Şimdi Ara

Çay nasıl demlenir? Tüm ayrıntıları ile içeride. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
7
Favori
9.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • En ideali artezyen veya kaynak suyu + köz ateşi + porselen caydanlik ama bu ücünu ayni anda bulmak imkamsiza yakindir. Ben karanfili caydanlikta degilde bardakta atarim acïmsi tat biralmasin diye
  • Rize'den gelirken eski yol kullanırdık Ordu-Fatsa arasında Medreseönü'nde Uzun Saçlı'nın yeri var çayı orda içeceksiniz. Bizim çok çay bahçeleri var en güzel harmandan alır çayı içeriz ama dediğim yerde içtikten sonra ben çay içmemişim dedim. :) Demlik hesabı verir çayı birde öyle her gelene çay demlemez huysuz biraz.
  • Bu akşam deneyeceğim. Mantıklı görünüyor.
  • bugun çayı ben demliyim bari
  • Seylan çayı ile ilgili efsaneler dışında bildiğiniz birşeyler var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: KüçükPrens

* Halk tabiriyle 'kaçak' çay denen çayı kullanmayın. Çünkü o bir çay değil bir çeşit zehir. Çok güzel demi çıkıyor dediğiniz şey ise yalnızca boya.

kaçak değil de yurtdışına sürekli çıkanlar getiriyo ve ona alışık olduğumuz için kullanıyoruz. dışarda filan çay içemem. şu söylediğin de komik
  •  Çay nasıl demlenir? Tüm ayrıntıları ile içeride.
  • Kaçak çayı böyle yargılaman kötü olmuş.
    Hepsi kaçak olmayacak az normal az kacak.
    Kaçak çay kraldır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar denemekten zarar gelmez ben bu akşam deniyecem beğenirsem ne ala beğenmezsemde bişey kaybetmiş olmıyacagız sonuçta deneyin damak tadınıza uygunsa öyle yapın degilse nasıl biliyorsanız öyle :D
  • quote:

Yapılmaması gerekenler:
    * Eğer demliğin kapağını açık bırakırsanız çayın mis kokusu kaçacaktır. (Nadir olsa da yapanlar var)
    * Eğer çayı demliğe atıp ondan sonra suyu kaynatırsanız, çay demliğin içinde meydana gelecek buharlaşmadan dolayı ıslanıp özelliğini kaybedecektir.
    * Eğer kaynayan suyu demlikte bekleyen çayın üzerine dökecek olursanız, çayınız demlenmeyecek, haşlanacaktır.
    * Unutmayın bu yanlış yöntemlerle demlenen çayın renginin daha koyu olması onun daha iyi demlendiği anlamına gelmez. Daha çabuk demlemek için demliğin içine çok az miktarda şeker atabilirsiniz.
    * Halk tabiriyle 'kaçak' çay denen çayı kullanmayın. Çünkü o bir çay değil bir çeşit zehir. Çok güzel demi çıkıyor dediğiniz şey ise yalnızca boya.

Hocam Önce Dem Konulmazmı Çaydanlığa

Karanfil+Tomurcuk ekleyin Farkı Görün

• quote:

Orijinalden alıntı: AtillaHuN

quote:

kaçak değil de yurtdışına sürekli çıkanlar getiriyo ve ona alışık olduğumuz için kullanıyoruz. dışarda filan çay içemem. şu söylediğin de komik

Genelde biz kaçak çay olarak adlandırıyoruz. Hatta yerli üretimleri de var şu an. Ama hala öyle kullanıyor insanlar yapacak bir şey yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Mefisto-TR

Rize'den gelirken eski yol kullanırdık Ordu-Fatsa arasında Medreseönü'nde Uzun Saçlı'nın yeri var çayı orda içeceksiniz. Bizim çok çay bahçeleri var en güzel harmandan alır çayı içeriz ama dediğim yerde içtikten sonra ben çay içmemişim dedim. :) Demlik hesabı verir çayı birde öyle her gelene çay demlemez huysuz biraz.

Ne kadar yöntem denersek deneyelim o tada ulaşamıyoruz maalesef Çünkü suyun tadı bir başka oralarda... İnsan soruyor kendisine arkadaş bu çaysa bizim içtiğimiz ne diye

• quote:

Orijinalden alıntı: mesutf

Seylan çayı ile ilgili efsaneler dışında bildiğiniz birşeyler var mı?

