Şimdi Ara

CAT5 kablo ile ADSL hattımı optimize ettim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
2
Favori
13.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biri ADSL'e geçtiğimden beri sadece min 6012 kbit ve fast parh ile çalıştığından kopmalar oluyordu. Sistem bunu TTnet gibi 4.5 mbit interleaved moda ayarlamıyor otomatik. Ben de önce modemi değiştirdim, ADSL2+ destekli modem ile kopmalar oldukça azaldı. Son da bir olaydan sonra ev hattındaki eski 56k devri internet kablosunu CAT5 kablo ile değiştirip telefon hattını da Splitter'dan geçirip CAT5 içinden geçirip kullanmaya başladım. Kopmalar hala devam ediyor ama hattın maks. ulaşılabilir değeri 5 mbit yükseldi, kopmalar da çok nadir oluyor.
    Biraz uzunca yazmıştım bunları merak eden bakabilir, Bkz. CAT5 kablo ile ADSL hat değerleri iyileştirme

Sonuçta: artık telefon kullanımında hat kopmuyor, normal kullanımdaki kopmalar çok azaldı ve 8192/800 hız alabiliyorum. Eskiden 5 Mbit ile kullanır, o da aşırı interleaving uyuglandığından 30 ms DSLAM ile aramdaki ping süresiyle kullanıyordum.

• verdiğin bilgiler için saol. işine yarayan olabilirde. bende normal telefon kablosu var cat5 ilede döşemeden denedim aynı hızı verdi. çok ufak bir farkla. birazda kablo kalitesi önemli 4 çeşit telefon kablosu var. ben en kalitelisini aldım. cat5 e yakın.
  • Ben CAT5 aldım ama biraz tek kablo içinde çok sayıda kablo olduğu için. Odama bu şekilde tek kablo geliyor görünüyor ama ben dördünü kullanıyorum. İki kablo direkten gelen kabloya bağlı ve odama splittera geliyor. Splitterdan da iki kablo yine aynı CAT5 kablosundan dışarı çıkıyor ve dışarıda diğer kablolara bağlanarak paralel telefonlara gidiyor. Splitterı dışarı da bağlardım ama soğukta sıcakta nemleniyor falan sorun çıkarmaya başlamasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sis651

Ben CAT5 aldım ama biraz tek kablo içinde çok sayıda kablo olduğu için. Odama bu şekilde tek kablo geliyor görünüyor ama ben dördünü kullanıyorum. İki kablo direkten gelen kabloya bağlı ve odama splittera geliyor. Splitterdan da iki kablo yine aynı CAT5 kablosundan dışarı çıkıyor ve dışarıda diğer kablolara bağlanarak paralel telefonlara gidiyor. Splitterı dışarı da bağlardım ama soğukta sıcakta nemleniyor falan sorun çıkarmaya başlamasın.

ya hocam kızma bana ama cat5 lerle ne uğraşıyorsun. sağlam al bir telefon kablosu elektirikçiden hem ince hemde 4 damarlı. ben 2 damarını kullanıyorum içinde. gayette memnunum görüntü kirliliğide yapmıyor. hızda düşmedi. eksiz ve bantla sarmadım ek yapıp. cat5 e o kadar vereceğine normal kalın kaliteli telefon kablosu daha iyi diye düşünüyorum. tabi herkeze göre değişir. çok ince telefon kablolarıda var onlar hemen kopyuro. elektirikçiye dedim en kalını ve en kalitelisi olsun diye

