Şimdi Ara

Casper pc aldım ekran kartı bakın lütfen (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: abstractih

Yardım istediğim konu bu;
    Ben henüz almadım ama almayı düşünüyordum.Siz bana toplama pc nasıl alınır anlatırmisiniz bilmiyorumda sistemi kağıda yazdım.Gidip nasıl alacam bu işin incelikleri nasıl olur.Kazık yemem demi?Ayrıca bütün parçaları eksiksiz veriyorlar demi marka gibi.Kısacasi elimde sistem ile toplama pc dükkanına girdim diyelim neler yapmalıyım orada özelden de yazabilirsiniz yardıma ihtiyacım var.
    Teşekkürler

bilen birini al yanına internetten alacağın parçaları araştır ucuzunu bul hepsini aynı yerden almak zorunda değilsin mesela ekran kartı vatan bilgisayarda pahalıdır bi başka yerde gold bilgisayar yada bimeks de ucuzdur yani en ucuz yere yönel her yerden birini al sonra topla işte..yada toplat..

Yardım lütfen

öncelikle parçaları burda belirleyelim hep birlikte zaten sana fiyatta çıkartırız sen bir kağıda yazarsın gidersin bilgisayarcıya verisin fiyat alırsın şimdi bilgisayarcıda yapman gerekenler ve yapmaman gerekenler ilk olarak kesinlikle sakin görünmeye çalış rahat ol biliyormuş izlenimi ver insanlara oradaki bazı elemalar daha fazla kar bırakıyor diye başka markalar önerebilir kesinlikle kabul etme kağıtta ne yazıyorsa onlar olsun diye söyle baktın mırın kırın ediyorlar hemen kağıdı al hayırlı işler dile çık dükkandan sanki 1 tek orasımı var diye düşün düna kadar PCci var piyasada geçen ismi lazım değil büyük bir PC firmasıan gittik işlemci alcaz Phenom adam gelmiş bize 9600 kastırmaya çalışıyor ben tuturdum 9850 diye adma diyo aralarında fark yok beni kek sandı galiba adama aralarında fark yokmu? onun için 9850 lerde B3 revizyonu var dedim adam kaldı öle baka kaldı adamın yüzünü görseniz dükkandan çıktım gülmekten karnıma ağrılar girdi

"Bizim başka milletlerden hiç bir eksiğimiz yok. Cesuruz, zekiyiz, çalışkanız, Yüksek amaçlar uğrunda ölmesini biliriz."

M.Kemal ATATÜRK

• Çok teşekkür ederim.Böyle cevaplar bekliyordum tam.Düşündüğüm donanımı bir kağıda yazdım evde duruyor.Bu kağıdı babama vereceğim o gidip alacak.Sistem şöyle;
    Anakart=gigabyte ep45ds3r p45 ddr2 lan+sata 16x
    ram=3gb ocz ddr2 800mhz kit vista upg
    işlemci=intel core 2 duo E8400 3.00ghz 1333mhz 6mb 64bit 775p
    hdd=250gb seagate 7200ncq sata2
    ekran karti=sapphire ati hd4850 (256bit) 512mb ddr3 avivo 16x
    kasa=aopen es55c-03 atx kasa gümüş/siyah
    psu=high power hp-500-a12s power supply 500w
    monitör=19' samsung 943nwx lcd 5ms parlak siyah
    dvd yazici=samsung sh-s223f 48xcdrw 22xdvdrw sata siyah
    klavye set:a4tech kbs-2148 q ps/2 siyah/gri set
    şimdi babami kazıklayamazlar demi babam pcden anlamazda.Birde bu sistem kaç para yapar.Pc dükkanı kaç para isterse almalıyım 12taksitle alacağım.Bu listeyi verince adam bu liste dışında başka neler verecek kablolar falan herşeyi verecekmi?Birde yükletmem gereken programlar varmi alırken?
    Çok teşekkürler cevap bekliyorum.

