Şimdi Ara

CD Projekt Red’ten oyuncuları sevindiren haber: The Witcher 3’ün yeni nesil yaması Aralık’ta çıkıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yeni nesil dediğimiz konsollar eskidi, bunlar yama çıkartacaklar. Oyunu daha önce bitirdim yeni yama gelsin bir daha bitirelim.  

  • Cpt. Miller kullanıcısına yanıt
    İlk oyuna reworked project v12.0 yapmışlar, umarım bu mod'tan daha iyi grafik kalitesi olur.

  • tobepeople kullanıcısına yanıt

    Anladığım kadarıyla NFS 2000'i öyle fantaziler yapa yapa bitirmişsin. Yoksa yarış oyunları öyle uzun oyunlar değil en azından bildiklerim kadarıyla. Bir de sen toplam süreci yazmışsın o şekilde yazarsak benim 10 seneden fazladır oynadığım oyunlar mevcut.  

    Witcher 3'ü ben de ilk oynayıp bitirdiğimde pek bir şey anlamamıştım. Oyunun sonuna doğru skill sistemini çok yanlış anladığımı yani hiç anlamadığımı fark etmiştim. Meğer her skill upgrade ediliyormuş üzerinden. Diyorum yeni skiller neden açılmıyor, bir dünya skill point birikmiş kullanamıyorum, bu ne biçim iş.   Yine de hikayesi filan sarmıştı oynatmıştı. Bunu görünce ve oyunun farklı sonları olduğunu öğrenince ve oyundaki gidişatlarda farklı seçenekler olduğunu zaten bilince oyunu tekrar oynamaya karar verdim. New Game+ yaptım bütün para ve skiller yeni oyuna aktı, yardırdım ben de. Farklı seçenekler, farklı diyaloglar bu sefer skill sisteminde daha bilinçli hareket etmem oyundan aldığım hazzı 2-3 kat arttırdı. Senaryonun da üzerinden bir cila çekince oradan da oyun iyice bağladı. Normalde ben Witcher evrenine yabancıydım yani 1-2. oyunları oynayıp onlardan akılda ne kalırsa o şekilde gittim. 1. oyundan aklımda birkaç önemli karakter dışında neredeyse hiçbir şey kalmadı tabi.   2. oyunu daha iyi olduğundan dolayısıyla 2 defa farklı şekillerde bitirdiğimden ondaki olaylar ve karakterler biraz daha akılda kalıcıydı. Tavsiyem en azından 2. oyuna da bir bakman güzel oyundur zamanına göre grafikleri de fena değil ama günümüzde göz tırmalıyor malum 2011 grafikleri.