• CAT5 kabloyu kalın sanıyordum, işyerindekiler kalındı. Bunun içi boş bile kalıyor. :) . Odadan dışarı birkaç ufak tefek şey için de kablo çıkarmaya niyetim var. CAT5 kablonun boşta kalanlarını onun için kullanacağım. Ya pek niyetim yoktu değiştirmeye hemen, pahalı kabloların arkasından 5 TL kabloyu görünce alayım dedim, bilgisayar için kullanırım diyordum, çünkü şu anki ethernet kablosu yarım metre bir şey, hareket ettirmiyor. Hatta sorun olunca da bari değiştireyim kullanayım dedim. Bende ek olmak zorunda, direkten gelen kablo tam evdeki aparata dolandığı yerden koptuğu için iple esnemeli şekilde binadan 20 santimetre mesafeye kadar geliyor. Ekleri lehim de yapsammı dedim ama gerek görmedim. Bu şekilde iyi şu an ya, hele dört sene eski 220v kablosu ile kullanınca. :D
  • Cat5 gerçekten fark ettiriyor. Ben bir ara 6 mbit alabilirken gidip kabloları değiştirmiştim daha sonra 8 mbiti stabil kullanmaya başlamıştım. Artık fiber geldi, gerek kalmadı o işlere.
  • doğrudur :)
    ben kendiminkini söledim. cat5 ile daha fazla hız alanda var. ben gerek duymadım sadece
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende cat6 ile değiştim 11 megabit alırken 16 full almaya başladım
  • Beyler benim de bir sorum olacak. Diyelim ki yaşadığım yere fiber optik internet geldi, ben de aldım. Eğer evde eski telefon tesisatı yani normal telefon kabloları varsa bu, hıza ne gibi bir etki yapar?
    Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de soyle bir soru sorayim;

Cat5 kablo aldim, bina kutusundan yeni hat cekmek istiyorum. Binaya gelen kabloya, cat5in hangi renklerini baglayacagim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: devilish_

Ben de soyle bir soru sorayim;

Cat5 kablo aldim, bina kutusundan yeni hat cekmek istiyorum. Binaya gelen kabloya, cat5in hangi renklerini baglayacagim?

fark etmez. örneğin mavi ve beyaz olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alikiziltoprak

Beyler benim de bir sorum olacak. Diyelim ki yaşadığım yere fiber optik internet geldi, ben de aldım. Eğer evde eski telefon tesisatı yani normal telefon kabloları varsa bu, hıza ne gibi bir etki yapar?
    Teşekkürler.

eve fiber hizmetinde bakır kablo kullanılmaz direk fiber dönüştürülür ve modeme bağlantısı yapılır. yani yeni kablo çekilir en baştan. eski kabloları kullanmanıza gerek kalmaz.

he ama saha dolabına kadar fiber yada bina girişindeki cihaza kadar fiber uygulaması söz konusu ise , stabil kullanmak adına kablo yenilemesi tavsiye ederiz.
  • İnternette turuncu beyaz kullanın diyen bir bilgiye rastlamıştım eskiden. Kablo içindeki tellerin dolanış biçimleriyle ilgili bir şey ama ben mavi beyaz bağlamıştım. Sonuçta ADSL bu, ne yapsan hangisini bağlasan da mucize olmayacak.
  • quote:

İnternette turuncu beyaz kullanın diyen bir bilgiye rastlamıştım eskiden. Kablo içindeki tellerin dolanış biçimleriyle ilgili bir şey ama ben mavi beyaz bağlamıştım. Sonuçta ADSL bu, ne yapsan hangisini bağlasan da mucize olmayacak.

aynen .
  • Peki cat5 kablo cektigimde hat verilerinde olumlu bir durum olur mu? Sinyal kaybi ve kopma yasiyorum sık sık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Peki cat5 kablo cektigimde hat verilerinde olumlu bir durum olur mu? Sinyal kaybi ve kopma yasiyorum sık sık.

tabiki hattınız daha stabil çalısıcak. ancak sorun sadece sizden kaynaklanmıyabilir .
  • quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

quote:

Peki cat5 kablo cektigimde hat verilerinde olumlu bir durum olur mu? Sinyal kaybi ve kopma yasiyorum sık sık.

tabiki hattınız daha stabil çalısıcak. ancak sorun sadece sizden kaynaklanmıyabilir .

