Şimdi Ara

Cemaat - Siyaset

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.327
Cevap
52
Favori
242.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Daha önce bi kaç konuda da belirttiğim gibi yine aynı şeyleri söyleyecek ve soracagım..Önceki mesajlarıma cevap alamadım kimseden,umarım şimdi mantıklı ve açıklayıcı cevaplar alırım.

    Cemaat ısrarla siyasete yön vermek gibi,siyasete girmek mudahil olmak gibi gayemiz yok diyor ama Cemaatin önde gelen sözcülerinden Hüseyin Gülerce New York Times gazetesine roportaj veriyor ve söyledikleri aynen şunlar

    '' Sayın Erdoğan'ın aşina olmadığı bir gruptan bahsetmiyoruz. İstanbul Belediye Başkanı olduğu dönemden beri hepimizi şahsen tanıyor. Sayın Gülen'i 20 yıldır tanıyor. (Hükümetle Gülen Hareketi arasında) İlk çatlaklar Mavi Marmara krizi ile çıktı. Sayın Gülen'in tutumu çok netti. Türkiye'nin dış politikasında maceraya atılmaması, Batı'ya yönelimini sürdürmesi ve dış politika meselelerini diyalogla çözmesi gerektiğini hep söyledi."

    Şimdi bu ülkede ister ak parti olsun ister pak parti olsun,ister sol görüşlü hükümet olsun ister sağ.Halk bir partiyi seçip hukumet yapıyor peki siz kim oluyorsunuzda bu ülkenin seçilmiş hukumetine yön vermeye kalkıyorsunuz ? Bu haddi bu cesareti nereden alıyorsunuz?
    Sizlere israil yalakası siyonist yalakası papa yalakası dendiğinde neden kızıyorsunuz ? bu acıklama zaten ne oldugunuzu,amacınızın gayenizin ne oldugunu gösteriyor.

    Mavi marmara olayında ekranlara çıkıp şehid olan Müslüman Türk evlatlarına rahmet dilemek varken,Ailelerine sabır dilemek varken nasıl din adamlıgı ki cıkıp '' hakim güç olan israil'den izin alınmalıydı '' diyebiliyorsunuz ? Uluslararası sular olmasına rağmen israil'den izin almakta ne demek ? İsrail'le Türkiye arasındaki her çekişmeden tartışmadan siz neden rahatsız oluyorsunuz ? bu yahudi yalakalığının sebeb-i gaye'si nedir ? CIA dünya üzerinde çalıştığı kurumları sıraladığında listede sizinde adınız var! şimdi biz bu yahudi yalakalığını ve cıa ile çalışmanıza ne anlam verelim ? Hala size müslümanlar için çabalıyorlar yakıştırmasını yapmamızı nasıl beklersiniz ?

    Papa'nın emrindeyiz diyerek hristiyan yalakalığının sebebi nedir peki ? Dinler arası diyalog bir islam dinini pasifize etmektir diyenlere şiddetle karşı çıkıyordunuz.Peki bu yaptığınız icraatler,ettiğiniz sözler neye hizmet ettiğinizi göstermiyormu ?

    Nasıl bir dini cemaat'sınız ki dünya üzerindeki tüm müslümanlara ızdırap veren acı cektiren avrupa medeniyetinin yalaması olmuşsunuz ? Amerika ve israil yalakası olmuşsunuz ?

    Türkiye'nin dş siyasette maceraya atılmamasını istemek ne demek ? bu millet cemaat'imi seçti hukumet için ? sizin ne haddinize ? ister yumuşak gücünü gösterir ister hiddetini gösterir bu ülke,size mi kaldı buna yön vermek ?

    Siyasetle işimiz yok diyorsunuz bu iki yüzlülük sizi utandırmıyormu ? b.zügünüz yetiyorsa parti kurun o halde, alacagınız oylarla bu ülkenin istikametini avrupaya çevirin! bu ülkenin israil ile olan çekişmesine son verin! bu ülkenin tüm savunma sanayisini tekrardan israil'e sunun! Bu milletin vergilerini toplayın yine israil ve amerikalı şirketlere sunun!

    Ama yok parti kurmaya büzügünüz yetmiyorsa susun! haddinizi bilin! cemaatseniz cemaatliğinizi bilin!

    Gerçi artık hizaya gelme vakti geldi.Her hayırda bir şer,Her şerde bir hayır vardır ne güzel sözdür..Bu olaylar solucanların kafasını topraktan çıkarmasına vesile oldu,devlet içersinde yuvalanmış her haddinizi bilmez cemaat mensubu rengini tarafını belli etti.
    Kazdığınız kuyuya kendiniz düştünüz! Şimdi hepiniz teker teker devlet kurumlarından el çektirileceksiniz!..







  • Thy başkanının itü konuşması bomba yöke telefon açıp kızım itüye giricek bi kontenjan açın gerisini biz hallederiz diyor

    1 kul hakkı yemek müslümanlığın en büyük günahlarından biriyken, milyonlarca öğrencinin hakkını bi telefon konuşması ile afiyetle yiyorlar...

    Üniversite okuyamadım, istediğim bölüme giremedim diye ağlayan, açıkta kalan, maddiyatı geçtim hayatından 1 sene kaybeden ak gençliğe selam olsun... Bakın sizin yerinize kim girmiş

    Aynen bu şekilde devam edin, sizin kardeşiniz, çocuklarınız, torunlarınızda dişini tırnağına takıp çalışsın didinsin, açıkta kalsın, onun yerine sözde dini bütün hak yiyicilere özel kontenjan açılsın
  • Üniversitede cemaat ile haşır neşirdim.
    "Sistemi değiştirmeye kalkarsan yok olursun. Önce sistemi değiştirebilecek güce mevkiiye sahip olmalısın" felsefesini özümsediklerini anlamıştım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cemaat bu saatten sonra halkın gözünde bitmiştir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi görüşten olursak olalım, önceden neyi savunmuş olursak olalım bugün ortaya çıktıki, hangi iktidar olursa olsun CHP-MHP-AKP fark etmez, isim önemli değil. Seçilmiş, meşru, gayesi hedefi belli, kadroları, yöneticileri ortada siyasi bir oluşum ile , kimlerden oluştuğu belli olmayan, hedefi belirsiz, gücünü ve meşruiyetini halktan almamış grup, cemaat, hareket vs adı altında faaliyet gösteren yapıları bir tutmayalım. 2ncisi dibi görünmeyen kuyu gibidir, altında ne var bilemezsiniz, önlem ve denetim alamzsınız. Siyasi partiler gibi halkın karşısına çıkıp 4-5 yılda bir meşruiyette aramazlar. Böylesi yapılar toplum için tehdittir. Bugün işimize geldiği için destekler büyütürüz ama yarın şimdi olduğu gibi meydan okuyan bir kontrolsiz bir güce dönüşür. Bunu şu saatten sonra mevcut iktidarda anladı ve hatalarından dönüş yolunda.

    Yolsuzluk ve rüşveti sonuna kadar eleştirelim, araştıralım, kimse ortaya çıkması için takip edelim ama bu tür iktidar oyunlarına alet olmayalım. Bakın biz 3 gündür ayakkabı kutusundaki 4.5 milyonu konuşuyorz fakat son 3 günde Borsada 20 milyar TL el değiştirdi, dövizdeki kayıpta ayrı. Kutu değil konteynira sığacak paradan bahsediyorum. Bu para birilerini cebinden çıkıp birilerinin cebine gitti.

