Şimdi Ara

Çay ve Fizik Konulu Bir Sorum Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar çay demlerken su kaynıyor bir süre, sonra demlikten bardağa demi koyuyorum ama suyu koyarken su normal dökülmüyor da kendini ileriye doğru atıyor. Yani düzgün akmıyor da zıplayarak akıyor gibi, umarım bu durumu yaşayanlar vardır bunun nedeni nedir acaba arkadaşlar? Fazla ısıdan tanecik kinetik enerjisi arttığı için diye düşünüyorum ama umarım daha toparlanmış bir cevabı vardır. Şimdiden yorumlar için teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Viskosite, yani sivilarin akiskanligi, sicaklik arttikca artar. Bu akla yatkin, sicaklik 3 5 derece daha artsa gaz olacak bir sividan bahsediyoruz. Zeytinyagini buzdolabindan cikardiginda nereseyse katidir. Oda sicakliginda yemek kabina doktugunde klasik zeytinyagi kivamindadir. Isinmis bir kapta su gibi calkalanir.

• zaten kaynama noktasındaki su çok fazla ısınmış olan ağız kısmına temas ettiği anda tekrar kaynayarak püskürmeye başlıyor durum bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: speedy_

zaten kaynama noktasındaki su çok fazla ısınmış olan ağız kısmına temas ettiği anda tekrar kaynayarak püskürmeye başlıyor durum bu

+1
    Ben de boyle dusunuyorum. zaten kaynama noktasindaki su cok daha sicak bir yuzeye carpinca buharlasma entalpisi kadar enerjiyi cok kisa bir surede cekebiliyor.
    Benim de cay hakkinda anlamadigim bir sey var. Kaynamaya yakin suya alti acikken bakiyorum az biraz su dumani cikiyor. Ardindan altini kapatiyorum bildiginiz buhar jenaratoru gibi hasliyor beni. Bunun nedeni ne olabilir?
  • Hesher kullanıcısına yanıt
    Kaynama sırasındaki suya verilen enerji nedeniyle suyun buharlaşması yavaşlıyo mu dicem olmayacak çünkü verilen ısı ne kadar fazlaysa buharlaşma süresi de o kadar kısalıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Hesher

quote:

Orijinalden alıntı: speedy_

zaten kaynama noktasındaki su çok fazla ısınmış olan ağız kısmına temas ettiği anda tekrar kaynayarak püskürmeye başlıyor durum bu

+1
    Ben de boyle dusunuyorum. zaten kaynama noktasindaki su cok daha sicak bir yuzeye carpinca buharlasma entalpisi kadar enerjiyi cok kisa bir surede cekebiliyor.
    Benim de cay hakkinda anlamadigim bir sey var. Kaynamaya yakin suya alti acikken bakiyorum az biraz su dumani cikiyor. Ardindan altini kapatiyorum bildiginiz buhar jenaratoru gibi hasliyor beni. Bunun nedeni ne olabilir?

bunu bende merak ediyorum

ayrıca sadece çay da değil yemekler (katımsı maddeler) de de oluyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.