Şimdi Ara

Çekirdek saat hızı problemi(Gtx 765m)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 2 yıla yakındır msi ge60 2oe kullanıyorum son 3 gündür gpu saat hızında problem var Neler denediğimi yazmadan önce belirteyim laptobu bu sorunlar aynı sürücüyü kullandığım sırada bir anda oluştu
    Oyunlarda aldığım fps nin sürekli değiştiğini görünce msi afterburnerla kontrol ettim Bf4 sırasında gpu belleği normal çalışma hızı olan 4000 mhz çıkarken çekirdek saat hızı 405 mhz yani default hızda kalıyor buda performans düşürüyordu Hemen metro last night geçip test ettim normal şeklide boost edip 901 mhz çıktı Fallout new vegas besiege de deneme yaptım onlarda aynı şekilde normal saat hızı 901 mhz çıkıp sorunsuz çalıştılar
    Sonra sürücü kaynaklı bir problemdir diye en yeni sürücüye yükselttim (335.98) Bf4 için aynı sorun devam ettiği gibi diğer oyunlarda aynı şeklide default hızda kaldı Sonra eski sürümlerden biri olan 350.12 ye geçtim diğer oyunların problemi kalmadı bf4 ise aynı şeklide devam etti
    Bugün rainbow 6 siege betasını denedim orda daha anormal bir durum karşılaştım siege harici gpu yerine dahili gpu yu kullanıyordu Hemen nvdia denetim masasından nvidia gpu varsayılan olarak ayarlasamda değişen bir şey olmadı Sorun bir anda ve ben hiçbir şeyi değiştirmeden ortaya çıktığı için zaten garip geliyordu Gpu yu görmeme olayıyla daha kötü bir hal aldı Asıl ilginç olan ise her oyunda değil bazı oyunlarda bu problemin çıkması Nasıl çözelebilirim bu sorunu ?
    Not:Denediğim bütün oyunlarda nvidia denetim masasından varsayılan gpu ayarı yapılmıştır Ayrıca gpu ve cpu sıcaklıkları 60 derece civarında idi termal thorttling olmadı Cpu ve gpu usage lar ise normal bf4 dışında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WHITE_Wolf -- 27 Eylül 2015; 17:59:15 >

• MSİ Afterburneri kapat
  • quote:

Orijinalden alıntı: OxygenM3

MSİ Afterburneri kapat

Burası konu dışımı kardeşim ?
  • Bana ozelden msj atabilirmisin benimde ekran karti ile sorunum var guncelleme sorunu ayni ekran karti ge70 fakat

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ordan bakınca öyle mi duruyor ? MSI Afterburner ya kartların mhz'sini düşürüyor yada yüksekte çalıştırıyor araştırmanda fayda var
  • quote:

Orijinalden alıntı: OxygenM3

Ordan bakınca öyle mi duruyor ? MSI Afterburner ya kartların mhz'sini düşürüyor yada yüksekte çalıştırıyor araştırmanda fayda var

İlk önce fps düşüklüğü oldu sonra msi afterburner dan kontrol ettim 3 gün önceye kadar afterburner la bu değerler yoktu dediğim gibi güncelleme yada başka hiçbir değişiklik yapmadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTX 1070 düşük fps sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.