    Enerjide uluslararası bir kuşatma altındayız, İran, Irak, Hindistan ile yaptığımız anlaşmalarda Halk bankası üzerinden yapılan transferler Batı'yı baya rahatsız etmiş durumda, üstelik bu Transferin TL üzerinden yapılmasınada itirazlar büyük. İstedğiniz partiyi, cemaati, düşünceyi destekleyelim ama Ülke menfaati söz konusu ise eğer daha dikkatli ve sorumlu davranmamız gerek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OPTİMİST -- 21 Aralık 2013; 11:40:45 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TuVNeRa

    Üniversitede cemaat ile haşır neşirdim.
    "Sistemi değiştirmeye kalkarsan yok olursun. Önce sistemi değiştirebilecek güce mevkiiye sahip olmalısın" felsefesini özümsediklerini anlamıştım.

    O güce eriştiklerini sandılar ama yanıldılar.. Her biri teker teker kapı önüne koyuluyor şimdi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KayhanKaan

    Cemaat bu saatten sonra halkın gözünde bitmiştir.

    Bir insanı Allah şaşırtmasın derler ya,işte aynen öyle oldu.Şaşırdılar ne yaptıklarının farkında değiller,çırpındıkça batıyorlar.

    6 ay önce bitirilmiş bir dosyayı Hakan şükür'ün istifasını kadar bekletmek ancak şeytani planlar yapanların işidir.1 senenin üzerinde bir zaman boyunca dinleme yapıp bu dinlemeleri takibatları bir üst amirlerine bildirmemek bir şeytani planlar yapanların işidir.Tekrar ediyorum hukumetin hangi görüşten oldugunun önemi yok! devlet içinde devlet olmak hiç kimsenin haddine değil! Sağ görüşlü partide olsa sol görüşlü partide olsa farketmez,polis polisliğini asker askerliğini bilecek.Siyasetçi siyasetçiliğini cemaatçi cemaatçiliğini bilecek.

    Vel hasıl büyük itibar kaybına uğradılar.Gazeteler dergiler iptal,dersane kayıtları iptal.Yardımlar bağışlar iptal..CIA'in verdiği destekle okullarını ayakta tutabilirlerse tutarlar,Türkiye'de cemaat gün geçtikçe eriyecek bunu herkez görecek.




  • Camianın lideri bir video yayınlamış.Devamlı müslümanlara beddua ediyor.Ama nedense bu bedduaları kafirlere etmedi,diyalogla hoşgörüyle geçirdi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TNTB

    Camianın lideri bir video yayınlamış.Devamlı müslümanlara beddua ediyor.Ama nedense bu bedduaları kafirlere etmedi,diyalogla hoşgörüyle geçirdi.

    Etmez edemez ! Elini vicdanına koyan herkez israil'in ve dünya üzerindeki siyonistlerin müslüman alemine neler çektirdiklerini kabul eder değilmi ? Ama bu sözde alim etmiyor !
    The Atlantic dergisine verdiği roportajda aynen şunları söylüyor f.gülen '' Zamanında yahudiler hakkındaki ayetleri yanlış yorumlamışım.Şimdi anlıyorum ki Allah hiç bir inanca hiç bir ırka lanet etmez.Ancak o kötü karakterde olan insana lanet edilir.''

    şimdi 1 - Zamanında kendisi yanlış yorumlamıştır olabilir peki adama sorarlar onlarca asırdır yaşamış Alim Evliya'damı yanlış yorumladı ? Bir tek senmi şimdi doğru yorumluyorsun! Bu söz tüm geçmişteki alimlerin alimliklerini sorgulamaya sebep vermezmi ?
    Mesela İmam-ı Rabbani ? Mesela İmam-ı Ebu hanefi ? Mesela İmam-ı Safii ? bunlarda yanlışmı yorumlamış ? Hayır onlar doğru yorumladılar ama sen inancını kaybettin! sen Batının istediği islam şekline sokmaya çalışıyorsun İSLAM'ı.mevzu sadece bu.

    2 - Kendilerine gönderilen peygamberleri öldürecek kadar azgınlaşmış sapıtmış,Peygamberleri kısa bir süreliğine yanlarından ayrıldığında Altından öküz yapıp ona tapacak kadar uçarı,inanç temelleri bozuk yahudiler mi lanetli değil ?

    La İlahe İllallah diyen her insan cennete girecektir demek ne demek ? Muhammedun Resullullah'a ne oldu peki ? Allah'ın varlıgını kabul eden,insanlık onuruyla şerefiyle yaşayan insan cennete girecektir demek nasıl bir alim'liktir ? '' Son din İslam'dır,diger tüm semavi dinlerin özetidir tamamlayıcısıdır.Sen son peygambersin,artık peygamber gönderilmeyecek.Senden önceki tüm dinler gerçerliliğini kaybetmiştir '' bu cümleler kuran-ı kerim'in sözleridir. Hz. İsa tanrının ogludur diyenler,Hz.İsa bizzat tanrıdır diyenlermi cennete girecek ?
    Hz.Muhammed'e arap şairi diyenler,Mekke mecnunu diyenlermi cennete girecek ? ( burada diger dinlere hakaret babında söylemiyorum bunları,yalnızca dinimizde söylenen ve emredilenlerle kıyaslama yapıyorum )

    Diyalog diye diye ne hale getirdiler kendilerini ( belkide bilinçli geliyorlar,ki bana göre cemaatin üst kadrosu gayet bilinçli hareket ediyor ) papa'nında hizmetine girdiler,hristiyanı yahudi'yide cennete doldurdular,siyonistleride dost bildiler..

    Bunların altından tahminimce batı'nın tüm islam alemine uygun gördüğü ılımlı islam çıkıyor,onların çıkarlarına karşı olmayan,onların menfaatlerine uygun,ellerinden kuran-ı kerim'i alamadıklarını görüp bari yaşayışlarını değiştirelim dedikleri plana gayet uyuyor cemaat'in yaşayış ve davranış ve fikirleri.Belki ilerleyen senelerde birde ılımlı halife atarlar Türkiye'ye oda f.gülen olur herhalde yaşarsa,yada onun gibi düşünen bir öğrencisi.Ohh zaten islam alemide modern Türkiye'yi örnek alıyor,hadi buyrun diyaloğa.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: OPTİMİST

    Hangi görüşten olursak olalım, önceden neyi savunmuş olursak olalım bugün ortaya çıktıki, hangi iktidar olursa olsun CHP-MHP-AKP fark etmez, isim önemli değil. Seçilmiş, meşru, gayesi hedefi belli, kadroları, yöneticileri ortada siyasi bir oluşum ile , kimlerden oluştuğu belli olmayan, hedefi belirsiz, gücünü ve meşruiyetini halktan almamış grup, cemaat, hareket vs adı altında faaliyet gösteren yapıları bir tutmayalım. 2ncisi dibi görünmeyen kuyu gibidir, altında ne var bilemezsiniz, önlem ve denetim alamzsınız. Siyasi partiler gibi halkın karşısına çıkıp 4-5 yılda bir meşruiyette aramazlar. Böylesi yapılar toplum için tehdittir. Bugün işimize geldiği için destekler büyütürüz ama yarın şimdi olduğu gibi meydan okuyan bir kontrolsiz bir güce dönüşür. Bunu şu saatten sonra mevcut iktidarda anladı ve hatalarından dönüş yolunda.

