Şimdi Ara

''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları ! (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
610
Cevap
21
Favori
35.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: önceki 1...15...2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son zamanlarda cd çalarlar üzerine daha fazla yoğunlaştığım için burada pek paylaşım yapamıyordum. Uzun bir aradan sonra paylaşım yapasım geldi. İlk göz ağrımız kasetleri unutmamak lazım. ''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları ! 

''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları !

KASETÇALAR : KENWOOD KX-3510

KASET : TDK MA-R Metal

ŞARKI : ALTIN GÜN - ZÜLÜF (CD)

KAYNAK : SONY CDP-970 (Tarafımdan Modlanmıştır)

Orijinal OpAmpları tınısı daha çok hoşuma giden Texas Instruments NE5532P ile değiştirdim.

Şarkının ham kaydı.

Bu arada TDK MA-R ile ilgili ayrıntılı bilgi:

TDK MA-R'nin Temel Özellikleri

• Metal Alaşımlı Kasa: En belirgin özelliği, rezonansı en aza indirmek için dökme metal (çinko/alüminyum alaşımı) bir gövdeye sahip olmasıdır. Bu yapı kasedi standart plastik kasetlere göre çok daha ağır ve stabil yapar.
    • Şeffaf Tasarım: Metal iskeletin her iki tarafında bulunan kalın şeffaf plastik kapaklar, bandın ve makaraların hareketini net bir şekilde görmenizi sağlar.
    • Yüksek Ses Performansı: "Finavix" manyetik parçacık formülasyonu sayesinde yüksek dinamik aralık ve düşük distorsiyon sunar.
    • Üretim Dönemi: 1979-1984 yılları arasında üretilmiş, 1985 yılında yerini yine efsanevi bir model olan TDK MA-XG'ye bırakmıştır. 

Koleksiyon Değeri

Günümüzde TDK MA-R, kaset koleksiyoncuları (audiophile) arasında "Holy Grail" (Kutsal Kase) olarak adlandırılır. Nadir bulunması ve mühendislik kalitesi nedeniyle, özellikle açılmamış (sealed) örnekleri dünya genelinde eBay gibi platformlarda oldukça yüksek fiyatlara

(100€ - 500€+ arası) alıcı bulmaktadır

• Yörükoğlu2014 kullanıcısına yanıt

Güzel kayıt olmuş elinize emeğinize sağlık Beyhan hocam.

Çok teşekkür ederim. Sizin kayıtların seviyesine ulaşmaya çalışıyorum. ''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları ! 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Estağfirullah,ben kayıt yapmayı sizden öğrendim hakkınız çok bu konuda :))

KASETÇALAR: SONY TC-K570

KASET : SONY FeCR (Dolby C)

KAYNAK : Laptop (Flac)

DAC : SONY A55L

SES KARTI : Behringer UFO 202

ŞARKILAR: Altın Gün - Leyla , Jean Michel Jarre - Oxygene Part 4

•  ''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları !

• Yörükoğlu2014 kullanıcısına yanıt

Hocam kayıtlar gerçekten kulağa harika geliyor,ukraynadayım yanımda kulaklık yok laptop hoparlöründen bile hoşuma gitti.

Teşekkürler.

• Ben bir kasetçalarda en çok WOW & Flutter özelliğine çok dikkat ederim. Bir kasetçaların mekanik kalitesi çok önemlidir. Mekanik kaliteside ancak bu teknik verilerle ölçülebilir. Bir müzik dinliyorsunu piyano tuşuna basıyor ve ses olması gerektiğinden farklı bir harmonikte çıkıyor. O zaman anlayın ki kasetçalarınızın W&F değeri çok yüksek.

Zülüf kaydı çok güzel olmuş çok beğendim ellerine sağlık. Leyla kaydında kaset dinamik kompres edilmiş şarkıyı pek kaldıramamış zira yüksek kazançlarda distosiyona giriyor. Bu çok normal kaset çok eski özelliğini yitirmiş olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogen -- 22 Nisan 2026; 16:59:30 >

Ayrıntılı bilgi için teşekkürler. Leyla ile Oxygen aynı kasete aynı kaynaktan kaydedildi. Distorsiyon orijinal şarkıdan kaynaklı olabilir ama oxygen de hiç distorsiyon yok.

