Şimdi Ara

''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları ! (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
417
Cevap
13
Favori
24.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • _TUTANKHAMUN_ kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler bilgi için güzel bir araç o zaman satın alayım ben de :)

  • freedomfighter kullanıcısına yanıt
    Dikkat et alırken şu an sahibindende satılanların hepsi pert sabırla takipde kalmak gerek 😉

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • freedomfighter kullanıcısına yanıt

    merhaba hocam, dönüşünüz için teşekkür ederim.


    anfiyi sıfır almayı düşünüyorum.


    diğerlerini ikinci el almak istiyorum.


    sahibindende fvoriye aldığım ilanları paylaşayım










    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ev-muzik-sistemleri-onkyo-ta-rw244-stereo-cassette-tape-deck-hatasiz-ucretsiz-kargo-1015532210/detay/












    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ev-muzik-sistemleri-teac-tr-460-am-fm-stereo-tuner-rds-1034714864/detay/






  • _TUTANKHAMUN_ kullanıcısına yanıt

    diğer arkadaş alıyor hocam ben değil bende de ct-959 var memnunum sahibinden'den aldım ama 6-7 ay bekledim araştırdım vs.

  • erdogan.. E kullanıcısına yanıt

    Hocam decklerin hiç birini beğenmedim. Açıkcası 1000 liraya kadar iyi bir deck almak zor iyiye yakın bir deck alınabilir. Çift kasetçalarlı tavsiye etmem daha çok zamanında pazarlama için kullanılmış olay çift kasetçalar bir de tabi kasetten kasete o zamanlar karışık kaset yapanlar falan var o ritüeli devam ettirmek isterim diyorsanız olabilir yoksa gerek yok özellikleri tek olanlara göre daha düşük hep.

    Bence aynı şehirde olan kişilerden almanızı tavsiye ederim eğer alacağınız kişinin referansı yoksa. Bu arada en temiz olan deck'de bile bakım ihtiyacı olabilir aldığınızda sonuçta 30-40 senelik cihazlar hepsi. İstanbul'daysanız çok sorun olmaz tamir vs.


    Deck için 3000'den itibaren falan iyi cihazlar gördüm sitede çok sıkıntılı açıkcası ikinci el bir şey önermek :)


    Mesela şu ilan var ben kullandım ekolayzır'la beraber çok güzel ses alınıyor. Kafası metal allow uzun ömürlü vs ama denemek lazım.



    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ev-muzik-sistemleri-marantz-stereo-cassette-deck-model-sd-460-1034519933/detay




    Sen bence özelden yaz hocam video iste hem ses hem kozmetiğine bak. Çok güzel bir deck bulmuştum ben tam almaya ikna oldum video istedim mesela kapağın içinde kaseti tutan yerler yamulmuş vazgeçtim almaktan. Çok garip yerlerde garip sorunlar çıkabiliyor.





  • Nakamichi BX-2 selam eder.  ''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları ! 


    O döneme göre (1982) orta seviye bir makine ama sesini hiç bir şeye değişmem.

  • Ben de bir kaset/cd sistem kurmak istiyorum uzun zamandır turntable ve plak koleksiyoneriyim bu sistemin yanına bir de kaset/cd sistemi kurmaya heveslendim evde 90’lardan kalma yüzlerce cd/kasetim var sistem eksik ama ne alınır hiç bir fikrim yok. Masaüstü kurucam, Sony LBT-D905 tarzı sistemler çok hoşuma gidiyor ama ona bütçemin yeteceğini hiç sanmıyorum. 6-7 bin TL civarı bütçem var, bu bütçe ile hangi modellere yönelebilirim. Eski tasarımlı olması 80s/90s ve ışıklarının da güzel görünmesi önemli odamda aesthetic atmosfer yaratmak istiyorum mesela Sony Rx90 gibi daha yeni setlerin tasarımları hiç hoşuma gitmiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekostros kullanıcısına yanıt

    ben de o tarz tasarımı hiç sevemedim. 88-89'a kadar gri renk setler yapılıyordu. bu tarihten 92 senesine kadar siyah köşeli tasarımlı sizin söylediğiniz tarzda deckler yapıldı. 92 senesinden sonra yuvarlatılmış çirkin plasik tasarıma geçtiler müzik seti adı altında kalitesiz işler çıkmaya başladı daha çok. bu söylediğim dönem arası 3 kafa mümkünse amorph kafa decklere bakın derim. pioneer ben çok sevdiğim için pioneer kullanıyorum memnunum ama diğer markaların da kafa modelleri muhtemelen eksik kalmaz.


    Genel olarak deck alacak kişilere söyleyebilirim ki piyasayı takip edin. pioneer ct-737 mk2, ct939mk2, ct-959, akai gx 75mk2 benim beğendiğim deckler. yalnız akai çoğunda kaset kapaklarında sorun oluyor biraz hafif yapıldığı için.

  • Bu yazdığınız modeller baya güzelmiş biraz bakınayım internette. 3 kafa olayına da dikkat edeceğim. Şayet hoparlör dahil tertemiz, kusursuz bir set bulamassam tek tek kendim alıp toplayacağım zaten tuner’a ihtiyacım yok aslında ayrı ayrı alsam muhtemelen daha iyi olur.


    @freedomfighter




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekostros -- 27 Ağustos 2022; 22:33:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekostros kullanıcısına yanıt

    amfiyle deck alın önce diğerlerini eklersiniz zamanla. ucu açık olduğu için sürekli eklemeler yapmak istiyor insan ilerde sizde de olur aynısı.