    Yolsuzluk ve rüşveti sonuna kadar eleştirelim, araştıralım, kimse ortaya çıkması için takip edelim ama bu tür iktidar oyunlarına alet olmayalım. Bakın biz 3 gündür ayakkabı kutusundaki 4.5 milyonu konuşuyorz fakat son 3 günde Borsada 20 milyar TL el değiştirdi, dövizdeki kayıpta ayrı. Kutu değil konteynira sığacak paradan bahsediyorum. Bu para birilerini cebinden çıkıp birilerinin cebine gitti.

    Enerjide uluslararası bir kuşatma altındayız, İran, Irak, Hindistan ile yaptığımız anlaşmalarda Halk bankası üzerinden yapılan transferler Batı'yı baya rahatsız etmiş durumda, üstelik bu Transferin TL üzerinden yapılmasınada itirazlar büyük. İstedğiniz partiyi, cemaati, düşünceyi destekleyelim ama Ülke menfaati söz konusu ise eğer daha dikkatli ve sorumlu davranmamız gerek.

    bu yorumun altına imzamı atarım,bravo güzel tespitler ustad.

    Evet 3 farklı davayı birleşikmiş gibi gösterip aynı günde patlatmak hem sansasyon yaratmaktır hem Halk Bankası olayını ikinci plana itmektir.Bakın kim çaldıysa kim yolsuzluk yaptıysa Allah bin beter yapsın,burunlarından fitil fitil gelsin asla hırsızlığı savunmuyorum savunmam.Ama Halk Bankası olayı bambaşka bir olay,bunu görmemiz lazım.Dünyanın en iyi bankaları arasına girmeyi HalkBankasına layık görmüyorlar,ingiliz bankalarında ( siyonist sermayeli ) iran'ın ve hindistanın paralarının vanaları kapatıldı.Türkiye enerjide bölgesinde oyun kurucu olma gayesinde ve bu plan dogrultusunda HalkBankası paraların toplanacagı ve dagıtılacagı tek banka.Buna karşı çıkıyorlar.Amerikan meclisinde imza kampanyaları düzenlendi HalkBankasına dur denmesi için ! İran'a ambargoyu deliyor diye israil tarafından dile getirildi,şikayet edildi. Aynı ambargoyu delen ingiliz HSBC bankasına kim saldırdı ? kimse.İsrail neden suclamadı ? hsbc'nin rolunu HalkBankası kapınca cıldırdılar.

    söyleneyecek anlatılacak çok şey var ama konuda konuya atlıyorum neyi anlatacagımı bilemiyorum..Allah dogrunun yanındadır,içim rahat.

    Ekleme : Ayrıca k.ırak ve ırak merkezi hükümetiyle yapılan petrol anlaşmasına göre anlaşmanın tüm maddi gelirleri Halkbankası'na yatırılacak,oradan dagıtımı yapılacak.Amerika ısrarla buna karşı çıkıyordu '' para amerikan bankasında toplanacak,oradan dagıtılacak '' diye bi çok kez açıklama yaptılar..Ama anlaşma yapıldı ve anlaşmaya göre para Halkbankasında olacak..Simdi düşünün kimlerin hedefinde HalkBankası,kimlerin hedefinde kendi çıkarlarını düşünüp icraata döken Türkiye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kill-For-You -- 21 Aralık 2013; 12:32:28 >




  • Şunu merak ediyorum ben asıl.

    Bu ülkede irtica ile mücadele planları, Gülen cemaatinin ve diğer belli başlı cemaatlerin, ülke içindeki kritik mevkilere gelmesini önlemek, kadro yapısı içinde var olmasını engellemek için yapıldı. Demokratlar ve sol görüşlü olanlar, her fırsatta cemaatlerin, özellikle de Gülen cemaatinin ABD ve Israil ekseni ile ülke içinde güç elde etmeye çalıştığını, vatandaşların bu tip cemaatlere kanmaması gerektiğini belirtti.

    Yıl oldu 2002, AKP Milli Görüş gömleğini devralıp iktidara geldi. Sonraki dönemlerinde irtica ile mücadele planlarını ortadan kaldırdı. Irticayı ''engellenecek bir olgu'' olmaktan çıkarıp serbest bıraktı. Günümüze kadarki süreçte Gülen cemaati, ülkede birçok yer satın aldı, dersane, üniversite, işletme açtı, nüfuzunu arttırdı, yargı ve Emniyet'in içinde kadrolaştı, meclis içinde AKP himayesinde kendine bağlı milletvekilleri seçtirdi.

    Şimdi ise AKP ile Gülen cemaati arasında dersane olayı ile başlayan ''parasal'' bir sürtüşme başladığında da ele geçirmiş olduğu yargı ve Emniyet mensuplarını kullanarak hükümeti zor durumda bırakacak bir operasyonun başlama işaretini verdi. Ülke karıştı. İran ile yapılan kayıt dışı para transferi ortalığa saçıldı.

    Cidden soruyorum, şu an bunların olmasının sebebi, cemaatlerin ülke kurumları içinde bu kadar etkili olmasının sebebi ile değil midir? Zamanın hükümetlerinin irtica ile mücadele etmesinin sebebi, ülkenin bu konuma gelmesini önlemek için değil midir?

    Dünyanın bir diğer ucundaki başka bir kıtada oturan bir kişinin tek bir emri ile koskoca ülkenin savaş alanına dönmesi, ekonomisinin, siyasetinin tuzla buz olması kimsenin mi midesini bulandırmıyor?

    Zamanında Fetullah Gülen bir Israil ajanıdır, ABD uşağıdır diyenlere ağız dolusu küfür edenler, kafir, hain diyenler, neden şimdi aynı kişiye aynı sıfatları yakıştırıyor?

    Bu ülkenin insanları neden bu kadar yanar döner? Neden çıkarına ters düşmeyen birşey yanlış olmasına rağmen yanlış denmiyor? Neden hiçbir zaman doğru olan yapılmıyor bu ülkede?




  • akp belli bir ülke düşüncesi ve amacıyla yada vatandaşa hizmet için kurulmuş bir partı değildi, gülen cemaatinin maşası olması amacıyla amerikan destekli bie örgütlenme yapısıydı, fakat 2007 ve sonrası akp içindeki baskın guruplar rant için çalışmaya başladı. zaten hırsız tabanlı bir partidir...
    her iki kanadında ülke menfaatleri için tasviyesi şattir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cypon

    Şunu merak ediyorum ben asıl.

    Bu ülkede irtica ile mücadele planları, Gülen cemaatinin ve diğer belli başlı cemaatlerin, ülke içindeki kritik mevkilere gelmesini önlemek, kadro yapısı içinde var olmasını engellemek için yapıldı. Demokratlar ve sol görüşlü olanlar, her fırsatta cemaatlerin, özellikle de Gülen cemaatinin ABD ve Israil ekseni ile ülke içinde güç elde etmeye çalıştığını, vatandaşların bu tip cemaatlere kanmaması gerektiğini belirtti.

    Yıl oldu 2002, AKP Milli Görüş gömleğini devralıp iktidara geldi. Sonraki dönemlerinde irtica ile mücadele planlarını ortadan kaldırdı. Irticayı ''engellenecek bir olgu'' olmaktan çıkarıp serbest bıraktı. Günümüze kadarki süreçte Gülen cemaati, ülkede birçok yer satın aldı, dersane, üniversite, işletme açtı, nüfuzunu arttırdı, yargı ve Emniyet'in içinde kadrolaştı, meclis içinde AKP himayesinde kendine bağlı milletvekilleri seçtirdi.

