Şimdi Ara

Çelik Konstrüksiyon Evler Hakkın da Bilgi Lütfen

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
14.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar son bir kaç gündür babam ve ben, bu özel çelik konstrüksiyon evler hakkında yeterli bir yorum bulamadık. Bu evler normal prefabrik gibi uyduruk olmadığı söylüyor yapan şirketler. Bu evlerde yaşamış veya sahip olan kişilerin buraya yorumlarını yazmalarını rica ediyorum. Sorularım şöyle...

1. Bu evlerde ısı ve ses yalıtımı nasıldır sıcak bir iklimde dezavantajları var mıdır?

2. Antalyada denize yakın bir arsa alıp yaptırma düşüncesindeyiz ve kışlarıda orda yaşayacağız olursa eğer, yani temelli bir yerleşim yeri olacak kışın sorun çıkartır mı yağmur da filan?

3. Bu evlerin deforme olan yerleri nelerdir, en çok hangi malzemeler eskir ve ne kadar yıl kullanılabilir sorunsuz şekilde?

4. Yapılan malzeme kalitesine göre herşey, bizim düşündüğümüz rakamlar 220bin lira ile 260bin lira arası. Satış firmasından bu fiyatlara göre güzel evler var bu fiyata değer mi sizce? Beğendiğimiz villalara metrekaresi 900TL diyorlar yani 220bin liralık bir villa, ortalama 240 260 metrekare olacak iki katlı.

5. Sağlamlık açısından beton kadar etkili olur mu? Malzeme olarak çelik kullanıyorlar ama ne kadar sağlam acaba rüzgardan ahşap evler gibi ses gelir mi bu evlerden esneme v.b gibi?

6. Önerebileceğiniz o rakamlara başka tür yapılar mevcut mu? Betonarme mi sizce yoksa çelik konstrüksiyon mu? Betornarmenin fiyatları hakkında bilginiz varsa lütfen yazmanızı rica ediyorum, teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre-Dylan -- 26 Temmuz 2013; 2:10:13 >

• Hocam Izmirde 70 80bin tl ye 2 katlı villa yaptırmıştık 1 2 sene once taşeron firmaya.
    Betonarme icin aklinizda fiyat olsun diye yazdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deli Hamsi

Hocam Izmirde 70 80bin tl ye 2 katlı villa yaptırmıştık 1 2 sene once taşeron firmaya.
    Betonarme icin aklinizda fiyat olsun diye yazdim.

Yalnız bizim istediğimiz modeller düz yapıt villalar değil bina gibi örnek 1 2 resim koyacağım. Annem salonun arka tarafı yani bahçeye dönük olan tarafı komple cam istiyor. Gerektiğinden fazla güneş ışık alması için salon kısmı komple açılır kapanır cam olmasına dikkat ediyoruz. Tasarım olarakta 2. resimdekine yakın gibi birşey düşünüyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre-Dylan

Arkadaşlar son bir kaç gündür babam ve ben, bu özel çelik konstrüksiyon evler hakkında yeterli bir yorum bulamadık. Bu evler normal prefabrik gibi uyduruk olmadığı söylüyor yapan şirketler. Bu evlerde yaşamış veya sahip olan kişilerin buraya yorumlarını yazmalarını rica ediyorum. Sorularım şöyle...

1. Bu evlerde ısı ve ses yalıtımı nasıldır sıcak bir iklimde dezavantajları var mıdır?

2. Antalyada denize yakın bir arsa alıp yaptırma düşüncesindeyiz ve kışlarıda orda yaşayacağız olursa eğer, yani temelli bir yerleşim yeri olacak kışın sorun çıkartır mı yağmur da filan?

3. Bu evlerin deforme olan yerleri nelerdir, en çok hangi malzemeler eskir ve ne kadar yıl kullanılabilir sorunsuz şekilde?

4. Yapılan malzeme kalitesine göre herşey, bizim düşündüğümüz rakamlar 220bin lira ile 260bin lira arası. Satış firmasından bu fiyatlara göre güzel evler var bu fiyata değer mi sizce? Beğendiğimiz villalara metrekaresi 900TL diyorlar yani 220bin liralık bir villa, ortalama 240 260 metrekare olacak iki katlı.

5. Sağlamlık açısından beton kadar etkili olur mu? Malzeme olarak çelik kullanıyorlar ama ne kadar sağlam acaba rüzgardan ahşap evler gibi ses gelir mi bu evlerden esneme v.b gibi?

6. Önerebileceğiniz o rakamlara başka tür yapılar mevcut mu? Betonarme mi sizce yoksa çelik konstrüksiyon mu? Betornarmenin fiyatları hakkında bilginiz varsa lütfen yazmanızı rica ediyorum, teşekkürler...

