Şimdi Ara

CASSIOPEIA REHBERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
1
Favori
20.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

CASSIOPEIA REHBERİ

Uzun zamandır cassiopeia oynuyorum ve artık main herolarımdan biri oldu diyebilirim. Forumdada cassiopeia rehberi göremediğim için hazırlama gereği duydum. Umarım cassiopeia sahibi olupta oynayamayanlar veya almayı düşünenlere faydalı olur. Rehbere başlıyalım...

HİKAYESİ:

Noxus ile çok eskilere dayanan bir bağı olan Du Couteau ailesinin küçük kızı; Cassiopeia. Çocukluk çağı onun için hep sıkıntılı geçmişti.. Ablası Katarina’nın evde ona nazaran üstün tutulmasının bir sonucu olan bu sıkıntılı dönem, onun karakterini de hayli etkilemiş.

Babası, General Du Couteau’nun kızları konusunda hiçbir askerde olmadığı kadar şanslı olduğu söylenir. En küçük kızı Cassiopeia, ablasının katil içgüdülerini taşımamasına rağmen, sarayda karakteri ve zerafetiyle kendi ününü yaratmıştır. Kurnazlığın, güzelliğin ve baştan çıkarıcılığın aynı bedende buluştuğu bir kadın düşünüldüğünde tek adresin Cassiopeia olacağı kesindir. Her cazibenin arkasındaki ölümcüllüğün, Cassiopeia’da doruk noktalarına ulaştığını söylemek yanlış olmaz. Baştan çıkarıcılığının ve güzelliğinin verdiği cazibesi, yabancıların ruhani liderleriyle sürekli bir bağlantısının olmasını sağlamıştır.

Noxus barbarlarını uzlaştırma sürecinin askıya alındığı tarihlerde, kabileler ile Freljord bölgesi arasında diplomatlık görevini üstlenen bir yabancıya yakınlaşmıştı. Onu kendisi için kolay bir lokma gibi görse de, işler hiç de umduğu gibi gitmedi.. Ve yabancı ona güvenmeyi reddetti.

Başlamayan ilişkisi hazin şekilde bittiğinde, kadınlara has nefret duyguları ile baş başa kalmıştı.. Kimbilir belki de bu nefret ile hareket ederek, o dönemde barbar kabilelerin savunma kurgularıyla ilgili bir bilgiyi babasına ulaştırarak intikam almak istedi. Ancak edindiği bilginin diplomattan geliyor olmasının ortaya çıkışıyla bu Cassiopeia için sonun başlangıcı oldu…

Babasının gazabından kurtulamadı.. Çığlıklar içerisinde kıvranıyordu.. Sanki ipekten derisi parçalara ayrılıyor, bakımlı tırnakları pençelere, parlak saçları deri kılıflara dönüşüyordu.. Tam anlamıyla afallamıştı..

Dönüşümü tamamlandığında, artık Noxus Sarayı’nın bir mücevheri olmaktan çıkmıştı.. Field of Justice topraklarında yeri kalmadığını anladığında kendisini bulduğu yer ise ; League of Legends’ti !

“Masum bir çiçek gibi görünebilir.. Aslında ise tam bir yılandır..” Katarina – Sinister Blade.

+'LARI:

- Skillerinin cdsi az olması hatta doğru kullanabilrseniz hiç cd olmaması.
    - Q skilinin verdiği movment speed ve w sunu verdiği slow ile kaçmada ve kovalamada gayet başarılı olması.
    - Ultisi, q skili, w skili aeo olduğundan ve gayet iyi damage verdiğinden team fightta oldukça etkili ve ultisi sayesinde team fightın kaderini değiştirebilmesi.
    - Skillerinin AP ratiosu çok olması. Kasinca deli gibi vurmasi :).

-'LERİ:

- Her ap cary gibi oldukça squishy olması.
    - Q skilini tuturrmak zor olması ve tüm combonun buna bağlı olması.
    - Team fightta rolünün çok büyük olmasi bu yüzden ultinle felan fail olmaman gerekli skilleri yerinde ve zamanında atman gerekli.

SUMMONER SPELLER:

CASSIOPEIA REHBERİ
    : Her championa alıyorum en iyi spellerden biridir.
     CASSIOPEIA REHBERİ
    : İkinci olarak ignite tavsiye ederim. Zehirle birlikte çok iyi ikili oluyolar kaçan adama q + ignite atınca kurtulma olasılıgı çok zor.

RUNE'LAR:

CASSIOPEIA REHBERİ

SKİLLER:

CASSIOPEIA REHBERİ
    Passive: Deadly Cadence : Passivimiz oldukça kullanışlı. Herhangi bir skill attığımızda bir sonraki skilin mana costunu %10 düşürüyo. Championumuzun durmadan skill attığını düşünürsek passivin gayet işe yarayacağını anlarız. En fazla 5 kere stacklanır.

