Şimdi Ara

Çek Cumhuriyetiden nasıl Tax Free alabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçenlerde de bu konuyla ilgili bir sayfa açtım fakat tam anlayamadım.

    Önümüzdeki Hafta Gri(Hizmet) pasaportu ve otobüs ile yurtdışına çıkıyorum, rota şu şekilde;

    Bulgaristan-Sırbistan-Macaristan-Çek Cumhuriyeti-Avusturya-Bosna Hersek-Karadağ-Makedonya-Yunanistan rota tam olarak bu. Çıkış:Bulgaristan Geri giriş:Yunanistan

    Ben Çek Cumhuriyetinden (Prag'dan); 12000 Krona (yaklaşık 500 EUR)'luk bir alışveriş yapacağım. Bunun vergi iadesini almam için ilk olarak alışveriş yaptığım mağazadan form doldurmam, bundan sonra Prag'da Global Blue ofisinde imzalatmam mı gerekiyor ? birisi detaylı anlatabilirse çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim. Ayrıca pasaportumun gri olması sorun yaratır mı ?




  • Merhaba, öncelikle alışveriş yapacağınız mağazanın tax free hizmeti verdiğinden emin olduktan sonra ürünü alın. Faturanızda tax free ibaresi bulunması gerekiyor. Bunu kaşe olarakta yapan mağazalar var sanırım. Ben iade başvurusunu havalimanından yapmıştım ancak karayolunda da gümrük çıkış kapısında başvuru noktası vardır diye düşünüyorum. İlgili birime faturanızı ibraz ediyorsunuz, o esnada ürünü görmek isteyebilirler. Sonrasında kredi kartı bilgilerinizi veriyorsunuz ve genellikle 20-25 iş günü içerisinde ekstrenize yansıyor. Bankayı arayıp hesabınıza geçmesini isteyebilirsiniz daha sonra.


    Nakit olarak veren birimler de var eğer oradan alabilirseniz daha hızlı olur sizin için. Pasaport türünüzün bir problem olacağını sanmıyorum.

  • Önceki açtığınız konuda gayet net açıkladığımı düşünüyorum. Tekrar yazayım.


    Çekya'da Tax Free satış yapabilen bir mağazadan ürünü alacaksınız. Kasada Tax free olduğunu belirtin. Size fatura ve tax free formu verecekler. O belgeleri Avrupa Birliği'nden çıkış yaptığınız ilk ülke sınırında gümrük yetkililerine imzalatacaksınız.


    Global Blue'nın sitesinde "ürünün paketinin açılmamış olması gerekir" yazıyor. Ben sınırdan geçerken kutusu valizdeydi tamam çıkarmana gerek yok dediler. Bir keresinde de kutusu açılmıştı. Tamam bu seferlik bir şey demiyoruz ama bir daha sınıra gelene kadar ürünün kutusunu açma dediler. Bu tamamen şansa kalmış. Garanti olsun derseniz ürünün kutusunu Bosna'ya girene kadar açmayın.


    Rotada yazmamışsınız ama Bosna'ya büyük ihtimalle Hırvatistan'dan geçerek gireceksiniz. Aşağıdaki haritada göründüğü gibi AB üyesi olmayan Bosna'ya girerken AB'den çıkmış oluyorsunuz. Hırvatistan'dan Bosna'ya girerken sınırın Hırvatistan tarafındaki gümrüğe tax free belgenizi onaylatacaksınız.



    Bundan sonra 3 ihtimal var.

    1. Eğer Hırvatistan-Bosna sınırında Global Blue ofisi varsa ve açıksa belgelerinizi teslim edeceksiniz. (Sitesinde sorun var. Ofis var mı yok mu görünmüyor)
    2. Ofis var ama kapalıysa (mesai saatleri dışında kapalı oluyor) bazı ülkelerde belgelerinizi zarfa koyup atabileceğiniz kutular oluyor, o kutuya atacaksınız.
    3. O kutu yoksa veya hiç Global Blue ofisi yoksa Türkiye'ye döndükten sonra belgelerinizi Global Blue'nun Slovakya'daki merkezine postayla göndereceksiniz.


    Orijinal fatura, çıkış gümrüğü tarafından onaylanmış Tax free formu olmazsa olmaz belgeler. Bazı durumlarda pasaport fotokopinizi ve tren/uçak/otobüs biletinizi de istiyorlar.



    Çek Cumhuriyetiden nasıl Tax Free alabilirim




  • tekrardan teşekkür ederim şu an bir sıkıntı kalmadı sağolun hocam

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.