Isı ve ses yalıtımları mükemmeldir duvarlar pek sağlam değildir alışık olmayan bi misafir duvara yaslansa duvar göçebilir bide böceler bu tarz evlerde daha çok oluyo duvarların içine yuvalanıyolar herhalde aslında uzun uzun yazmaya gerek yok yalıtım malzemesine ev şekli verip çelik direklerle sabitlerseninz ortaya bu evlerden çıkıyo siz düşûnün gerisini

• bildiğim kadarıyla çelik konstrüksiyon evler insan sağlığı için pek iyi değil. sağlam orası ayrı ama
  • Dostum bu böcek olayı çözülmeyecek derecede mi? Yurtdışında herkes bu yapıtı kullanıyormuş yanılmıyorsam daha güzel önerilerin varsa dikkatle dinlerim alçıpan yerine betopan kullanacaklar betopan o kadar kötümü? Yağmurda filan sorun çıkart mı? Cevabını bildiğin sorular varsa eğer sorduklarımın arasında cevaplarsan minnettar kalırım. 1 2 ay sonra yaptırmaya başlayacağız sağlıklı yorumlar alırsak ama olmaz ise betondan yaptırmayı düşünüyoruz o konuda fikirlerin varsa onlarıda dinlemek isterim. Yalnız standart villa tipi istemiyoruz biraz daha farklı modellere sıcak bakıyoruz. Betonda bunlar mümkün müdür? Bütçemize uygun yaparlar mı verebileceğimiz arsa hariç yapan şirkete 270bin tl kadar en az 230 240m.

Sağlıklı değil derken hocam tam açıklarsanız memnun olurum.
  • Öncelikle mutlu bir yuvanız olmasını dileyerek bir kaç bilgi paylaşmak isterim.öncrlikle çelik sünek bir malzemedir max gerilme ve kopma mukavvemetiyle birlikte yorulma payı betona göre yüksek bir malzemedir.ayrıca betondan hafif ve daha düşük hacimler yani kaplafığı alan ile max yükler altında daha dirençilidir ve üretim bakımından daha hızlıdır buda açık aralık ve yüksel irtifa isteyen hangar sanayi tesisleri ve yüksek katlı binalarda tercih edilme sebebidir..fakat çelik hesabı iyi yapışmalıdır her mühendis iyi bir çözüm üretemmez çünkü çelikğin bir kötü özelliği ısıl farklılıklardan kaynaklanan sehim payının yüksek olmasıdır kışın toplar ve yazın salar kendini bu sebeple iyi bir statik hesabı gerektirir.gerçi sizin düşündüğünüz 2 katlı villa tarzı bi ev ve bu bir avantaj ve iyi bit malzeme olabilir ancak maliyetlidir bakımı zahmetli ve rutubet gibi ekstra sorunları oluşabilir bunu unutmayın.ayrıca sehim ve kendi içinde hareket alanı bırakılması sebebiyle sadece taşıyıcı karkasta değil ince mimari uygulamaşarda ekstra önlemler gerektirebilir.Fikrimi soracak olursanız eğer maliyet çok önemli değil ise ahşaba yönelmeniz.yok maliyet önemli ise hiç maceraya kalkışmadan asırlardır rüştünü etmiş beton uygulamayı seçin zaten her halukarda temelde beton ile başlıyacaksınız bu fazladan usta fazladan malzeme kalemiyle uğraşmalta demek aynı zamanda.resimlerdeki binalar beton ile pek tabi uygulanabilr yalıtım vs. Hiç bir farklılık yok bunlar hepsi ikincil etmenler.şimdiden hayırlı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LE10 -- 26 Temmuz 2013; 4:21:14 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • http://forum.donanimhaber.com/m_67497668/f_//tm.htm şu konuyu da bir inceleyin hocam. ben bu konuda görmüştüm çelik kullanılan evlerin insanıları rahatsız ettiğini
  • quote:

Orijinalden alıntı: LE10

Öncelikle mutlu bir yuvanız olmasını dileyerek bir kaç bilgi paylaşmak isterim.öncrlikle çelik sünek bir malzemedir max gerilme ve kopma mukavvemetiyle birlikte yorulma payı betona göre yüksek bir malzemedir.ayrıca betondan hafif ve daha düşük hacimler yani kaplafığı alan ile max yükler altında daha dirençilidir ve üretim bakımından daha hızlıdır buda açık aralık ve yüksel irtifa isteyen hangar sanayi tesisleri ve yüksek katlı binalarda tercih edilme sebebidir..fakat çelik hesabı iyi yapışmalıdır her mühendis iyi bir çözüm üretemmez çünkü çelikğin bir kötü özelliği ısıl farklılıklardan kaynaklanan sehim payının yüksek olmasıdır kışın toplar ve yazın salar kendini bu sebeple iyi bir statik hesabı gerektirir.gerçi sizin düşündüğünüz 2 katlı villa tarzı bi ev ve bu bir avantaj ve iyi bit malzeme olabilir ancak maliyetlidir bakımı zahmetli ve rutubet gibi ekstra sorunları oluşabilir bunu unutmayın.ayrıca sehim ve kendi içinde hareket alanı bırakılması sebebiyle sadece taşıyıcı karkasta değil ince mimari uygulamaşarda ekstra önlemler gerektirebilir.Fikrimi soracak olursanız eğer maliyet çok önemli değil ise ahşaba yönelmeniz.yok maliyet önemli ise hiç maceraya kalkışmadan asırlardır rüştünü etmiş beton uygulamayı seçin zaten her halukarda temelde beton ile başlıyacaksınız bu fazladan usta fazladan malzeme kalemiyle uğraşmalta demek aynı zamanda.resimlerdeki binalar beton ile pek tabi uygulanabilr yalıtım vs. Hiç bir farklılık yok bunlar hepsi ikincil etmenler.şimdiden hayırlı olsun

