Şimdi Ara

CEHENNEMDEN GELEN SESLER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Rusyada birkaç bilim adamı, yeraltı tabakalarındaki kırılma seslerini kaydetmek için yerin kilometrelerce altına inen bir kuyu kazıyorlar ve dinleme cihazlarını bu kuyunun dibine yerleştiriyorlar. Başlangıçta çok zayıf frekansta insan sesi duyuyorlar daha sonra daha yüksek frekansları algılayabilecek bir cihaz yerleştirdiklerinde ise dehşete düşüyorlar çünkü yerin dibinden çığlık seslerine benzer sesler geliyor. Bilim adamlarının çoğu işi bırakıyor...

http://www.amightywind.com/mp3/hellscreams.mp3

• Öyle birşey olsa ben duyarım önce

şaka bir yana hiç sanmam böyle birşeyin gerçek olabileceğini sağol paylaşımın için

sesler de acayip baya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cehennemden_Cennete -- 17 Aralık 2005, 16:47:29 >
  • Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu bir frekans karışıklığı olabileceğini ileri sürmüş, ilahiyatçı Ali Rıza Demircan magmanın çıkardığı seslerin bu şekilde olabileceğini belirtmiş ve Medyum Memiş de metafizik açıdanseslerin cinlere ait olabileceğini ileri sürmüş.

Celaleddin Alioğlu:``Sesleri dinledim.Cehennemden geldiği yorumuna katılamıyorum.Çünkü cehennem bugün için bize gayb`dır, cennet de öyle.
    Ama eğer işin içinde bir hile yok da sesler denildiği gibi gerçekten kayıt edilmiş sesler ise bunları helak edilen kavimlerin helak sırasında çıkardıkları sesler olarak düşünebiliriz. Çünkü biz bugün sesleri mesela hard diskimize nasıl kayıt edebiliyor isek pekala mümkündür ki helak edilen kavimlerin helakleri sırasında çıkardıkları sesler de yer katmanlari tarafindan her hangi bir şekilde kayıt edilmiş olabilir diye düşünüyoruz``

Sertan Durmuş:Enerji kaybolmaz ama entropi artar. Tüm sorun sesin içerdiği enerjinin zaman geçtikçe mikroskobik hareket biçimlerine aktarılması. Yani, en sonunda tüm etki moleküllerin hızlarının artmasıyla sonuçlanıyor. Bu da, teknik dilde “sesin enerjisinin ısıya dönüşmesi” olarak adlandırılıyor. Isıyla entropi arasında da çok yakın bir ilişki var. Entropi, madde içindeki düzensizliğin bir ölçüsü. Başka bir şekilde söylemek gerekirse, ses dalgalarındaki düzenli hareket biçimi zamanla mikroskobik ölçekte düzensiz harekete dönüşüyor. Termodinamiğin ikinci yasası da bu dönüşümle ilgili: Düzenlilik düzensizliğe dönüşebilir ama hiç bir zaman düzensiz bir durum kendiliğinden daha düzenli olamaz – entropi azalamaz. (Ya da ısı enerjisi tamamen daha yararlı enerji formlarına dönüştürülemez.)

Sonuç
    Bu izah bilimsel olarak gösteriyor ki sesler kesinlikle cehenneme ait değil ve yeryüzünde daha önce yaşanmış bir felaketin sesleri olabilirler. Çünkü evrende çıkartılan hiç bir ses kaybolmuyor ve varlığını devam ettiyor v bu sesleri daha sonra tekrar dinlemek mümkün olabilir.
    Hatta çok küçük bir ihtimalle bu sesler kimilerinin iddia ettiği gibi `Ad kavminin helaki sırasında` ortaya çıkan seslerin bir kısmı da olbilir. Ama entropi göz önüne alındığında bu çok çok zayıf bir ihtimal. Söz konusu felaketin pekala emparyalist devletlerin ortaya çıkardığı taze bir felakete ait olması daha mantıklı.

konuyla ilgili böyle yorumlar yapılmış. sizler ne dersiniz bu konu hakkında

• bak şimdi ne ayarlar yiyeceksin arkadaşım
  • hakkaten çığlık yaw.. çok korkutucu..
  • 1 sene oldu bu haber çıkalı arkadaş ya.
  • quote:

Orjinalden alıntı: EmmO

1 sene oldu bu haber çıkalı arkadaş ya.

