Şimdi Ara

CAT6 FTP Kablo RJ45 Konnektöre Sığmıyor! Lütfen Yardım.. [Çözüldü]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
6
Favori
25.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Bir ağ projesi için CAT6 marka kablo kullanmam gerekli oldu. Yaptığım araştırmalar sonucunda HCS marka CAT6 FTP kablo kullanmaya karar verdim ve her her yerde bulunmayan bu kabloyu internetten sipariş ettim. Bildiğiniz üzere hem CAT5'de hem de CAT6'da kablo kalınlığı kaliteyi ve performansı önemli ölçüde etkileyen bir faktör. CAT6'ların en kötüsü bile zaten CAT5'ten kalın. Benim aldığım kablo ise hem CAT6 hem de FTP olması nedeniyle daha da kalın..

    İki mesafe arasındaki kablolamayı yaptım ve kroşeler ile sabitledim. Daha sonra iki uca da RJ45 konnektör bağlama kısmına gelince ne göreyim, CAT6 kablo RJ45 konnektöre sığmıyor! Daha doğrusu kablonun dış kısmını sıyırdıktan sonra çıkardığım renkli olan 8 kablo, kalın olması nedeniyle RJ45 içindeki pinlere girmiyor. Aceba ben mi yanlış birşey yapıyorum diyerek sıradan bir CAT5 kablo ile denedim, RJ45 konnektörün pinlerine zorlanmadan girdi.. Öyle ki, normalde buna gerek olmadığı halde CAT6 kablonun içindeki renkli kabloların da ucunu soyup denedim, bir milim bile girmedi rj45 içindeki pinlere. Üstelik kabloların kalınlığı nedeniyle RJ45'in daha içine sokarken üst üste bindi kablolar, hiç sağlıklı bir bağlama gibi görünmedi.. Renkli kablolardan sadece birisini RJ45'terki soketlerden sadece birisine takmayı denedim, fakat bir tanesinin bile girmediğini, yani sonuç olarak kablonun kalınlığının pinlerin kalınlığından fazla olduğunu gördüm.. Şaştım kaldım..

    Hal böyle olunca aldım kabloyu, RJ45 konnektörleri ve penseyi teknik servislere gittim, durumu anlattım. Fakat bulunduğum bölgedeki teknik servisler ve bilişim firmaları oldukça küçük olduğu için hiçbirşeyden haberleri yok.. Kimileri CAT6 diye bir kablonun varlığından bile haberdar değil.. Durumu anlattığımda birçoğu olmaz öyle şey, kablo ve konnektörler standarttır, olmama şansı yok diye dalga geçmeye kalktı benimle.. Ben de koydum kabloyu, konnektörleri ve penseyi önlerine, al o zaman sen tak kardeşim dedim, kablonun konnektöre sığmadığını gördüler ve şaşırıp kaldılar.. CAT6 için ayrı bir konnektör olduğunu duymadık, görmedik dediler, ellerindeki CAT6 kabloların daha ince olduğunu ve CAT5'e göre biraz daha zor olsa da konnektöre girdiğini söylediler..

    En sonunda tavsiye üstüne gittiğim servisteki gözlüklü, sivilceli, bilişim sektörüyle daha yakından ilgilendiği belli olan bir çocuk CAT6 FTP kablolar için daha geniş olan ayrıca bir RJ45 konnektör olduğunu, fakat elinde bulunmadığını söyledi. Nasıl olur, konnektör genişlerse ethernet girişine nasıl sığar diye sordum, o da abi konnektör genişlemiyor, sadace içindeki pin yuvaları daha geniş oluyor dedi bana.. Birçok yeri araştırdıktan sonra böyle bir konnektör bulamadığım gibi olmaz öyle şey, RJ45 konnektörleri standarttır söylemleri duyarak aramaktan vazgeçtim.. Eve geldim, internette araştırdım.. Bazı sitelerde CAT6 için RJ45 konnektör diye satıldığını gördüm, fakat sanırım onlar da standart olanlardan ancak satıcı CAT5 değil de CAT6 yazmak istemiş her nedense.. Çünkü gittiğim teknik servislerde bulunan benimkinden daha ince CAT6 kabloların da normal RJ45 konnektörlere bağlanabildiğini gördüm..

