Şimdi Ara

Cebe Yükleyeceğimiz Mp3'lerden En İyi Kaliteyi Almak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar çokça telefon değiştirdiğimden dikkatimi birşey çekti. Cep telefonu alırken özellikle cihazın mp3 çalmasındaki başarısına dikkat ederim ve son çıkan telefonlarda da bunun güzel örneklerini

görüyorum. Ancak telefon almak için gittiğim satıcılarda cihazın nasıl Mp3 çaldığını görmek için satıcı örnek

bir müzik dinletiyor ve o ses beni o teli almaya mecbur bırakıyor, ancak telefonu alıp evde müzik

yüklediğimde satıcının dinlettirdiği gibi güzel ses çıkmıyor. Özellikle bir çok cihazda sanki ona uyum sağlayan

bir müzik yapılmış gibi güzel ses çıkıyor. Ya da bunun bir ayarı olmalı diye düşünüyorum. Sizce Müzik

yazılımlarında bir cep telefonu için yapılabilecek en kaliteli ses ayarlamaları nasıl olmalıdır?

• Mp3 gain programı ile tüm mp3lerin kalitesi üzerinde oynama yapabilirsin amatör ama güzel program ses seviyelerini bu şekilde alçaltıp yükseltebilirsin ama en kaliteli sesi alayım kulaklıklardan diyorsan n91 alacaksın
  • satıcının sana dinlettiği mp3 320 k kalitesindedir sendekilerde muhtemelen 96 yada 128 k arası kalitededir o yüzden fark olurç ama benim önerim eğer hafıza fazla değilse mp3lerini 128 k dan aşağıya çekme 196 dan da yukarı çıkarma.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozkulse

satıcının sana dinlettiği mp3 320 k kalitesindedir sendekilerde muhtemelen 96 yada 128 k arası kalitededir o yüzden fark olurç ama benim önerim eğer hafıza fazla değilse mp3lerini 128 k dan aşağıya çekme 196 dan da yukarı çıkarma.

kesinlikle kb ile alakalı ben hep 64e çevirip atıyodum tele bi seferde 80de atayım dedim o bile farketti çok olmasa da . yani diyeceğim şu ki hafıza derdin yoksa arkadaşın dediği kb ayarları ii olur ama boyut artar
  • bence de 128 iyi gib,daha aşağısında ben de yüklemiyorum tele,
  • Sonic Foundry Sound Forge 5.0 isimli programla istersen edit yaparsın istersen kalite ve sesin yüksekliğini ayarlarsın.ben her zaman Soundforge la mp3leri Normalize yapıp 3 kere sesi -1,36 yani %85,51 oranında yukseltirim...Yurt Seven KardeşLerin elveda isimli parçalarını 5 defa yükselterek K750 ye attığımda w550 den daha fazla ses aldığımı gördüm;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SharpSnip -- 17 Mayıs 2006; 23:26:49 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: SharpSnip

Sonic Foundry Sound Forge 5.0 isimli programla istersen edit yaparsın istersen kalite ve sesin yüksekliğini ayarlarsın.ben her zaman Soundforge la mp3leri Normalize yapıp 3 kere sesi -1,36 yani %85,51 oranında yukseltirim...Yurt Seven KardeşLerin elveda isimli parçalarını 5 defa yükselterek K750 ye attığımda w550 den daha fazla ses aldığımı gördüm;)

bende 6. sürümü var nerden yapıyosun ayarları yüksek ses alamıyorum ben bazı şarkılarda sound forge de varsa çok ii olur yaw
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • peki arkadaşlar bit değerleriyle oynadığımızda boyutu büyüyor müziklerin bit değeri sabit kalıp boyutunu küçültecek program varmı?
  • kalite bit değerleriyle alakalı ama mp3 gainde ses artıyo ve boyut değişmiyo onu dene
  • quote:

Orjinalden alıntı: ZaLL68

kalite bit değerleriyle alakalı ama mp3 gainde ses artıyo ve boyut değişmiyo onu dene

Programın linkinin versende bir yükleyip baksam full olması rica olunur...
  • Kalite en az 44100 ve 128 olmalı bence. Bunun yanında özellikle Nokia'ların mp3 çalarları tabiri caizse çok "düz" ses veriyor. Yani bas-mid-treble frekansları düz ayarlanmış. Haliyle Rock, Pop gibi müzik türleri kulağa çok cansız geliyor.

Ben powermp3 kullanıyorum. Ekolayzır olduğu için sesi istediğin gibi ayarlıyorsun. Symbian üst konusunda vermiştim. Ordan indirebilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: deniz007

quote:

Orjinalden alıntı: ZaLL68

kalite bit değerleriyle alakalı ama mp3 gainde ses artıyo ve boyut değişmiyo onu dene

Programın linkinin versende bir yükleyip baksam full olması rica olunur...

k750-w800 topiğinin giriş sayfasında var. mp3 sesini artırmak için prog yazıyo o linklerin falan olduğu yerde var ama vereyim işte buraya bak

• aac ses formatı nasıl
  • Ben imtoo mpeg encoder programıyla mp3'leri mp4 yapıyorum.yani aac.boyutu yarı yarıya azalıyor ses kalitesi ise değişmiyor.(bence) mesela bende s700i var.128'lik kart destekliyor en fazla.normalde 30 tane falan mp3 sığıyor içine ama mp4 yapıp 63 tane şarkı koydum.ses çıkışı da süper zaten.yani aac formatını tavsiye edebilirim.
  • ben 64 bitte mp4(aac2plus)e çeviriyorum ii olutor aynı 128 lik mp3 gibi ama isterseniz nero nun mp4 ayarlarını da kullanabilirsiniz seçim sizin
  • war ya hepsini 192 ile çewiriorum..(kaliteden ödün wermem)
  • ya şu mp3 leri mp4(aac) ye dönüştüren zımbırtının linkini verebilirmisiniz, rica etsem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kajura -- 23 Mayıs 2006; 23:07:27 >
  • ipodlar için olan itunes müzik programıyla bilgisayarınızdaki tüm şarkıları görüp düzenleyebilirsiniz hem de aac formatına gayet başaralı bir şekilde şarkıların ID bilgilerini kaybetmeden dönüştürebilirsiniz.
    kesinlikle tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guven -- 24 Mayıs 2006; 18:35:05 >
  • Ben hep 190k da atarım
  • peki mp3 yerine mp4 atsak ses kalitesi nasıl olur,
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.