Arkadaşlar birkaç yıl önce windows cd sinin içerini hdd kopyaladım. Daha sonra Nero ile veri diski oluşturup, cd yi boot etmeye çalıştım,
Ancak kafayı yiyecektim olmadı. Oysa sonra aradım. Windows kopyalamayı engelleyici böyle bir tedbir almış. Sonrasında bir sitede bu tedbiri kırmanın yolu olan program varmış... Neyse size sorum.
Bu tür güvenlik önlemi alan filmler,oyun vb cd-dvd ler varmı???
"Bootable" CD'ler dediğiniz metodla kopyalandığında bootable özelliğini kaybederler. Çünkü "boot" edilen kısım, aynı bilgisayarınızın harddiskindeki gibi "görülebilir" bir dosya olmayıp, diskin belirli sektörlerine yazılmış bir koddan ibarettir.
Bootable disk kopyalamak için birebir imaj kopyalayan bir yazılım kullanmanız yeterlidir. CD-RW sürücünüzün yanında gelen CD'deki program bu işi görecektir. (Nero, Roxio vs.) Nero 9 500MB imiş indiremem derseniz, .NET Framework indirmeniz koşuluyla CDBurnerXP isimli ufak bir program da mevcut.
Cd 1 re 1 Aynısı İstiyorsan Asagıdaki programları kullanabilirsiniz..
CloneDvd
Alcohol
DvdFab Platium + DvdShrink
Orjinal Dvdlerde olay biraz farklı ya dual layer yazacaksınız yada DvdShrink le esktraları cıkartım boyutu 4.7 ye getireceksiniz..