    Yabancı sitelerde CAT6 için özel tasarlanmış özel konnektörler gördüm. Sanırım bu ürünlerin içi açılabiliyor, kablolar pinlere yerleştirildikten sonra monte edilebiliyor. Fotoğrafları ve linkleri aşağıdaki gibi..

     CAT6 FTP Kablo RJ45 Konnektöre Sığmıyor! Lütfen Yardım.. [Çözüldü]


    http://www.cyberselect.co.uk/product/1853

    http://www.alibaba.com/product-gs/311426931/Shielded_Cat_5e_RJ45_Cat_6.html

     CAT6 FTP Kablo RJ45 Konnektöre Sığmıyor! Lütfen Yardım.. [Çözüldü]


    http://www.axuse.com/connectors-adaptors-splitters/utp-stp-telecom-connectors/connector-8p8c-male-stranded-round-2.html

     CAT6 FTP Kablo RJ45 Konnektöre Sığmıyor! Lütfen Yardım.. [Çözüldü]


    http://www.ebay.com/itm/50x-Cat6-Cat-6-Cat5e-Shielded-RJ45-8P8C-Modular-Plug-/400023897658?pt=US_Networking_Splitters_Couplers_Adapters&hash=item5d2348463a

    Bu konnektörleri ya da bir şekilde elimdeki CAT6 FTP kablo ile kullanabileceğim konnektörleri Türkiye'de nerden bulabilirim? Yaşadığım ilginç sorunla daha önceden karşılaşan oldu mu? Olduysa nasıl çözdü?.. Bilgilerinize ve önerilerinize acilen ihtiyacım var, teşekkürler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur77 -- 4 Haziran 2012; 22:46:08 >





  • Cat6 FTP kabloyu normal cat5 rj45 konnektore sıgdıramaman gayet dogal...Aslında zorlarsan sıgar fakat kastırmana gerek yok(Zor durumda duvarlara vura vura sıgdırmıslıgım var ama onermem )....Cat6 icin ozel konnektorler oldugu dogrudur fakat tanesi 3~10 dolar civari ...Ama sana bir marka ve urun kodu onereyim kolayca bulabilirsin fiyatıda uydundur caninida sıkmaz gonul rahatlıgı ile kullanabilirsin FTP kablolarda....En azindan 1 paket al dene memnun kalmassan zaten AMP nin konnektorlerine bakabilirsin..

    Ladox LD-6703-C6U-100
  • Demek herkes ilk ftp deneyiminde ayni sorunu yasamis

    Çözüm :

    Elektrikcilerden duvar montaj pirizi ( ağ pirizi diye sorun ) alip içindeki aparata ftp kablunuzu çakın. Bu çakma isini farkli bir aparatla yapiyorsunuz telefoncularda bulunuyor. Bunu yaptiktiktan sonra rj45 jack ile devam edebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben dayanamaz bi şekilde sığdırırdım onu

    şaka bi yana kaç awg bu cat-6 kablo bilgin varmı ?

    bu arada duvar tipi çakma aparatının adı kepkep

    çok güzel bi isim ya kepkep



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utkanizmit -- 24 Mayıs 2012; 3:32:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kumandan

    Demek herkes ilk ftp deneyiminde ayni sorunu yasamis

    Çözüm :

    Elektrikcilerden duvar montaj pirizi ( ağ pirizi diye sorun ) alip içindeki aparata ftp kablunuzu çakın. Bu çakma isini farkli bir aparatla yapiyorsunuz telefoncularda bulunuyor. Bunu yaptiktiktan sonra rj45 jack ile devam edebilirsiniz.

    cat 6 ve cat 7 kablolarda maalesef yaygın standartları olmadığından dolayı böyle bir sorun yaşanıyor. en basit çözümünü arkadaşım vermiş duvar montaj prizleri sana yardımcı olacaktır. fakat uçları cat 5 ile devam edip bitireceğin için hız konusunda düşme yaşayabilirsin. yurt dışında ve büyük firmalarda özel uçlar mevcut fakat bunlara ulaşmak maalesef hem pahalı hem de zor. aynı sorunu cat 7 kablo çekerken yaşamıştık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ENIGMA



    Cat6 FTP kabloyu normal cat5 rj45 konnektore sıgdıramaman gayet dogal...Aslında zorlarsan sıgar fakat kastırmana gerek yok(Zor durumda duvarlara vura vura sıgdırmıslıgım var ama onermem )....Cat6 icin ozel konnektorler oldugu dogrudur fakat tanesi 3~10 dolar civari ...Ama sana bir marka ve urun kodu onereyim kolayca bulabilirsin fiyatıda uydundur caninida sıkmaz gonul rahatlıgı ile kullanabilirsin FTP kablolarda....En azindan 1 paket al dene memnun kalmassan zaten AMP nin konnektorlerine bakabilirsin..