    Şimdi ise AKP ile Gülen cemaati arasında dersane olayı ile başlayan ''parasal'' bir sürtüşme başladığında da ele geçirmiş olduğu yargı ve Emniyet mensuplarını kullanarak hükümeti zor durumda bırakacak bir operasyonun başlama işaretini verdi. Ülke karıştı. İran ile yapılan kayıt dışı para transferi ortalığa saçıldı.

    Cidden soruyorum, şu an bunların olmasının sebebi, cemaatlerin ülke kurumları içinde bu kadar etkili olmasının sebebi ile değil midir? Zamanın hükümetlerinin irtica ile mücadele etmesinin sebebi, ülkenin bu konuma gelmesini önlemek için değil midir?

    Dünyanın bir diğer ucundaki başka bir kıtada oturan bir kişinin tek bir emri ile koskoca ülkenin savaş alanına dönmesi, ekonomisinin, siyasetinin tuzla buz olması kimsenin mi midesini bulandırmıyor?

    Zamanında Fetullah Gülen bir Israil ajanıdır, ABD uşağıdır diyenlere ağız dolusu küfür edenler, kafir, hain diyenler, neden şimdi aynı kişiye aynı sıfatları yakıştırıyor?

    Bu ülkenin insanları neden bu kadar yanar döner? Neden çıkarına ters düşmeyen birşey yanlış olmasına rağmen yanlış denmiyor? Neden hiçbir zaman doğru olan yapılmıyor bu ülkede?



    son pagragrafa çok hoşuma ve buna denk gelecek bir yazı ile cevap vermek isterim

    Not: başka bir sayfadan alıntıdır..

    Klasik bir akp secmeni icin parti liderleri peygamber seviyesinde. Elestirmiyorlar bu yuzden. Elestiremiyorlar. Gozlere perde iniyor.

    Bakın iphone fanatigi 14 yasında cocuk dahi yahu telefon iyi guzelde pili gitmiyor, ekranı kucuk diyebiliyor. Hayatını tribunde gecirmis arkadaslarım takımlarını elestirebiliyor. Annelerini , babalarını elestiriyor insanlar. Ama AKP secmeni kendi partisini elestiremiyor.

    Bence bunun nedeni, Turkiye'de ki egitim. Ama gercek manada dunyayı gormemis, anlamamıs , olanı biteni sorgulayan kişilik sahibi gencler olarak yetismedikten sonra egitim dedigimde de ne demek istedigimi anlasılamayacaktır. Okula gidip mezun olmak gibi algılanıyor egitim Turkiye'de.

    Burda yazdıgınız, yazacagınız hicbirsey onlara ulasmayacak. Anlamayacaklar bile.

    Bosuna tartısıyorsunuz. %90'ı kurtarılamayacak durumda.

    Secmenlerinin %50 si, AKP iktidardan duserse, ateistlerin başı ortulu bacılarına saldıracagını, camilerin pavyon olacagı gibi seylere inanır. Inanıyorlarda.

    Yok yolsuzluk olmus, bilmemne olmus hic onemi yok bu secmen icin. Adamlarda bunun farkında. Hareketlerinden belli oluyor zaten.

    Soylediklerimi anlayamayacak olanlar icin asagıda özet gectim.

    İşte onlar, Allah’ın; kalplerini, kulaklarını ve gözlerini mühürlediği kimselerdir. İşte onlar gafillerin ta kendileridir." Nahl -108




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cypon

    Şunu merak ediyorum ben asıl.

    Bu ülkede irtica ile mücadele planları, Gülen cemaatinin ve diğer belli başlı cemaatlerin, ülke içindeki kritik mevkilere gelmesini önlemek, kadro yapısı içinde var olmasını engellemek için yapıldı. Demokratlar ve sol görüşlü olanlar, her fırsatta cemaatlerin, özellikle de Gülen cemaatinin ABD ve Israil ekseni ile ülke içinde güç elde etmeye çalıştığını, vatandaşların bu tip cemaatlere kanmaması gerektiğini belirtti.

    Yıl oldu 2002, AKP Milli Görüş gömleğini devralıp iktidara geldi. Sonraki dönemlerinde irtica ile mücadele planlarını ortadan kaldırdı. Irticayı ''engellenecek bir olgu'' olmaktan çıkarıp serbest bıraktı. Günümüze kadarki süreçte Gülen cemaati, ülkede birçok yer satın aldı, dersane, üniversite, işletme açtı, nüfuzunu arttırdı, yargı ve Emniyet'in içinde kadrolaştı, meclis içinde AKP himayesinde kendine bağlı milletvekilleri seçtirdi.

    Şimdi ise AKP ile Gülen cemaati arasında dersane olayı ile başlayan ''parasal'' bir sürtüşme başladığında da ele geçirmiş olduğu yargı ve Emniyet mensuplarını kullanarak hükümeti zor durumda bırakacak bir operasyonun başlama işaretini verdi. Ülke karıştı. İran ile yapılan kayıt dışı para transferi ortalığa saçıldı.

    Cidden soruyorum, şu an bunların olmasının sebebi, cemaatlerin ülke kurumları içinde bu kadar etkili olmasının sebebi ile değil midir? Zamanın hükümetlerinin irtica ile mücadele etmesinin sebebi, ülkenin bu konuma gelmesini önlemek için değil midir?

    Dünyanın bir diğer ucundaki başka bir kıtada oturan bir kişinin tek bir emri ile koskoca ülkenin savaş alanına dönmesi, ekonomisinin, siyasetinin tuzla buz olması kimsenin mi midesini bulandırmıyor?

    Zamanında Fetullah Gülen bir Israil ajanıdır, ABD uşağıdır diyenlere ağız dolusu küfür edenler, kafir, hain diyenler, neden şimdi aynı kişiye aynı sıfatları yakıştırıyor?

    Bu ülkenin insanları neden bu kadar yanar döner? Neden çıkarına ters düşmeyen birşey yanlış olmasına rağmen yanlış denmiyor? Neden hiçbir zaman doğru olan yapılmıyor bu ülkede?

    Daha önceki hukumetler zamanında irtica ile mucadele adı altında muhafazakar kesime uygulanan zorlukları vicdanlı olan herkez görür kabul eder.Kendimizi kandırmayalım lütfen,bu ülkede inanç sorunu hep var oldu.Bu ülkede inançlı insanlara baskı hep var oldu.

    Gücü elinde bulunduran taraf baskı yaptı.Evet bu hukumet cemaat'in önüne açmıştır ama bu cemaat'e özel bir olay değil bence.Bu her inanclı muhafazakar toplum bireylerine lazım olan serbestlikti.Cemaat mensuplarının devlet içersinde devlet olma niyeti gayreti verilen özgürlüğün kötü oldugunu göstermez.

    Lütfen bazı şeyleri yok saymayalım.Bu ülkede inanç baskısıda vardı,azınlıklara baskıda vardı bunları yok sayamayız..

    Benim yaşadığım semtte kürt vatandaş nufusu oldukça fazla dogal olarak kürt kökenli arkadaşımda fazla.Ben genclik yıllarımdan cok iyi hatırlıyorum akşam saat 10-11-12 aralarında herhangi bir cadde köşesinde arkadaşlarla takılsak hemen bir toros'lu sivil polis yanımıza yanaşır kimlikleri isterdi.Kürt arkadaşlarım renkten renge girerdi,sebebi onların kimliklerinde Siir Bitlis Bingöl Diyarbakır yazmasıydı.Benim kimliğime bakıp direk elime geri uzatan polis kürt arkadaşımın kimliğine baktıktan sonra hakaret eder ''s.git evine ulan p.zevenk.Ne işin var bu saatte dışarda '' derdi.Dahada agırlarını söylerlerdi ve ben bunlara şahitim.Bir çok kişide şahit olmuştur elbet.Yani böyle bir baskı vardı topluma.