''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları !donanımhaber forum
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/141396299

kasetçaları aktif etmiştim netten aldığım lastiklerle ama 1 yılda yassı kayış çürüdü..

geçen bir siteden cihaza uyumlu set aldım.. hatalı yollamışlar. 2 lastik uyumlu 2 lastik uyumsuz..

yurtdışından bir site buldum. kayışları sipariş verdim.. kargoladılar.. bakalım nasıl olacak.. 5 yıl garantili imiş.

Pioneer CT-W620R cihazımı üniversiteye giden oğlum çok istiyor.. aktif hale getirip ona vereceğim.. binlerce parça satan bir site..

bir göz atabilirsiniz..

benim cihaz iki versiyonmuş. 2 yassı kayışlı model var, 1 olan var.. adamlar ikisini birden set olarak gönderiyor. toplam 6 lastik..

990 tl lastikler..440 tl kargo.. bakalım gümrük ne çıkacak.

lastiklerinizin kodları var ama uzunluklarını bilmiyorsanız teknik bilgileri ise detaylı şu sitede var:

''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları !turntable needles
    Pioneer REB1159 Part Number Uses Our Square Drive Belt Stock Number SBS7.4
    https://www.turntableneedles.com/pioneer-part-number-reb1159-square-drive-belt-sbs7.4-pioneer-reb1159

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 12 Haziran 2026; 22:48:46 >

dune pro 4k

philips 55" 7502 4k tv

• mdmrx M kullanıcısına yanıt

Merhaba, Temu'yu durdurmak için yapılan son düzenleme ile yurtdışından siparişlerde, bedeli 1 dolar bile olsa artık beyanname açmak gerekiyor diye biliyorum. Artık gümrükleri bireysel (ticari olmayan) ithalata kapadılar. Sanırım bir gümrük müşaviri ile ithalatı tamamlamanız gerekiyor.

Yavaş yavaş, 24 Ocak 1980 öncesine, ithal ikameci gümrük rejimine geri dönüyoruz.

Umarım yanılıyorumdur.

biraz daha artar. (Emil Michel Cioran)
    * Yearning for the past is usually just the lament of lost youth.
  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt

merhabalar,

sanırım %30 gümrük vergisi ödeyeceğim..

yani sizin dediğiniz ölçüde kısıtlama olamaz..

çünkü bu tür bir ürün bir arkadaş tarafından da alınıp posta ile gönderilebilir. hemde vergiye tabi bile olmazdı sanırım. küçük paket sınıfına girerdi.

ama elektronik eşya vb eşyalar için bu bana hediye geldi de deseniz kabul etmiyorlar.

dune pro 4k

philips 55" 7502 4k tv

Sonucu buraya yazarsanız sevinirim. Bize de yol göstermiş olur. Hepmizde kaset dek var ve lastik ihtiyacı oluyor.

Maalesef haklı çıktınız. :(

Bugün telgraf geldi ve paketi ya gümrük müşavirliği aracı ile alın yada 7 iş günü içersinde iade edeceğiz dediler.

PTT nin anlaşmalı şirketi varmış. (başka firma ile de anlaşsanız masraflar benzer)

en az 5500 tl masraf + zaten kabul ettiğim 450 tl gümrük vergisi çıkıyor.

fakat burada netleştiremediğim durum;

eğer bu ürünü amazon, aliexp vb ülkemizle gümrük işleme anlaşması olan bir firma olsa idi, paketin içinde ne olduğu, faturası belli olsa idi, sadece gümrük vergisi ile kurtulabiliyorsunuz sanırım. ilgili gümrük bilgi sistemine bu firmalar giriyor gerekli bilgileri..

ben de ki sorun portekizli bir firmadan almış olmam. muhtemelen paketin üstünde fatura ve içerik ile ilgili bilgi olmadığından ve yasalara göre paketi açma hakkı bu tür müşavirliklerde imiş sanırım. PTT de anlaşılan eskiden kendi yaptığı işi özel firmaya devretmiş.. malum birileri para kazanacak. beyanname dolduruyorsunuz. ürün faturası, muhteviyatı, aldığınız web sayfa linki falan isteniyor.. eskiden bu işler ptt memuru yapabiliyordu..

