Şimdi Ara

celchuk... Söz kişinin en değerli mukaddeslerinden bir tanesidir. Tutamayacaksanız vermemelisiniz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #Tekirdağ
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Forumu böyle bir konu ile meşgul ettiğim için öncelikle özür diliyorum.

celchuk
    http://forum.donanimhaber.com/showprofile.asp?memId=11155

Bu arkadaş ile alışverişimde yaşadığım bir sorunu sizinle paylaşmak istiyorum.

Söz konusu zattan altı üstü bir çakmak sipariş ettim.
    Anlaşmamıza binaen ödeme, saat 16.00’dan önce yapıldığı takdirde aynı gün kargoya verilebileceği bana beyan edildi.

Bu bilgilendirme neticesinde, karne haftası, yoğun ve de hasta olmama rağmen, kasabadan ilçeye inerek ayın 15’inde havalesini gerçekleştirdim.

Tarih: 15/01/2007
    Saat: 15.18
    Kodu: 0193
    İşlem No: 0378

Akşamüstü kıt zamanımda msn vesilesi ile iletişim kurmaya çalıştım. Kargom verildi mi diye sordum. Ancak verilmediği ifade edildi. Ben de bunu akşam konuşalım bu şekilde anlaşmamıştık başta dedim.

Sonra bir aksilik oldu diye düşündüm. Hoş gördüm.
    Ertesi gün yani ayın 16’sında verilip verilmediğini tekrar sordum. Bu kez verildiği izah edildi. Ben de kargo takip numarasını rica ettim. Cevap alamadım. Kargom hangi ilden geliyor diye sordum, geneli Ankara’dan geliyor gibi açık uçlu ve de anlamlandıramadığım bir cevap aldım. Bu arkadaşın birçok alışverişi olduğunu bildiğim için ön koşul olarak referans sormamıştım. Sorunsuz olarak alışveriş yapabileceğimi sanmıştım. Bu noktada yanılmışım.

Aynı gün olumsuz hava şartlarından dolayı en geç 3 iş günü içerisinde elimde olacağı ifade edildi. Sayıyoruz; ayın 16’sı Çarşamba (bakın söz verilmesine rağmen ödemeyi gerçekleştirdiğim tarihi saymıyorum yani maaş günüm olan ayın 15’ini saymıyorum), 17’si Perşembe, 18’si Cuma. Ben mi yanlış sayıyorum? 3 iş günü etmedi mi?

Nereden geldiğini bilmediğim, ne zaman geleceğini bilmediğim bir kargo bekliyorum.
    Bu şekilde verilen sözlerin tutulmayacağını bilsem okulun adresini vermezdim ya da havaleyi saat 16.00’dan önceye yetiştirmek için acele etmezdim.

Kaldı ki soruyorum cevap alamıyorum.
    Ben zaten yeterince yapıcı davranmışım;
    Tutulamayacak bir söz verilmiş, saat 16.00’dan önce ödeme yapılmış, 16.00’dan önce ödeme yapmadınız gibi bir yalan ifade ile uyutulmaya çalışılmışım yine de beklemişim.

Şu an gidip kargodan alacağım ama sadece bir takip numarası rica ediyorum diyorum. Ancak alışveriş öncesi benden takip numarası istediğinizi beyan etmediniz gibi ilginç bir yanıt aldım.

Aldığım tek ilginç yanıt bu değil;
     celchuk... Söz kişinin en değerli mukaddeslerinden bir tanesidir. Tutamayacaksanız vermemelisiniz.

Madem verdiğiniz sözü tutamayacaksınız madem ön koşul şartları sağlayamayacaksınız niçin vaat edersiniz?

Olur, insanlık halidir, bunu neden ifade etmezsiniz?

Velhasılıkelam, çok ufak bir mesele ama ana yargı benim için önemli; dediğim gibi söz kişinin en değerli mukaddeslerinden bir tanesidir. Tutamayacaksanız vermemelisiniz. Bir olumsuzluk olmuş ise bunun için muhatabınızı bilgilendirmelisiniz.

Şimdi kargo gelecek, gelecek bir kargom varsa bilemiyorum artık.

Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• Öncelikle geçmiş olsun. Umarım sadece geçici bir aksaklıktır. O kadar dikkat etmeme rağmen ben de bazen kargolarımı zamanında çıkaramıyorum. Ama en azından düzgün bir şekilde bilgilendirme yapsa bu durumlara gelmezdi olay herhalde. Bu arada arkadaş son olumlu alışverişleriniz listenizde
  • benim de alışverişim başlayalı 3 hafta oldu biriyle...zate profilimde yazıyor..faturasını unutmuş göndermeyi ürünün...1.5 haftadır her gün neredeyse yazıyorum ancak cevap yok(= ben de ne halin varsa gör artık dedim
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozgboy

Öncelikle geçmiş olsun. Umarım sadece geçici bir aksaklıktır. O kadar dikkat etmeme rağmen ben de bazen kargolarımı zamanında çıkaramıyorum. Ama en azından düzgün bir şekilde bilgilendirme yapsa bu durumlara gelmezdi olay herhalde. Bu arada arkadaş son olumlu alışverişleriniz listenizde

Ben her şeyi anlıyorum ama başta söz veriliyorsa tutulmalı. Tutulmuyorsa şayet muhakkak ki bir aksaklık söz konusudur ama bu gönül alıcı bir tavırla ifade edilir.

Sizler de biliyorsunuz bu gibi durumları...

Ben üç gün doğru dürüst bir bilgilendirme alamadım sonunda yine de seviyemi yitirmedim ama bu son söylemden sonra konu açacağımı tekrar belirterek arkadaşı engelledim.

İmzamı düzelttim yanlış yere yazmışım. Teşekkür ederim.

•  celchuk... Söz kişinin en değerli mukaddeslerinden bir tanesidir. Tutamayacaksanız vermemelisiniz.

• ticaret ahlakı çok bozuldu yaa
  • Ticarette işi güven işidir herkes ticaret yapamaz burada az çok kimin ne olduğunu biliyoruz bilmesekte zamanla öğreniyoruz kimlerle alışveriş yapılıp yapılmaz ona göre bizde kararımızı veriyoruz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aslolan beklemeyeceğiniz kişiler bu duruma girdiklerinde yıkılıosunuz. En kötüsü bu güvenin sarsılması ya da iyi niyetinizin istismarı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.