CASSIOPEIA REHBERİ
    Q: Noxious Blast : Cassiopeia mause ikonunun bulunduğu bölgeye zehir atar. Skili yiyen düşmanlar 75 / 115 / 155 / 195 / 235 (+90% Ability Power) damage yer ( 3 saniye boyunca). Ayrıca bu zehiri düşman championa atarsak 3 saniye boyunca 15% / 17.5% / 20% / 22.5% / 25% movment speed kazanırız. Bu skill en kullanışlı skilimizdir. Haras için birebirdir ve cd'si az ve mana costu az olduğundan durmadan düşmana spamlıycaz. Ayrıca verdiği speedle olası ganklardan w nunda verdiği slow dan faydalanarak engelliyeceğiz. Farm için gayet iyi minion kesmede w ile birlikte kullanıcağız. Bu skilimiz tüm combomuzu etkileyeceği için tehlike anında kesinlikle tutması gerek. ( Comboyu birazdan anlatacağım)

CASSIOPEIA REHBERİ
    W: Miasma : Cassiopeia yuvarlak bir bölgeye zehir atar. Zehir 7 sn boyunca yerde kalır ve zaman geçtikçe alanı büyür. Bu zehire değen düşman 2 saniye boyunca 25 / 35 / 45 / 55 / 65 (+15% Ability Power) damage yer. Ayrıca 15% / 20% / 25% / 30% / 35 slowlanır. Bu skilimiz farm yaparken oldukça etkili. Ayrıca yerde bu zehiri görenler o bölgeye gelmekten çekinirler yani kendinize bir engel olarakta koyabilirsiniz. Combomuzda yeri çok büyüktür adamı buraya oturtup üstüne q atıp e leri saydırınca büyük ihtimal ölür.

CASSIOPEIA REHBERİ
    E: Twin Fang : Cassiopeia targete 60 / 95 / 130 / 165 / 200 (+55% Ability Power) damage verir. Cd'si 5 sndir ( tam emin değilim önemlide değil) Fakat düşman zehir yemiş ise bu skilin cdsi 0.5 sn düşüyo yani bu sayede championumuz durmadan skill spamalayabilir duruma geliyo.

CASSIOPEIA REHBERİ
    R: Petrifying Gaze : İşte cassiopeia'nın harika ultisi. Cassiopeia üçgen biçimindeki bir alana doğru çığlık atar. Önünde bulunan herkese 200/325/450 (+60% Ability Power) damage vurur eğer karşıdakilerin suratı sana dönük ise 2 saniyeliğine stunlar eğer yüzleri sana dönük değil ise %60 oranında slowlar. Bu ulti oyunu en iyi ultilerinden biridir team fightta tüm takımı stunlayıp üstüne birde iyi bir damage vurur.

Skill sıralaması ise şöyle gidiyoruz;
     CASSIOPEIA REHBERİ
     CASSIOPEIA REHBERİ
     CASSIOPEIA REHBERİ
     CASSIOPEIA REHBERİ
     CASSIOPEIA REHBERİ
     CASSIOPEIA REHBERİ
     CASSIOPEIA REHBERİ
     CASSIOPEIA REHBERİ
     CASSIOPEIA REHBERİ
     CASSIOPEIA REHBERİ
     CASSIOPEIA REHBERİ
     CASSIOPEIA REHBERİ
     CASSIOPEIA REHBERİ
     CASSIOPEIA REHBERİ
     CASSIOPEIA REHBERİ
     CASSIOPEIA REHBERİ
     CASSIOPEIA REHBERİ
     CASSIOPEIA REHBERİ

İTEMLER:

Kesinlikle midde gidicez ve item olarak
     CASSIOPEIA REHBERİ
    +
     CASSIOPEIA REHBERİ
    alıp koşuyoruz mid'e. İlk adamımızı kesip iyi farm yaptıktan sonra base gidip
     CASSIOPEIA REHBERİ
     CASSIOPEIA REHBERİ
    +
     CASSIOPEIA REHBERİ
    alıp tekrar mide geri dönüyorum bundan sonra
     CASSIOPEIA REHBERİ
    ve hızlıca
     CASSIOPEIA REHBERİ
    sonra
     CASSIOPEIA REHBERİ
    alıyoruz. Bundan sonra
     CASSIOPEIA REHBERİ
    ve
     CASSIOPEIA REHBERİ
    tamamlayıp buildimi bitiriyorum siz son itemi daha defansif seçebilirsiniz. Ward almaya önem verin ve wardları düzgün yerlere yerleştirin şöyle bi resim buldum ward koyma bunuda veriyim
     CASSIOPEIA REHBERİ
    .

