Şimdi Ara

Casper Nirvana Fun Club (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
953
Cevap
6
Favori
182.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yazmadan edemeyeceğim her eve bilgisayar kampanyasını casper ve vestel firmaları kazandı.
  • Turusan küçük harf yazıyorsun artık gözlerim yaşardı hayırı olsun =) Ama senden bir isteğim var birincisi makinanın pili kaç saat gidiyor ikincisi ise 3dmark 2003 testi yapıp koyarmısın. Eh az çektirmedin bize bu casper'ı alana kadar :)
  • arkadaslar kusura bakmayın 3 günlük ist ye gittim ondan yazamadım onurselcuk üyelik kaydın alınmıstır

quote:

Orjinalden alıntı: onurselcuk

6 aylık bir casper nirvana kullanıcısı olarak ben de kulübe üye olmak istiyorum.Ama benim makinem biraz eski
  • quote:

Orjinalden alıntı: shadow_Shooter

Turusan küçük harf yazıyorsun artık gözlerim yaşardı hayırı olsun =) Ama senden bir isteğim var birincisi makinanın pili kaç saat gidiyor ikincisi ise 3dmark 2003 testi yapıp koyarmısın. Eh az çektirmedin bize bu casper'ı alana kadar :)

Konuyu ben açmadım ya ondan büyük harf yazmıyorum yoksa içim gitmiyor deyill.
    Birde niye 3D MARK2003 3D MARK2005 DE 2024 yaptı ama her seferinde arttı tam gerçekçi sonuç vermedi
    Pile gelince 2 SAATİ biraz geçiyor tabi oyun falan oynarsan bir saat falan anca denemedim okadar uzun oynamadım hiç.

Ekran kartı performansını merak ediyorsan 4 oyun kurdum takılmadan oynadı hepsinin ayarları high ve maxsimumdaydı.
    Oyunlar şunlar: half life 2, sniper elite, fear, fifa 2007.

• casper nirvanaların sarj ı normal kullanımda 2 saat ve üzeri gidiyor ama sadece masa üstü açık kalırsa 4 saat gidiyor diye biliyorum
  •  Casper Nirvana Fun Club

Casper Nirvana Fun Club

Casper Nirvana Fun Club

Casper Nirvana Fun Club

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turusan -- 30 Ekim 2006; 12:00:25 >

•  Casper Nirvana Fun Club

Casper Nirvana Fun Club

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turusan -- 30 Ekim 2006; 12:10:02 >
  • akadaslar kimse yokmu yav sessiz kaldı topic
  • Var ama ne çare millette bir casper düşmanlığı almış gidiyor
  • ne düşmanlıyısa bu
  • şarjı sanki az gidiyor pilin 90 dk falan yoğun kullanımda bitiyor 3.saat 30 dakkika civarıda şarj oluyor
  • arkadaşlar ıkı haftadır bır bılgısayar almaya karar veremedım kafam cok karıstı en son bu modelı almaya karar verdım az once gene kafam karıstı b

bır cok arkadasım casper alma dıyor servısınde sorun cıkıyor dıyor bıde aynı fıyata 1,83 hızlılar var dıger markalarda tum ozellıkler aynı ama hızı dusuk sızce 2,0 ıle 1,83 arasında cok fark varmı

kullanan arkadasım pıl omrunu yazmıs ama dıger makınalarda daha uzunları var

ben cızım programı kullanacam ve ekran kartını yuksek almam gerek (catia bılenler ıcın bır cok masaustu acamıyor]

sızlerden tavsıyelerı beklıyorum

amd hakkındada bır seyler yazarsanız ben bu gune kadar kullanmadım arasında cok fark varmı herkes amd hem hızlı hemde daha ucuz dıyor arastırmalarımdada ucuz oldugu bellı

tesekkur edıyorum sımdıden.....
  • Cbox veya monsterlarda nvidia 7600 ekran kartı 512 mb paylaşımsız olarak var, Tv kartıda beraberinde geliyor ama biraz pahalı 1699 $+kdv
  • bana 2 saat gidiyor dısarıya çıkıyorum internete msn e giriyorum 2 2.30 saat gidiyor vallaekran kartı bence iyi bende photoshopta çalısıyorum oldukça güzel arkadaslar bide sorum olucak laptop u nasıl televizyona bağlarız sanırım bir kablo almak gerekiyormus ankarada nerden bulurum fiyatı nedir bu meledin bilen varmı???
  • benide alırsınız degıl mı artık,

