Şimdi Ara

CAT6 FTP Kablo RJ45 Konnektöre Sığmıyor! Lütfen Yardım.. [Çözüldü] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
6
Favori
25.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: waunded

    Sorunun devam ediyormu bilmiyorum ama 5210g için bende cat6 23 awg kablo kullandım evet dediğin gibi kablo çok kalın serçe parmağım kadar var diye tahmin ediyorum ama cat6 konnektöre gayet iyi oldu zorlanmadıda içi cat5 konnektörlere göre daha farklı pilastik ayracları daha geniş dışının bir farkı yok bende uygun jackı aramaya devam et

    Teşekkürler waunded, ben de keystone jack kullanmamak ve doğrudan bağlayabilmek için ısrarla uygun jack'i arıyorum. Sorunu henüz çözebilmiş değilim fakat Marslan212'nin önerisi üstüne egebt'den bu linkteki RJ45'i sipariş ettim. Kendileriyle telefonda yaptığım görüşmede de bu jack'i CAT6 FTP kablolar için kullandıklarını söylediler. Üstelik oldukça uygun fiyatı var, tanesi 50 Cent + KDV. Bakalım, umutluyum, yarın göreceğiz..

    Bu arada CAT 6 23 AWG kabloların bir de FTP olanları var, yani benim kullandığım. Ki bu kablolalar daha da kalın.. Çok gerekli olmadıkça ve uygun jack'i bulmadıkça kimseye tavsiye etmiyorum.. ;) Bu bana ders oldu, fakat jack ile sonlandırabildiğim zaman da baya sağlam altyapısı olan bir ağ kurmuş olacağım sanırım..




  • Marslan212'nin önerdiği bu linkteki RJ45 konnektör ile sorun çözüldü. Ancak yine de elimdeki kabloyu sığdırabilmek için renkli kabloların etrafını da soymam gerektiğini ve duvarlara vura vura pinlerine oturtabildiğimi söylemeliyim sanırım.. Tabi bu jack'in kusurundan değil, elimdeki kablonun aşırı kalınlığından kaynaklanan bir durum oldu..

    Aynı sorunla karşılaşan olursa yardımcı olması açısından bilgi vereyim.. Bu jack standart jacklardan biraz farklı.. Aslında görünüşte bir fark yok fakat jack iki parçadan oluşuyor, daha doğrusu içindeki pin yuvası çıkıyor, önce renkli kablolar sırasıyla bu pinlerin içine sokuluyor, sonra kabloların sırayla sabitlendiği pin yuvası jack'in içine doğru sürülüyor ve penseyle çakılıyor. Bu da jackin içine zorlukla giren kalın kabloların birbirine karışarak yanlış yuvalara girme ihtimalini ortadan kalkıyor. Ben oldukça kullanışlı buldum, küçücük bir fark işi nasıl da kolaylaştırıyor.. Fakat neden bu ürünleri bulmak bu kadar zor anlayamıyorum..

    Jack'in nasıl bağlandığı ile ilgili bilgi ve fotoğrafları buraya tıklayarak görebilirsiniz. Üstelik hiç de öyle onlarca dolara falan malolmadı kablonun iki ucunu jack ile sonlandırmak. Jack'lerin tanesi 0.5 USD + KDV.

    İki adet TP Link 7510'la ile giriştiğim kablosuz ağ projesine kaldığım yerden devam edebilirim artık ;) Çok yakında ilgili başlıkta paylaşacağım sonuçları. İlginç sorunumla ilgilenen ve mesaj yazan tüm arkadaşlara teşekkür ederim..




  • Merhaba;

    Keystone jack'ların dezavantajı neydi acaba, diğerlerinden farkı nedir?
  • Herşeyden önce iki nokta arasında doğrudan bağlantı olmuyor, araya ikinci bir kablo ve jack, yani bağlantı noktası giriyor.

    Ayrıca bahsettiğim RJ45 konnektörü kullanmaya göre çok daha pahalıya geliyor..
  • * bu mesaj silindi *



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi |erdem| -- 26 Şubat 2021; 2:58:14 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: |erdem|

    Arkadaşlar bana da cat7 ftp kablosu lazım en iyi marka/model hangisidir? nerden alabilirim?

    Cat7 maliyetine zaten fiber kullanabilirsin...Ne amacla kullanacaksin?...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: |erdem|

    Arkadaşlar bana da cat7 ftp kablosu lazım en iyi marka/model hangisidir? nerden alabilirim?