    36 farklı son abartı yok öyle bir şey. Herhalde en ufak diyalog farklarını bile hesaba katmışlar onu yazanlar. Ben sana temel olarak kaç ana sonu olduğunu söyleyeyim. Ana oyun 3 farklı ana son, Hearts of Stone 2 farklı ana son, Blood and Wine paketi 3 farklı ana son içeriyor. Yani totalde bu oyunu 3 kere bitirmek için oynayabilirsiniz. Oyundaki ikincil görev, yan görev, gizli görevlerde de farklı gidişat seçeneklerini deneyerek oyunu tekrar tekrar oynamayı daha anlamlı hâle getirebilirsiniz. Koca oyun sadece sonları için tekrar tekrar oynanmamalı değil mi? Ben de öyle yaptım. Her oynayışımda da senaryo tekrar ettiğinden zihnime daha iyi kazındı daha çok evrene bağlanabildim hem de farklı seçenekleri deneyerek aynı zamanda farklı bir senaryo ve farklı bir tecrübe de denemiş oldum. Yani tekrar oynayınca oradaki önceden yaptığınız şeyi ve olayların nereye gittiğini anınsayabiliyorsunuz. Sonra şunu denesem acaba ne olacak diye merak ediyorsunuz. İşte bu oyunu tekrar tekrar oynatmayı başarıyor. Problem şu ki oyundaki görev sayısı oldukça çok ilk sefer bitirdiğinizde daha önce hangi seçeneği kullandığınızı hatırlayamayabilirsiniz. En azından yan görevlerde filan. Ben 4-5 kere bitirmiş olarak hatırlarım ama ilk kez bitiren kişi hatırlayamayabilir. Ben bu yüzden kendimce bir sistem yapmaya çalışmıştım. Oyunda iyi veya kötü karakter olabiliyorsunuz. Ben her oynayışım için tam kötü, tam iyi ve gri karakter olmak gibi bir plan yapmıştım. Epey tutsa da her zaman tutmadı. Bazı seçenekler bazı diyaloglar bunlara sürüklemiyor o zaman da farklı bir plan yapmak gerekiyor veya bazı diyaloglar sizi kötü yapacak gibi olsa da olayın sonucu iyi olabiliyor. Veya iyi bir şey yaptığını sanarak verdiğin karar başka kötü bir sonucu tetikleyebiliyor. Bazen dramdan kaçamıyorsun kötü ve daha kötü olaylar oluyor. Bazen iyi ve çok iyi olaylar. Ben oyunu 5 kere bitirsem de her defasında kaçırdığım bir karar vardı bir yan görevde onu hiç o sonuca denk getiremedim mesela daha sonradan aklıma gelip de bilerek o kararı vermemiş de olabilirim. YouTube'da evil choices var mesela. Oyunun atmosferine o kadar çok kapılıyorsunuz ki bazen kötü kararları vermek ve kötü karakter olmak istemiyorsunuz, rahatsız ediyor insanı.  

    Oyunda farklı built'ler de yapılabilir sonuçta bu bir RPG ancak ben hemen hemen her zaman aynı built ile gittim. Biraz kılıç+AARD işareti ağırlık işaretler(işaretler=basit büyüler)+ mutojen skilleri. Kılıç vuruçlarıyla AARD güzel bir kombo oluşturuyor. Blood And Wine paketinde mutojan skillerini açan mutojen görevi var. Çocuğun biri mektup veriyor. Ben bunu ilk oynayışımda kazara yapmıştım. Bu harita belirli bir lvl istiyor ama ilk oynayıp için 32 miydi neydi yani hemen öyle lambur lumbur gidemiyordun sanırım. Veya oyun direkt o lvl ile başlatıp sadece o paketi oynamana izin veriyordu sanırım emin değilim. Mutojen görevinden sonra mutojen ve skill point ile AARD ile ilgili mutojen skill'lerini aç. Buz vuruşu var. Düşmanları yatırma olasılığı yüksek, bir de dondurma olasılığı da ekliyor. Ve ne kadar çok düşman varsa AARD vurduğun yerde olasılık o kadar çok artıyor. Eğer dondurma ve yatırma olsılıkları aynı ana denk gelirse düşmanlara tek atıyorsun ve düşmanlar toplu hâlde gelirlerse bu çok sık yaşanıyor. Üstüme gelen düşman askerlerine tek atıyordum ben. Donmuş kollar, bacaklar, gövdeler havada uçuşuyordu. Tabi AARD'ın çapını etki alanını, etki ettiği düşman sayısını arttıran o skill'lere de abanman lazım. Ben işi şansa, matematiğe bırakmadan onları yükseltebildiğin kadar yüksekltmiştim. İksir built'i hiç kullanmadım, çok sıkıcı. Belki güzel şeyler vardır ama ben sevmediğim tarzda bir oyun şeklini asla oynamam. YouTube'da o şekilde oynayanlar vardır. Best built vs diyip duruyorlar.


