Şimdi Ara

cd takıca bilgisayar resetliyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • buna benzer konu var ama bende en az 3 konu bir kerede oluşuyor. :)
    1 aydır kullandıgım bilgisayar.en son yaptıgım değişiklik nod32 kurmak oldu.cd yada dvd takınca resetliyor.eğer cd yi çıkarmazsam CLIENT MAC ADDR diye bir ekran geliyor öyle saydırıyor.cd yi çıkarıp resetlersem.bilgisayar normal açılıyor.windows kurulum cdsi ile açarsam kurulumda harddisk bulunamadı diyor.bunlarlar ilgili hatalar ektedir.

• çok mantıklı olmamakla beraber optik okuyucuyu ve harddiski aynı kablo (ide olduğunu varsayıyorum) ve aynı sıralama ile takmış olabilir misiniz?

sizin probleminiz bunla alakalı mıdır bilmiyorum ama olması gereken şudur. (eğer zaten biliyorsanız kusura bakmayın) ana kart üstünde 2 tane ide slot'u vardır. bunlara takılan kablolarada 2 adet driver takılır. eğer 2 drive ve 2 kablonuz varsa önerilen her kabloya 1 driver takmaktır. yok illaki bir şekilde bir kabloya birden fazla driver takmak gibi bir zorunluluğunuz var ise bu cihazlardan birisini master diğerini slave olarak ayarlamanız gerekir. bu ayarı da driver'ın güç ve ide kablolarını taktığınız soket üzerindeki ilgili pinlerin birleştirilmesi ile yaparsınız. gerekli yönergeler (genellikle) dirver üzerindeki tablolarda vardır. sistemin yüklü olduğu diski ilk ide'ye master olarak bağlanması önerilen bir durumdur.

tekrar etmem gerekirse harddisc'inizin ide olduğunu varsayarak bir yorum getirmeye çalıştım, eğer hdd ide değilse lütfen dikkate bile almayın.

• güç kaynağınızdan yetersiz güç geliyor olabilir. voltaj yetersiz geliyorsa reset atıyor olabilir. bilgisayar ilk açılış anında maksimum güç harcadığı için cd-romda devrede olursa güç yetersiz gelince kısa devre uyarısından dolayı ps kendisini kapatıyor olabilir
  • dvrom IDE ile bağlı...
    Harddisk SATA2....
    1 aydır sorunusuz kullanıyordum yeni başladı sorun..
    bilgisayarımda dandik bir power supply var :) ama bende oyun yada 3 boyutlu bir program kullanıyor değilim.tek yaptıgım internette gezin mek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakang -- 25 Ekim 2010; 15:16:59 >
  • dvd romun ağ paylaşımı varsa iptal edin...
  • işe yaramış gibi görünüyor reset atmadı.Ama mantıgını çözemedim paylaşım ne alak
  • siz yinede bıos u güncelleyin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Anakartınızın sürücüleri windows stok sürücüleri is mutlaka kendi sürücülerini yükleyin. Windows'un sürücüleri anakartınızın güney köprüsünü düzgün yönetemiyordur muhtemelen. Özellikle vista IRQ yönetiminde çok başarısızdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakang

işe yaramış gibi görünüyor reset atmadı.Ama mantıgını çözemedim paylaşım ne alak

DVD romu paylaşıma açmakla ağdaki bir Netbook'a veya optik sürücüsü olmayan bir kasaya sizin DVD niz yardımıyla windows kurulumu görevini üstlenmiş oluyorsunuz...
    bu işlemin şartlarını tamamlamanızı istiyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vtnsvr -- 26 Ekim 2010; 8:39:56 >
  • önerim Biosunun ayarlarını defaultsa alip cd yi boot da başa al
    Şunu dene Bootable bi CD alip tak ve onla başlat bilgisayari (bu herangi bi bootable cd olabilir format cd si gibi)
    eger sorun olmazsa işletim sisteminde bi hata olabilir..
    Sorunun olmadigi bi tarihe makineni geri al
    RAM ide anakartının kitabında yazılan biçimde tak (hangi slota nasıl ram lar takılır filan) veya yukardaki arkadaşların dediği gibide olabilir güç dolayı . kolay gelsin ..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.