Şifremi/Kullanıcı Adımı Unuttum
Bağlan Google+ ile Bağlan Facebook ile Bağlan
Şimdi Ara

cd yazıcı montaj problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir Kullanıcı, 1 Masaüstü Kullanıcı
4
Cevap
0
Favori
300
Tıklama
Cevapla
Tüm Forumlar >> Donanım / Hardware >> Teknik Yardım >> cd yazıcı montaj problemi
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Giriş
Mesaj
  • Çavuş
    81 Mesaj
    Merhaba ben bilgisayar konusunda baya acemiyim siz profesör uzman kardeşler bana yardımcı olursanız çok sevinirim sorunum cd yazıcıyla ilgili.Bi tane lg cd yazıcı aldım önceden lg cd rom vardı (bu arada makine eskilerden pent 2 400mhz ,10gb hd,Abit bx anakart,128 mb Geforc4mx440,320 mb ram) cd romla hdd aynı kabloyla ide 1 e bağlı idi.İde1 yanında anakartta ide2 var ve boştu.Cd yazıcıyı ide2 ye bağladım ve jumperi master yaptım cd yazıcıyı görmedi.Ama w98 de ide2 hata mesajı çıktı.Bundan sonra 2-3 kişilik bir ekiple (bu arada hepsi uzman doktordur) ide1 ve ide2 yle hdisk-cdrom-cdyazıcı ve jumperler konusunda her kombinasyonu denedik.Ama ide2 ye hdisk yada cdrom/yazıcı ne bağladıysak görmedi ve biostanda detect etmedi.En son ide2 portunun bozuk olduğu sonucuna vardık.Şimdi ide1 de hdisk ve cd yazıcı var , cd rom sağlam bir kabloyla tekbaşına ide2 ye bağlı ve w98 de aygıt yöneticisinde ide2 denetleyici hatası var ama cd rom gözükmüyor.Bu arada kablolarıda kontrol ettik sağlam, bios ayarlarıda tam olarak yapıldı otodetect fonx vs ama ide2 hep boş çıktı..Benim sorum ide2 de anakarttan kaynaklanan sorun dışında başka bir sorun olabilirmi? Yada yazılımsal bir çözüm olabilirmi? Şimdiden teşekkürler.



    |
    |
    _____________________________




  • Binbaşı
    1739 Mesaj
    istersen board için BIOS UPDATE dene diycem ama.makine bayagı eski oldugundan GERÇEKTEN DE bozukluk olabilir...
    |
    |
    _____________________________
    S & M & m
  • Çavuş
    81 Mesaj
    Cevap yazdığın için teşekkürler Tourqie .Bu arada makinede ide2 portu şimdiye kadar hiç kullanılmamıştı.Durduk yerde bu portun bozuk olma ihtimali??? bilmiyorum.
    |
    |
  • Yüzbaşı
    629 Mesaj
    Benimde aklıma gelen ya bios güncelemesi veya ide2 portun imalattan bozuk olması.
    |
    |
    _____________________________
    AMD Phenom II X6 1090 T- Asus Crosshair IV - Philips 202P4 - 4x2 GB Patriot 1600 MHz - Asus Matrix Ati 5870 2 GB- 120gb OCZ Vertex 2 + 2tb WD + 1tb Segate - Zalman GS1000 Plus kasa - HP 2410
  • Çavuş
    70 Mesaj
    [image]Denetim masası/Sistem/Donanim/Aygıt yöneticisi/ide ata/atabi denetleyicileri altında birinci ide kanalı ve ikinci ide kanalının sürücülerini kaldır (üzerine çift tıkla sürücü yü seç en altta kaldırı tıkla )makinayı restart et makina ide kanallarını tekrar gördükten sonra gelişmiş ayarlara gel Aktarım türünü:DMA kullanılabiliyorsa yap [/image]

    bende bu sorun amd de olmuştu cd-rom ve cd-rw nin dma larıyla oynadım çözüldü
    |
    |
    _____________________________
    www.crackturk.net
HızlıCevap
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Reklamlar
haberler
SEO
son dakika
google reklamları
Kurumsal Web Tasarım Şirketi
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Mini Sürümü

BR3
0,359
1.2.165

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.