Şimdi Ara

CD okurken sesin bozulması !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayarda müzik dinlerken CD den bişey okutmak gerektiğinde, okumaya başlayınca sesler yavaşlıyo, kesiliyo, kesik kesik geliyo. CD yi okuduğu sürece bu böyle devam ediyor. Ya da DVD izlerken de sesler yankılı ve kesik kesik geliyor. Ama HD e atıp oynatınca sesler düzeliyor. Lütfen yardım... :(

• Cdrom'un lensi kirlenmiş muhtemelen ve cdyi okurken takılma yapıyor büyük ihtimalle.

May the light shine upon your path...
  • tahminim Onboard anakartın ve işlemcinden kaynaklanıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: NOREMORSE

Cdrom'un lensi kirlenmiş muhtemelen ve cdyi okurken takılma yapıyor büyük ihtimalle.

+1

ekliyorum taktığın cd lerde aşırı çizik varsa bu sorunu yine yapabilir .
    SENİ HER DÜŞÜNDÜĞÜMDE/
    YAĞMUR YAĞAR TOPRAK KOKAR/
    ÇOCUK GİBİ YANAĞIMDA /UMUT UMUT GÜLLER AÇAR/
  • SİSTEMİN KALDIRMIYOR BENCE ...

İŞLEMCİN NE ??
    KAÇ RAM VAR ??

Anakart ve işlemci ile ilgili ne gibi bi problem olabilir ki ? AMD 2500+ işlemci ve Asus A7V8X-X Anakart var...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadasım sorun %99 cdrom un baglandıgı kabloda harddiskle aynı koblodaysa aynı sorunu yapıyor bendede yapmıstı cd romla harddiskki farklı kablolara tak anakarta. bide master slave ayarlarına dikkat ettin mi değme keyfine sana kolay gele...

..:: DH Elektronik Kulübü ::..
  • sorun DMA ayarlarından olmasın ... yoksa o sadece cd yazarken mı etkılı oluyodu

Orjinalden alıntı: dojge

arkadasım sorun %99 cdrom un baglandıgı kabloda harddiskle aynı koblodaysa aynı sorunu yapıyor bendede yapmıstı cd romla harddiskki farklı kablolara tak anakarta. bide master slave ayarlarına dikkat ettin mi değme keyfine sana kolay gele...

hmm ona bakmadım... ilk işim ona bakmak olacak. çok mantıklı geldi.. saolasın..
  • ewet sorun kesinilikle kablonun hem cd-rom hem hard diske bağlı olmasından..
    Aynı şey bana da oluyordu
  • arkadaşım cd okuyucunda bağlı olan audio cd dinlemek için bir ses kablosu olması gerekiyo. bu koblo cd romdan anakarta doğrudan ses aktarımı yapıyo. bu kabloyu söktüğün taktirde ordaki alışveriş kesilir ve ses iletimi doğrudan anakart üzerinden olur diye tahmin ediyorum.

Orjinalden alıntı: ben_gokhan

arkadaşım cd okuyucunda bağlı olan audio cd dinlemek için bir ses kablosu olması gerekiyo. bu koblo cd romdan anakarta doğrudan ses aktarımı yapıyo. bu kabloyu söktüğün taktirde ordaki alışveriş kesilir ve ses iletimi doğrudan anakart üzerinden olur diye tahmin ediyorum.

lütfen sallamayalım
  • bu DMA ayarları nedir ?
  • cd rom un içindeki göz kirlenmiş olabilir

başka fikri olan var mı ?

ayrıca hdd ile cdrom ayrı kablolarla bağlı anakarta. onda sorun yok.
  • bendede buna benzer bir sorun var. kendi yazdığım cd lerin içindeki filmleri izlerken ses bazı değerlerine ulaştığında gürültülü çıkıyor(temiz değil-uğultu gibi bişey). ama harddiske atınca çok temiz ses var. bundan önce philips marka cd lere yazıyordum sorun yoktu. dms marka kullandığımdan beri böyle(elimdeki 50lik kutuyu bitreyim hemen kalite cd alcam) yani sorun Cd kalitesinden olabilir. ayrıca bende diğer orjinal müzik yada film cd lerinde filan bi sorun yok.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.