Şimdi Ara

Celal Bayar Üniversitesine gelmeyin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
65
Cevap
3
Favori
4.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir arkadaş Türkiye'deki Üniversitelerde eğitim kalitesinden, yasam şartlarından falan bahsetmiş.. Onun konusundaki uniye hic gitmedim ama güzele benziyor. Bilkente gitmistim agzim acik kalmisti benim de.

Ben 4 senedir (3.sinif + 1 sene hazırlık=4sene) okuduğum okul olan celal bayar universitesinden bahsedeyim biraz da içiniz açılsın..

1-bizim unide kamp yapamazsiniz büyük ihtimalle güvenlik izin vermez. Verse de köpekler izin vermez. Yaklaşık 20 tane köpek var.(arkadas kamptan bahsetmis)

2-kütüphanemiz haftaici aksam 10 a kadar acik hafta sonu kapali(ilginç buldunuz dimi)

3-kamp yapabilecek pek bir alaniniz yok. Kampus cok buyuk ama yarisi insaat. Bize kalan yarisi biraz bakimsiz. Çimlerimiz cok guzel, tabi sadece rektörlük binasinin çevresindeki.

4-internetimiz cok sıkıntı. Kimi binada çekiyor kiminde çekmiyor. Kutuphanede yuzde 60 sorunlu. Çoğu kisi kendi telefonunu wifi olarak kullaniyor böyle zamanlarda.

5-universitenin sagladigi sosyal ortam sıkıntı. Mesela şöyle bizde tum kampsuler: bina onunde kantin + cardaklar. Kampüsün değişik yerlerinde de banklar. Allah razi olsun

6-yuzme havuzu 4-5 senedir vardi, yeni acildi (sene 2017) daha gitmek nasip olmadi..

7-kampuste ogrenci icin yapilan yollar rezalet. Mesela otobüs tek biryerden kalkiyor oraya gitmek için bi yoldan gidebiliriz. Uzun yol da var ama oyle coooook uzar yol isteyen mapten bile bakabilir çünkü kampus yokus aşağı. O kisacik toprak yolu bile 2016 sonunda yaptilar. Yağmurda karda camura suya basa basa yürüttüler bizi. Fakat rektörlük binasi yolu kaymaz mermerden yapılmış.

8-2016 da yapilan, otobüs durağına kestirme olan yol kaldirim taşından yapildi. Yol dediğimde 50m falan ha yanlis anlamayin. Kar yağdığında yukaridan aşağı kayanlar mi dersin.. Yolda kaymamak icin otlarin camurlarin icinden yuruyenler mi dersin.. Yol eğimli bilader, insan korkuluk koyar kenarlara...

9-isin komik taraflarindan biri de ana otobüs durağının erkek öğrenci yurdu önünde olmasi. Insan o durağı oraya koyar mi? Kizlar otobüs bekliyor, erkekler 10m otede yurdun onunde esofmanlariyla kiz kesiyor. (camdan durağa bagiran abazalar taniyorum ben.)

10-bi insan kampüsü niye dağa inşa eder ki? Dibimizde yağcılar köyu var yapabileceğiniz tek aktivite kahvede batak oynamak. Ya da köye yürüyüş(köy girişindeki köpekler yürüyüşe adrenalin katiyor.)

11-okul sitesi berbat. Arayüz gelistiricisiyim, wordpress hocasiyim. Nodejs, wp, php her ne haltsa okulun sitesini yeniden bastan asagi kodlayabiliri(z)m. Ulan insan siteyi Responsive yapar be mübarek tek istegim siteyi yurtdışı üniversitelerininki gibi kaliteli bir seviyeye çıkarmaktı:

Ama attığım istek maillerine cevap bile gelmiyor. (Bu arada para karşılığı falan degil bedavaya yapacaktik)

12-okul sitesinde kaybolmaniz olasi. Her hoca kafasina gore duyuru yapar. Kimi maille, kimi kendine free site acar ordan duyurur kimi okul duyurusundan.. Duyuru sistemi yazılıyordu kardeşim tarafindan bitti şahane oldu kullanmaktan vazgeçtiler. Olan öğrenci emeğine oldu.

13-sinav esnasinda sistemsizlik var. Sinav takviminde siniflar açıklanır ama kimin nerde olduğu bilinmez. Oturursun siraya sınava 2dk kala baska sinifa yollanirsin. Hele bi de bu sene oturma siramiza kadar belirlemiyorlarmi...

14-yeni kampüs yapılıyor suanda ince isleri kaldi bitek. Dis peyzaj duzenlemeleri vs yapılıyor. Fakat o da bi değişik. O bile bi garip. Merkezdeki iktisat fakültesinden öğrenciler muradiyeye gelecek. İnşallah sığarlar ne diyeyim..

15-kampus icinde sadece 1 tane ceypark denen gezmelik/yemelik avm var. Cok küçük.. Diğer fakultelerden öğrenciler gelince nolcak bilmiyorum çünkü suanda öğle aralari yemek yemek için oturmaya yer yok avmde.

Suan aklima gelmeyen şeyler olabilir, o yuzden bu kadar şimdilik..

