Çembersel Hareket

-
-
çok hatırlamıyorum ama D gibi geldi bana
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
hocam r noktasını falan karşılaştırmaya eklemedim, onları halletmişsiniz sanırım?
-
Hocam benim aslında direk anlamadığım yer mg n ve fmerkezcil ilişkisi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam tepki kuvvetlerinin yönünü yanlis cizmemis misiniz?
-
Abi merkezkaç diye bir şey yok, kavram yanılgısı.
hocam neden yanlış anlamadım. arabanın hızı 0 diye düşünelim. bu durumda araba durur, yani dengededir, böylece -N=mg olması gerek. şimdi S noktasında araç çembersel hareket yapacak. peki aracın net merkezcil kuvveti nedir? (mg-N)'dir tabiki. araç hızlandıkça tepki kuvveti azalacak, böylece aracın merkezcil kuvveti artacak.
S noktasında, tepki kuvvetinin yönü aşağı yönlü olsaydı, araçtaki net merkezcil kuvvet mg+N olurdu. araç hızlandıkça N azalırdı, böylece (mg+N) değeri, yani merkezcil kuvvet, azalırdı. Yanii araç hızlandıkça merkezcil kuvvet azalıyor(?)
bu arada araç hızlanınca neden N azalıyor diye düşünüyorsanız açıklamaya çalışıyım. arabayla tümsekten çok hızlı geçtiğinizi düşünün. Biliyoruz ki tümseğe hızlı girince araç yerden kesilir. tekerlekleri yere değmiyor yani :) yani araç ne kadar hızlanırsa, N'de o kadar 0'a yaklaşıyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X