Şimdi Ara

cat5 ile cat 6 kablo arasındaki fark nedir neden kaynaklanır? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
6
Favori
226.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Merhabalar, cat5 ile cat6 arasinda ki farki arkadaslar gayet guzel aciklamislar. Ben fiber konusunda bir kac bilgi paylasmak istiyorum. Turk Telekom gecmis yillarda yaptigi fiber kablo alt yapisini, servis saglayicilarina hat hat kiralama yapti. O koca koca turuncu kablolarin evlerimizin onunde, sokaklarda yollar kazilarak dosendigine hepimiz sanirim sahit olduk. Bu yatirim, uygulanmasi gecikmis bir eylemdi. Fiber optik kablolar dosendi. Kablolar yani veriyi tasiyan araclar teknolojik bir evrim gecirirken, elbette ki bu tasiyicilara veri saglayam dagiticilarda eski hallerinde kalmadi. Buraya kadar hersey guzel. Fakat ne kadar yeni bir teknoloji kullanirsaniz kullanin, yukse kapasite de veri tasiyicilar kullanin, alicilarinizin el verdigi kadar anlik veri akisi alirsiniz. Ttnet fiber internet sattiktan sonra, kopma, yavaslama gibi sorunlarla kendilerine ulasan musterilerine hep ayni yalani soyledi. Apartmaninizin alt yapisi uygun degil. Dedigim gibi bu koca bir yalan. Ttnet, kurdugu fiber alt yapi hattini, abonelerine kendi ulastirmaktansa, diger saglayicilara kiralamanin daha karli oldugunu fark etti. Diyeceksiniz ki baskalari hem ttnete para odeyip hem de nasil kar ediyor ozaman? Yerinde bir soru. Burda yeni bir teknolojinin bir anda degilde yavas yavas ara yukseltmeler ile satilmasi gibi bir durum soz konusu. Ttnetin elinde patlayan adsl2 teknolojisi, elinde kalan milyonlarca adsl2 modemi, sokaklarda binalarda yapilmasi gereken fiber alici yatirimi, fiber modem yatirimi, ttneti fiber hatlari kiraya verip, alicilari degistirmeyerek, bunu diger servis saglayicilarinin insiyatifine birakmasi, fibere gectik zannederken aslinda adsl2 kullanmamiza neden oldu. Lutfen ttnet fiber internet kullanan arkadaslar modemlerinin arkasina baksinlar. Adsl 2 yaziyor hepsinde. Hic bir fiber modem telefon kablosuyla veri almaz. Ttnet, cift telefon hatti uzerinden akis saglayip, biraz hizlanma hissettirdi sadece. O adsl2 modemleri 10 yil once bile avrupanin hicbir yerinde hurdalikta bile bulamazdiniz. Suan ulkemizde evinizin icine kadar cam kablo ile internet tasiyan, yani gercek anlamda fiber kullanabilmenizi saglayan tek saglayici superonline dir. Gerisi yalan, laga luga kandirmacadir. 4,5 G gibi elde kalan eski donanimlarin paraya cevrilmesine kaymak gibi zemin, telekom fransizlara satildiginda hazirlanmistir. Kopru yapiyorlar ya, aslinda senin benim topragima isletme kuruyorlar. Bide is yapmazsa diye, sukadar para kazandirmazsa, halktan sukadar vergi alinacak diyorlar. Hizmet degil, hezimettir bunlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sa arkadaşlar bir sorum olacak

gb /sn tp-link kullanıyorum 80 m uzağımda bir tane gb /sn dağıtıcım var bu dağıtıcan modeme 1 kat6 kablo geliyor dağıtıcının oldugu yerde 2 adet pc var hepsinde gb/sn eternet girişi var ve dağıtıcya kat 6 kablo ile bağlı ve ağ paylaşıma açık dosya transferi yapıyorum modemn oldugu yerde 1 adet pc var bütümn işlerimi burdan yapıyorum şimdi sormak isediğim soru şu işlerimi yaptığım yani modemin oldugu yerdeki cihazdan dağıtıcının orada olan cihazlardan dosya alıp veriyorum ilk zamanlar 70 80 mb saniye hızda paylaşım yapıyordum şimdi ise kat 5 hızına döndü 1gb sn değilde mb sn almaya başaladım 10 mb saniye düştü aralarda modeme gelen kabloyu çıakrt takl yapıyorum eski hızına geri dönüyor ama bir süre sonra tekrar 10mb sn düşüyor bunun nedeni en olabilir modem de mi sıknıtı kablo da mı ? inşallah anlatabilmişimdir :)
  • Arkadaşlar evimde apartmanın telefon kutusundan duvarın için telefon hattı ile modemime kablo geliyor. Cumartesi yeni abonelik aldım telekomdan 35 mbit ama ölçen çocuk dediki kabloda iki ayak mı ne varmıi biri 31 mbit diğeri 21 mbit çıkıyor. Kopukluk olabilir değiştirirsen daha çok hızlanır hızın dedi. Bunun içinde Cat 5 tavsiye etti. Neden cat 5 ve bunu yaparsam bağlantı hızım gerçekten artar mı?

cat6a 26 awg mi cat6 23 awg mi ? bu iki üründen 1 ini alıcam ama karar veremedim metreleri ise 2 metre olarak 6 7 adet lazım sanırsam

kullanım amacı ise 5ghz lik bir ağ oratmında bilgisayar bağlanacak ve nas cihazı.
  • Cat5 100 mbps'e kadar , Cat5e 1000 mbps'e kadar , cat6 1.000 mbps'e kadar hız sağlıyor tabi bunlar teorik 1,000 Mbps hıza kadar 100 metre, gigabit ethernet için en fazla 55 metre, aşırı parazitli ortamlarda 33 metre'dir.Cat 5 ve Cat5e 100 Mhz frekans ve cat6 250 mhz frekans değerine sahiptir.Cat 7: 600/1000 MHz frekans ve.1 gbps bant genişliği ne destek verir.

Kablonun kalitesine göre metre uzunlukları ve iletimleri değişir en ideali ev kullanıcısı için cat5e'dir ama cat6 isterseniz de kullanabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

ASUS X541U BlackBerry KEYOne Black Edition Indiana Line DIVA 655 - Polk Audio S30
    Zidoo X9S Keenetic Extra DSL YAMAHA RX-V373
    Kimber Kable 12tc/8vs
  • Fiber optik bağlantıda, fiber kablonun bağlandığı ONT cihazı ile Modem arasındaki CAT 5 kablosu en fazla ne kadar uzunlukta olmalıdır. Ben 30m uzunluğunda CAT 5 kablosu döşedim ve sonuçta internet çok yavaşladı, kablo ise sağlam ölçülüyor, halbuki otoriteler 100m ye kadar döşenir diyorlar, olayı çözemedim.

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.