Şimdi Ara

CATIA,Solidworks,ANSYS programlarını verimli çalıştıracak sistem.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
6.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Makine mühendisliği öğrencisiyim ve kendimi geliştirmek adına projelere sarmış durumdayım. CATIA,solidworks ve fluent(ansys) için yeterli sistem toplamak istiyorum 2000 TL ye kadar bütçe ayırabilirim.Yardımcı olabilir misiniz? Bu 2000 TL ye monitör de dahil olacak. Arkadaşlar donanım konusuyla hiç uğraşmadığım için bu konuda tam bir cahilim.Aranızda programların çalışma mantığını bilenler mutlaka vardır,kimse yanlış anlamasın ancak kısaca bahsetmek gerkirse. Bu programlar verilen bir şemanın her noktadaki diferansiyellerini hesaplayarak değer bulur ve grafik vb. çıkartırlar.Toplanacak sistemin çok karmaşık olan hesapları rahatça yapabilmesi lazım aynı zamanda çizim programlarının da renderları iyi yapabilmesi gerekiyor.

• Dostum ben de Makine Mühendisliği öğrencisiyim, paket programları ve içeriklerini biliyorum. Lakin bütçen çok düşük, elbette güzel tavsiye ve önerilerde bulunanlar olacaktır fakaf öyle sağlam bir performans bekleme böyle bir bütçe ile. İş istasyonu kur demiyorum fakat ben sıkıntısız ve nispeten daha uzun ömürlü bir sistem için 5.000 lira gözden çıkardım. Alacağın sistem ile 3B tasarım yaparsın fakat Ansys, Catia gibi programlarda test sonucu alman uzun sürebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  CATIA,Solidworks,ANSYS programlarını verimli çalıştıracak sistem.
  • AnotherPlanet kullanıcısına yanıt
    bir kere aklında bulunsun böyle programlar kullanıyorsan amd alman lazım
    amd athlon II x2 240 ile i3 nerdeyse aynı performansı veriyordu solidworkste bizzat kendim denedim
  • Melankomik kullanıcısına yanıt
    Hocam peki ekran kartıydı,ramiydi,ssdsiydi bunları amazondan falan sipariş etsem?
  • AnotherPlanet kullanıcısına yanıt
    gumruge takilma ihtimali yuksek. Yurtdisindan belirli bir miktarin uzerinden mal getirtirsen gumruk vergisine tabii olursun.
    amazon Amerika cogu urunu Turkiye'ye gondermiyor zaten. Musteri sikayetleri ile ugrasmak ismedikleri icin.

Birde garantisiz olur tabii ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oracle8 -- 17 Ocak 2015; 17:47:30 >
  • oracle8 O kullanıcısına yanıt
    Biliyorum hocam.Zaten ekran kartı abartı oldu da ram ile ssd yi gümrüğe takılmadan sipariş edebilirim.Türkiye'ye göndermeme olayı da bir yanılmasa olabilir daha geçen gün arkadaşım Amerika'dan teknojik cihaz getirdi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Autocad
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Amazon üzerinden belli başlı ürünleri Türkiye'ye getirebilirsin, mesela Evga marka ekran kartları gibi zaten kendinde deneyebilirsin, sepete ekledikten sonra vergi ve kargo hesapla ekranında ürünün Türkiye'ye gönderilmediği ibaresi çıkar. Bir de tabi uluslararası garanti ve servis hizmeti sunması lazım.
    Bana sorarsan AMD tarafından uzak dur, neden mi? Tamam çok çekirdek performansı var ve bahsedilen tasarım programları çok çekirdek desteği sunuyor ama AMD 3 yıldır yeni nesil mimarili bir işlemci sunmadı ve ekran kartı konusu ise daha karmaşık. Bana sorarsan şöyle bir araştırma yaptığın zaman AMD'nin FX-8 serisi işlemcileri ile eski nesil Intel I5 işlemcileri kıyaslıyorlar.
    Ekran kartına ise daha fazla iş düşüyor, güncel bir kıyaslama bualamadım fakat, fikir vermesi açısından;
    http://www.tomshardware.com/reviews/best-workstation-graphics-card,3493.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Melankomik -- 17 Ocak 2015; 22:32:29 >

• Arkadaşlar workstation çok fazla olmuş . Asıl amacım bu programları öğrenmek,kasmadan sıkmadan uğraşmak.
  • Dostum arkadaşın da dediği gibi Workstation değil zaten öneriler. Benim sana verdiğim, incelemene sunduğum adreste özel ekran kartları yanısıra günlük kullanım ekran kartları da var.
    Workstation için zaten çok çok çok daha fazla bütçe lazım.
  • Peki sistem toplamama yardım eder misiniz?
  • up
  • Şu anda kendi pc mde solidworks,catia ve ansys kurulu. Ansys 2010 diğerleri 2014. Pc m tam 5 yıllık, phenom 2*4 955 işlemcim ve hd 4870 1 gb ekran kartım var daha takıldığını görmedim. Elbette ki iş analizlerde başlıyor analizin dibine girsem pc im yanar allah bilir ama sende demişsin ki "amacım programları öğrenmek". Aman ha workstation alma boşuna. Zaten yüzeysel gireceksin normal pc ile de programları rahat çalıştırıp öğrenebilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.