    Ladox LD-6703-C6U-100



    Bilgi için teşekkürler Enigma, ben de sadece benim karşılaştığım bir durum olduğunu düşünüp bu sorunu nasıl çözeceğim diye düşünüyordum. Çünkü sorunu anlattığımda birçok bilişim uzmanı (!) olmaz öyle şey, onlar standarttır diye geri çevirdi beni, ancak kabloyu ve jackleri önlerine koyup denemelerini istediğimde "heee doğruymuş, haklıymışsın" dediler..

    Her neyse, geçelim orasını.. Bahsettiğin ürünün FTP kablolarda zorlanmadan kullanıldığından emin misin? Çünkü birçok yerden CAT6 uyumlu konnektör satın aldım, denediğimde onlara da sığmadığını gördüm. Evet adamların elindeki kalitesiz CAT6'lar ile oluyor fakat benim kablo onlara da sığmıyor. Bu nedenle pense ile basılanlardan değil de sıkıştırmalı tip olanlara yöneldim. Tabi bu tipleri sadece internette gördüm, hiç alıp kullanmadım. Fakat bu konnektörler birkaç parçanın birleşmesinden oluştuğundan ve içi açıldığından artık olur herhalde onlarla diye düşünüyorum.. Kaliteli bir kablo alayım derken abartmışım sanırım.. Fakat bir şekilde kabloyu uzunca bir mesafede duvara sabitledim ve onlara uygun RJ45 bulmak zorundayım..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kumandan

    Demek herkes ilk ftp deneyiminde ayni sorunu yasamis

    Çözüm :

    Elektrikcilerden duvar montaj pirizi ( ağ pirizi diye sorun ) alip içindeki aparata ftp kablunuzu çakın. Bu çakma isini farkli bir aparatla yapiyorsunuz telefoncularda bulunuyor. Bunu yaptiktiktan sonra rj45 jack ile devam edebilirsiniz.

    Yanıt için teşekkürler Kumandan.. harbiden çok kalın bir kablo elimdeki.. Gösterdiğim network çalışanları bile oha, nerden buldun bunu diyor.. Önerin için sağol, fakat october27'nin de dediği gibi araya CAT5 gireceği ve onunla devam edeceğim için hızda kayıp yaşayacağım, o zaman da metrelerce çekmiş olduğum CAT6'nın hiçbir anlamı kalmayacak ve nimetlerinden faydalanacağım..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: utkanizmit

    ben dayanamaz bi şekilde sığdırırdım onu

    şaka bi yana kaç awg bu cat-6 kablo bilgin varmı ?

    bu arada duvar tipi çakma aparatının adı kepkep

    çok güzel bi isim ya kepkep

    Utkan wallaha da billaha da sığmıyor.. Network işi yaptığı için hergün yüzlerce RJ45 çakan birisi bile sığdıramadı.. Kablonun etrafındaki renkli kısmı soyduğumda bile sığmıyor.. Ki zaten bu şekilde yapmam sağlıklı olmaz sanırım. Yani kablonun çapı, pinin genişliğinden daha kalın ve fiziksel olarak imkansız.

    Kablo ahan da bu linkte:http://www.hescs.com/katalogtr/58.htm

    Orda 23 AWG yazıyor. Fakat AWG büyüdükçe mi kablo kalınlaşır yoksa küçüldükçe mi orasını bilmiyorum. AWG sadece kablonun kalınlığı ile ilgili bir değer midir yoksa başka şeyler de ifade eder mi onu da bilmiyorum.. ;)

    CAT6 kablolarda topraklama amacıyla kullanılan bir tel olmadığını söylemiştin bir başlıkta. Fakat verdiğim linkte ürünün fiziksel ve mekanik özellikleri arasında "Topraklama teli : Katı, 24AWG, 0.51 mm, kalay kaplı tavlanmış bakır" yazıyor. Bu konuda ne düşünüyorsun? Eğer topraklama yapabilmek için metal olduğu söylenen bir konnektör kullanırsam temas ettirmeyeyim mi bu teli konnektörün metal kısmına? Bazı kaynaklar bu şekilde topraklama yapıldığını söylüyor ancak sen sakıncalı olduğunu söylemiştin..