• quote:

Ben henüz almadım ama almayı düşünüyordum.Siz bana toplama pc nasıl alınır anlatırmisiniz bilmiyorumda sistemi kağıda yazdım.Gidip nasıl alacam bu işin incelikleri nasıl olur.Kazık yemem demi?Ayrıca bütün parçaları eksiksiz veriyorlar demi marka gibi.Kısacasi elimde sistem ile toplama pc dükkanına girdim diyelim neler yapmalıyım orada özelden de yazabilirsiniz yardıma ihtiyacım var.
    Teşekkürler

Ben vatan bilgisayardan aldım.Eksiksiz kurup veriyorlar(kutu vs)
  • @abstractih, Arkadaşlar burada yardımcı olmuş ama forumun "sistem tavsiyeleri" adlı bir bölümü var istersen orayada sorabilirsinhttp://forum.donanimhaber.com/forumid_475/tt.htm .Bu arada iyi ki casper almadan sormuşsun .Vatan,eksen,gold gibi bir firmaya gidersen orada toplarlar istediğin parçaları ve bilgisayarı hazır olarak alırsın(windows kurulumu yapıyorlar mı bilmiyorum) ama her parçanın orjinal kutusunuda istemeyi unutma.Bazen önemli belgeleri/cd'leri/ekstra parçaları anakartın kutusuna koyup tek kutu içinde verebiliyorlar.
  • admların hediyelerine bakar mısın en az 150 YTL tutmuş çok vermişsin o PCye 300 daha koyup benim imzamdaki sisteme çok yakın sistem alabilirdin... 1200e bile senin biligsayarı katlayacak sistem toplayabilirdin ama olan olmuş artık... sağlam bir PSU ve 4850 sana yeter ama anakart marka ve modeli de önemli adamlar anakart yazmamış ramlerin MHZlerini markalarını yazmamış vs...
  • http://forum.donanimhaber.com/m_25689918/mpage_1/key_//tm.htm#25689918 arkadaşlar ben sistem hazırladım bi bakarsanız iyi olur

"Bizim başka milletlerden hiç bir eksiğimiz yok. Cesuruz, zekiyiz, çalışkanız, Yüksek amaçlar uğrunda ölmesini biliriz."

M.Kemal ATATÜRK
  • ya arkadaşım sakın ha casper alayım felan deme. Hiç bişey yapamıyosan pc toplamaktan o kadar korkuyorsan inventus dan alıcaksın. Orda hazır sistemler var. Onlardan birini seçeceksin

Casper pc aldım ekran kartı bakın lütfen

Bu mesela sana iyi gider. Adamlar bi güzel kurup deneyip evine yolluyacaklar. Kapıda ödeme de yapabiliyorsun istersen. Ama kargo bedava olmuyor bu sefer. Ayrıca ilerde bi arıza oldugunda telefon la baya yardımcı da olurlar olmadı arızalı parçayı kargoyla yolluyosun adamlara. onlar kargoyu da karşılıyor.
  • Arkadaşım istanbul da isen ben bizzat yardımcı olabilirim.

Yok istanbul da değil isen bir-iki seçeneğin var.

1- Atla bir otobüse istanbul da en bilindik yerde bir araya gelelim. PC ni toplayalım programlarını falan kuralım sonra sen geldiğin yere gidip sadece kabloları bağla. ( Kormka normal fiş ve bir de monitörün kablosu ki bunları yanlış takamazsın zaten. Klavye fare de basit iş olmadı burada gösteririz. )

2- Nerede olduğunu ve nasıl alacağını ( Peşin mi kredi kartı mı? Kredi kartı işe taksitli mi tek çekim mi vb ) yaz ona göre bir yer adı yazalım oradan alıver parçaları.

Bir de şunu demişsin. Koyu olarak belirttim aşağıda.

quote:

Teşekkürler

Öncelikle belirteyim marka PC de parçaları eksiksiz vermezler. Evine iki tane kutu gelir Kasa ve Monitör. Bir arıza olur ise muhatabın bizim firmaların dandik servisleridir.

Toplama PC de ise bilgisayarın içindeki ve dışındaki her parçanın kutusu ve garanti belgesi vardır. Sadece bazı optik sürücüler kutusuz satılır ama onların da garanti belgesi vardır. Karşında muhatab olarak aldığın yer ve o parçaları üreten dünya markalarının kendileri ya da Türkiye Distrübütörleri vardır. Yani garantisi daha sağlamdır.