SENİN HABERİN VARMIŞ İYİ GÜZEL DE GÖRDÜĞÜN GİBİ HERKES GÖRMEMİŞ BU HABERİ BEN DE DÜN GÖRDÜM VE PAYLAŞMAK İSTEDİM
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • CEHENNEM HENÜZ KURULMADI panik yapmayın. Cehennem ateşi kıyamet koptuktan sonra yakılacaktır (kaynak: ANONİM)
  • cehennemden gelen sesler olmadığında hemen herkes hemfikir peki yapılan bilimsel açıklamalar doğru olabilir mi sizce yani yıllar önce olan bir felaketin sesleri olabilir mi bu sesler
  • bi tane de uzaya gönderelim oralardan da cennetin sesi gelir belki
    şaka bi yana zuğaşibere (ne demekse ) ye katılıyorum.. cennet ve cehennem dünya parçalanıp dünyanın yerine kurulacaktır.. kabir azabı olabilir mi o duyduklarımız??
  • quote:

Orjinalden alıntı: ZUĞAŞİBERE

CEHENNEM HENÜZ KURULMADI panik yapmayın. Cehennem ateşi kıyamet koptuktan sonra yakılacaktır (kaynak: ANONİM)

soundgarden in güzel bir şarkısı vardır

black hole sun
    won't you come
    won't you come

bazılarına göre işte cehennem :

CEHENNEMDEN GELEN SESLER

• spot kardeş o dünyanın ilk haline benziyo ama kim nasıl çekmiş.. belki de güneş..
    belki deee fotoşop
  • quote:

Orjinalden alıntı: trader85

spot kardeş o dünyanın ilk haline benziyo ama kim nasıl çekmiş.. belki de güneş..
    belki deee fotoşop

yok be hacı bildiğimiz bizim güneş bu gerçekten

güneş bir karadeliğe dönüşüp önüne gelen herşeyi yutmaya başlayacak tüm samanyolu dahil.

stephan hawking öyle diyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: trader85

spot kardeş o dünyanın ilk haline benziyo ama kim nasıl çekmiş.. belki de güneş..
    belki deee fotoşop

dünyanın ilk hali dimi...
    gaz toz bulutuymuş soğumş sonra ağaçlar oluşmuş işte evrim olmuş falan sudan karaya geçiş...
    anca gülerim...saçmalama...
  • manyetico iki gram aklınla hava satmaya çalışma kimseye.. dünyanın ilk hali dediysem evrimden mi bahsediyorum..Dünyayı Allah (C.C) yarattı ve dünya belli aşamalardan geçmiş..tıpkı seni yarattı ve anne rahmindeki belli aşamalardan geçip doğduğun gibi..
  • ya geçen aylarda aynı haberin bi benzerinin tıpkısının aynısı televizyonlarda da yer aldı hatta din adamlarının filan da fikirlerini almışlardı(hee zekeriya hocama da sordular film çekimim var gidecem dedi)

sanmıyorum doğru olduğunu daha önceki de zaten bir stüdyo çalışması çıktı üstüste farklı tonlarda (artık teknik terimlerini bilemeyeceğim) seslerin tekrar edilmesi ile oluyormuş

neyse ben inanmadım cehennem sesleri olduğuna...

hem ne biliyolar cehennemin dünyanın iç tabakalarında olduğunu
    koca evren boşa mı duruyor belki daha başka bir gezegende veya henüz keşfedilmemiş bir galakside yada hala yaratılmadı...
  • ürkütücü gercekten
  • 2 sene önce yayınladılar..
    Müzik hocamız dinletmişti
    orada en fazla 3 insan var diyor tamamen saçmalık dedi..
    Gercek olmasını düşünmekte saçma zaten...
  • quote:

Orjinalden alıntı: kimbuyakisikli

2 sene önce yayınladılar..
    Müzik hocamız dinletmişti
    orada en fazla 3 insan var diyor tamamen saçmalık dedi..
    Gercek olmasını düşünmekte saçma zaten...

hocanızın zebani olduğundan hiç şüphelenmediniz mi
  • bende 15 km yukarı ses kaydedici bağlıcam belki cennet in seslerini duyarım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.