    Bu arada malum kablosuz ağ projesi biraz yağışlı hava muhalefeti, biraz da RJ45'in azizliği nedeniyle uzadı. Her iki noktada da AP'lerin bağlanacağı demir çubuklar sabitlendi, CAT6 kablolar switche ve routere kadar kroşelenerek çekildi fakat ne yazık ki RJ45 ile sonlandırılamadı. Yeri gelmişken ne durumda olduğum hakkında bilgi vereyim istedim. Şu sinir bozucu RJ45 sorununu aştıktan sonra sonucu asıl başlıkta paylaşacağım. RJ45 sorunu yaşayınca, bu proje için senin iyi bir CAT5 kullanabileceğim önerin geldi aklıma, bir an için Utkan haklıymış galiba dedim. Fakat CAT6 FTP kablo kullanmamdaki maksat sadece performansı arttırmak değil, aynı zamanda kabloların dışardan geçmesi nedeniyle uzun ömürlü olmasını sağlamaktı. Çünkü geçici değil, senelerce kullanılacak bir ağ kuruyorum, 2-3 sene sonra kablolar sıkıntı çıkartıp beni yine çatı baca gezdirmesin istemedim. İnternetten sipariş ettiğim kabloyu elime alınca da CAT6 FTP kabloların sağlam yapısına, dış etkenlere karşı daha dayanıklı olduğuna ise bizzat şahit oldum.. Bu nedenle de pişman olmadım CAT6 FTP kablo kullanmaya karar verdiğime..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: october27
    cat 6 ve cat 7 kablolarda maalesef yaygın standartları olmadığından dolayı böyle bir sorun yaşanıyor. en basit çözümünü arkadaşım vermiş duvar montaj prizleri sana yardımcı olacaktır. fakat uçları cat 5 ile devam edip bitireceğin için hız konusunda düşme yaşayabilirsin. yurt dışında ve büyük firmalarda özel uçlar mevcut fakat bunlara ulaşmak maalesef hem pahalı hem de zor. aynı sorunu cat 7 kablo çekerken yaşamıştık

    October27 CAT6'yı boşu boşuna kullanmış olmamak için montaj prizleri kullanmayı düşünmüyorum. CAT7 kablo çekerken uygun RJ45'leri nerden bulmuştunuz hatırlıyor musun?..
  • Cevap yazıp sorunumla ilgilenen arkadaşlara teşekkür ediyorum ve hangi RJ45 konnektörü seçmem gerektiği konusunda önerilerini almak istiyorum.

    Öncelikle kabloyu aldığım yere mail atıp sordum. Kullandığım kabloyu bildikleri ve sattıkları için kabloya uyumlu konnektörü bilebileceklerini ve ellerinde bulunabileceğini düşündüm. Fakat henüz yanıt alamadım..

    En uygun fiyatlı seçenek bu linkte: http://www.webdenal.com/codegen-cod645-cat-6-utp-rj45-konnektor-100-lu-pak_288130.html

    Fakat bu tip az kullanan ürünlerin fotoğrafları bazen yanlış girilebiliyor sitelere. Dediğim gibi pense ile sıkılanlardan değil de içi açılanlardan kullanmak istiyorum. Çünkü pense ile sıkılan birçok CAT6 konnektör satıldı ama hiçbirisi de olmadı. Bu ürün içi açılanlardan gibi görünüyor fakat fiyatı da uygun ürünün fotoğrafının yanlış girilmiş olabileceğinden yana tereddüt ettim..