firmaya güvenip 5 yıl garantili kaliteli lastik satıyorlar diye ya bu 5500 ödeyip alacağım, yada iade.. iade de bile dönüş kargo ücreti vs.. iade alacağım para lastik parası olacaktır.. 990 tl.. bir de dönüş kargosunu kitlerlerse bunu bile zor alırım.. yada alsam da kala kala 500 tl iade hakkım kalır.

güler misiniz ağlar mısınız?

Türkiye den dandik lastik alıp bir yılda çürümesin diye ithal lastik almaya kalkıyorsunuz hiç olmaz ise 5-10 sene kullanırım diye, başa gelen bu..

memlekette satıldı da biz mi almadık.. ilk orjinal lastikler ile 17 sene kullandım cihazı..

ekstra başka gelişme olursa yazarım.. yarın ptt yi arayacağım. bu ürünler ticari ürün değil, şahsi kullanıma ait ürünler, bu prosedür zorunlu mu diye bilgi almaya çalışacağım.. bu tür bilgi yoksunu paketler şüpheli paket sıfatı ile müşavirliklere gönderiliyormuş galiba.. tabi bizim memurlarda hemen şüphelenip paslıyorlardır.. anladınız siz onu..

google da şöyle bir bilgi var doğru ise:

süreci gümrük müşavir firma ile tamamlayarak ya ithal edin yada iade edin bilgisi geldi

Bu uyarı, kargonuzun bireysel muafiyet sınırlarını aştığı veya ticari nitelikte kabul edildiği için artık PTT tarafından standart "postayla basitleştirilmiş" usulle size teslim edilemeyeceğini gösterir. Ürünü teslim alabilmek için resmi ithalat sürecini başlatmanız ya da hiçbir işlem yapmayarak paketin geri gönderilmesine izin vermeniz gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 17 Haziran 2026; 22:43:21 >

dune pro 4k

philips 55" 7502 4k tv

Üzgünüm ama haklı çıkacağımı biliyordum. Gümrük işlerinden biraz anlarım. Ticari hayatımda gümrüklerle yolum çok kesişti. 7 şubat 2026'da Temu'nun önünü kesmek üzere yürürlüğe alınan yönetmelik ile artık bireysel kullanıcıların yurt dışından toplu iğne bile olsa getirtmelerinin önüne geçildi. Amaç Temu'yu bitirmekti ve bitirdiler ama olan biz bireysel alıcılara oldu.

Şubat ayından bu yana 1 cent'lik bir ürün bile getirsek beyanname açtırmak zorundayız. Bu işlerden sıradan tüketici anlamayacağı için mecbur bir gümrük müşaviriyle çalışılacak ve herhalde 4000 TL'den aşağı beyanname açıp iş takibi yapmazlar. Ona göre yurt dışından mal almak gerek. Yani ben yurt dışından 200 bin TL'lik bir hifi amfi alabilirim çünkü iç piyasadaki muadillerine göre ucuzsa, 5000 TL müşavirlik ücreti görece önemsiz kalır. Ama sizin örneğinizdeki gibi 1000 tl'lik bir ürün artık yurt dışından getirtilemez.

Gerçekten bu ülkede yaşamaktan yorulduk. 3. sınıf insan muamelesi görüyoruz.

Komedide son perde.

Müşavir firmadan biri 5500+gümrük vergisi çıkar dedi.

Sonradan reddetme hakkınız var dedi. Hadi 10 sene sorunsuz kullanacaksam bir dedlilik yapayım dedim. Çıkan sonuç bu reddettim. Hatta yetkilendirme için noter masrafı bile gerekebilir diyen var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 19 Haziran 2026; 11:31:33 >

dune pro 4k

philips 55" 7502 4k tv

Dün Kenwood KD-291R pikabımın lastik kayışı su koyverdi. Yeni bir kayışa ihtiyacım var, Ebay'da falan 10-12 dolar civarında ama alamıyorum. Türkiye'de ise yok, Çin malı benzerleri var ama ebat sorunu yaşayacağıma eminim. Böyle bir ülkede yaşamak zorunda bırakılmak bir ızdırap. Bizi bu duruma düşürenlerden umarım bir gün hesap sorulur.