    Aman ha uygun konnektör bulmadan kabloyu alma.. Sonra benim gibi uğraşır durursun.. ;)
  • * bu mesaj silindi *



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi |erdem| -- 26 Şubat 2021; 2:58:24 >
  • 5-10 Mt icin Cat7 ye gerek yok hatta Cat6 ya bile gerek yok...Kaliteli olmak kaydi ile Cat5e isini fazlası ile gorur..HCS ya da AMP kullanabilirsin...Ama Cat5e ile Cat6 arasinda aman aman bir fiyat farkı yok..O yuzden Cat6 tercih edebilirsin..Yani GigabitEthernet hizlarina sadece Cat6 ve Cat7 kablo ile ulasirsin diye birsey yok..Cat5e ilede kısa mesafede ulasirsin..

    Ayrıca Router ile bilgisayar arasinda fiber kullanabilirsin,mumkundur...Ama gerek varmi ?...Hatta 10Gbit fiberde baglarsin bir engel yok...Neden olsun..?.....

    Cat7 bazi ozel durumlarda kullanılır,uzun mesafe gibi...Zira gunumuzde profesyonel anlamda Cat7 pek tercih edilmemekte..Cunku fiber kablolama maliyetleri onemli olcude azaldi..Yani artık bakir dosemeye gerek yok..tabi bu sizin icin gecerli olan birsey degil bu durumda..

    Bir konuda Roteriniz ne oldugunu bilmiyorum ama profesyonel birsey olmadigini varsayiyorum(Muhtemelen 4 port gigabit etherneti olarak bir DSL modemdir),kullanıcılari router uzerindeki portlarda sonlandirirsaniz pek performans alamassiniz..Onun yerine gigabit bir switch almalisiniz ve switching islemini switch yapmalı routeriniz degil...Zira router aynı zaman switching de yapacagi icin paylasimlarda istediginiz performansı alamassiniz..

    Yani isin aslı kas yaparken goz cıkarmayin....Cat7 kablo temin edeceginize bir Gigabit switch temin edininiz..




  • Enigma'ya kesinlikle katılıyorum.. Ağ kurulumunu router üzerinden değil de Gigabit bir switch üzerinden yapılandırman çok daha mantıklı. Modem ya da routerlar her ne kadar aynı zamanda bir switch görevini üstlense de bütün işi gücü sadece bu olan bir cihaz kadar performans sağlayamıyorlar. Yakın zamanda üstünde çalıştığım bir ağ kurulumu aşamasında bizzat şahit oldum buna.. Forum üyesi Utkanizmit'in önerisi üstüne TP-Link SG1008D 8 PORT 10/100/1000 GigaBit Switch aldım, modemin üstlendiği görevi switche verdim, internet bağlantısı için de switchin portlarından birisine modemden gelen data kablosunu bağladım, sonuç inanılmaz değişti ve performans arttı. Yani sen de router kullanmak yerine gigabit switch kullanabilir, internet için de switch'in bir portuna modemden gelen data kablosunu bağlayabilirsin. Gigabit switch fiyatları 50-60 TL'ye kadar düştü, ama bahsettiğim switch'i özellikle tavsiye ediyorum. Sonuç olarak, CAT7 kabloya harcayacağın parayı switch'e verip CAT6 ya da CAT5E kullanmak çok daha mantıklı görünüyor. Bu şekilde PC'den PC'ye dosya paylaşımında saniyede 80 mb'leri görmen olası.. Kolay gelsin..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ENIGMA

    Cat7 maliyetine zaten fiber kullanabilirsin...Ne amacla kullanacaksin?...

    Hocam yakalamışken sorayım, işmerkezinde 2 ofis arasında kablolu bağlantı kurmam gerekecek, mesafe 100-150 metrenin üzerinde olacak, fiberopik kablo kullanmak zorundayım.

    2 adet medya dönüştürücü ve bir çift kablo (TX-RX) çekmem gerekecek normalde, bildiğim kadarıyla.

    GPON ONT cihazlarında olduğu gibi tek damar üzerinden 2 farklı dalga boyuyla giden-gelen veriyi taşımamız mümkün mü basit bir medya dönüştürücü düzeneği ile?
  • GPON ONT ile isim olmadi bu gune kadar detaylarini bilemeyecegim...

    Normalde dedigin gibi 2 nokta arasi 1 cift kablo ve swtichlerdeki gbic lerde sonlacanak bu kadar...Zira tek damar uzerindende giden-gelen veriyi tasimadim yani boyle birseye ihtiyacim olmadi.??...Sizin niye oldu?..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ENIGMA

    GPON ONT ile isim olmadi bu gune kadar detaylarini bilemeyecegim...

