ya benim bilgisayara format çekcem ama boot yapmak için cd romu görmüyo açılırken nası gidercem bu sorunu bilen varsayardım edebilirmi....
Biostan boot seçeneği var.Onun sırasını değiştirmen gerekiyor.Birinci olarak cdromu seçersen açılışta cd den okuma yaptırabilirsin. Kolay gelsin...
Arkadaşım eğer sistem ,yeniden başlattığında (format attıysan) işletim sistemi yok diyorsa (bazı sistemlerde bu "ifletim sistemi yok" da olabiliyor) yada işletim sistemi kuruluyken format atmak istiyorsan,ilk önce BIOS ' a gir (Bilgisayar başlıyorken DEL tuşuyla) ardından gelişmiş seçeneklerden (BIOS tan BIOS a değişebilir) "First Boot Device"yi CDROM yapıp,ayarı kaydedip çıkarsan sorun çözülür.
ya sorun o deil onu bende biliyom ama bios cd romu görmüyo görse boot yapacak ama yo arkadaş gösteremedim yaaa.. delircem valla
Boot seçenekleri arasında mı cd rom gözükmüyor???XP kuracaksınız değilmi???
XP kurcam ama bilgisyara cdden boot yapmıyo.. sorun bu boot seçenekleri arasında cdrom var ve 1 konumda bilgisayar açılırken ide testi yapıyoya orda ve biostan ide slotlarında takılı olarak cdrom yok ama windows görüyo.. hemde cayır cayır çalıştırıyoo...
çok enteresan bir sorun gerçekten.bios görmüyor ama windows çalıştırıyor.anakart bağlantılarını kontrol et diyecem ama zaten yapmışsındır ve de normalde çalışıyor diyorsun.