şöyle birşey öğrendim ama daha teyit etmedim.

yurtdışından gelen ürün eğer dhl, ups gibi firmalarla gelirse, gümrük işlemlerini onlar halledebiliyorlar, aynı amazon gibi.

ürünün faturası, hs kodu gibi bilgiler kutu veya evrağında yer almalı ki bu bilgiler olmadan dhl paketi kabul etmez zaten,

gümrükten geçiremeyeceği için.

bir de müşavirle anlaşmak zorunda değilsiniz bireysel takip hakkınızda var diyorlar ama nasıl yapıldığını anlatan yok.

benim ürünü aldığım firma invoice fatura ve hs kod dahil herşeyiyle yolladık neden böyle birşey oldu anlamadık diyorlar.

hs kod, içerikte ürünün cinsini anlatan uluslararası kod. bizde ki karşılığıda GTİP

normalde ptt nin de bu işi yapması lazım ama devlet kuruluşu birilerine kazandıralım mantığı mı işliyor yoksa faturada 6 lastik gördükleri için mi

bu şekilde davranıldı bilmiyorum. 3 den fazla ürün şahsi değil ticari gözle bakılıyormuş

halbuki 6 lastiğin, 4 ü cihazda kullanılacak 2si yedek.. takım paket bu şekilde

xxxxxxxxxxxx

Az önce dhl ile konuştum.

Şahsen birşey yapamazsınız, bizde min 3900 tl alıyoruz. Ardiye vb masraf çıkmasada ilave ödemeleri çıkıyor dedi..

Şapa oturduk kısacası..

Yurtdışı ürünleri getirenler var onlar nasıl bir işleyişe gidecek bakmak lazım. Olmadı aylarca bekleyip birisine yanında getirteceğiz. Adam kaç kasetçalar lastiği satacakta getirsin memlekete. Bir kişi toplu ithalat yapmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 23 Haziran 2026; 10:18:1 >

dune pro 4k

philips 55" 7502 4k tv

Sorun faturada GTIP (HS code) yazıp yazmaması değil, ürün ambalajı üzerinde HS kodu zaten pek olmaz, faturada yazar, o da yazarsa. Sorun 7 şubat 2026'dan önce bedeli 30 euronun altındaki ticari olmayan (bireysel) alımlarda beyanname açma zorunluluğu yoktu, böyle ürünler için beyanname açılmıyordu. 7 Şubattan sonra bu ithalat grubu da beyannameye tabii tutuldu. Yani artık 30 euro sınırı kalktı, 1 centlik ürün bile gelse beyanname açılacak.

Beyannameyi kişisel olarak açarsınız, buna yasal bir engel yok ama aramızda kaç kişi gümrük mevzuatını ve işleyişini biliyor? aramızda kaç kişi bugüne kadar bir gümrük beyannamesi doldurdu? nasıl dava açmak için avukat tutmak gerekmiyorsa ama anlamadığımız için tutuyorsak, beyanname açmak için de gümrük müşaviri gerekmiyor ama anlamadığımız için müşavirle çalışmak zorundayız. Elbette internette adım adım nasıl beyanname açılacağını, gümrükte ürün takibinin nasıl yapılacağını gösteren siteler varsa yardımcı olur.

Beyanname açılacağı için UPS,DHL gibi kuryeler bu işle uğraşmak istemez ve o nedenle böyle bir şey yapsalar bile ek ücret talep ederler çünkü bu iş için ilave adam çalıştırmaları gerekecek.

İktidarın bu yönetmelik değişikliğindeki amacı 30 euro altındaki bireysel ithalatı bitirmekti çünkü TEMU, SHIN vb. gibi siteler yüzünden yarım milyar dolara varan ithalat olduğu söyleniyordu bu yolla. Bunu kesmek istediler ve başardılar.

• 
Sayfa: önceki 1...15...2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.