TAKTİKLER:

Early game harası gayet iyi olan bir champion. İlk levellarda durmadan q atıcaz baktık adamın hpsi %50-40 lara indi, arkasına w koyun q atıp e spam yapıcaz araya ignite da sıkıştırırsan adamı kesin keseriz. Durmadan skill spamlayabilen potansiyele sahip olduğumuzdan earlyde agresiv oynamalı ve rakibi bezdirmeliyiz. Olası gankarda rakibe q tutturursan kurtuluruz baktık olmadı ölücez flash atıp kaçmalısınız. Mid gamede ulti ile birlikte gank atmaya başlayabiliriz özellikle bot lane gank atarsak ulti ile birlikte büyük ihtimalle double kill alırız. Late gamede ise takımı taşıyan karakter olucaz 2-3 iyi item çıkmışsak. Team fightta ulti+w+q atıp carry adama e spamlıycağız takımda az destek veriyosa ace yaparız. Zehir tutmadan kesinlikle e atmamalıyız eğer atarsak tüm olay bozulur ve büyük ihtimal ölürüz. Cassiopeia için smart cast çok önemli zaten q smart castta e ve w yuda smart cast olarak ayarlamalıyız e skilini ne kadar hızlı atsak o kadar sağlıklı olur. Farmı çok hızlı yapar minion topluluğuna w atıp q atıyoruz ve çok hızlı bir şekilde temizliyoruz. Mid lanede çok ileri gitmemeli eğer karşıda jungler varsa temkinli olmalı ve genellikle yeşil bölgede durmalıyız. Sarı bölgede olursak olası bir gankda skillerle kaçmanız olanaksızlaşır ve flasha ihtiyaç duyarsınız. Kırmızı bölgeye düşerseniz ve burda bir gank yerseniz kurtulma olasılığınız neredeyse %0 olur.
     CASSIOPEIA REHBERİ
    .

SKİNLERİ:

CASSIOPEIA REHBERİ
     CASSIOPEIA REHBERİ

Evet... Rehberin sonuna geldik. Bana göre oyunun en iyi ap carry'si olan bu championu en iyi şekilde göstermeye çalıştım. Umarım rehberi beğenirsiniz. İyi kötü yorumları, eleştirileri bekliyorum. Eksikleri belirtirseniz elimden geldiğince düzeltmeye calışırım. Şimdiden herkese teşekkür ederim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RollBang -- 21 Mayıs 2012; 21:18:44 >

• Taktik resmi güzelmiş.
  • güzel bir rehber, taktiksel olarak da forumdaki diğer rehberlere göre daha üst seviyede. tek tavsiyem runelarda mavi olarak ap/level almak olur çünkü 6 levelda dengeleniyo runelar midde karlı çıkmak cassioda daha yararlı olur bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertkosova

güzel bir rehber, taktiksel olarak da forumdaki diğer rehberlere göre daha üst seviyede. tek tavsiyem runelarda mavi olarak ap/level almak olur çünkü 6 levelda dengeleniyo runelar midde karlı çıkmak cassioda daha yararlı olur bence

Saol.
  • taktikler süper olmuş işte rehberden beklediğimiz şeyler bu skilinin kaç mana aldığı kaç cd si olduğu pekte önemli değil bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Laborious -- 9 Kasım 2011; 22:02:52 >
  • Eline sağlık uğraşmışsın bayada iyi olmuş
  • Ben de bir Brand buildi mi yapsam napsam, herkes teker teker Ap Carry build yapıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Harika bir mage.
  • Hikayesinde anlamadığım bir yer var.Babası mı onu bu hale çevirmiş?Üzüldüm doğrusu...
    Bu arada rehber harika olmuş.En kısa zamanda alıyorum Cassiopeia'yı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nereata

Hikayesinde anlamadığım bir yer var.Babası mı onu bu hale çevirmiş?Üzüldüm doğrusu...
    Bu arada rehber harika olmuş.En kısa zamanda alıyorum Cassiopeia'yı.