LE10: Öncelikle teşekkür ederim inşallah daha iyileri sizin olur.

Şuan internetten baktım betonarmeye karar vereceğiz kesinlikle ahşap annem istemiyor betonarmede bizim istediğimiz tarzda yapılması mümkün mü? Çünkü yıllardır annem hatta şöyle diyim ailecek büyük ferah ve filmlerdeki gibi bir eve hasret kaldık ömrümüz apartmanlarda sitelerde geçti. Artık kendi villamız olsun istiyoruz ama biraz uçuk kaçık planlar içindeyiz.

Öncelikle istediğimiz ev tarzı şöyle olacak ön tarafta giriş olacak denizin kenarından bir arsa almayı planlıyor babam hatta bulmuş bile o yüzden arka kısmı denize doğru bakacak ve salonun hemen dışarısında ufak bir havuz olacak. Salon 1. katta ve boydan boya cam olarak planlıyoruz örneklerde belirttiğim gibi. Bu yüzden maliyet artacak diye düşünüyorum. Havuzu bir tanıdığımız yapacak zaten. Ev minimum kullanma alanı 220 230m olarak düşünmekteyiz 4+1 ve 2 banyo 1 mutfak ve ufak bir teras 20m kare kadar.

Ortalama sizce malzeme kalitesi iyi ve orta şeklinde ne kadara maal olur tahminen iç malzemeleri ve kaba inşaat toplamı olarak? Maksimum vereceğimiz 280BinTL'ye bunlar mümkün mü yoksa hayal mi? Çelik yapım fiyatlarını sorduk ve mümkün olduğunu söylediler, betonarmede de geçerli olur mu sizce bu fiyat? Çok teşekkürler şimdiden cevap için

@Blue hocam ilgilendiğin için teşekkür ederim konuyu hemen inceliyorum çok sağolun hayırlı geceler dilerim saygılar

• Amerikan evleri değilde modern tarzlara daha sıcak bakıyoruz örnek bir kaç tane daha ekleyeceğim şimdi betornameyle bunların yapılması bana zor gibi geliyor ağır işçilik içeriyor gibi

Çelik Konstrüksiyon Evler Hakkın da Bilgi Lütfen  Çelik Konstrüksiyon Evler Hakkın da Bilgi Lütfen

• kaç lira bütçeniz var? Merakımdan soruyorum
    edit:yazmışsın zaten yeni gördüm, uplamış oldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jestia -- 26 Temmuz 2013; 15:18:11 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok mu yardımcı olacak birileri?
  • quote:

Amerikan evleri değilde modern tarzlara daha sıcak bakıyoruz örnek bir kaç tane daha ekleyeceğim şimdi betornameyle bunların yapılması bana zor gibi geliyor ağır işçilik içeriyor gibi

Çelik Konstrüksiyon Evler Hakkın da Bilgi Lütfen  Çelik Konstrüksiyon Evler Hakkın da Bilgi Lütfen

Resmen aşık oldum eve

• quote:

Yok mu yardımcı olacak birileri?

Dostum ne yaptınız ev konusunda?
  • ahşap yaptırın. iki kata kadar ahşap yaptırabilirsiniz, maliyeti betonarmeye yakın olur.
    kışın tüm evi sadece tek bir şömineyle ısıtabilirsiniz. yazında aynı şekilde serin tutar. ısı yalıtımı konusunda şüpeniz olmasın
    ahşap evladiyeliktir. senin oğullarına hatta belki torunlarına kadar dayanır. eskiden rus ustaların karadenizde yaptığı yapılara bakın bazıları hala ayaktadır.
    çelik korozyona uğrayan bir materyal olduğu için dayanımı uzun değildir.
    doğaldır. depreme dayanıklıdır. 99 depreminde kalitesiz olan ahşap yapılar bile yıkılmadı
    eve girdiğiniz zaman içerideki ahşap kokusu
    bugün betonarmenin daha fazla kullanılmasının sebebi daha çok katlı yapılar yapabilme imkanıdır. iki katlı ahşap ev yapacağıma 3, 4 katlı betonarme yapar üst katları satarım diye düşünülüyor.
    bence kesinlikle ahşap yaptırın memnun kalacaksınız

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.