    Normalde dedigin gibi 2 nokta arasi 1 cift kablo ve swtichlerdeki gbic lerde sonlacanak bu kadar...Zira tek damar uzerindende giden-gelen veriyi tasimadim yani boyle birseye ihtiyacim olmadi.??...Sizin niye oldu?..

    2 farklı kablo çekmek istemiyorum hocam o yüzden biraz dertlendim.

    http://hescs.com/katalogtr/pdf/158.pdf

    Şu linkten üstteki tip bi kablo lazım olacak bize, parça olarak alıp kabloyu döşedikten sonra sonlandırılması gerekecek anlaşılan.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Ya aslında 2 farklı kablo cekmiyorsun....Tek bir cift cekiyorsun...Yani fiber boyledir =) onu tek bir kablo olarak dusun........Yani ona bakarsan cat5e , cat6 da ise 4 cift kablo cekiyorsunda gıkın cıkmıyor .....

    Fiber kabloda biliyorsun ısık ile iletisim olur...Yani tek bir damardan tek yonlu veri iletilir genellikle...Yani biri TX digeri RX...Yani tek bir damardan Hem TX hemde RX gondermek mumkun olabilir fakat bu sefer damar icerisindeki carpismalar artar kısa mesafelerde sorun olmayabilir fakar uzun mesafelerde leylim ley olur ......

    Sana Fiber Patch panelde gerek....once o Patch panelde sonlacak ordan,fiber Patch ile switche girecek

    Bu isin sonlandirma kısmı onemlidir,yani isin ehli birine yaptırman onemli..fiber sonlandirma ayrı bir dunyadir..duzgun sonlandirilmamis bir uc oyle bir zamanda giderki artık karanlıkta yasarsin,ısıgın kesfine lanet edersin =)...

    Fiberi cekeceginiz lokasyon onemli ise 2 cift kablo ile gitmenizde yarar var ve tabi ayrı ayrı yerlerden aynı yerden degil =)..Fiberde aynı guzergahtan cektigin yedek bir kablonun hic onemi yoktur..Zira olasi bir durumda hep ikiside gider..teki saglam kalani gormedim..Ayrıca fareler cok sever fiber kemirmeyi...

    http://f1tutorials.com/Tutorials/Network/Images/Single-Mode_and_Multimode_Fibers%20.gif




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ENIGMA

    Ya aslında 2 farklı kablo cekmiyorsun....Tek bir cift cekiyorsun...Yani fiber boyledir =) onu tek bir kablo olarak dusun........Yani ona bakarsan cat5e , cat6 da ise 4 cift kablo cekiyorsunda gıkın cıkmıyor .....

    Fiber kabloda biliyorsun ısık ile iletisim olur...Yani tek bir damardan tek yonlu veri iletilir genellikle...Yani biri TX digeri RX...Yani tek bir damardan Hem TX hemde RX gondermek mumkun olabilir fakat bu sefer damar icerisindeki carpismalar artar kısa mesafelerde sorun olmayabilir fakar uzun mesafelerde leylim ley olur ......

    Sana Fiber Patch panelde gerek....once o Patch panelde sonlacak ordan,fiber Patch ile switche girecek

    Bu isin sonlandirma kısmı onemlidir,yani isin ehli birine yaptırman onemli..fiber sonlandirma ayrı bir dunyadir..duzgun sonlandirilmamis bir uc oyle bir zamanda giderki artık karanlıkta yasarsin,ısıgın kesfine lanet edersin =)...

    Fiberi cekeceginiz lokasyon onemli ise 2 cift kablo ile gitmenizde yarar var ve tabi ayrı ayrı yerlerden aynı yerden degil =)..Fiberde aynı guzergahtan cektigin yedek bir kablonun hic onemi yoktur..Zira olasi bir durumda hep ikiside gider..teki saglam kalani gormedim..Ayrıca fareler cok sever fiber kemirmeyi...

    http://f1tutorials.com/Tutorials/Network/Images/Single-Mode_and_Multimode_Fibers%20.gif

    Hocam eyvallah bi çift kablo da, ben şu duplex işini unuttuydum sonradan aklıma geldi. Mesajımı editleyip sonradan ekledim onu.

    Single mode düşünüyorum bu arada. Kablo uçlarını birer çift SC konnektör ile sonlandırıp doğrudan medya dönüştürüye gireyim diyorum, fiber patch panel veya SFPli switch falan kullanmayı düşünmüyorum.

    Kabloyu da zaten mevcut olan kablo yataklarından çeker gideriz, eğer fareler dadanırsa zaten tek ben değil burdaki tüm superonline aboneleri yanar.

