GND 1 kullanıcısına yanıt

hocam neden yanlış anlamadım. arabanın hızı 0 diye düşünelim. bu durumda araba durur, yani dengededir, böylece -N=mg olması gerek. şimdi S noktasında araç çembersel hareket yapacak. peki aracın net merkezcil kuvveti nedir? (mg-N)'dir tabiki. araç hızlandıkça tepki kuvveti azalacak, böylece aracın merkezcil kuvveti artacak.

S noktasında, tepki kuvvetinin yönü aşağı yönlü olsaydı, araçtaki net merkezcil kuvvet mg+N olurdu. araç hızlandıkça N azalırdı, böylece (mg+N) değeri, yani merkezcil kuvvet, azalırdı. Yanii araç hızlandıkça merkezcil kuvvet azalıyor(?)

bu arada araç hızlanınca neden N azalıyor diye düşünüyorsanız açıklamaya çalışıyım. arabayla tümsekten çok hızlı geçtiğinizi düşünün. Biliyoruz ki tümseğe hızlı girince araç yerden kesilir. tekerlekleri yere değmiyor yani :) yani araç ne kadar hızlanırsa, N'de o kadar 0'a yaklaşıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.