    Diğer seçenekler de aşağıdaki gibi:

    http://www.protel-elektronik.com/asp/product/1557/Cat6-RJ45-Konnektor-br-ekranli-ve-ekransiz-kabloya-uygun

    http://lepton.com.tr/UrunDetay.aspx?urunid=582

    http://lepton.com.tr/UrunDetay.aspx?urunid=594

    http://lepton.com.tr/UrunDetay.aspx?urunid=591

    Siz bunlardan hangisini sipariş etmemi önerirsiniz arkadaşlar? Ya da bunların dışında önerebileceğiniz biri var mı? Teşekkürler..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozgur77

    quote:

    Orijinalden alıntı: utkanizmit

    ben dayanamaz bi şekilde sığdırırdım onu

    şaka bi yana kaç awg bu cat-6 kablo bilgin varmı ?

    bu arada duvar tipi çakma aparatının adı kepkep

    çok güzel bi isim ya kepkep

    Utkan wallaha da billaha da sığmıyor.. Network işi yaptığı için hergün yüzlerce RJ45 çakan birisi bile sığdıramadı.. Kablonun etrafındaki renkli kısmı soyduğumda bile sığmıyor.. Ki zaten bu şekilde yapmam sağlıklı olmaz sanırım. Yani kablonun çapı, pinin genişliğinden daha kalın ve fiziksel olarak imkansız.

    Kablo ahan da bu linkte:http://www.hescs.com/katalogtr/58.htm

    Orda 23 AWG yazıyor. Fakat AWG büyüdükçe mi kablo kalınlaşır yoksa küçüldükçe mi orasını bilmiyorum. AWG sadece kablonun kalınlığı ile ilgili bir değer midir yoksa başka şeyler de ifade eder mi onu da bilmiyorum.. ;)

    CAT6 kablolarda topraklama amacıyla kullanılan bir tel olmadığını söylemiştin bir başlıkta. Fakat verdiğim linkte ürünün fiziksel ve mekanik özellikleri arasında "Topraklama teli : Katı, 24AWG, 0.51 mm, kalay kaplı tavlanmış bakır" yazıyor. Bu konuda ne düşünüyorsun? Eğer topraklama yapabilmek için metal olduğu söylenen bir konnektör kullanırsam temas ettirmeyeyim mi bu teli konnektörün metal kısmına? Bazı kaynaklar bu şekilde topraklama yapıldığını söylüyor ancak sen sakıncalı olduğunu söylemiştin..

    Bu arada malum kablosuz ağ projesi biraz yağışlı hava muhalefeti, biraz da RJ45'in azizliği nedeniyle uzadı. Her iki noktada da AP'lerin bağlanacağı demir çubuklar sabitlendi, CAT6 kablolar switche ve routere kadar kroşelenerek çekildi fakat ne yazık ki RJ45 ile sonlandırılamadı. Yeri gelmişken ne durumda olduğum hakkında bilgi vereyim istedim. Şu sinir bozucu RJ45 sorununu aştıktan sonra sonucu asıl başlıkta paylaşacağım. RJ45 sorunu yaşayınca, bu proje için senin iyi bir CAT5 kullanabileceğim önerin geldi aklıma, bir an için Utkan haklıymış galiba dedim. Fakat CAT6 FTP kablo kullanmamdaki maksat sadece performansı arttırmak değil, aynı zamanda kabloların dışardan geçmesi nedeniyle uzun ömürlü olmasını sağlamaktı. Çünkü geçici değil, senelerce kullanılacak bir ağ kuruyorum, 2-3 sene sonra kablolar sıkıntı çıkartıp beni yine çatı baca gezdirmesin istemedim. İnternetten sipariş ettiğim kabloyu elime alınca da CAT6 FTP kabloların sağlam yapısına, dış etkenlere karşı daha dayanıklı olduğuna ise bizzat şahit oldum.. Bu nedenle de pişman olmadım CAT6 FTP kablo kullanmaya karar verdiğime..

    bende dedim herhalde vazgeçti wifi projesinden :)

    senin üstüne teknologs 5210g leri nsm5 lerle değiştirdi 4 km de daha
    tam fiziksel ayarlanmadan (kot mevzuu var ayak uymadı cihazı aşağı eğemedi :) ) 115 mbit gördük.

    awg küçüldükçe çap büyür. bu arada 0.57 mm kablo harbiden kalınmış benim biara 0.75 lerle ağ kablosu
    projem vardı baksana gerek yokmuş hazırı varmış zaten :)

    cat-5 e çevirme işinden çekinmene gerek yok. kablonun sonunda 20-30 cm.
    cat-5 olsada bir zararı olmaz.