    Yine aynı baskı annemin kapalı olmasından ötürü bize uygulanıyordu.Eyüp devlet hastanesinde ilaç kuyrugunda sebepsizce ilaç yok denmesini çok iyi bilirim,doktorun odasına annemle birlikte girdiğimde suratımıza bakarken kusacakmış gibi olmasınıda çok iyi bilirim.
    Kurdukları baskılardan ötürü kapalı olan annemle bir metroya binmeye,bir iett'ye binmeye utanacak halimide çok iyi hatırlarım.Dışlanıyorduk,ikinci plana atılıyorduk.Bunlar rüya değil,uydurma değil! Az vicdanlı olan insan bunları kabul eder.

    Velhasıl bu ülkede herşeye baskı vardı.Özgürleşmeliydi,öylede oldu.Hakettiğimiz seviyedemiyiz ? hayır.Daha alacak cok yol var,zihinlerin değişmesi için belli bi süre gerekli.

    Subay olan akrabamın odasında bulunan seccade yüzünden yüzbaşı iken ordudan gereksiz sebepsiz ve tüm sosyal haklardan mahrum şekilde atılmasını,4 cocuguyla o yaşta ortada kalmasını,akrabamın devrelerinden pazarda kıvırcık satanların olmasını cok iyi bilirim.
    Babadan serveti olanların şanslı oldugu ama olmayanın ocagına ateş düştüğünü biliyorum.Bu insanlar devletin zaman harcayıp masraf yapıp yetiştirdiği Türk subayıydı ama inancı gereği yok sayıldılar,keşke sadece yok saysaydılar ordudanda attılar üstüne ancak işgal altında olan bir ülkenin işgalci güclerinin yapacagını yaptılar tüm sosyal haklardan mahrum ettiler.Binlercesi vardı böyle,bunların sucu inanclı olmasıydıda coluklarının cocuklarının sucu neydi ?

    Anlatıcak o kadar çok şey varki benim güzel ülkem hakkında,yazık ki geçen zamanlarımız heba oldu.Yanı başımızdaki avrupa gümbür gümbür gelişirken biz yerimizde saydık,hatta darbelerle gerilere itildik..

    Neyse Her hayırda bir şer,Her şerde bir hayır vardır diyelim.




  • Cemaat diye tabir edilen grubu kücük görmeyin veya akp vekillerin dedigi gibi "çete" demek yanlış...

    Cemaat denilen grup türkiyede milyonlara hitap ediyor...
    Siz öyle içimizdekileri temizleyecez demekle cemaati temizleyemezsiniz.

    Ben hala bu olayın üstünün kapatıldıgını düşünüyorum ki , RTE'nin yaptıgı konuşmalar bu yönde oldugunu destekliyor...
    Yine hükümete karşı bir operasyon yapıldıgı savunuluyor. dış güçler (F.gülen) ve Taşeronlar (Türkiyedeki cemaat üyeleri) hükümete darbe vurdugunu savunuluyor...

    konuşulmayan ise yapılan yolsuzluklar ? yani tamamen komple teorisi...

    Ayrıca Akp'ye oy verenlerin %10-15'i cemaati (belkide daha fazlası) temsil ediyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hbasaran82

    quote:

    Orijinalden alıntı: Cypon

    Şunu merak ediyorum ben asıl.

    Bu ülkede irtica ile mücadele planları, Gülen cemaatinin ve diğer belli başlı cemaatlerin, ülke içindeki kritik mevkilere gelmesini önlemek, kadro yapısı içinde var olmasını engellemek için yapıldı. Demokratlar ve sol görüşlü olanlar, her fırsatta cemaatlerin, özellikle de Gülen cemaatinin ABD ve Israil ekseni ile ülke içinde güç elde etmeye çalıştığını, vatandaşların bu tip cemaatlere kanmaması gerektiğini belirtti.

    Yıl oldu 2002, AKP Milli Görüş gömleğini devralıp iktidara geldi. Sonraki dönemlerinde irtica ile mücadele planlarını ortadan kaldırdı. Irticayı ''engellenecek bir olgu'' olmaktan çıkarıp serbest bıraktı. Günümüze kadarki süreçte Gülen cemaati, ülkede birçok yer satın aldı, dersane, üniversite, işletme açtı, nüfuzunu arttırdı, yargı ve Emniyet'in içinde kadrolaştı, meclis içinde AKP himayesinde kendine bağlı milletvekilleri seçtirdi.

    Şimdi ise AKP ile Gülen cemaati arasında dersane olayı ile başlayan ''parasal'' bir sürtüşme başladığında da ele geçirmiş olduğu yargı ve Emniyet mensuplarını kullanarak hükümeti zor durumda bırakacak bir operasyonun başlama işaretini verdi. Ülke karıştı. İran ile yapılan kayıt dışı para transferi ortalığa saçıldı.

    Cidden soruyorum, şu an bunların olmasının sebebi, cemaatlerin ülke kurumları içinde bu kadar etkili olmasının sebebi ile değil midir? Zamanın hükümetlerinin irtica ile mücadele etmesinin sebebi, ülkenin bu konuma gelmesini önlemek için değil midir?

    Dünyanın bir diğer ucundaki başka bir kıtada oturan bir kişinin tek bir emri ile koskoca ülkenin savaş alanına dönmesi, ekonomisinin, siyasetinin tuzla buz olması kimsenin mi midesini bulandırmıyor?

    Zamanında Fetullah Gülen bir Israil ajanıdır, ABD uşağıdır diyenlere ağız dolusu küfür edenler, kafir, hain diyenler, neden şimdi aynı kişiye aynı sıfatları yakıştırıyor?

    Bu ülkenin insanları neden bu kadar yanar döner? Neden çıkarına ters düşmeyen birşey yanlış olmasına rağmen yanlış denmiyor? Neden hiçbir zaman doğru olan yapılmıyor bu ülkede?



    son pagragrafa çok hoşuma ve buna denk gelecek bir yazı ile cevap vermek isterim

    Not: başka bir sayfadan alıntıdır..

    Klasik bir akp secmeni icin parti liderleri peygamber seviyesinde. Elestirmiyorlar bu yuzden. Elestiremiyorlar. Gozlere perde iniyor.

    Bakın iphone fanatigi 14 yasında cocuk dahi yahu telefon iyi guzelde pili gitmiyor, ekranı kucuk diyebiliyor. Hayatını tribunde gecirmis arkadaslarım takımlarını elestirebiliyor. Annelerini , babalarını elestiriyor insanlar. Ama AKP secmeni kendi partisini elestiremiyor.

    Bence bunun nedeni, Turkiye'de ki egitim. Ama gercek manada dunyayı gormemis, anlamamıs , olanı biteni sorgulayan kişilik sahibi gencler olarak yetismedikten sonra egitim dedigimde de ne demek istedigimi anlasılamayacaktır. Okula gidip mezun olmak gibi algılanıyor egitim Turkiye'de.

    Burda yazdıgınız, yazacagınız hicbirsey onlara ulasmayacak. Anlamayacaklar bile.

    Bosuna tartısıyorsunuz. %90'ı kurtarılamayacak durumda.

    Secmenlerinin %50 si, AKP iktidardan duserse, ateistlerin başı ortulu bacılarına saldıracagını, camilerin pavyon olacagı gibi seylere inanır. Inanıyorlarda.