Seylan çayı ile ilgili efsaneler derken? Eskilerin kaçak çay diye tabir ettiği suriye çayı olduğu dışında bir şey bilmiyorum?
  • Abi herşey güzel de 10 dakikada çay ol-maz. Kokusu bile kötü oluyor yahu 10 dakikada. Çiğ çiğ kokuyor. En az 25-30 dakika bekliyorum ben. Tadını iyice veriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Einheitsfront

Kaçak çayı böyle yargılaman kötü olmuş.
    Hepsi kaçak olmayacak az normal az kacak.
    Kaçak çay kraldır

Çok insan tanıyorum Türk çayına alıştıktan sonra kaçak çayı nasıl içtiğine hayret eden Eskiden misafirler için biz de karıştırıyorduk ama maalesef hiç yararlı bir şey değil, kanser içiyorsunuz, sizi sağlıklı çaya davet ediyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: masteyen

arkadaşlar denemekten zarar gelmez ben bu akşam deniyecem beğenirsem ne ala beğenmezsemde bişey kaybetmiş olmıyacagız sonuçta deneyin damak tadınıza uygunsa öyle yapın degilse nasıl biliyorsanız öyle :D

Bir kaç gün deneyin sonra kendi yönteminize geri dönün ikisi arasındaki tat farkını ancak o şekilde tam olarak kıyaslayabilirsiniz Spnra ne şekilde hoşuna gidiyorsa o şeklde demlemekte herkes özgür elbette
  • quote:

Orijinalden alıntı: BuYaZ

quote:

Yapılmaması gerekenler:
    * Eğer demliğin kapağını açık bırakırsanız çayın mis kokusu kaçacaktır. (Nadir olsa da yapanlar var)
    * Eğer çayı demliğe atıp ondan sonra suyu kaynatırsanız, çay demliğin içinde meydana gelecek buharlaşmadan dolayı ıslanıp özelliğini kaybedecektir.
    * Eğer kaynayan suyu demlikte bekleyen çayın üzerine dökecek olursanız, çayınız demlenmeyecek, haşlanacaktır.
    * Unutmayın bu yanlış yöntemlerle demlenen çayın renginin daha koyu olması onun daha iyi demlendiği anlamına gelmez. Daha çabuk demlemek için demliğin içine çok az miktarda şeker atabilirsiniz.

Hocam Önce Dem Konulmazmı Çaydanlığa

Karanfil+Tomurcuk ekleyin Farkı Görün

Hayır hocam, önce suyu ardından çayı eklemelisiniz demliğinize Maalesef yıllardır hem suyu koymuşken çayı da koyalım aradan çıksın gibi bir tembellik yapmaktan hem de daha çabuk suya rengini vermesi açısından bu şekilde alıştırmışız kendimizi ama kesinlikle doğru bir yöntem değil.

• Tesekkurler deneyecegim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metalwrath

Abi herşey güzel de 10 dakikada çay ol-maz. Kokusu bile kötü oluyor yahu 10 dakikada. Çiğ çiğ kokuyor. En az 25-30 dakika bekliyorum ben. Tadını iyice veriyor.

O zaman çay miktarını az atıyor olabilirsiniz. Siz 15 dakika da bekleyebilirsiniz ama 15-20 dakikadan sonra çay bayatlamaya başlayacaktır. Bu yüzden 10 dakika sonra içmeye başlanması tavsiye edilinir ki çay bayatlamadan tüketilsin. Tadını iyice vermesi bayatlamaya başlamasından dolayı. Örneğin ıhlamur da rengini ve tadını suya saatler sonra tam olarak veriyor ama bu saatler sonra içmenin sağlıklı olduğu anlamına gelmez, ıhlamır da 20 dakika içinde tüketilmelidir. Ama siz bekleyen çayı seviyorsunuzdur o ap ayrı bir mesele

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Metalwrath

Abi herşey güzel de 10 dakikada çay ol-maz. Kokusu bile kötü oluyor yahu 10 dakikada. Çiğ çiğ kokuyor. En az 25-30 dakika bekliyorum ben. Tadını iyice veriyor.

O zaman çay miktarını az atıyor olabilirsiniz. Siz 15 dakika da bekleyebilirsiniz ama 15-20 dakikadan sonra çay bayatlamaya başlayacaktır. Bu yüzden 10 dakika sonra içmeye başlanması tavsiye edilinir ki çay bayatlamadan tüketilsin. Tadını iyice vermesi bayatlamaya başlamasından dolayı. Örneğin ıhlamur da rengini ve tadını suya saatler sonra tam olarak veriyor ama bu saatler sonra içmenin sağlıklı olduğu anlamına gelmez, ıhlamır da 20 dakika içinde tüketilmelidir. Ama siz bekleyen çayı seviyorsunuzdur o ap ayrı bir mesele

Valla ben 10 dakikada yaptığım çayın tadını çiğ buluyorum Çayı az atmıyorum, sanırım yani 4-5 kaşık koyuyorum çaydanlığa (kendi ölçülü kaşığı var). 1 saat geçtikten sonra da tadı bozulmaya başlıyor. Belki de demleme şeklinden kaynaklanıyor bilmiyorum. İnternet üzerinden anlaşmak zor oluyor

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.