CPM2000-8C85B
  • arkadaşlar belki biraz piskopatvari gelicek ama casper nirvana kullanıcılarına bır sorum olacak, win xp 64 bit edition kurmayı dusunuyorum ama driver sorunum var. CPM2000-8C85B modeli için win xp x64 driverleri olan veya nerden bulabilecegimi bilen varsa ve bu bilgisini paylasırsa cok memnun olurum
  • valla o konu hakkında bilgim yok
  • Selam arkadaşLar, yakLaşık 10 gündür ben de bir NİRVANA kullanıcısıyım, kullandığım model Nirvana CPM 1830 8B85. Notebook'umu çok seviyorum, aylardır bunun hayaliyle yaşadım ve sonunda benim de bi notebook'um oldu, isteyen herkese nasip olur inşallah:)
    ArkadaşLar ben bu Notebook'un TouchPad'ini deactive etmeyi buLamadım, tecrübeLi kullanıcı arkadaşLar yardımcı oLurLarsa sevinirim, kafayı yicem ya
    Ve klübe ben de katıLmak istiyorum:)
  • arkadaşlar forumda daha yeniyim o yüzden içerigini pek bilmedigim için önce söyle bi bakim sonra yazı yazmaya baslayayım dedim, baktım ki forumlarda acayip bir casper düşmanlıgı demeyelimde, karşıtlıgı var. bende bu konuya biraz acıklık getireyim dedim ve kendimde bulunan casper modeli ile piyasada bulunan muhtelif markaların bu notebook a eş değer modellerinin bir karşılaştırmasını çıkarmaya çalıştım, eksik veya yanlışlarım olduysa özür dilerim.

aslında bu çalışmayı yeni bir anket açarak yapmayı isterdim de, gördügünüz gibi henüz nacizane bir er oldugum için yapamıyorum, herneyse

arkadaşlar aşagda piyasada bulunan çeşitli markalara ait casper CPM2000-8C85B modeline eşdeğer veya üç aşagı beş yukarı bu model seviyesinde olan modelleri inceleyecegiz. bir kaç temel siteden baktıgım ve her sitede her model olmadıgı için unuttugum olursa belirtin, bulup eklim, ayrıca amd işlemcileri çok iyi bilmedgim için onları yazmıyorum, bilen bir arkadasımız varsa o da amd ler için yapsın bi araştırma

arkadaşlar bu arada uzun zamandan berı ıngılızce klavye kullandığım için türkçe karakter e daha alışamadım bu sebepten dolayı,iı,oö,gğ,cç karakterlerınde bazen karıştırıyorum, şimdiden özür dilerim

LG S1 PRIMT.......2199$+kdv

Intel Core Duo T2500 2.0GHz İşlemci, 667MHz FSB, 2MB Ön bellek
    1GB DDR2 667MHz Bellek
    15.4" WXGA FB TFT 1280x800 Ekran
    512MB ATI Radeon X1600 HM Ekran Kartı
    24bit High Definition Ses Kartı
    Entegre Mikrofon
    100GB Sabit Disk 4200 rpm
    Super Multi DVD+-RW, DVD-RAM Optik Sürücü
    1 x IEEE1394
    3 x USB port
    1 x Kart Okuyucu 5 in 1
    1 x VGA (monitör) çıkış
    1 x S-Video çıkış
    parmakizi Tanıma Teknolojisi

Ağırlık:
    2.82 Kg

+lar: çok iyi grafik işlemcisine sahip, parmak izi tanıma teknolojisi sayesinde max güvenlik, yüksek pil ömrü
    - ler: fiyat, hardisk 4200 rpm

DELL INSPIRON 6400.......1299$+KDV

İşlemci "Intel® Core Duo İşlemci T2400 (1.83GHz, 2MB L2 cache, 667 Mhz. FSB)"
    Chipset Intel® 945PM chipset
    "Ekran Çözünürlük" "15.4"" WXGA TFT Parlak LCD 1280x800 Çözünürlük"
    Bellek 1024MB DDR2 667Mhz (2x512)
    Sabit Disk 80GB 5400rpm SATA
    Ekran Kartı ATI MOBILITY™ Radeon™ X1400 256MB
    Optik DVD-RW Sürücü
    Bluetooth Bluetooth
    Ses MS-Sound uyumlu ses kartı, stereo hoparlör
    Modem-Ethernet 56K faks-modem, 10/100 ethernet
    Portlar "S-Video, IEEE1394 5-1 Card Reader, 4xUSB 2.0 port"
    Kılavye-Mouse Türkçe Q Klavye, Touchpad Mouse
    Batarya 6 Hücreli Li-Ion pil 3 SAAT