    Yok yolsuzluk olmus, bilmemne olmus hic onemi yok bu secmen icin. Adamlarda bunun farkında. Hareketlerinden belli oluyor zaten.

    Soylediklerimi anlayamayacak olanlar icin asagıda özet gectim.

    İşte onlar, Allah’ın; kalplerini, kulaklarını ve gözlerini mühürlediği kimselerdir. İşte onlar gafillerin ta kendileridir." Nahl -108


    Ben ak partiye oy vermiş,Recep Tayyip Erdogan'ıda seven lider gören biriyim.Ama eleştiririmde,begenmediğim kararları usluplarıda olur.Siz böyle var sayıyorsunuz cünki güc sizde değil Başbakanda.Bende sizin için şöyle düşünüyorum '' hamasetten kıskanclıktan ölüp ölüp diriliyorlar.Bu yüzden bizleri kullukla kölelikle vs. vs. gibi şeylerle suçluyorlar,kendilerince bize acıyorlar.Oysaki kendi içleri paramparça!Bu zamana kadar damarlarına angaje edilen ırkçılığın yıkılmasına tahammülleri yok.Bu zamana kadar damarlarına empoze edilen '' cübbeliler sarıklılar bu toplumun bireyi değil,kapalı kadınlar hiç bir şeyi haketmiyor onlar şeriatçı onlar gerici onlar yobaz'' fikirleriyle bu zamanın Türkiye'sini hazmedemiyorlar,sindiremiyorlar kabullenemiyorlar.

    Seçmenlerinin çoğu başlarının açılacağından endişe ediyor geriye dönüş olacagından endişe ediyorlar evet çünki kişiler yaptıklarıyla mesuldur.Geçmişte neler yapıldığını müşahede eden bu insanlar aptal değil!Elbette geçmişleri kötü olanlardan böyle şeyler yine bekleyecekler.Akıllanmışlardır yada insafa gelmişlerdir hadi birde onlara oy verelim mi desinler? bunumu bekliyorsunuz ? Eger öyleyse çok bekleyeceksiniz.
    Nasıl ki siz bu hukumetin her yaptığına bir kulp takıp '' geriye gidiyoruz,şeriat geliyor,dindarlaşıyoruz.İçkiyide yasaklarlar,eglenceyide yasaklarlar'' diyecek kapasiteye sahipseniz,bizlerde sizin görüşünüzde olan bir hukumetten tam zıttını bekleme hakkına sahibiz.Bunu çok görmeniz,kendinizle çelişmenizdir.

    Kabullenemediğiniz bir durum var.Bu ülkenin büyük çoğunluğu muhafazakar insanlardan oluşuyor.Bir aldatmaca bir hile bir düzen olmadığı sürece,bir zorbalık bir siyasi mühendislik olmadığı sürece bu milletin kafasını aklını bulandırmadığınız sürece bu toplum sürekli muhafazakar partileri iktidar yapar.Bu millet özünü seviyor,tıpkı asırlar önceki ataları soydaşları gibi.Anane'lerine örflerine geleneklerine bağlılar ve mutlular.Bu millet liderlerini sever,okumuşlarını sever,komutanlarının emrinde olmaya bayılır.Ama bu millet okumuşlarına hürmet etti zarar gördü,lider dediklerine hürmet etti zarar gördü.Allah Peygamber diyen siyasetçiyi Allah ve Peygamber sevgisinden ötürü seçti zarar gördü.Ama milletin bu teveccühünü kötüye kullanmaya kalkanlardan aynı zamanda nefret etti.Bu yüzdendirki Ak parti proje üretsede üretmesede,çalışsada çalışmasada,çaldasa çalmasada insanlar Ak partiyi bir kere seçti ve kaç seçimdirde bırakmıyor destekliyor.

    Siz ne derseniz deyiz,siz bizleri ne kadar ikinci sınıf görürseniz görün yada şeriatçı yada gerici yada yobaz yada bilmem ne.Yine büyük çoğunluğun istediği seçtiği hukumetler gelecek başımıza,yeterki dalavere yapılmasın.

    Allah insanların içindekini biliyor ve biz buna boyun eğiyoruz.




  • Fetullahi cok sinirli gordum, adamin yaptigi beddualar tutsa akp yerin dibine girer heralde :)

    http://alkislarlayasiyorum.com/m/content/164478

    Simdi,

    Cemaat dedigimiz tamamen kendi iclerinde yapilan ancak bu ulkeye zerre faydasi olamayan bir olusum ve yilanin basi Turkiye geregi bir an once yapilsin yoksa TC. icin cok buyuk bir tehdit... Adamlarin elinde gecse tas ustunde tas birakmazlar bu ulkede.. Vede 150 ulkede okul yurt vs var, nedir abi bu orgutmusnuz nesiniz ? Bir an once Turkiyeden kovulmalari gerekiyor... Akp ise secimle gittikten sonra , hesaplasma gunu gelsin gerisi kolay..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Kill-For-You

    Ben yapılan saçmalıkları savunmuyorum. O saçmalıkların yapılma nedeninin yine bu tür cemaatlerin ülke içinde örgütlenmesini engelleme amacı ile olduğunu söylüyorum ancak etki herzaman tepki doğurur. Bu günlerin oluşmasında elbette ki o dönemki yapılan baskıların ve yanlışların büyük katkıları var.

    quote:

    Cemaat mensuplarının devlet içersinde devlet olma niyeti gayreti verilen özgürlüğün kötü oldugunu göstermez.


    Gayet de gösteriyor ne yazık ki. Çünkü cemaatlerin niyeti devlete edindikleri mevkiileri kendi çıkarları için kullanmak ki bunu da yapılan bu yolsuzluk operasyonunda açık ve net bir şekilde görebiliyoruz. Gülen'in ''sessiz ve derinden ilerlemeli, tepki çekmeden devlet içine yerleşmeliyiz,'' demesi de bu tür bir nüfuz sağlayabilmek için söylenmiştir.

    Söylediklerine katılıyorum. Kürt kökenli vatandaşlara özellikle koluk kuvvetleri tarafından baskılar ve dışlamalar yapılmıştır. Gelişi güzel göz altılar uygulanmıştır. Ancak aynı göz altılar şuan üniversiteli gençlere uygulanıyor. Kimliğinde ODTÜ yazanlar direkt göz altına alınıyor. ''Ne dolaşıyorsun bu saatte devrim mi yapacaksın?'' deniyor. Değişen tek sey, ülkenin başındaki ideoloji. Ne sistem değişti, ne baskı, ne de hor görme.

    Muhafazakar kişilerin baskılandığı, aşağılandığı doğrudur. Bir başka konuda da yazmıştım, Türk milletine vur dersen öldürür diye. Ancak o dönemde yanlışlar yapıldı diye, iktidara gelip intikam almaya çalışmak sence doğru bir davranış mı?

    O zamanlar siz bize baskı uyguladınız, şimdi de biz size uyguluyoruz o yüzden sesinizi çıkarmayın mı dememiz lazım. AKP 2002'de iktidara geldiğinde, Erdoğan kürsüye çıkıp ilk konuşmasını yaptığında, şuan bu ülkede demokrat olduğunu söyleyenlerden on kat daha demokrat laflar etti. Ben dahil birçok kişi AKP'nin iktidara gelmesine karşı olsak da içimizde bir acaba duygusu vardı.

