Şimdi Ara

CCleaner ne kadar sağlıklı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar sistemime daha yeni Windows 7 Ultimate x64 kurdum ve sağdan soldan gördüğüm kadarıyla çok popüler olan CCleaner temizlik proğramını kullanmaya başladım ama aklımda bir soru var. Şimdi bu proğramın temizleme ve registry onarma gibi özellikleri var. Proğrama analiz yaptırıp bulduğu gereksiz dosyaları temizletip ve yine bulduğu registry hatalarını onarttıktan sonra sistemde sorun yaşama şansım var mı? Yani bu proğram temizliği ve onarımı ne kadar sağlıklı yapıyor, güvenebilir miyim?

• 1 seneyi aşkın süredir kullanıyorum.Sıkıntı yaşamazsın.
  • Arkadaşım ben bu programı bir senedir kullanıyorum.Gerek vistada gerekse XPde hiç sorun yaşamadım.
    Bu tarz sistem temizleme regisrty düzenleme yazılımlarını pek sevmeyen ve çok temkinli yaklaşan biriyim.Bu konuda zamanında pek çok yazılım denedim.Tavsiye edilen iddialı bir takım yazılımların sistemde abuk sabuk hatalara sebep olduğunu gördüm.Çoğu normal kullanıcıların dikkatini çekmeyen detay fonksiyonları bozuyorlar.Sonra sorun nerde acaba diye insana saç baş yolduruyor.Sistem-registry temizleme yazılımları riskli yazılımlardır ve bazan bizzat kendileri işletim sisteminde hata meydana getirirler ve bu sorunu bulmak çok zordur.Temizleme sırasında hangi dosyaları siliyor,neleri değiştiriyor bunu çok iyi bilmek lazım.Hele ki ezbere kullanılan sistemi hızlandıracağını iddia eden bazı tweak tarzı ayarlama yapanlardan uzak durmanızı tavsiye ederim.

Bu bakımdan Ccleaner en güvenli bulduğum yazılım oldu.Yaptığı registry temizliği zaten öyle çok derinlemesine bir şey değil.Genelde silinen dosyalar,kurulum ve unistall sonrası bazı registry girdilerinin temizlenmesi şeklinde ama bunu da çok detaylı yapamıyor zaten.Öyle pek kritik soruna sebep olduğunu görmedim.

Sistemden temizlediği dosyalar da zaten genelde sistem geçmişi ve internet geçmişi ile ilgili dosyalar,temp dosyaları vs..Zaten bunların bir kısımını elle silmek mümkün bazıları da windows çalışırken silinemediği için (mesela internet explorerin index.dat dosyası gibi..) böyle yazılımlara ihtiyaç duyuluyor.Ccleaner için güvenli ve işini iyi yapan bir yazılım diyebilirim.

Eğer sistemde hiç dosya temizliği yapmadıysanız ilk taramada ccleaner bir kaç gigabytlık çöp bulacaktır.HDDde epey bir yer açar.düzenli olarak kullanırsanız sonrasında bir kaç megabytlık temizlikler yapar.O da genelde internet cachesidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 1 Mart 2010; 11:06:52 >

• CCleaner olmazsa olmaz programlarından biridir.Uzun zamandır kullanıyorum hiçbir sorun yaşamadım.Sen de yaşamazsın
  • Ben de senelerdir kullanıyorum CCleaner'ı. Ayrıca Adwanced Windows Care (gerçi son sürümlerde ismi değişti; Advanced System Care oldu) programını da hep kullanırım, pür-i pak yapıyor sistemi. Tam sürümü buldun mu kaçırma
  • arkadaşlar çok sağolun artık rahat rahat kullanabilirim bu proğramı
  • 3 yıldır kullanıyorum.
    Genelde böyle programları kullanmamayı tercih ederdim.

Ama CCleaner'ı kullanınca gerçekten budur dedim.
    Program çok gelişti.

Rahatlıkla kullanabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gönül rahatlığıyla kullanabilirsin.
  • 2007 yılından beri kullanıyorum ve şimdiye kadar bu programla ilgili hiçbir olumsuzluk yaşamadım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.