Şimdi Ara

Çekirdek Sayısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Packardbell Ls44Hr 611tk Notebook var bende win7 pek dikkat etmemiştim fakat Windows 8 atınca dikkatimi çekti aygıt yöneticisinde 4 çekirdek var fakat Görev yöneticisinde 2 tanesini görüyor acaba bir yanlışlık mı var ? Windows 8 mi desteklemiyor tam anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim.

Çekirdek Sayısı

https://store.donanimhaber.com/50/8e/95/508e9536b0bc96d0cf72a25fd939e732.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UmkuTC -- 23 Kasım 2013; 13:22:15 >

• normalde 2 çekirdek ama 4 parçaçık bir model sorun yok yani doğruyu gösteriyor aslında 2 çekirdek işlemcin
  • Bu parçaçıklar performsı artıyor mu ? İyi midir bu işlemci sizce ?
  • oyun için iyi değil fakat günlük işlemler için sorunsuz bir işlemci piyasada bu işlemcinin masaüstü versiyonun 100 150 tl
  • Rome total war 2 gibi oyunları yüksek ayarda sorunsuz oynuyorum kasmıyor bile .. iyi gibi geldi bana açıkçası leptop için iyi bence fazla şarj yemez diye düşünüyorum
  • tabi ya kötü değil dizüstü için iyi ben biraz uçtuğum için bana öyle geliyor :) kusura bakma
  • Yok önemli değil :D Bi an kötüledin acaba kazıkmı yedik dedim :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemci Hızı Sınırlandırma
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • UmkuTC kullanıcısına yanıt
    Intel® Hyper-Threading Teknolojisi diye bir şey araştırırsanız neden böyle oldugunu göreceksiniz.

Ama şunuda söyleyim senin işlemcin aslında çift çekirdek :D
  • Hmm anladım neyse bana yetiyo full ayarlarda kasmıyo .D 2gb lik atı ekran kartı var tam donanımdan anlamam ama idare ediyor işte :D Her neyse Win8 iyi fakat driverlar sıkıntılı birde kaçak olunca :D
    2 tanesi devrede degil ondan yani izliyor cekirdek gerektiginde devreye giriyor istersen o 2 tanesini etkinlestirebilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl yapabilirim onu ? Oyunlarda fark eder mi ?
    senin laptop gerçekte 2 çekirdekli diğer ikisi sanal çekirdek sanırım
  • Arkadaşın bahsettiği çekirdekleri kullanma olayı msconfig / önyükleme / gelişmiş kısmındaki olay.
    Adı üzerinde ÖNYÜKLEME yani windows ilk yüklenirken işe yarayan bir durum ama o da çekirdek değil İŞLEMCİ desteği için.
    2 adet işlemci takılan anakartlarda ilk yükleme anında tek işlemciden değil iki işlemciden de güç alarak windowsu daha hızlı başlatmaya yarayan bir özellik o.

Yani senin işlemcin 2 çekirdekli, 2 tane de sanal çekirdek ile (yazılım ile yani) 4 çekirdekmiş gibi çalıştırma olayı.
    Bu da Hyper Threading dedikleri olay.

Öyle msconfig, önyükleme kısmındaki sayısı 4 yapmakla diğer 2 çekirdeği devreye almazsın. Öyle birşey yok ama bu arkadaş konuyu yanlış bildiği için herkese de yanlış anlatıyor.

Buyrun o ayarın yapılmış ve yapılmamış halinin resimleri.

Çekirdek Sayısı

Çekirdek Sayısı

Gördüğünüz gibi her ikisinde de görev yöneticisinde 4 adet işlemci kutusu var.
    Bendeki i3 de 2 çekirdektir, 2 adet de sanal çekirdek vardır ve 4 çekirdekmiş gibi hareket eder.
    önyükleme kısmını açsanız da kapatsanız da 4 çekirdek gibi çalışır çünkü o ayarın bununla hiçbir alakası yok.

@amd hastası 044 arkadaşım sen de bu olayı herkese böyle anlatıyorsun, defalarca anlattık sana ama hala insanlara yanlış bilgiler vermeye devam ediyorsun.
    Amacın ne ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 24 Kasım 2013; 11:54:17 >

• Eyvallah cevaplar için anladım konuyu tam anlamıyla :) Teşekkürler herkese.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.