Evet, babası onu yılana dönüştürmüş.
  • almayı düşünüyorum rankedda nadir banlanan champlardan kendisi morgana aldim her oyun banlanıyor mübarek altarnatif saglam bir mage mis kendileri ögrenmis oldum rehber sayesinde bakalım becerebilecekmiyim
  • gayet hoş ve güzel olmuş eline saglık
  • hero çok iyi ben biraz daha farklı build gidiyorum ama bu buildde iyi oyun çok uzarsada elime geçeni rabaddona çeviriyorum artık sonra wer yansın ulti baskınlarda we kaçarken etkili maalesef ip gibi tek kaldınızda arkadakilere karşı ulti basmaktan başka alternatif kalmıyo
  • Beğendiyseniz ne mutlu bana
  • Rehberini dikkatli incelemedim sadece göz attım birşeyler eklemek istiyorum.
    Ben genelde Anivia, Kassadin gibi mana'ya çok ihtiyacı olan karekterlere Tear of the Goddess alıyorum fakat önemli bi konu bunu Archangel Staffa çevirmiyoruz daha sonrasında RoA - Deathcap- Karşı taraf MR almışssa Void eğer çok fazla almamışlarsa araya SpellWamp sıkıştırıyoruz (Cassiopeia için) ardından Rylai cıkıyorum ki Ap bruiser oluyor..
    Şuana kadar Cassiopeia'ya Tear of the Goddess cıkmadım cünkü RoA aldığınızda mana sıkıntınız olmuyor passiveden dolayı fakat sen yazınca aklıma geldi skill cooldownları az oldugundan bunu hemen 1k manaya stackleyebiliriz ve normalde sadece RoA - deathcap ve archangeldan 500+AP yapabiliriz.
    Yine belirtiyorum Tear Of the goddess itemini RoA + Deathcap + Void + Spellwamp' dan sonra Archangel'e çevirin ki bi espirisi olsun..
    Sanırım sen ilk olarak "Q" skillini maxlıyorsun fakat bunu artık düşük elolar yapıyor, sana tavsiyem "Q" 1 tane veriyoruz daha sonrasında "E" skilli yani burst dmg veriyoruz...İmkanınız varsa adamların ormana cv attırın ve junglerı cok raht bi şekilde counterlayablrsnz.
    Ayrıca ilk item olarak Doran's ring kesinlikle tavsiye etmiyorum "E" skilli yzünden sana MS çok gerekli Boot+3Pot idealdir.

• Sağlam rehber olmuş taktikler falan
  • quote:

Orijinalden alıntı: SchutZ

Rehberini dikkatli incelemedim sadece göz attım birşeyler eklemek istiyorum.
    Ben genelde Anivia, Kassadin gibi mana'ya çok ihtiyacı olan karekterlere Tear of the Goddess alıyorum fakat önemli bi konu bunu Archangel Staffa çevirmiyoruz daha sonrasında RoA - Deathcap- Karşı taraf MR almışssa Void eğer çok fazla almamışlarsa araya SpellWamp sıkıştırıyoruz (Cassiopeia için) ardından Rylai cıkıyorum ki Ap bruiser oluyor..
    Şuana kadar Cassiopeia'ya Tear of the Goddess cıkmadım cünkü RoA aldığınızda mana sıkıntınız olmuyor passiveden dolayı fakat sen yazınca aklıma geldi skill cooldownları az oldugundan bunu hemen 1k manaya stackleyebiliriz ve normalde sadece RoA - deathcap ve archangeldan 500+AP yapabiliriz.
    Yine belirtiyorum Tear Of the goddess itemini RoA + Deathcap + Void + Spellwamp' dan sonra Archangel'e çevirin ki bi espirisi olsun..
    Sanırım sen ilk olarak "Q" skillini maxlıyorsun fakat bunu artık düşük elolar yapıyor, sana tavsiyem "Q" 1 tane veriyoruz daha sonrasında "E" skilli yani burst dmg veriyoruz...İmkanınız varsa adamların ormana cv attırın ve junglerı cok raht bi şekilde counterlayablrsnz.
    Ayrıca ilk item olarak Doran's ring kesinlikle tavsiye etmiyorum "E" skilli yzünden sana MS çok gerekli Boot+3Pot idealdir.

Skıll maxlama konususnu unutmusum ya eve gecınce eklerım onu ilk q fullemıyorum 2 tane q 1 tane e seklınde verıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RollBang -- 10 Kasım 2011; 16:54:37 >

• Rehberi çok başarılı buldum. Epet kıyıda köşede kalmış bir champ. Bir süredir sık sık oynuyorum Cassio ile. İlk pentamı almamı sağladı sağolsun. Reginald bununla bir kombo yapıyor aklım çıkıyor yerinden. Takır takır eritiyor. O kadar seri ki anlatamam. Bir kere bile oyun taşıyamadığını görmedim Reginald'ın Cassiopia ile. Umarım nerf yemez. Zaten kullananı da yok sanmıyorum ki nerflensin.
  • Rehber çok güzel fakat ben Archangel Staff çıkmıyorum.Mana sıkıntısıda fazla çekmiyorum pasifinden dolayı.Ellerine sağlık :)
  • Antisi bana göre nocturne hangı macda oynasam dırek ustume atlıyo ac adam.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.