    Dizisi sakın ola izleme çok kötü. Diziyi izleyeceğine oyununu oyna bin kat daha iyi. Zaten sinematikleri filan kaliteli bir dizi-film tadında. Sinemayiklerini geçtiğin an oyun ruhsuzlaşır, olayı sinematikler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Hocam sen manyak mısın? Deneme mi yazıyon donanım haber yorumu mu? Kim okuyacak la bu yazdığını  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AlphaKnight kullanıcısına yanıt

    İlk defa oynayacaklar için güzel bilgi 😁


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BozDozNarkoz kullanıcısına yanıt

      Ohoo sen beni Witcher 3 PC ana konusunda görecektin. Bunun 2-3 katı büyüklüğünde rehber niteliğinde mesajlar atıyordum böyle.  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Üşenmeden bu kadar cevap yazmışsın madem ben de biraz daha belirteyim: Ben anormal bir oyun bağımlısıydım; Yani Japonların Hikikomori dedikleri gibi oyun oynardım. Kayıt noktalarında seçimler olduğunda farklı kaydedip oralara tekrar dönerdim. Bu PS3 zamanına kadar böyleydi , özellikle merak uyandıran sürükleyici içeriği varsa. Dino Crisis serisi dinozorları çok sevdiğim için Resident Evil tadında olduğu için severdim. Ama ilk başlarda bütün oyunları ayırt etmeden oynardım. Yeterince ilgi uyandırdığı sürece çok severek oynardım. Witcher'ın ilk oyununu da oynadım ama hiç sevmedim , ikinci oyunu sevmiştim özellikle sinematiklerini çok sevmiştim. Ama nedenini hatırlamıyorum ama bitirmek bir türlü nasip olmadı. Ya virüs girdi , format atardım ya bilgisayar değiştirirdim veya sattım. Ya da daha sürükleyici bir oyun serisine dalmış unutmuşumdur. Ancak üçüncü oyunda benim sevemediğim , eksik bir şeyler vardı ve devam etmek istememiştim. Muhtemelen geç oynadığım için olsa gerek, Öncesinde Assassin's Creed Odyssey oynamıştım. Onu bu kadar saat oynadıktan sonra Witcher çok sıkıcı gelmişti! Açıkçası Odyssey oynarken de bir şey eksik gelmişti onu da eskisi gibi takıntılı şekilde bitirememiştim. Yani eskiden ben her karakterle oynardım. Mesela Diablo 2'de bütün karakterlerle oynadım, Path of Exile yine keza öyle ve Wow'da da bir kaç karakter ile oynamıştım. Aslında muhtemelen ign top list 250 deki bütün oyunları da dahil edebilirsin.(Halflife serisi ORange box tüm oyunlarıyla bitirmiştim, Uncharted, Crisis Farcry, Devil May cry, Age of ,civ , Heroes serileri, Cal of Duty, Moh, Silent Hill, Bioshock, Fallout , Nfs serileri falan ne farsa sömürdüm) Bir süre Counter çok oynamıştım 1.5'e kadar sonra 2004 gibi Warcraft 3 Frozenthrone'a bulaştım. Dota'yı 5 yıl kadar oynadım 2009'da bıraktım. Sonra 2011'de Dota 2 Beta ile tekrar başladım hala oynuyorum , en takıntılı olduğum oyun bu olsa gerek :) Götümdeki kıllar ağardı , belki de bu yüzdendir artık eskisi kadar oyunlara ilgim yok. Belki de VR ile tanıştığım için hevesimi kaçırdı. Artık oyunlar yeteri kadar tatmin etmiyor; en uzun oynadığım Forza 5 oldu ama ondan da sıkıldım , SAO animesindeki gibi bir VR kabini istiyorum ki tekrar kendimi adamama neden olsun. Yani Herkesin çok övdüğü RDR 2 bile sürükleyici değildi ya da ps4'de oynayınca zevk alamadım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 15 Kasım 2022; 20:50:31 >