Ağırlık 2.8kg

+lar: fiyat
    -ler: düşük işlemci ve ön bellek

ASUS AN-305 A6JC........1386$+kdv

Intel Core Duo T2400 1.83GHz İşlemci, 2MB Cache, 667 MHz FSB
    Mobile Intel 945 PM Express Chipset
    1GB DDR2 533MHz Bellek, Maks. 2GB
    15.4" WXGA (1280x800) TFT LDC Ekran
    256MB NVidia GeForce Go7300 TC Ekran Kartı (128MB onboard)
    1.3M MegaPiksel Kamera
    Intel High Definition audio uyumlu ses kartı, 3D effect & full duplex
    SoundBlaster Pro Uyumlu
    1.5W Stereo Hoparlörler
    Audio DJ
    100GB 4200RPM Sabit Disk
    DVD+-RW Optik Sürücü
    Bellek Kartı Okuyucu: SD/MMC/MS/MS PRO
    ntel High Definition audio modem
    Intel Pro/wireless 3945ABG (802.11a/b/g) Kablosuz Ethernet
    10/100/1000 Base T Ethernet
    Bluetooth
    8 cell, yaklaşık 3.5 Saat Kullanım Süresi

Ağırlık:
    2.85 Kg

+lar:ben göremedim, belki pil süresi olabilir veya dahili camera(bunları da sırf taraflı yazıyo dedirtmemek için arayıp buluyorum)
    -ler:1.83 Ghz olmasına ragmen 677 mhz lik bir işlemcide 533 mhz lik ram kullanarak sistem hızının gerçekte 1.44 ghz olması, 4200 rpm disk, düşük ön bellek, ekran kartı

ASUS AN-306 A6JM.....1980$+kdv

Intel Core Duo T2400 1.83GHz İşlemci, 2MB Cache, 667 MHz FSB
    Mobile Intel 945 PM Express Chipset
    1GB DDR2 533MHz Bellek, Maks. 2GB
    15.4" WXGA (1280x800) TFT LDC Ekran
    512MB NVidia GeForce Go7600 Ekran Kartı
    1.3M MegaPiksel Kamera
    Intel High Definition audio uyumlu ses kartı, 3D effect & full duplex
    SoundBlaster Pro Uyumlu
    1.5W Stereo Hoparlörler
    Audio DJ
    100GB 4200RPM Sabit Disk
    DVD+-RW Optik Sürücü
    Bellek Kartı Okuyucu: SD/MMC/MS/MS PRO
    Intel High Definition audio modem
    Intel Pro/wireless 3945ABG (802.11a/b/g) Kablosuz Ethernet
    10/100/1000 Base T Ethernet
    Bluetooth
    Batarya:
    8 cell, yaklaşık 3.5 Saat Kullanım Süresi

Ağırlık:
    2.85 Kg

+lar: grafik işlemci, dahili camera, pil süresi
    -ler: fiyat, ASUS AN-305 A6JC daki gibi 667 lik bir işlemciye 533 lik ram kullanarak sistemin gercek hızının 1.44 ghz e çekilmesi,düşük ön bellek, 4200 rpm disk

SONY VAIO VGN-FE21S........2629$+KDV

Intel Core Duo T2400 1.83GHz İşlemci, 667MHz FSB, 2MB Cache
    1GB DDR2 SDRAM (2x512MB), Maks. 2GB
    15.4" X-BLACK WXGA (1280x800) LCD Ekran
    128MB nVidia GeForce GO 7600 Ekran Kartı
    Entegre Kamera
    160GB Seri-ATA 4200RPM Sabit Disk
    SuperMulti Double Layer DVD+-RW Optik Sürücü
    56K V90 Modem
    10/100Mbps Ethernet
    802.11 b/g Kablosuz Ethernet
    Bluetooth
    3.5 saat kullanım süresi

Ağırlık:
    2.8 Kg

+lar: yazmaya bile gerek duymuyorum, o bir vaio, özellikle x-black ekran akıllara zarar.
    -ler: fiyat, böyle bişeti almak için gerçekten kalın bir çüzdanınız olması gerekiyo,grafik işlemci okadar iyi degil, böyle bir alette 4200 rpm disk, yazık