    hadi kolay gelsin bekliyoruz sonuçları.
  • Hayır Utkan, vazgeçmedim.. Biraz aşırı yoğunluğum, biraz günler süren yağışlı havalar ve son olarak da bu RJ45 sorunu işin tamamlanmasını geciiktirdi.. Fakat altyapı neredeyse hazır, sadece kablolara uymlu RJ45 konnektörleri çakması kaldı.. Bana önerilen ve CAT6 için olduğu söylenen hiçbir RJ45'e bağlayamadım. Çünkü benim kablolar standart CAT6 değil, standart olanlardan oldukça kalın.. Bu nedenle işi garantiye almak için pense ile sıkıştırmalılardan değil klipsli olanlarından sipariş etmek istiyorum artık. Bazı linkler paylaştım önerilerinizi almak için fakat hiç öneri alamadım.. Sizce kabloların pinlere sığmama ihtimali en düşük RJ45 konnektör hangisidir? Özellikleri yazıyor fakat ben anlayamıyorum. Verdiğim örneklerden önerdikleriniz varsa bilmek isterim, teşekkürler..
  • Montaj pirizi kullanmak performansınızı bu durumda etkilemez, sonuç olarak gigabit bağlantı kurmuş olacaksınız ve muhtemelen kullanacağınız cihaz gigabit değildir ? Muhtemelen bir AP ve diğer tarafta switch olacak ?

    Hepsi bir yana aktaracağınız internet hızı ne kadar ki performans düşük olsun ? 100 Mbit bile değildir sanırsam ? Kaldı ki dediğim gibi gigabit bağlantınız olacak.
  • Kumandan montaj prizi kullanmak istemiyor olmamın iki tane nedeni var, bunlar sadece hızla ilgili değil..

    1) AP'ler çatıda olduğu için kullanacağım montaj prizleri de zorunlu olarak açık havada kalacak, yağmur, kar gibi hava koşullarından olumsuz etkilenecek. Her ne kadar poşet ile sarmam mümkün olsa da iki nokta arasındaki doğrudan kablo kadar sağlam ve korunaklı olmayacağı kesin.

    2) Sadece internet paylaşımı sağlamak üzere kurmuyorum bu ağı. Aynı zamanda en iyi performansta dosya paylaşımı yapmak istiyorum. Ayrıca AP ile switch arasındaki bağlantı projenin bir parçası olsa da Gigabit Switch ile Gigabit ethernete sahip PC'ler arasında da bağlantı kuracağım. Yapmışken hepsinin alt yapısını CAT6 kablo ile kurmak istedim.

    Üstelik kablolar şu anda hazır ve metrelerce sabitlenmiş durumda. Sadece ucuna uyumlu RJ45 konnektörleri çakmam gerekiyor, ama kahretsin ki bulamadım henüz.. Önerilen birçok jack'in de uymadığını gördüm. Yani penseyle sıkılanların uymayacağından neredeyse emin oldum. Klipsli olanlardan örnek verdim fakat hiç kimseden öneri alamadım..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozgur77

    Hayır Utkan, vazgeçmedim.. Biraz aşırı yoğunluğum, biraz günler süren yağışlı havalar ve son olarak da bu RJ45 sorunu işin tamamlanmasını geciiktirdi.. Fakat altyapı neredeyse hazır, sadece kablolara uymlu RJ45 konnektörleri çakması kaldı.. Bana önerilen ve CAT6 için olduğu söylenen hiçbir RJ45'e bağlayamadım. Çünkü benim kablolar standart CAT6 değil, standart olanlardan oldukça kalın.. Bu nedenle işi garantiye almak için pense ile sıkıştırmalılardan değil klipsli olanlarından sipariş etmek istiyorum artık. Bazı linkler paylaştım önerilerinizi almak için fakat hiç öneri alamadım.. Sizce kabloların pinlere sığmama ihtimali en düşük RJ45 konnektör hangisidir? Özellikleri yazıyor fakat ben anlayamıyorum. Verdiğim örneklerden önerdikleriniz varsa bilmek isterim, teşekkürler..

    inan ben daha o kalınlıkta bir cat-6 görmedim. O yüzden jak konusunda birşey demek istemiyorum.
    Lakin @enigmanın işi gücü network olduğu için tecrübelerine güvenip önerdiği jakı alırdım ben.
    Olmadı oto elektrikçiden 0.75 lik 8 tane bakır ekleme parçası alırdım (küçük içi boş boru kabloları sokup sıkıyorsun) cat-6 nın uçlarına daha ince bir cat-6 ekler güzelce silikonla izole edip normal rj45 jakı çakar geçerdim.
    Hiçbir kaybında olmaz bence bu şekilde. Hava koşullarındanda etkilenmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozgur77

    Kumandan montaj prizi kullanmak istemiyor olmamın iki tane nedeni var, bunlar sadece hızla ilgili değil..