  • tobepeople kullanıcısına yanıt

    W3 2015 oyunu olduğu teknik anlamda biraz eskide kaldığı için sarmamış olabilir. Odyssey teknik açıdan daha üstün bir oyun olsa da W3 karşısında çok ruhsuz bir oyun olarak kalıyor. W3 uzun bir oyundur ancak AC Odyssey ise gereksiz yere sunî bir şekilde uzatılmış bir oyundur, Valhalla da öyle. Arada bu yönden dağlar kadar fark var. AC senaryorsu sıradan ve etkisiz, W3 etkileyici ve asla sıradan değil. AC serisi hiçbir zaman Türkçe olmadı ama W3 resmi olarak Türkçe çıktı ve önceki oyunlarını da Türkçe oynamak mümkün. O yüzden şiddetle tavsiye ederim. Built'i de verdim zaten. RDR2 bana göre de çok sıkıcı ve ağır bir oyun. Millet öve öve bitiremiyor ama oynarken inanılmaz derecede sıkılıp ite kaka bitirmiştim ve silip bir daha da yüzüne bakmamıştım. Yani indirimle alsam da verdiğin paraya acımıştım açıkçası.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Aynen Odyssey'de o yüzden sıkılmıştım: İngilizceyi pek sıkıntı etmedim, genel olarak İngilizcem kötü değildir. Yeni patch ile muhtemelen denerim bir ara Witcher 3'ü, hikayede de yarısına gelmeden bırakmıştım. Aslında Mount and Blade havası vardı ama niye sıkıldığımı net hatırlamıyorum. Muhtemelen skilleri senin gibi dağıtmadığımdandır. Şimdi profil resmin dikkatimi çekti; Twisted Metal'de zamanına göre iyi oyundu, Vigilante gibi bir rakibi olmasından kaynaklı olsa gerek. Gerçi Carmageddon en iyisi diyordu bir arkadaşım ama geç öğrenmiştim; yine bir kaç yıl sonra oynayınca aynı tadı alamamıştım, NFS, Andretti Racing ve GranTurismo oynardım o yıllarda(Toca ve Test Drive ve Driver da denemiştim ama sarmamıştı) Bu arada bir ara Ölüm yarışı film serisi çıkınca tekrar popüler olmuştu bu tarz oyunlar ama filmi kadar tutmadılar. Yine de özellikle ilk Mad max en sevdiğim filmlerdendi :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 15 Kasım 2022; 23:18:31 >
  • tobepeople kullanıcısına yanıt

    Yok Carmageddon bence en kötüsü. En son PS4'e çıkan versiyonunu indirip denedim kötüydü. Vigilante 8 ve özellikle Second Offense efsanedir. TM3 bence TM serisindeki en iyi oyun. Araç kontrolleri ve fiziğin en başarılı uygulandığı ve dolayısıyla oynaması en zevkli TM3 oyunu kanımca. Yarış oyunları artık beni sarmıyor. Uzun zamandır oynamıyorum. En çok NFSU2'yu severdim. O da zengin modifiye seçeneklerinden ötürü ve tabi müziklerden.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 sene önce dlc'leri ile birlikte bitirmiştim ama tüm görevleri yapmamıştım. Ne zamandır witcher oynayasım vardı harika oldu bu sefer ağır ağır oynayıp herşeyi yapacağım.

  • 3. kez bitirdim 3 kerede aynı zevki verir mi bir oyun ya. Böyle bir oyun çıkmaz bir daha bence...

  • Oyun içi wideo yokmu henuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu cdpr harbi akılsız. 70 dolar yapıp satacaksın ya neden bedava veriyorsun ki güncellemeyi(!)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Johnny Silverhand kullanıcısına yanıt

    adamlar örnek olmaya çalışıyor ama nerde o örneği ciğerlerine işleyecek firma, yok tabiki de.

    hepsi aç gözlü olmuş artık firmalarin yüzde 99u sadece cebini düşünüyor bu yüzden çoğu oyun hayal kırıklığı olarak çıkıyor karşımıza, oyuncuyu düşünen oyunların hepsi eskidendi ve kaliteleri ortada.

  • Çok geciktiler.


    İndirimdeyken 20 küsür liraya aldım sırf bu gelecek diye. İndirmedim bile kütüphanede öyle duruyor. Series s de grafik ayarlarını çok kısmadan yalnızca 60 fps verse bile benim için yeterli.

  • İyi bir antialinasing veya dlls olcakmı acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.