Merhaba arkadaşlar yakın zaman önce ses sistemimi kurdum. Sistemin bileşenleri şunlar: JBL Northridge E-50 Hopalörler, Onkyo Integra 8015 Stereo Amfi ve Technics SL-PG 590 cd çalar. JBL lerin ses karakteristiğinin bir sonucu olan midlerin bastırılması ile karşı karşıyayım ama sorunum sadece bu diğer herşeyden çok memnunum. Hopalör ve amfiyi kesinlikle değiştirmeyi düşünmüyorum ve yabancı forumlardan araştırdıklarıma göre bendeki technics cd çalar midleri arka planda çalıyormuş. Benim ricam mid sesleri dengeli veya ön planda çalan bir cd player önerir misiniz? Ben bütçeme uygun başlangıç seviyesi birkaç player araştırdım. Bunlar Harman Kardon HD 755 , Sony sacd-xb770 , Denon dcm-280 veya bunlardan başka sizin tavsiye edebileceğiniz ikinci eli 200-300 ytl civarı cd player var mı?
200-300 Ytl civarında gerçek kalite de Cd çalar bulman çok zor. Aslında sana rakam belirtmesen;
Rega Apollo Cd Player, Cambridge Audio Azur 640C V2 Cd Player, Quad 99 CD Cd Player, Roksan caspian M1 Cd Player veya Rotel RCD 1072 Cd Player önerisinde bulunacaktım ama maalesef en ucuzu 1000'Ytl'nin üstünde.
Ama bütçenin kısıtlı olmasından dolayı fiyatlarının uygun alması sebebi ile kaliteli bir Dvd Player almanı tavsiye ederim. Bu Pioneer olabilir veya Voxline olabilir.
Ya da illa Cd player almak istiyorsan bence 2. el araştırmalısın.
Saygılar...
Peki yukarıdaki saydıklarımdan yani Harman Kardon HD 755 , Sony sacd-xb770 , Denon dcm-280 den birini tavsiye eder misiniz? Tekrar yazayım benim için önemli olan aşırı bir ses kalitesine bağlı olarak çok yüksek bütçeli bir player değil makul bütçe ile 2. el midleri ön planda olan veya midleri dengeli bir cd player şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
Yukarıda bahsettiğin ürünlerin hiç birini dinlemedim. O yüzden ezbere yorum yapmak istemem.
Ama benim bahsettiğim Cd çalarlar çok iyi modeller. Tabiki maalesef fiyatları pahalı.
Yalnız şu sorun da var. Özellikle kullandığın kolonlar Surround ses kullanımı için daha uygun kolonlar. Neden onları değiştirmemekte israr ediyorsun. Tanoy'un bile Bookself tipi kolonlarıyla daha iyi sonuç alırsın bence. Hem de fiyatları da çok uygun.
Saygılar...
Hoparlörlerden oldukça memnunum tabi midleri hariç hatta jbl e100 ile aynı anfi ve aynı player bağlı olarak karşılaştırma yaptım jbl e 100 ün bas ları daha güçlü ve midleri daha çok kapatıyordu ve bunun haricinde sesler birazcık daha gövdeliydi yani güçleri haricinde aralarında pek bir fark yok. Ayrıca surround ile neyi kastettiğinizi anlayamadım çünkü ayaklar ile küçük bir odada gayet güzel front stereo hoparlör oluyor. Neyse zevkler ve renkler tartışılmaz asıl konu bana midleri birazda olsa dengeliyecek makul 2. el bir cd player lazım. Harman Kardon HD 755 fiyat olarak çok cazip gözüküyor ama ses karakterini ve ses kalitesini bilmiyorum ve forumlardada pek bir bilgi bulamadım.
Beni yanlış anlama ama, benim sana anlatmak istediğim konu başka.
Sen diyorsun ki;
Benim bir arabam var! Çok da güzel. Ama ben bununla daha fazla yük taşımak için bagajı söküp başka bir kasa takabilirmiyim.
Ben de diyorum ki, Bagajı değil arabayı değiştir. Daha farklı yük aracı al.
Benzetme biraz absült gibi gözüküyor ama sanırım demek istediğimi anlatıyor.
Yani Cd çalara para vereceğine, kolonlarını değiştirmek ve daha dengeli sesler alabilmek adına masraf yap. Daha iyi olur.
Ama tercih senin. Yalnız ben, sonucun pek de değişeceğini zannetmiyorum.
Bu arada Surround kolonu dememdeki amaç şu. Sinema hoparlör takımının arka kolonları için kullanıma daha uygun demek istiyorum o kolonlar. Yani elindekiler.