HP PAVILION DV5298EA.......1799$+kdv

Cpu Ailesi INTEL DUAL CORE
    Cpu Hızı (Mhz) 2000
    Ekran Boyutu (Inch) 15.4
    Dogal Ekran Cozunurlugu 1280X800
    Standart Sistem Belleği (MB) 2.048
    Net Agırlık Aralıgı KG 2,5 - 3
    Ekran Tipi LCD
    Sistem Bellek hızı 667
    Sabit Disk (Gb) 120
    Sabit Disk Devir Hızı (rpm) 5.400
    Ekran kartı chip seti NVIDIA GEFORCE GO 7400
    Ekran Kartı Bellek Kapasitesi 128 MB
    Maks. Sistem Belleği (MB) 2.048
    Optik sürücü tipi DVD-WRITER
    USB 2 portu 3
    IEE1394 firewire portu VAR
    Smart kart okuyucu VAR
    Network 10/100
    Modem Var
    Bluetooth VAR
    WLAN/Wi-Fi VAR

+lar: iyi işlemci, iyi bellek, guzel harddisk, hoparlorler gercekten cok iyi, hatta piyasadaki en iyisi
    -ler: fiyat biraz tuzlu gibi, ekran kartı 128 mb

HP NC8430.......2099$+kdv

İşlemci Intel® Pentium® Core Duo T2500+ 2.0 GHz 2 MB L2 cache
    Chipset Mobile™ Intel® 945GM Express
    Sistem belleği 1 GB DDR2 667 MHz , max. 4GB
    Ekran Kartı ATI Mobility Radeon X1600 256MB
    Ses Kartı ADI AC ''97 CODEC
    Pcmcia 2 Type I/II PCMCIA slots veya 1 Type III PCMCIA slot
    Sabit Disk kapasitesi 100 GB 5400 rpm
    Optik sürücü DVD Yazıcı DL Light Scribe FX
    Batarya Lithium-Ion battery 4 saat (seyahat pili ile 6,25 saat)
    Ekran 15.4 " WSXGA+
    İşletim sistemi Microsoft® Windows® XP Pro (TR/İNG)
    Boyutlar 358 x 259 x 28 mm, 2.7 kg
    Geliştirilmiş Port''lar 3 USB 2.0, VGA, Mic In, Line Out, 1394, RJ-11, RJ-45, Biometrik parmak izi okuyuxu
    Kablosuz haberleşme Intel® Wireless LAN 802.11a/b/g Mini PCI card, Bluetooth

+lar:işlemci güzel(2mb ön bellek yazmasına karsın yazım yanlısı oldugunu dusunuyorum cunku bıldıgım kadarıyla t2500 lerde 4 mb on cache var)
    iyi bellek, uzun pil süresi, yüksek cözünürlüklü ekran, xp pro,parmak ızı okuyucu, mak 4gb ram destegi
    -ler: fiyat ve eger dogruysa ön bellegin 2 mb olması

LENOVO 3000 N100........1759$+kdv

İşlemci Cinsi Intel® Core Duo processor
    İşlemci Hızı ( mhz) İntel Core Duo T2500-2 Ghz
    Ön Bellek 2 MB
    Bellek (Mb) 512-Mb Ddr Sdram Pc 2 5300 (667-MHz)
    Maksimum Bellek ( Mb) 2048 Mb Ddr Sdram Pc 2 5300 (667-MHz)
    Bellek Slot Sayısı 2 (1 Dolu 1 Boş )
    Sabit Disk ( Gb) 80Gb 5400 rpm
    Ekran Boyu ( Inch) 15.4"
    Ekran Tipi TFT WSXGA+ WVA
    Ekran Çözünürlüğü 1680 dpi X 1050 dpi
    Optik Sürücü Dvd/R/Rw Dual Double Layer
    Ekran Kartı İntel Graphıc Media Acceletor 950 ( paylasımlı 128MB)
    Ses Kartı Onboard
    Faks Modem 56K
    Network Kartı 10/100 Mb Onboard
    I/O Port 4 USB Prot (2.0) , TV-OUT(S-Video) , I-Link port , SD Card Slot
    Klavye Q Türkçe
    Mouse Touch Pad
    Pil Tipi - Ömrü Li-ion - 3.5 saat
    Ağırlık (kg) 2.6 kg
    Kızılötesi Var
    Wireless Intel PRO/Wireless 2200BG LAN (802.11b/g);
    Bluetooth Var
    İşletim Sistemi Xp Pro Türkçe
    Diger fingerprint stripe sensor with TruePrint Technology

+lar: yüksek cözünürlüklü ekran, hafif, figer print teknolojisi,xp pro
    -ler: fiyat, düşük ram(ama dogru frekans),kötü ekran kartı(ki boyle cozunurlukte ekran alan bırısı buyuk ihtimalle grafik çalısacaktır, ve grafk calsısacak birisine 128 mb paylasımlı ekran kartı nekadar yeter)düşük harddisk yazabilirim ama bu okadar onemli degil, 80 gb yeterlidir.

