Şimdi Ara

Çek korunası nereden bulunur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
9.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, en az kayıpla Çek Korunasını nereden alabilirim. Tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Çek Korunası Nereden Bulunur?

    Çek kuronası, Çek Cumhuriyeti'nin resmi para birimidir. Türkiye'de çek korunası bulmak zor olabilir, ancak aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz:

    • Çek Konsolosluğu veya Büyükelçiliği: İstanbul'daki Çek Konsolosluğu veya Büyükelçiliği, çek korunası temin edebilir.
    • Bankalar: Bazı bankalar, döviz büroları aracılığıyla çek korunası satışı yapmaktadır. Ancak, tüm bankalar bu hizmeti sunmayabilir.
    • Döviz Büroları: İstanbul'da Taksim ve Sultanahmet gibi turistik bölgelerde bulunan döviz büroları, genellikle çek korunası satışı yapmaktadır.
    • Çevrimiçi Döviz Platformları: Western Union ve Travelex gibi çevrimiçi döviz platformları üzerinden çek korunası siparişi verebilirsiniz. Ancak, nakliye ücretlerinin eklenebileceğini unutmayın.

    Çek korunası bozdurmak için aynı yöntemleri kullanabilirsiniz. Ek olarak, Çek Cumhuriyeti'ndeki bankalar ve döviz büroları da çek korunası bozmaktadır.

    Çek korunası temin etmeden önce, güncel döviz kurlarını kontrol etmeniz ve komisyon ücretlerini dikkate almanız önerilir.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • çek cumhuriyeti'ne gidecekseniz hiç gerek yok almaya.. euro daha yaygın. 2015 sonunda yani 2016 itibariyle koruna tamamen tedavülden kalkıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JaCKiE_BrOwN

    çek cumhuriyeti'ne gidecekseniz hiç gerek yok almaya.. euro daha yaygın. 2015 sonunda yani 2016 itibariyle koruna tamamen tedavülden kalkıyor.

    Cevabınız için teşekkür ederim. Kesin bilgi mi hocam?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2012'de tamamen geçeceklerdi ama halk komünist kültüre bağlı olduğu için pek geçilmesi taraftarı değil. Cumhurbaşkanı Milos Zeman halkın isteklerine aşırı duyarlı biri. Kesin bilgi değil ama bu aynı bizdeki stajyer ehliyet olayı gibi 2012'den beri her sene erteleniyor. Euro ile gitmenizde hiç sakınca yok. Her yerde kullanabilirsiniz. Zaten prag'da adım başı exchenge ofisler var. euro =>koruna / koruna=>euro değişimi yapıyorlar ama her ofisin komisyonu farklı. No commission yazanlara inanmayın. ufacık yazılarla alta yazıyorlar "10.000 euro ve üzeri için geçerlidir" diye.
  • Geçen sene Prag'a gitmeden önce araştırdım. Bulamadım piyasada koruna.
    Eğer Çek Cumhuriyetine gitmeden önce tedarik etmek istiyorsan sıkıntı edilecek bir durum yok.
    Eur yada Usd ile rahat rahat gidebilirsin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum orada en iyi atm den çekersin. Viza ve Mastercard li olan bankamatiginde tl hesabinda para bulunsun.. havaalanina iner inmez atm ler var.. exchange ofisler kaziklar.. ayrica euro kullanırsan daha pahaliya patlar alisverislerin koronaya göre.. prag'dan yeni geldim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aman dikkat kesinlikle kaç koruna alacağınızı öğrenmeden para bozdurmayın.Gözümün önünde adamın 100 eurosunu hiç ettiler,polis geldi bişey olmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce tecrübe yaşayan varsa oralarda nerelere gitmeli, nerelerde para bozdurmalı yazabilirseniz sevinirim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önce alış fiyatlarına bakacaksın, sonra hesabını yapacaksın, sonra aptal birine anlatır gibi kağıda yazıp bu kadarmı vereceksiniz diye soracaksın.
    Olurda fiş gibi bir şey uzatıp imzalayın derlerse imzalamayacaksın (çünkü o fiştin bir yerinde bilmem ne kadar komisyon vermeyi kabul ediyorum gibi bir şey yazar)
    Prag da ana meydanın oradaki döviz bürolarının alayı aynı numarayı yapar, birde yanınıza yaklaşan seyyar dövizcileri kibarca reddedin, ağlarına düşmeyin.
  • ben cumhurbaşkanlığı sarayına girmeden önce botanik parkı gibi bir park vardı. Onun orada küçücük bir exchenge ofis vardı. (tüm tur otobüslerinin park ettiği bir caddeydi) %0 komisyonla eur => koruna değişimi yapmıştım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.