    Ancak işler tıpkı bizim söylediğimiz gibi oldu. O demokrat adam gitti, yerine mutlakiyetçi dikta rejimini savunan bir kişi geldi. Geçen 11 senede bu ülkenin elinde olan özgürlüler bir bir alındı. Polisler halkın polisi olmaktan çıkıp hiç olmadığı kadar çok hükümetin polisi haline geldi ki zaten o polisler de hükümetin değil cemaatin polisiymiş. Muhafazakar olanlar rahata kavuştu ancak onlara zamanında yapılan baskıların çok daha beteri yapılıyor laik ve ulusalcı olan kesime. Meydanda polis dayağı yüzünden ölenlerin arkasından dua bile okumayın diyen bir müslümanı senin vicdanın kabul ediyor mu?

    quote:

    Babadan serveti olanların şanslı oldugu ama olmayanın ocagına ateş düştüğünü biliyorum


    Bu durum ne yazık ki hala devam ediyor. İçler acısı bir durum ancak hala devam ediyor.

    Bu ülkede 60 senedir sol görüşlü olan herhangi bir parti iktidar olamıyor. Ancak her kötü sonuç onların üzerine atılıyor. Günah keçisi aramak yerine neden çuvaldızı kendimize batırmıyoruz?

    Bu ülke hala modernleşmenin sancılarını çekiyor. Ülke laik ve örgürlükçü olsun, isteyen istediğine inansın, inandığı gibi yaşasın kimse kimseye baskı kurmasın, egemen güç olmaya çalışıp karşıt olduğunu düşündüklerini baskılamasın, bu çok zor birşey mi? Bizim milletimize göre zor demekki ki kaç yıl geçti hala aynı yerde sayıyoruz.

    Şuan mecliste yapılan tartışmalar mahalle maçlarında yapılmayan cinsten. Küfürler hakaretler yumruklar havada uçuşuyor. Neden? Çünkü kimse birbirini dinlemiyor. Yanlışı ortaya koymak istemiyor. Yanlış yapan bendense, ben onu sonuna kadar savunurum diye düşünüyor.

    Cidden Atatürk'ün hayal ettiği bir ülke değil artık burası. Onun bize emanet ettiği ülke bu değil. Yıllardır birarada yaşamaya çabalamak yerine birbirimizi yiyoruz. Kazanan kim oluyor? Paralarımız birilerinin cebine gidiyor. İtibarımız yerlerde sürünüyor. Okyanus ötesindeki bir zatın tek bir emri ile ülke siyaseti yerle yeksan oluyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kill-For-You

    quote:

    Orijinalden alıntı: hbasaran82

    quote:

    Orijinalden alıntı: Cypon

    Şunu merak ediyorum ben asıl.

    Bu ülkede irtica ile mücadele planları, Gülen cemaatinin ve diğer belli başlı cemaatlerin, ülke içindeki kritik mevkilere gelmesini önlemek, kadro yapısı içinde var olmasını engellemek için yapıldı. Demokratlar ve sol görüşlü olanlar, her fırsatta cemaatlerin, özellikle de Gülen cemaatinin ABD ve Israil ekseni ile ülke içinde güç elde etmeye çalıştığını, vatandaşların bu tip cemaatlere kanmaması gerektiğini belirtti.

    Yıl oldu 2002, AKP Milli Görüş gömleğini devralıp iktidara geldi. Sonraki dönemlerinde irtica ile mücadele planlarını ortadan kaldırdı. Irticayı ''engellenecek bir olgu'' olmaktan çıkarıp serbest bıraktı. Günümüze kadarki süreçte Gülen cemaati, ülkede birçok yer satın aldı, dersane, üniversite, işletme açtı, nüfuzunu arttırdı, yargı ve Emniyet'in içinde kadrolaştı, meclis içinde AKP himayesinde kendine bağlı milletvekilleri seçtirdi.

    Şimdi ise AKP ile Gülen cemaati arasında dersane olayı ile başlayan ''parasal'' bir sürtüşme başladığında da ele geçirmiş olduğu yargı ve Emniyet mensuplarını kullanarak hükümeti zor durumda bırakacak bir operasyonun başlama işaretini verdi. Ülke karıştı. İran ile yapılan kayıt dışı para transferi ortalığa saçıldı.

    Cidden soruyorum, şu an bunların olmasının sebebi, cemaatlerin ülke kurumları içinde bu kadar etkili olmasının sebebi ile değil midir? Zamanın hükümetlerinin irtica ile mücadele etmesinin sebebi, ülkenin bu konuma gelmesini önlemek için değil midir?

    Dünyanın bir diğer ucundaki başka bir kıtada oturan bir kişinin tek bir emri ile koskoca ülkenin savaş alanına dönmesi, ekonomisinin, siyasetinin tuzla buz olması kimsenin mi midesini bulandırmıyor?

    Zamanında Fetullah Gülen bir Israil ajanıdır, ABD uşağıdır diyenlere ağız dolusu küfür edenler, kafir, hain diyenler, neden şimdi aynı kişiye aynı sıfatları yakıştırıyor?

    Bu ülkenin insanları neden bu kadar yanar döner? Neden çıkarına ters düşmeyen birşey yanlış olmasına rağmen yanlış denmiyor? Neden hiçbir zaman doğru olan yapılmıyor bu ülkede?



    son pagragrafa çok hoşuma ve buna denk gelecek bir yazı ile cevap vermek isterim

    Not: başka bir sayfadan alıntıdır..

    Klasik bir akp secmeni icin parti liderleri peygamber seviyesinde. Elestirmiyorlar bu yuzden. Elestiremiyorlar. Gozlere perde iniyor.

    Bakın iphone fanatigi 14 yasında cocuk dahi yahu telefon iyi guzelde pili gitmiyor, ekranı kucuk diyebiliyor. Hayatını tribunde gecirmis arkadaslarım takımlarını elestirebiliyor. Annelerini , babalarını elestiriyor insanlar. Ama AKP secmeni kendi partisini elestiremiyor.

    Bence bunun nedeni, Turkiye'de ki egitim. Ama gercek manada dunyayı gormemis, anlamamıs , olanı biteni sorgulayan kişilik sahibi gencler olarak yetismedikten sonra egitim dedigimde de ne demek istedigimi anlasılamayacaktır. Okula gidip mezun olmak gibi algılanıyor egitim Turkiye'de.

    Burda yazdıgınız, yazacagınız hicbirsey onlara ulasmayacak. Anlamayacaklar bile.

    Bosuna tartısıyorsunuz. %90'ı kurtarılamayacak durumda.

    Secmenlerinin %50 si, AKP iktidardan duserse, ateistlerin başı ortulu bacılarına saldıracagını, camilerin pavyon olacagı gibi seylere inanır. Inanıyorlarda.

    Yok yolsuzluk olmus, bilmemne olmus hic onemi yok bu secmen icin. Adamlarda bunun farkında. Hareketlerinden belli oluyor zaten.

    Soylediklerimi anlayamayacak olanlar icin asagıda özet gectim.

    İşte onlar, Allah’ın; kalplerini, kulaklarını ve gözlerini mühürlediği kimselerdir. İşte onlar gafillerin ta kendileridir." Nahl -108


    Ben ak partiye oy vermiş,Recep Tayyip Erdogan'ıda seven lider gören biriyim.Ama eleştiririmde,begenmediğim kararları usluplarıda olur.Siz böyle var sayıyorsunuz cünki güc sizde değil Başbakanda.Bende sizin için şöyle düşünüyorum '' hamasetten kıskanclıktan ölüp ölüp diriliyorlar.Bu yüzden bizleri kullukla kölelikle vs. vs. gibi şeylerle suçluyorlar,kendilerince bize acıyorlar.Oysaki kendi içleri paramparça!Bu zamana kadar damarlarına angaje edilen ırkçılığın yıkılmasına tahammülleri yok.Bu zamana kadar damarlarına empoze edilen '' cübbeliler sarıklılar bu toplumun bireyi değil,kapalı kadınlar hiç bir şeyi haketmiyor onlar şeriatçı onlar gerici onlar yobaz'' fikirleriyle bu zamanın Türkiye'sini hazmedemiyorlar,sindiremiyorlar kabullenemiyorlar.