    Ekleme : Bahsettiğim tek çekirdek üzerinden 2li iletişim yapan cihazlara örnek bulabildim.

    http://global.dlink.com.sg/site_pdtpdfs/DMC-1910/DMC-1910_ds.pdf

    Şu linkteki ürün tam aradığım medya dönüştürücü. Gigabit, Single Mode. Benim hoşuma giden tarafı ise, medya dönüştürücülerin 2li eş olarak üretilmesi, birisi 1550 µm RX çalışırken diğeri 1550 µm TX çalışıyor, diğer çapraz ise 1310µm çalışıyor, bu sayede tek fiber kılında RX-TX ikili iletişim yapılabiliyor. Şu ürünü araştırıyorum bakalım Türkiye içi bulabilirsem alırım herhalde. WDM diye geçiyormuş bu 2 farklı dalga boyuyla çalışma olayı.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Diablo

    quote:

    Orijinalden alıntı: ENIGMA

    Ya aslında 2 farklı kablo cekmiyorsun....Tek bir cift cekiyorsun...Yani fiber boyledir =) onu tek bir kablo olarak dusun........Yani ona bakarsan cat5e , cat6 da ise 4 cift kablo cekiyorsunda gıkın cıkmıyor .....

    Fiber kabloda biliyorsun ısık ile iletisim olur...Yani tek bir damardan tek yonlu veri iletilir genellikle...Yani biri TX digeri RX...Yani tek bir damardan Hem TX hemde RX gondermek mumkun olabilir fakat bu sefer damar icerisindeki carpismalar artar kısa mesafelerde sorun olmayabilir fakar uzun mesafelerde leylim ley olur ......

    Sana Fiber Patch panelde gerek....once o Patch panelde sonlacak ordan,fiber Patch ile switche girecek

    Bu isin sonlandirma kısmı onemlidir,yani isin ehli birine yaptırman onemli..fiber sonlandirma ayrı bir dunyadir..duzgun sonlandirilmamis bir uc oyle bir zamanda giderki artık karanlıkta yasarsin,ısıgın kesfine lanet edersin =)...

    Fiberi cekeceginiz lokasyon onemli ise 2 cift kablo ile gitmenizde yarar var ve tabi ayrı ayrı yerlerden aynı yerden degil =)..Fiberde aynı guzergahtan cektigin yedek bir kablonun hic onemi yoktur..Zira olasi bir durumda hep ikiside gider..teki saglam kalani gormedim..Ayrıca fareler cok sever fiber kemirmeyi...

    http://f1tutorials.com/Tutorials/Network/Images/Single-Mode_and_Multimode_Fibers%20.gif

    Hocam eyvallah bi çift kablo da, ben şu duplex işini unuttuydum sonradan aklıma geldi. Mesajımı editleyip sonradan ekledim onu.

    Single mode düşünüyorum bu arada. Kablo uçlarını birer çift SC konnektör ile sonlandırıp doğrudan medya dönüştürüye gireyim diyorum, fiber patch panel veya SFPli switch falan kullanmayı düşünmüyorum.

    Kabloyu da zaten mevcut olan kablo yataklarından çeker gideriz, eğer fareler dadanırsa zaten tek ben değil burdaki tüm superonline aboneleri yanar.

    Ekleme : Bahsettiğim tek çekirdek üzerinden 2li iletişim yapan cihazlara örnek bulabildim.

    http://global.dlink.com.sg/site_pdtpdfs/DMC-1910/DMC-1910_ds.pdf

    Şu linkteki ürün tam aradığım medya dönüştürücü. Gigabit, Single Mode. Benim hoşuma giden tarafı ise, medya dönüştürücülerin 2li eş olarak üretilmesi, birisi 1550 µm RX çalışırken diğeri 1550 µm TX çalışıyor, diğer çapraz ise 1310µm çalışıyor, bu sayede tek fiber kılında RX-TX ikili iletişim yapılabiliyor. Şu ürünü araştırıyorum bakalım Türkiye içi bulabilirsem alırım herhalde. WDM diye geçiyormuş bu 2 farklı dalga boyuyla çalışma olayı.

    Yani evet bahsettiginiz yontemle olabilir..Neden olmasin...

    Ama ben pek alisik degilim boyle seylere,nem kaparim, takinti yaparim,camur atarim =))...Saka bir yana bazi standartlar gereği boyle seyler kullanmiyorum veya kullanamiyorum...Ama dedigim gibi kablo uzerinden gececek verinin onemine baglı olarak cozum yollarida bir hayli bol...




  • dün binanın toplu internet sisteminde bir dairenin cat 6 utp kablosunu yanlış çakmış elektrikçi, internet alamıyorlardı.

