bu oyunda yeni sayılırım 84 lvl warriorum var benim sorum tanklarla ilgili başlıklarda cc yapma diye bişey var o nasıl yapılıyo ben onu sadece mageler yapabiliyo diye biliyorum ama tanklarda yapabiliyormu birde marklama ne işe yarıyor bu oyunda tam anlamıyla
CC = Crowd Control=Kalabalık Kontrol'ü diye kabaca çevrilebilir. Zindan yaptığında 3 veya daha fazla bir mob pack'i varsa CC yapabilen classlar o mobları etkisiz kılarak senin ve partynin daha az hasar almasını sağlarlar. Çoğu class CC yapabilir; Mage >Sheep,Hunter >Trap ve Sleep,Shaman > Hex ve Bind Elemental,Warlock > Fear ve Banish, Rogue >Sap,paladin humanoid stun
Marklama ise CC yapılcak ve ilk saldırılacak mob'u belirlemeye yardımcı olarak karışıklığı önler
Crowd Control adından da anlaşılacağı üzere, grup içinde bir veya birden fazla mobu etkisizleştirmek için kullanılır. Onları kontrol altında tutmak ve offensive özelliklerinden sakınmak için. Uzun sürelisine cc kısa sürelisine kitelama denir. (ya da ben öyle isimlendiriyorum)
Rogue -> Blind, Stun Druid -> Entangle Death Knight -> Chains of Ice Paladin -> Stun Mage -> Slow, Frost Nova Hunter -> Slow, Incapacitate Warrior -> Incapacitate Shaman -> Slow Priest -> Fear
Marklarsa hem hangi mobun nasıl cc edileceğini hem de grup için yapılan taktiklerde nerde kimin durması gerektiği gibi şeyleri bizim için daha kolay anlaşılır duruma geçirmek için kullanılırlar.
Arkadaşlar açıklama yapmış. Ben de markla ilgili şunu söyleyeyim. İlk öldürülmesi gereken moba kuru kafa konur. İkincisine ise cross konulur. CC yapılması gereken targeti işaretlemek için de genelde star kullanılır. 1'den fazla targeta cc yapılacaksa marklanan targetların ardından hangi marka kimin cc yapılacağı yazılır. Ayrıca cc olan targeta vurulmaz. Bunu büyük ihtimal biliyorsundur.