Şimdi Ara

Cell Mapper Kurulum ve Ayar [REHBER] (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
612
Cevap
13
Favori
19.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Toplanan veriler, siteyi geliştirenlerin ve bizim gibi kullanıcıların kişisel meraklarını gideriyor. Operatörleri ilgilendiren bir veri yok orada. Operatörlerde zaten tüm kapsama verileri fazlasıyla var. Kullandıkları yazılımlar zaten daha kurulum aşamasında nereyi ne kadar kapsayacağını belirtiyor. Şehirlerin 3D çizimleri vs. de kullanılıyor bu tahminlerde. Belli noktalarda verileri yoksa da bilinmeyen telefonlardan toplama veriyle değil, uygun ölçüm cihazlarıyla sahaya gidip ölçüm yapılarak veri alınır.

E-postaya cevap bekleyene kadar sosyal medya kanalları var. Oradan kullanan diğer kullanıcıların da cevapları alınabilir.

• sis651 kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için sağ olun hocam

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • O kısımda uzun süredir sıralamayı göstermiyor maalesef.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam aslında o kadar yabana atmamak lazım. Ben de operatörlerin Cell Mapper'dan haberdar dahi olmadığını düşünüyorum ancak sahada toplanan verilerin simülasyondan daha faydalı olacağını düşünüyorum.

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt

Kesinlikle. Bundan dolayı da son kullanıcıya bırakılmayacak bir şey bu. Operatörler yandı, çekmeyen yer için bir ton ceza ödeyecekler dendi, herkes sevindi. Ancak ölçüm şirketilerinin çekip çekmemeye karar vereceği anlaşıldı. O hesap. Her telefonun şebeke yeteneği farklı, donanımı farklı, konfigürasyonu farklı. Kundağı olan var, olmayan var. Forumdaki operatör taparları düşününce bu verileri de bak benim operatörüm burada çekiyor demek için manipüle etmek isteyenler olacağı da muhakkak. Biri telefonu çantasına atar, ölçüm yapar, diğeri gömleğine çantasına cep yaptırmıştır, orada ölçüm yapar. Biri aracında kablosuz şarj üstünde ölçüm yapar, diğeri cam hizasında klimayla soğuttuğu tutucu takmıştır, orada ölçüm yapar.

Bu tür çok sayıda değişkenden dolayı veride çok farklılıklar olabiliyor. Dibinde durduğum baz istasyonunu Cell Mapper hesaplayıp hesaplayıp 10 KM ötedeki otoyola yapıştırıyor ama asla yerine yakın bir yere getirmiyor. 10 KM ötede çok daha iyi bir sinyalle kaydedilmiş çünkü. 2016'da Hakkari'den Tekirdağ'a 4G haritaladım mesela. Ama ayardaki yanlış API seçiminden dolayı en iyi sinyal olan yerde bile kırmızı ya da koyu yeşil iz kaydetmiştim. Neyse ki bunların bir kısmı temizlenmiş artık haritadan.

Bundan dolayı böyle sitelerden ziyade kendi saha ekiplerinin kendi ölçüm cihaz ve yazılımları ile sahada veri toplaması önemli. Nihayetinde CellMapper'a özgü bir şey değil bu. 20 sene önce bisikletin arkasına attığım telefonla da yapardım mesela bunu. Aynı güzergâhı CellMapper ile gezip veri toplamak var NSG ile gezip toplamak var. Bir de CM bunu pazarlayabilecek bir firma değil, ekibi biliyoruz. OpenSignal vs. ekmek yiyor oradan, üstelik ne olduğunu bile göremediğimiz bir veriyle.

Katılıyorum hocam ama yani drive testler yani aslında biraz manipülatif oluyor çünkü bunu yapan insanlar profesyonel, ekipmanları da keza.

Ancak Cell Mapper'da suistimal yapacak tabi ki belirli bir kitleyi saymazsak yeterli kullanıcının katkı sağladığı bi3 senaryoda bence gerçeğe daha yakın senaryolar oluşturabilir.

Operatörler ölçüm şirketlerine parayı yedirir, orayı da manipüle ederler. Ülkede düzgün yapılan tek bir iş dahi yok

• Kullanıcıyı kandıramamaları sıkıntı.

Amaca bağlı biraz. Adamlar dolaşıp verileri inceleyip rapor hazırlıyor, sinyal nerede ne kadar, nasıl tepki veriyor vs. Firmasına sunuyor. Yatırımı onlar düşünüyor sonra. Ama bizde bunu yapan ekipler olduğu bile şüpheli. Sonuçta operatörün daha iyi hizmet vermesi için yapılıyor bu. Bizde şimdi cezalardan kaçmak için neler neler yapılacaktır. :D

Ceza dedigide devede kulak :) cironun binde 5 i 😅

Ceza, BTK'nın yaptıracağı testler önemli değil de zaten kendileri için dürüst testler yapıyorlar. Yoksa cezadan kaçmak için yapılacak olanların bir önemi yok.

OpenSignal'in testleri aslında hoşuma gidiyor. Tekdüze hız ve kapsama temellli bir yaklaşım içinde değiller daha gerçekçi bir kullanım senaryosu üzerine rapor oluşturuyorlar ama illa ki para dönüyordur. Allah rızası için yapmıyorlar ya :)

• turco8181 T kullanıcısına yanıt
    BTK için yapılacaklar iççn öyle ama operatörler kendileri için de bu benchmark testlerini yaptırıyorlar tabi onun sonuçları kamuya açık olmuyor.

Cell Mapper'ın güzel tarafı bu. Verileri kullanıcılar topluyor, menfaat bağı yok. Akla kara güzel ortaya çıkıyor.

Bundan birkaç yıl önce türk Telekom mağazasında görmüştüm reklamını 'open Signal e göre en iyi video deneyimi türk telekomda' tarzında :)

OpenSignal pek çok ülke için raporlar oluşturuyor. Geçtiğimiz senelerde bir kaç sene üst üste Telekom iyi sonuçlar elde etmişti. Tabi bu demek değil ki Telekom bastırdı parayı yaptı reklamı. Diğerleri de parayı bastırabilir :) Tabi tersi de söylenemez kesinlikle para yedirmemiştir de diyemeyiz.

Türk Telekom o rapordaki performans göstergelerine uyuyordu. En düşük ping gerçekten de telekom'da genel olarak

Bence en azından Türkiye pazarı için raporları tutarlı Open Signal'ın. Bu sene henüz bir rapor yayınlamadılar ülkemiz için, yayınlafıklarında ona da bakarız.

Yayınladıkları raporlarda genelde Turkcell hep önde genelde ama sadece hiz başka bir numarası yok.

Turk.net mesela Nperf testlerini güzel manipüle ediyordu sunucularından testler basarak. Resmi olarak söylenmedi ama eminim yani, Turk.net'in sattığı paketlerden daha yüksek maks. hızlar vardı testlerde. :D

Zaten olay belli hız ve ping'in karmasından oluşuyor.

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.