    Sığınakta, az ışıkta 23 awg cat6 utp'yi konnektöre sokana kadar canım çıktı, 24 awg cat 5 gibi şaaaaap diye kaymıyor konnektöre. Ama soktum en sonunda çaktım ve ardından switche soktum, yukarı daireye çıktığımda "Yenge internet geldi mi?" diyecektim ki Face'de chat'e başlamış bile.

    Yani 23 awg kalın cat6 utp rj45 standart konnektöre giriyor ancak, her konnektör için 8-10 dk uğraşmak gerekiyor. Cat 5deki gibi değil. Ayrıca en dıştaki gri tabakayı sokamıyorsunuz konnektöre. Sadece 4 çift olanları sokup sıkıyorsunuz. Dolayısıyla ayırıcı plasktik ve gri koruyucu konnektöre girmediği için çok sağlam olmuyor gibime geliyor ancak teller kalın olduğu için durumu kurtarıyor.

    Cat5 teki gibi gri koruyucu rj45'e sığmıyor, sığarak zorla soktum ve sıktım, sıkarken zorladığı için ayrıcı X plastik tellere zarar verdi ve kablo çalışmadı.

    Ben de sağlam olsun diye hızlı yapıştırıcıya başvurdum işte sonuç;

     CAT6 FTP Kablo RJ45 Konnektöre Sığmıyor! Lütfen Yardım.. [Çözüldü]


    Soldaki cat6 utp bayağı kalın, telefon kablosu olarak bile çekilebilir. Sağdaki cat5 normal kablo, konnektöre kolaylıkla sığıyor. Daha ince standart kablo.




  • "yenge internet geldimi" süper ya :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozgur77,

    ftp kablonun metresini kaç paradan aldınız acaba? Merak ettim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ::FoxRiver::

    dün binanın toplu internet sisteminde bir dairenin cat 6 utp kablosunu yanlış çakmış elektrikçi, internet alamıyorlardı.

    Sığınakta, az ışıkta 23 awg cat6 utp'yi konnektöre sokana kadar canım çıktı, 24 awg cat 5 gibi şaaaaap diye kaymıyor konnektöre. Ama soktum en sonunda çaktım ve ardından switche soktum, yukarı daireye çıktığımda "Yenge internet geldi mi?" diyecektim ki Face'de chat'e başlamış bile.

    Yani 23 awg kalın cat6 utp rj45 standart konnektöre giriyor ancak, her konnektör için 8-10 dk uğraşmak gerekiyor. Cat 5deki gibi değil. Ayrıca en dıştaki gri tabakayı sokamıyorsunuz konnektöre. Sadece 4 çift olanları sokup sıkıyorsunuz. Dolayısıyla ayırıcı plasktik ve gri koruyucu konnektöre girmediği için çok sağlam olmuyor gibime geliyor ancak teller kalın olduğu için durumu kurtarıyor.

    Cat5 teki gibi gri koruyucu rj45'e sığmıyor, sığarak zorla soktum ve sıktım, sıkarken zorladığı için ayrıcı X plastik tellere zarar verdi ve kablo çalışmadı.

    Ben de sağlam olsun diye hızlı yapıştırıcıya başvurdum işte sonuç;

     CAT6 FTP Kablo RJ45 Konnektöre Sığmıyor! Lütfen Yardım.. [Çözüldü]


    Soldaki cat6 utp bayağı kalın, telefon kablosu olarak bile çekilebilir. Sağdaki cat5 normal kablo, konnektöre kolaylıkla sığıyor. Daha ince standart kablo.



    Walla CAT6 FTP kabloyu normal konnektörlere çakabildiğin için tebrik ederim seni FoxRiver. Ne yaptım ne ettiysem de başaramadım ben. 8-10 tane konnektör harcadım fakat hepsi başarısız oldu.. En sonun da tanesi 0.5 USD + KDV'ye satılan bu linkteki konnektörlerden aldım. Bu konnektörlerin içindeki pin yuvası çıkıyor, kablolar sırayla yerleştirildikten sonra pin yuvası konnektörün içine sokulup çakılıyor. Buna rağmen kabloların etrafını tek tek soymak zorunda kaldım. Konnektörün nasıl birşey olduğu ve nasıl çakıldığıyla ilgili kılavuza burayı tıklayarak ulaşabilirsin.

    quote:

    Orijinalden alıntı: ::FoxRiver::

    ozgur77,

    ftp kablonun metresini kaç paradan aldınız acaba? Merak ettim.


    Kabloyu Milsoft AŞ'den (http://www.milsoftas.com.tr ) metresi 1.5 TL + KDV'ye aldım. Normalde perakende satışları yok fakat telefonla arayıp rica ettim, gönderdiler sağolsunlar..




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.