Mesela bu örneği vermeye bayılırım. Bilgisayar hazır PC ise sistem 2 yıl garantilidir. Oysa toplama bilgisayarda işlemci için 3 yıl. Monitör için 2-3 yıl. HDD için 2-5 yıl. anakart için 2-3 yıl ve ram için ömür boyu gibi bir garanti vardır. Oysa hazır PC de iki yıl sonra ram arızalansa değişim için para isteyecekler. Ve eğer ram piyasada 10 lira ise senden 25 lira + takma ücreti ( 20YTL gibi bir rakam ) alacaklar ki bu durumda takma ücreti son derece uygun bir isim oluyor. Yani öğrenci seçme ve yerleştirme sınavı gibi niyetini en baştan belirten bir şey bu da.

Ayrıca toplama bilgisayar alırken kazık yememenin 3 altın kuralını sayayım sana.

/>
    1 - Öncelikli ve yoksa yerine alacağın parçaları belirle. Burada onaya sun ve satıcının hiçbir önerisine ya da lafına kulak asma.

/>
    2 - Parçaların ortalama fiyatlarını not al. Çok yüksek fiyat verdi ise indirmesini söyle. Mümkün değil diyor ise orada durma kibarca çık.

/>
    3 - Kendine göven ve işten anladığını göster. Hatta listeyi gerekiyor ise ezberle ve akıldan işlemci şu anakart bu olsun de. Bazı satıcılar kullanıcıyı aptal zannediyor zira. Ki böyle bir şey hissedersen gene oradan uzaklaş. ( Not: Aptallık ile işten anlamazlık başka. Yani bazısı oluyor ki konuşmasında sen sus aptal sen ne anlarsın bu işlerden havası seziyorsun. )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 17 Ağustos 2008; 12:33:28 >

• quote:

Orjinalden alıntı: DigitalWorld

Arkadaşım istanbul da isen ben bizzat yardımcı olabilirim.

Yok istanbul da değil isen bir-iki seçeneğin var.

1- Atla bir otobüse istanbul da en bilindik yerde bir araya gelelim. PC ni toplayalım programlarını falan kuralım sonra sen geldiğin yere gidip sadece kabloları bağla. ( Kormka normal fiş ve bir de monitörün kablosu ki bunları yanlış takamazsın zaten. Klavye fare de basit iş olmadı burada gösteririz. )

2- Nerede olduğunu ve nasıl alacağını ( Peşin mi kredi kartı mı? Kredi kartı işe taksitli mi tek çekim mi vb ) yaz ona göre bir yer adı yazalım oradan alıver parçaları.

Bir de şunu demişsin. Koyu olarak belirttim aşağıda.

quote:

Teşekkürler

Öncelikle belirteyim marka PC de parçaları eksiksiz vermezler. Evine iki tane kutu gelir Kasa ve Monitör. Bir arıza olur ise muhatabın bizim firmaların dandik servisleridir.

Toplama PC de ise bilgisayarın içindeki ve dışındaki her parçanın kutusu ve garanti belgesi vardır. Sadece bazı optik sürücüler kutusuz satılır ama onların da garanti belgesi vardır. Karşında muhatab olarak aldığın yer ve o parçaları üreten dünya markalarının kendileri ya da Türkiye Distrübütörleri vardır. Yani garantisi daha sağlamdır.

Mesela bu örneği vermeye bayılırım. Bilgisayar hazır PC ise sistem 2 yıl garantilidir. Oysa toplama bilgisayarda işlemci için 3 yıl. Monitör için 2-3 yıl. HDD için 2-5 yıl. anakart için 2-3 yıl ve ram için ömür boyu gibi bir garanti vardır. Oysa hazır PC de iki yıl sonra ram arızalansa değişim için para isteyecekler. Ve eğer ram piyasada 10 lira ise senden 25 lira + takma ücreti ( 20YTL gibi bir rakam ) alacaklar ki bu durumda takma ücreti son derece uygun bir isim oluyor. Yani öğrenci seçme ve yerleştirme sınavı gibi niyetini en baştan belirten bir şey bu da.

Ayrıca toplama bilgisayar alırken kazık yememenin 3 altın kuralını sayayım sana.

/>
    1 - Öncelikli ve yoksa yerine alacağın parçaları belirle. Burada onaya sun ve satıcının hiçbir önerisine ya da lafına kulak asma.

/>
    2 - Parçaların ortalama fiyatlarını not al. Çok yüksek fiyat verdi ise indirmesini söyle. Mümkün değil diyor ise orada durma kibarca çık.