    1) AP'ler çatıda olduğu için kullanacağım montaj prizleri de zorunlu olarak açık havada kalacak, yağmur, kar gibi hava koşullarından olumsuz etkilenecek. Her ne kadar poşet ile sarmam mümkün olsa da iki nokta arasındaki doğrudan kablo kadar sağlam ve korunaklı olmayacağı kesin.

    2) Sadece internet paylaşımı sağlamak üzere kurmuyorum bu ağı. Aynı zamanda en iyi performansta dosya paylaşımı yapmak istiyorum. Ayrıca AP ile switch arasındaki bağlantı projenin bir parçası olsa da Gigabit Switch ile Gigabit ethernete sahip PC'ler arasında da bağlantı kuracağım. Yapmışken hepsinin alt yapısını CAT6 kablo ile kurmak istedim.

    Üstelik kablolar şu anda hazır ve metrelerce sabitlenmiş durumda. Sadece ucuna uyumlu RJ45 konnektörleri çakmam gerekiyor, ama kahretsin ki bulamadım henüz.. Önerilen birçok jack'in de uymadığını gördüm. Yani penseyle sıkılanların uymayacağından neredeyse emin oldum. Klipsli olanlardan örnek verdim fakat hiç kimseden öneri alamadım..


    Normal Pense ile çakılan konnektore sıgmayan bir Cat6 daha elime gecmedi...Ama dedigim gibi tanesi 10 kurusa satilan konnektorlere sıgmaz dogrudur zaten onlar çakarken elinde kaliyor....Ben onceki postumda yazdigim modeli kullaniyorum hep Cat6 ve Cat5 için gayet dayanikli ve fiyatıda ucuz..Sadece Datacenter tarafinda AMP Cat6 konnektorler kullaniyorum diger butun uclarimda ladox cat6 konnektor kullaniyorum...UTP kablolar icin sorun degil fakat FTP kablolarda(AMP) da en az 50 60 ucta kullandim ladox u bir sıkıntı olmadi..Tereyagından kıl ceker gibi girmiyor fakat sonuc olarak sonlandiliyor..

    Kablo kalinligindan da bahsetmek gerekirse aslında herzaman zırhlı kablo kullanmak performans vermeyebilir..Bazi çevresel etmenlere baglı olarak UTP kablo FTP kablodan daha verimli olabiliyor..Burdaki verimden kasit sinyal ve gurultu seviyesi..Buda baska bir konu
  • Dostum selamlar,
    cat6 ftp yada cat7 kabloları direk olarak konnektör ile sonlandırmak istiyorsan keystone jack ile sonlandırıp, patch cord ile bağlantılarını yapabilirsin.
    Yok direkt olarak konnektör takmak istersen uç başına yani kablonun iki ucuna sonlandırmak için 50 usd harcamak zorundasın.

    http://shop.efb-elektronik.de/en/searchresult/SearchResult/full/1/Default.aspx?SearchValue%3d88031.1


    yada Kablonun iki ucuna yaklaşık cat6 ftp jack fiyatı 6 usd den 12 usd ve bu jacklar için boxlar 2 usd den 4 usd ve iki adet min. 1 metre cat6 ftp patch cord kullanırsan 5 usd den 10 usd harcama yapmak zorundasın.

    http://shop.efb-elektronik.de/en/searchresult/SearchResult/full/1/Default.aspx?SearchValue%3dE-20070


    yok illa konnektör yapacağım dersen boşuna uğraşma derim.

    http://shop.efb-elektronik.de/en/searchresult/SearchResult/full/1/Default.aspx?SearchValue%3d37640.1

    Yukarıda bahsettiğim ürünlerihttp://www.egebt.net/ den temin edebilirsin, ürünler Alman ve oldukça kaliteli, ben oradan temin ediyorum çünkü :)
    Kolay gelsin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MARSLAN212

    Dostum selamlar,
    cat6 ftp yada cat7 kabloları direk olarak konnektör ile sonlandırmak istiyorsan keystone jack ile sonlandırıp, patch cord ile bağlantılarını yapabilirsin.
    Yok direkt olarak konnektör takmak istersen uç başına yani kablonun iki ucuna sonlandırmak için 50 usd harcamak zorundasın.