Dana onceden sikayetlerim sonucu defalarca teknik ekip geldi. Bilgisayardan, eve giren kablodan ve apartmandaki kutudan olcum yaptilar. Kutudan eve gelen kablonun sinyal kaybi yasattigini soylediler. Ama kablo degisimi ile ilgilenmiyorlarmis, bize kaldi is. Bina ici kablo sanirim 20 yillik falan. Kaliteli bir kablo ile yenilemek istiyorum ama bu kablo konusunda hic bilgim yok. CAT5 - CAT5e turu kablo sana yeter diyorlar. Tamam alayim ama markasi falan onemli midir acaba? Internette satanlar var, 30 metresini 15-20 tl ye satiyor. Bu kablodan verim alabilir miyim? Kisacasi randiman veren bir cat5 kablonun 30 metresi kac tl dir? Hakki nedir? Istanbul ici alabilecegim bir yer onerebilir misiniz? Tesekkurler simdiden.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

quote:

Dana onceden sikayetlerim sonucu defalarca teknik ekip geldi. Bilgisayardan, eve giren kablodan ve apartmandaki kutudan olcum yaptilar. Kutudan eve gelen kablonun sinyal kaybi yasattigini soylediler. Ama kablo degisimi ile ilgilenmiyorlarmis, bize kaldi is. Bina ici kablo sanirim 20 yillik falan. Kaliteli bir kablo ile yenilemek istiyorum ama bu kablo konusunda hic bilgim yok. CAT5 - CAT5e turu kablo sana yeter diyorlar. Tamam alayim ama markasi falan onemli midir acaba? Internette satanlar var, 30 metresini 15-20 tl ye satiyor. Bu kablodan verim alabilir miyim? Kisacasi randiman veren bir cat5 kablonun 30 metresi kac tl dir? Hakki nedir? Istanbul ici alabilecegim bir yer onerebilir misiniz? Tesekkurler simdiden.

elektrikçilere gidin , cat5e kablo alın kaç metre gerekiyorsa. bir ucuna jak taktırın , sonrasında uygun şekilde döşeyin ve bağlantısını yaptırarak kullanmaya baslayın. cat5e elektrikçilerde satılıyor metresi 1 lira ile 2 lira arasında değişiklik gösteriyor.

• quote:

Teknik ekibin dediği doğru ise faydası olur. Ama bazıları da işi başlarından savmak için öyle deyip sıyrılıyor. Ama 20 sene öncesi koyulan kablo ADSL düşünülmeyerek koyulduğundan iyi bir kablo kullanılmamış olabilir, bu durumda CAT5 ya da iyi bir telefon kablosu iş görür.
    CAT5 alırsanız aldığınız yere bakır telli kablo istediğinizi ince lifli tellerden olan ofis kablolarından istemediğinizi söyleyin. Ofis kabloları daha esnek ama basınca vs. tellerin zedelenmesi daha kolay. Ucuna da birkaç ikili çift yapılıp en azından iki farklı çifte RJ11 telefon girişi taksın. Birinde sorun olursa diğerini kullanabilirsin belki mantığından.
    CAT5 olmasa da iyi bir telefon kablosu iş görür.
    Binanda aşırı manyetik parazit yapabilecek bir şey falan varsa daha korumalı olan CAT6 daha iyi olabilir.
    Ama genel olarak ADSL için hepsi işini görür.

• quote:

quote:

Teknik ekibin dediği doğru ise faydası olur. Ama bazıları da işi başlarından savmak için öyle deyip sıyrılıyor. Ama 20 sene öncesi koyulan kablo ADSL düşünülmeyerek koyulduğundan iyi bir kablo kullanılmamış olabilir, bu durumda CAT5 ya da iyi bir telefon kablosu iş görür.
    CAT5 alırsanız aldığınız yere bakır telli kablo istediğinizi ince lifli tellerden olan ofis kablolarından istemediğinizi söyleyin. Ofis kabloları daha esnek ama basınca vs. tellerin zedelenmesi daha kolay. Ucuna da birkaç ikili çift yapılıp en azından iki farklı çifte RJ11 telefon girişi taksın. Birinde sorun olursa diğerini kullanabilirsin belki mantığından.
    CAT5 olmasa da iyi bir telefon kablosu iş görür.
    Binanda aşırı manyetik parazit yapabilecek bir şey falan varsa daha korumalı olan CAT6 daha iyi olabilir.
    Ama genel olarak ADSL için hepsi işini görür.

Oncelikle verdiginiz bilgiler icin tesekkur ederim. Yarin kabloyu degistirmeyi dusunuyorum. Turuncu beyaz - Turuncu ikilisini mi kutuya baglamaliyim?

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.