/>
    3 - Kendine göven ve işten anladığını göster. Hatta listeyi gerekiyor ise ezberle ve akıldan işlemci şu anakart bu olsun de. Bazı satıcılar kullanıcıyı aptal zannediyor zira. Ki böyle bir şey hissedersen gene oradan uzaklaş. ( Not: Aptallık ile işten anlamazlık başka. Yani bazısı oluyor ki konuşmasında sen sus aptal sen ne anlarsın bu işlerden havası seziyorsun. )

ark. son noktayı koymuş ve çok ii bilgilendirmiş casper vestel vs. bunlardan alıcagın pc den hiç hayır beklemee amaç adam kandırmakk dvd bozuldu yenisini takmak istiyceksin
    45 ylt dvd kasayı açmak ve dvd yi takmak için yetkili servis buna ayrıca para alıyor sana gelen para oluyor 100 ytl kasayı sırtlaması buda ayrı bir tarafı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unrealhead -- 16 Ağustos 2008; 23:41:17 >

• yazık olmuş geçmiş olsun.

yalnız lütfen bu forma üye olupta gidip marka pc almayalım.
    İ7 3770k(1,315V-4800MHZ)+win10 64bit ultimate* MSI Z68A-GD80(B3) * İNTEL SIVI SOĞUTMA* COOLERMASTER RC-690 * CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance DDR3 1600MHz CL9 * ZOTAC 1070Tİ MİNİ EDİTİON *SAMSUNG 860EVO 1TB SSD* SEAGATE 8TB HDD *SAMSUNG 850EVO 250GB * * ViewSonic XG2401 24" 144hz *SKYSTAR2 DVB-S*KAWAİ 5+1* Aerocool Strike X 800W 80+ Plus Silver PSU
  • Digitalworld arkadaşıma binlerce kez teşekkürler.Hemen yedek parçalarıda çıkarayim eksiksiz gideyim.

Orjinalden alıntı: DigitalWorld

Arkadaşım istanbul da isen ben bizzat yardımcı olabilirim.

Tebrik ediyorum.
    Forumda böyle iyi arkadaşlar varken faydalanın. Bende Kocaeli içinden bir derdi olan varsa sistem hakkında Yardımcı olabilirim Karınca kararınca...
    MSI z68a-gd55 ۩intel i5 2500k@4.5Ghz (1.325v) Thermaltake frio ۩Zotac GTX 660 ۩2x4 Gskill Sniper DDR3 1600 4Gb Gskill ripjaws۩Philips 244E1SB ۩OCZ Agility 120Gb Seagate 2TB ST2000DM001 Samsung Story 1TB, Seagate 1TB 2.5'' ۩Aopen H600 b-28 GP 550W ۩Logitech İnternet 350۩Logitech G500s♫Creative X-FI ExtremeMusic♫ ♫Logitech Z-5500 505W DIGITAL♫ promacto pro x09 ♫ Kingston HyperX Cloud ♫ l QPAD Kunkka Kode5 (thx to DH) l Astra 1.4T Sport A/S still Steam: jeffrey_jey
  • uzun zamandır bu forumdayım bende.nacizane fikrimi belirteyim.benim toplama imkanım maddi olarak hala ne yazıkki yok ama arkasında olduğum bir sistemdir.
    ilk başta 5600 serisi amd işlemci "156 ytl" küçük bir o/c işlemi ile 3.ghz yi rahatça geçer
    buna uygun çok çeşitli anakartlar var.100-130 ytl arası istersen 1066 ram destekli dahi anakartlar bulabbilirsin.markaya çok takılma.(gigabyte tercihimdir ga-ma770-ds3 120ytl)
    a data fiyat ve performans olarak iyi bir bellek soğutucusuda gayet verimli 2*2gb 800mhz toplamda 4 gb ram 154 ytl
    460watt güç kaynağı ile gelen cooler master rc 690 kasa "172 ytl"
    ekran kartı olarak 4850 tavsiyemdir "palit 269 ytl"
    yok ben o kadar oyun delisi değilim dersen 3850de işini görecektir. 100 dolara kadar düştü
    monitör olarak 19 inç wide asus öneririm. vw193d .bende kullanıyorum çok memnunum 244 ytl

geriye kalan keyfi biraz tabi.
    buarada netsipariş.com fiyat olarak çok uygun göz atmanızı öneririm.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.