TOSHIBA SATELLITE A100-847.....1599$+kdv

İşlemci : Intel® Core2 Duo T7200 4 MB Ön Bellek
    İŞLEMCİ HIZI : 2,0 GHz
    BELLEK : 512 MB DDR2 RAM 533 MHZ
    SABİT DİSK : 100 GB 5400 Rpm
    Ağırlık : 2,7 kg
    EKRAN BELLEĞİ : 256 MB
    Ekran boyutu : 15,4"
    ETHERNET : 10/100
    Garanti süresi : 2 Yıl
    BELLEK TİPİ : DDR2 RAM
    MODEM : 56K Faks Modem
    EKRAN ÖZELLİĞİ : TruBrite WXGA TFT
    GRAFİK TİPİ : NVIDIA® GeForce Go 7600
    OPTİK SÜRÜCÜLER : DVD Super Multidrive
    TEKNOLOJİ : Intel Centrino Duo Mobil
    WIRELESS : Wireless LAN (802 11 a/b/g)
    YAZILIM : Windows XP Home (TR/ING)

+lar: güzel işlemci, güzel fiyat,güzel harddisk, 4 gb ram destegi, güzel ekran kartı
    -ler: 667 lik sitemde 533 lü ram kullanımı, düşük bellek

PACKARD BELL EASYNOTE MX65-019......1679$+kdv

İşlemci : Intel Core 2 Duo 7200
    L2 Cache : 4MB
    FSB : 667 Mhz
    Clock Speed : 2.0Ghz
    Kablosuz Erişim : Wifi 802,11 a/b/g (GOLAN)
    Chipset : Intel® 945PM Chipset
    İşletim Sistemi : Microsoft Windows XP Home
    Bellek : 1024MB DDR2 533 MHz (Max:2GB)
    Sabit Disk : 100GB (4200rpm)
    Optik Sürücü : DVD±RW +R9 Dual Layer
    Ekran : 15.4"WXGA (1280x800) TFT LCD
    Ekran Öz. : "Diamond View" Glare Ultra Parlak Ekran
    Grafik İşlemci : Nvidia Geforce Go 7300
    Grafik Hafıza : 512MB (64MB PAYLAŞIMSIZ)
    Bluetooth : VAR
    Dahili Kamera : VAR (1.3MP)
    USB 2.0 : 4 ADET
    PCMCIA : Express Card
    TV OUT : VAR
    VGA OUT : DVI +VGA OUT
    Ses : Realtek HD Audio System
    Kart Okuyucu : 4/1 Kart Okuyucu(SD, MS, MS PRO, MMC)
    Fax-Modem : 56k V92 Fax-Modem
    Ethernet : 10/100 Ethernet Kartı
    Ağırlık : 2.8 Kg
    Pil : 6 Cell Li-İon

+lar: güzel işlemci,dahili kamera hepsi o
    -ler:klasık 667 mhz sisteme 533 mhz belek koyulması, 4200 rpm hardisk, 64 mb paylasımsız 512 mb paylasımlı ekran kartı(burada bir acıklama yapmam gerekiyo bu kartın calısma sıstemı soyledır, 64 mb ın yeterli oldugu uygulamalara kadar kart 64 mb performans sergilemektedir, fakatdaha yüksek bellekli ekran kartlarına gereksinim oldugu durumlarda 512 mb ye kadar sistem belleginden yemektedir, bir örnekle açıklamak gerekirse eger 512 mb ekran kartı isteyen bir uygulama yapıyorsanız ekran kartınız 512-64=448 mb ı sistemnizden yemekte böylece sisteminiz artık 1024 mb degil de 1024-448=576 mb olacaktır. başka bir forum da da yazdıgım gibi 512 mb ekran kartı isteyen bir uygulamaya 576 mb ram nekadar yeter, orası da ayrı bir forum konusu )

bu şarkı bende packard bell e geliyo: çat diye çatlamak üzereyim neresinden tutupta düZELTEYİM:)))))))))