Eminim bazi arkadaslar bana muhalefet olacaktır fakat arkadaşlar bu üniversite hep böyleydi, cok yavas gelişiyoruz.. Açın ekşideki 5 sene oncenin yorumlarina bakin benzer şikayetler yine...

Universitenin gelişimine yardımcı ol diyenleri duyar gibiyim. Madde 11i okuyun yargısız infaz yapmayin.

Belki aramizda cbulu vardir, belki üniversitesini seviyordur saygim sonsuz. Onun da bana sonsuz olmasini dilerim.

Uzun lafin kısası siz siz olun cbu yu tercih etmeyin.

Sürçü lisan olduysa affola.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cudjex -- 11 Nisan 2017; 22:54:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sen birde fırata inönüye git şükür edersin buna

• öyle bir üniversite mi vardı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zero fear

Sen birde fırata inönüye git şükür edersin buna

Bilemiyorum orasını. Benim tek merak ettiğim kocaaa manisanin tek Üniversitesi olan cbunun neden böyle olduğu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cudjex -- 11 Nisan 2017; 22:59:22 >
  • Kampüste bazen ineklerin dolaştığını yazmamışsın
  • cudjex C kullanıcısına yanıt
    Manisa çok büyük değil ki.. Ayrıca sanayii kenti de değil.

• TURQUOIS3 T kullanıcısına yanıt
    25 senedir :(

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • zero fear kullanıcısına yanıt
    https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Manisa

Ekonomi başlığını oku. Manisa sanayi şehridir

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgur561

Kampüste bazen ineklerin dolaştığını yazmamışsın

O 10 sene once falanmis. Kampus duvarlari yokmuş, yeni yapılmış o zaman çobanlar falan girer koyun otlatirmis.

• beyazıt kampüsü derim bilenler artılar
  • Sacma sapan universitelerle dolu ulke.

ODTU(HEPSİ KALİTELİ)

İTU-YTU (HEPSİ KALİTELİ)

BOGAZİCİ(HEPSİ KALİTELİ)

BİLKENT(HEPSİ KALİTELİ)

ANKARA UNİ -HACETTEPE(TİP HUKUK VE PSİKOLOJİ)

İSTANBUL UN-MARMARA(TİP VE HUKUK PSİKOLOJİ)

EGE-DOKUZ EYLUL-CUKUROVA (TİP)

UNİVERSİTE BUNLARDİR GERİSİ HEP İSSİZLİK ORANİNİ GOSTERMEMEK İCİN ACİLMİS FAKULTE VE UNİVERSİTELERDİR.HAKKARİDE UNİVERSİTEYMİS YOK AN... A...

• quote:

Orijinalden alıntı: Havya Makinesi

beyazıt kampüsü derim bilenler artılar

beyazit cidden guzel,ama bana cok dar geliyordu ya.Laleli dar olmasina ragmen adamdir

• cudjex C kullanıcısına yanıt
    Hala var belki şimdi yok ama 2016 yılında vardı
  • quote:

Hala var belki şimdi yok ama 2016 yılında vardı

Dogrudur... Kütüphanenin önünde 2 metrelik yilan görmüş adamim inege mi şaşıracam.

• SoeXL kullanıcısına yanıt
    Marmarada psikoloji yok
  • SoeXL kullanıcısına yanıt
    Hakkariye niye üniversite açarsın ki.. Ben zaruri olarak şırnağa gittim cesedim geliyordu eve kim gidecek oraya?

Osmaniye desen öylesine Havalimanı bile yok Kahramanmaraş - Adana Havalimanlarını kullanıyorlar.

Saçma sapan işler. Seçim vaadi olarak boş üniversiteleri kapatıyoruz deseler gider basarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: SoeXL

Sacma sapan universitelerle dolu ulke.

ODTU(HEPSİ KALİTELİ)

İTU-YTU (HEPSİ KALİTELİ)

BOGAZİCİ(HEPSİ KALİTELİ)

BİLKENT(HEPSİ KALİTELİ)

ANKARA UNİ -HACETTEPE(TİP HUKUK VE PSİKOLOJİ)

İSTANBUL UN-MARMARA(TİP VE HUKUK PSİKOLOJİ)

EGE-DOKUZ EYLUL-CUKUROVA (TİP)

UNİVERSİTE BUNLARDİR GERİSİ HEP İSSİZLİK ORANİNİ GOSTERMEMEK İCİN ACİLMİS FAKULTE VE UNİVERSİTELERDİR.HAKKARİDE UNİVERSİTEYMİS YOK AN... A...

hayalim İÜ psikolojiydi olmadı ve gittiğim üniversitede psikoloji bölümünden soğudum artık hayalim falan yok İÜ de iibf hariç bir bölüm kazanıp kaydolcam :'(

• cbü'deyim haklı.

ama ben yurttan kız kesmiyorum konu kilit.
  • quote:

Marmarada psikoloji yok

biliyorum,telefondan girdigim icin detaylandirmaya usendim.Umuyorum ki yazimdan sadece bunu cikartmamissinizdir.

• KTÜ mu CBÜ mü o zaman bilgisayar mühendisliği için

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.