Şimdi Ara

Cat5 çekmek mantıklı mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
2
Favori
421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle ev iki katlı ve telefon prizini üst kata koymuşlar. Biz interneti alt odada kullanacağız elektrikçi çağırıp odaya telefon prizi açtırmalı mıyım? Öyle yapmazsam 12-15 metre kablo çekmem gerekecek yukardan. 2. Sorum ise Cat5 kablo mu çekmeliyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Duvarları kırmıyacağına göre elektrikçide sıva üstü kablo çekecek.
    Sen yukardan aşağı normal telefon kablosu çek.Modeme gir.

• Telefon kablosu çektirme. Ev içinde parazit daha fazla olduğundan ve sende fazladan 10 metre daha ekleme yapacağından parazit artar. Cat 6 kablo kullanın çevresel etkenden etkilenmez ve daha uzun ömürlü olur deforme olmaz. 5 ile 6 arasında çok bir fiyat farkı yok. Yapmışken en iyisini yapın ileride kafanız rahat olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Melih Albayrak

Telefon kablosu çektirme. Ev içinde parazit daha fazla olduğundan ve sende fazladan 10 metre daha ekleme yapacağından parazit artar. Cat 6 kablo kullanın çevresel etkenden etkilenmez ve daha uzun ömürlü olur deforme olmaz. 5 ile 6 arasında çok bir fiyat farkı yok. Yapmışken en iyisini yapın ileride kafanız rahat olsun.
    Katılıyorum.
  • Bu boş olan yerden modeme vdsl noktasına kablo çekeceğim arkadaşlar yaklaşık 12-13 metre bunun için cat6 kablo linki atar mısınız? Ayrıca etherneti de cat6 almak istiyorum. Bu vdsl ile ethernet cat6 kabloları farklı oluyormuş sanırım ikisi için link atar mısınız rica etsem
    Cat5 çekmek mantıklı mı

• Repeater ya da range extender iş görmez mi? Kablo kalabaligi da olmaz.

• 15-20 metre için cat5-6 farkı olmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EV ALMAK MANTIKLI MI
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Powerline adaptör kullanabilirsin en az iş ile çözer.
  • bersgurs kullanıcısına yanıt
    Çok fazla veri kaybı yapıyor.

Ben de dubleks te oturuyorum elektrikci cağır yer bulur kabloyu prizden yürütür ben öyle yaptım kablo vs gözükmüyor.
  • Cat5 veya 6 işini görür.

• quote:

Orijinalden alıntı: kadircitak

15-20 metre için cat5-6 farkı olmaz.
    Fark olmaz zaten ama daha dayanıklı ve dış etmen cihazlardan fazla etkilenmemesi için cat6 önerdim ben yoksa 5 de işi rahatlıkla görür.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.