  • Arkadaşlar şuna açıklık getireyim. 3 kafa bi kasetçalarda 3.kafa sadece kayıt yaparken monitör özelliğini kullanabilmeniz içindir. Başka hiçbir özelliği yoktur. Daha kaliteli ses alabilmek için değildir. Kayıt yaparken daha iyi ayarlar yapmak içindir. 3 kafalı decklerde kafa ayarı yapması diğer decklere göre oldukça zordur. Gece gündüz kayıt yapmayacaksanız 3 kafalı bir decke de ihtiyacınız yoktur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabi bu şekilde de düşünülebilir hocam yalnız satılan iyi decklerin yıl yıl inceleyelim hepsinde 3 kafa deckler en pahalı olanlar, donanımları da 2 kafa decklere göre ya da çift kaset çalar decklere göre daha kaliteli. kayıt açısından monitör özelliği ile fark yaratmasının dışında kalite farkı da var. 3 kafa deckler bile aralarında komponentler olarak iyi daha iyi olarak ayrılıyor cam kafalar, amorph kafalar, bakır şasi, trafo, dolby sistemi vs çok ayrıntılı iş

  • O zaman hepimiz 1000 dolarlık decklere geçelim. Sizin saydığınız üst seviyedeki özelliklere sahip cihazları ülkemizdeki bizim gibi bu işlerle uğraşan müzikseverlerin %99 u karşılayamaz. Tabiki herkesin ayırdığı bütçe aynı olamaz fakat bu işe heves etmiş yeni başlayacak birisine yok 3 kafa olsun yok şöyle kristali olsun demek yanlış olur. Giriş seviyesinden başlasın zamanla gerisi gelecektir zaten. Önceki sayfalardan da bakabilirsiniz her zaman elimde en az 5-10 deck olur. Arızalı alırım bakım onarımını yaparım . İçime sinenleri satarım , yapamadıklarımı yedek parça olarak bekletirim çok beğendiklerimi de kendime ayırırım. Sarı sitede her zaman ilanlarım vardır. İlgilenenlere yardımcı olurum. ''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları ! 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de hayalimde bir Nakamichi MR-1/Dragon/CT-7R, bir Tandberg TD-3014 veya Revox B-710 MKII/B-215 sahibi olmak var ama hayaller Paris, gerçekler malum. Fiyatlar aşırı uçmuş durumda. 2000-2005 arası ölü eşek fiyatına gidiyordu bu dekler. Şimdi aldı başını gitti. Keşke o zamanlar, eli ayağı düzgün olanları toplasaymışım.

  • bir kaç mesaj önce ben de demiştim onu alınan deck ilk ve son cihazım diye bakmamak lazım. bu işin içine girince daha iyisi olsun diye sistemde güncelleme yapıyor insan eğlenceli ve geniş bir dünya öyle de yapabilirler ama para varsa direkt iyisinden almak daha mantıklı bence.

  • Herkese merhaba. Olaya biraz bilimsel yaklaşalım. Kafa olayıyla ilgili biraz bilgi vermek istedim. 3 kafa daha iyidir diğerleri daha kötüdür 3 kafa daha güzel ses verir diğerleri işe yaramaz diyenler varsa buyrun bilimsel kanıtı. Bilim ve fen affetmez arkadaşlar çarpılırsınız vallahi. ''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları ! 


    Sony TC-WR681 Deck A ( Tek kafa evet sadece 1 kafa) Giriş seviyesi. Ortalama fiyat 30-50 dolar. ( lanet olsun dolar yazıyorum 5 sene sonra bakan dalga geçmesin)


     ''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları !




    Sony TC-K511s 3 kafa ( Orta seviye. Fiyat 150 - 200 dolar )


     ''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları !



     ''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları !
     ''CASSETTE DECK'' kullananlar ve meraklıları !

    Kayıt için Behringer UFO202 usb ses kartı kullandım. Spek programında spektrogramlara baktığımız zaman nerdeyse hiçbir fark olmadığını anlayacaksınız. Ses kalitelerine gelince de durum bu şekilde.









  • Güzel inceleme olmuş da ben 3 kafa 2 kafa decklerden 3 kafa oldukları için iyi ses verirler demedim anlatmaya çalıştığım farklı bir şeydi.

  • Hiç önemli değil ben yanlış anlamış olabilirim kusura bakmayın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Estafurullah hocam forumda bu konu canlı olsun paylaşımlar güzel :)

  • Teyp kafasındaki elektromıknatısın önünde bir yarık vardır.

    Hareket halindeki bant bu yarığın önünden geçer.

    Bu yarığın genişliği ses kalitesini büyük ölçüde etkiler.


    Öncelikle kayıt ve dinleme bakımından gerekli özellikler tamamen farklıdır.

    Kayıt esnasında kafa elektromıknatısı kutuplarının tek tarafı etkindir.

    Verimi artırmak için yarık geniş seçilir.

    Dinleme esnasında ise kutupların ikisi de etkindir.

    Yarığı bir pencere olarak düşünün... Bu pencere ne kadar dar olursa yüksek frekansları daha iyi verir.

    Aksi takdirde, geniş olursa +/- fazları aynı anda görür ve dalga sönümlenir.


    Kısacası kayıt ve dinleme açısından tamamen farklı özellikli kafalar gerekir.

    3 Kafa yerine orta yol bulup, işi 2 kafa ile halletmeye kalkarsanız sesten feragat edersiniz.

    Bu fizik kanunudur.


    Ayrıca, 3 kafa deck’lerin bias ayarları deneme-yanılma ile değil gerçek zamanlı yapılabilir. 3 kafalı teyplerde kaydettiğiniz bandı kayıttan sonra başa sarıp dinlemek yerine kayıt esnasında anında dinlemek de önemli bir avantaj. Böylelikle bantta bir kusur varsa anında farkına varırsınız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 1 Eylül 2022; 21:49:26 >




  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.