    http://shop.efb-elektronik.de/en/searchresult/SearchResult/full/1/Default.aspx?SearchValue%3d88031.1


    yada Kablonun iki ucuna yaklaşık cat6 ftp jack fiyatı 6 usd den 12 usd ve bu jacklar için boxlar 2 usd den 4 usd ve iki adet min. 1 metre cat6 ftp patch cord kullanırsan 5 usd den 10 usd harcama yapmak zorundasın.

    http://shop.efb-elektronik.de/en/searchresult/SearchResult/full/1/Default.aspx?SearchValue%3dE-20070


    yok illa konnektör yapacağım dersen boşuna uğraşma derim.

    http://shop.efb-elektronik.de/en/searchresult/SearchResult/full/1/Default.aspx?SearchValue%3d37640.1

    Yukarıda bahsettiğim ürünlerihttp://www.egebt.net/ den temin edebilirsin, ürünler Alman ve oldukça kaliteli, ben oradan temin ediyorum çünkü :)
    Kolay gelsin




    Sorunumla ilgilendiğin için teşekkür ederim MARSLAN212,

    Evet en çok önerilen şey keystone jack kullanmak oldu ama bu yola başvurmak istemiyorum ve bir şekilde konnektör ile sonlandırmak için çözüm arayışındayım hala.. Ancak konnektör takmak senin bahsettiğin gibi iki uç için toplam 50 USD'yi bulmuyor. Tanesi 7 USD + KDV'ye satılan CAT7 RJ45 konnektör buldum. Bu ürün CAT6 FTP kablolarda da kullanılabiliyormuş. Ürünün fotoğrafı ne nasıl kullanıldığı bu linkte:http://www.telkolink.com/downloads/How-to-C7Plug.pdf

    Dolayısıyla iki uç toplamda 15 USD + KDV'ye maloluyor. Fakat benim projemde İki uçlu dört kabloya, yani toplam 8 tane konnektöre ihtiyacım olduğu için maliyet biraz artıyor ve daha uygun fiyata sağlamanın yollarını araştırıyorum. Enigma Ladox'un bir konnektörünü önerdi fakat pense ile çakılan o kadar çok çeşit konnektör denedim ki hiçbiri olmadı ve artık onlardan ümidi kestim neredeyse..

    Egebt ile telefonda görüştüm. Onlar da son verdiğin linkteki (http://shop.efb-elektronik.de/en/searchresult/SearchResult/full/1/Default.aspx?SearchValue%3d37640.1) ürünü önerdi. Fakat ürün hakkında detaylı bilgi alamadım kendilerinden.. Bu arada detaylı bilgi alamayınca fiyatını da sormadım sanırım..

    Ancak verdiğin link ürünün resmi sayfası ve bu oldukça işime yaradı, teşekkür ederim. Çünkü orda bir PDF dosyasıyla ürünün kullanımı hakkında da bilgi verilmiş:http://shop.efb-elektronik.de/files///PDF/Datenblätter/3/37640%20Assembly%20Guide%20Cat6.pdf

    Sanırım bu da çakmalı bir RJ45 konnektör değil ve bana önerilen CAT7 RJ45 konnektör ile aynı şekilde bağlanıyor, yani benim aradığım gibi içi açılan türden. Bir de açıklamada "Cable diameter max. 6.2 mm" yazıyor. Benim kablonun kalınlığı 57mm. Aceba bu jack olur mu benim 23 AWG, 57 mm FTP kabloya? Bir de sen bu jack'i kaça almıştın hatırlıyor musun? Tanesi 7 USD'den daha ucuzsa bunu sipariş edip maliyeti düşürebilirim. Yanıtına acilen ihtiyaç duyuyorum. Tekrar teşekkürler, görüşmek üzere..
  • Sorunun devam ediyormu bilmiyorum ama 5210g için bende cat6 23 awg kablo kullandım evet dediğin gibi kablo çok kalın serçe parmağım kadar var diye tahmin ediyorum ama cat6 konnektöre gayet iyi oldu zorlanmadıda içi cat5 konnektörlere göre daha farklı pilastik ayracları daha geniş dışının bir farkı yok bende uygun jackı aramaya devam et
  • evet hatta elimde şuanda bir tane cat6 jack var içi baya bir farklı cat5 jacklarına göre
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.