    Seçmenlerinin çoğu başlarının açılacağından endişe ediyor geriye dönüş olacagından endişe ediyorlar evet çünki kişiler yaptıklarıyla mesuldur.Geçmişte neler yapıldığını müşahede eden bu insanlar aptal değil!Elbette geçmişleri kötü olanlardan böyle şeyler yine bekleyecekler.Akıllanmışlardır yada insafa gelmişlerdir hadi birde onlara oy verelim mi desinler? bunumu bekliyorsunuz ? Eger öyleyse çok bekleyeceksiniz.
    Nasıl ki siz bu hukumetin her yaptığına bir kulp takıp '' geriye gidiyoruz,şeriat geliyor,dindarlaşıyoruz.İçkiyide yasaklarlar,eglenceyide yasaklarlar'' diyecek kapasiteye sahipseniz,bizlerde sizin görüşünüzde olan bir hukumetten tam zıttını bekleme hakkına sahibiz.Bunu çok görmeniz,kendinizle çelişmenizdir.

    Kabullenemediğiniz bir durum var.Bu ülkenin büyük çoğunluğu muhafazakar insanlardan oluşuyor.Bir aldatmaca bir hile bir düzen olmadığı sürece,bir zorbalık bir siyasi mühendislik olmadığı sürece bu milletin kafasını aklını bulandırmadığınız sürece bu toplum sürekli muhafazakar partileri iktidar yapar.Bu millet özünü seviyor,tıpkı asırlar önceki ataları soydaşları gibi.Anane'lerine örflerine geleneklerine bağlılar ve mutlular.Bu millet liderlerini sever,okumuşlarını sever,komutanlarının emrinde olmaya bayılır.Ama bu millet okumuşlarına hürmet etti zarar gördü,lider dediklerine hürmet etti zarar gördü.Allah Peygamber diyen siyasetçiyi Allah ve Peygamber sevgisinden ötürü seçti zarar gördü.Ama milletin bu teveccühünü kötüye kullanmaya kalkanlardan aynı zamanda nefret etti.Bu yüzdendirki Ak parti proje üretsede üretmesede,çalışsada çalışmasada,çaldasa çalmasada insanlar Ak partiyi bir kere seçti ve kaç seçimdirde bırakmıyor destekliyor.

    Siz ne derseniz deyiz,siz bizleri ne kadar ikinci sınıf görürseniz görün yada şeriatçı yada gerici yada yobaz yada bilmem ne.Yine büyük çoğunluğun istediği seçtiği hukumetler gelecek başımıza,yeterki dalavere yapılmasın.

    Allah insanların içindekini biliyor ve biz buna boyun eğiyoruz.

    yazdıklarınızın bir çoğunu okumadım bile
    çunki yine acıtayon tarzında geçmişte söyleydi böyleydi bilem ne ayaklarına yatmışsınız /bunları geçelim artık
    yerimizde sayıyoruz hala

    geçmişte sizin başınıza gelenler bizimde başımıza geldi hemde alası
    ben bulgaristan göçmeniyim ırkçılığın alasını yedim komunist torod jivkov rejiminden..
    anlatmaya kalksam sayfalar sıgmaz.. en basıdı ölen bir müslümanın mezara tabutla gömülmesi ve mezarına hac isareti konulması / eger bunu yapmazsan Belene adasına (öl daha iyi ama ölsen noolcak hacla-tabutla gömülecen)

    geçmişte olan bitenler her neyseler bu gun hükümetin sömürüsünü haklı kılmaz / üstelik 5 kelimeden 3ü hak din iman peygamder ise hiç haklı kılmaz kimse kusura bakmasın türk halkı enayi değil-demek isterdim mağlesef ama diyemiyorum.. !
    dikakt ettyiseniz sadece son ragrafı yanıtlarım demiştim..
    başbakan her ne olursa olsun ister agzı ile kuş tutsun fark etmez
    halk hükümeti sorgulayabilecek..
    basın özgürlüğü olacak hersey yazılacak cizilecek.. seşşaf olacak
    benden daha iyi bilirsiniz birkaç örnek vermek isterim
    levent kırca erdoganın repliklerini yapamıyor.. ama bundan önceki hükümetlerde herkezinkini yapıyordu..
    hapiste 40 tane gaztecimiz var basın özgürlüğünde tersten dünya lideriyiz kaç yıldır kimseye kaptırmıyoruz.
    bu kişiler köşelerinde manşetlerinde ekranlarında hükümetin ensesinde olmadığı sürece biz yürütülen milyon dolarlarin makedonyada bir imam hatip okulu için bağışlanan para olacak bilicez..
    syg..


    **Siz ne derseniz deyiz,siz bizleri ne kadar ikinci sınıf görürseniz görün yada şeriatçı yada gerici yada yobaz yada bilmem ne.Yine büyük çoğunluğun istediği seçtiği hukumetler gelecek başımıza,yeterki dalavere yapılmasın.
    **** demişsiniz..

    dalaverenın alası yapılıyorda farkında değilsiniz
    örneğin : 40 milyon kusur seçmen varken neden 60 milyon oy pusuları basılırki bir ülkede?
    ha bu arada bahsettiğiniz o ikinci sınıf muamelesi benim yazımda geçmiyor hemen kendinizi madura çekmenize gerek yok..
    birinizde çıkıp AKP yi doğru bilirdik ama Bunlarda doğrunun üzerinden yanlışı fenaa işlemişler diyemiyor..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hbasaran82 -- 21 Aralık 2013; 15:00:05 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozzy_carpe

    Fetullahi cok sinirli gordum, adamin yaptigi beddualar tutsa akp yerin dibine girer heralde :)

    http://alkislarlayasiyorum.com/m/content/164478

    Simdi,

    Cemaat dedigimiz tamamen kendi iclerinde yapilan ancak bu ulkeye zerre faydasi olamayan bir olusum ve yilanin basi Turkiye geregi bir an once yapilsin yoksa TC. icin cok buyuk bir tehdit... Adamlarin elinde gecse tas ustunde tas birakmazlar bu ulkede.. Vede 150 ulkede okul yurt vs var, nedir abi bu orgutmusnuz nesiniz ? Bir an once Turkiyeden kovulmalari gerekiyor... Akp ise secimle gittikten sonra , hesaplasma gunu gelsin gerisi kolay..

    gelişen ve gelişmeye devam eden bir çok ülkede bu okullar tek tek hızla kapatılıyor
    anladılar durumun ciddiyetini..




  • biride çıkıp demiyorki arkadaş hırsızın hiçmi suçu yok düne kadar muhterem hoca efendinizdi bugün bazılarının kuyruğunu basınca kötümü oldu ? bunu ahmet yaptı mehmet yaptı kim yaptıysa yaptı sonuçta ortada bir hırsızlık varmı var sağda solda hırsızlığı komplo teorileriyle örtmeye çalışan akplilere gülüyorum ama ağzımla değil : )

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.