en son olarak da beni makinayı takdim edim

CASPER NIRVANA CPM2000-8C85B......1399$+kdv

Intel® Centrino® Duo Mobil Teknolojisi
    Intel® CoreTM 2 Duo İşlemci T7200 (İşlemci hızı 2.00 GHz, 4MB L2 cache, 667 MHz FSB)
    Intel® 945 PM Chipset
    Intel® PRO/Wireless 3945 Kablosuz Ağ Bağlantısı
    Orijinal Microsoft® Windows® XP Home Türkçe
    1 GB DDR2 So-Simm 667 MHz Bellek
    100 GB SATA Harddisk 5400 Rpm
    15.4" WXGA (1280x800) TFT Renkli Parlak Ekran
    256 MB Nvidia Geforce GO7400 Turbocache Ekran kartı
    DVD±RW DUAL
    BLUETOOTH
    PCI-e Mini Card
    High Definition audio, mikrofon
    10/100/ 1000 Gigabit Ethernet
    Multi Card Reader (MS/ MS PRO/ MMC/ SD)
    4 x USB 2.0 port
    IEEE 1394
    Li-ION smart battery
    TV - OUT

+lar: fiyat, işlemci, bellek
    -ler: hoparlör(ses çıkışı demiyorum çünkü ses çıkışı gercekten süper ama hoparlörler kötü kendinizi ferrari kullanırken pilli radyo ile müzik dinliyormuş gibi hissediyorsunuz)marka imajı(makina cok super olmasına rağmen casper markasının kötü imajı)

şimdi diyeceksinizki adam casper i övmek için neler yapmış yaaa, alakası yok. dikkat ederseniz yukarıda her makinanın en ince özelliklerine kadar yazmaya calıştım ve itiraf etmam gerekirse TOSHIBA SATELLITE A100-847.....1599$+kdv 512 mb 533 dgilde 1gb 677 mb ram e sahip olsaydı(aynı fiyata) kesinlikle onu alırdım, ama şunu söyleyeyimki yukarıdaki makinaların lenovo dışında hepsini kullandım, ve en iyi makinaların casper ve toshiba oldugunu soyleyebilirim.

şimdi birde açıklama apmam gereken bazı noktalar var, mesela yukarıda okurken 533-677 mhz, 4200-5400 rpm,2mb- 4 mb ön bellek ve paylasımlı ekran kartına cok taktıgımı goruyosunuz. takmamın sebebi kişisel degl tamamen teknik sebeplerdendir. şimdi bunları açıklayalım.

ön bellek

alacagınız makinanın core duo 1.83 olmasıyla 2.0 olması arasında aslında hissedeceginiz bi fark yoktur, fakat alacagınız işlemcinin 2 mb ön bellek e sahip olmasıyla 4 mb ön belege sahip olması arasında çok büyük fark vardır, yani core 2 duo 2.0 ghz 4 mb ön bellekli bir işlemciyle, core 2 duo 1.83 4 mb ön bellekli bir işlemci(aslında böyle bir işlemci yok misal olsun diye yazıyorum) arasında hissedebileceginiz bir fark yoktur. ama 1.83 ün ön belleginin 2 mb olması herşeyi bozuyor. özellikle düşük ram e sahip ve paylasımlı ekran kartları olan makınalarda(aşagıda daha net açıklanmıstır) ön bellegin önemi daha net görülecektir. bu sebepten dolayı ben core 2 duoların 2 mb ön bellekli modellerini tuzak model olarak adlandırıyorum.

4200-5400 rpm

bu konu da aslında ayrı bir forum konusu olmasına ragmen, ben şahsi bakış açımı belirmek istiyrum. şimdi 4200 rpm i savunan arkadaslar düşük dönüş sayısının daha az ısıya ve daha düşük enerji tüketimine yol açacagını boylece aletın hem ısınmayacagını hemde pil ömrünün uzun oldugunu savunmaktadırlar. yüksek ön cache li ve yüksek ram li modeller için, ben yinede 4200 e karsı olsam da, kabul edilebilir bir acıklamadır bu, fakat özellikle düşük ram li modellerde yüksek ram a gerek duyulan uygulamalar yapıldıgında alet gereklı ram mıktarını saglamak ıcın ram dekı bilgileri geçici olarak hdd e kaydeder ve işte bu noktada kum saati tekrar sahneye çıkar. ayrıca gunumuzde yüksek ram gereksinimi olan uyglamaların agırlıkta oldugu duşunuldugunde, birde ekran kartınızın paylasımlı oldugunu ve sistem raminden caldıgını dusundugunuzde, sistemin ram i bosaltmak ıcın hard diski daha cok kullancagını boylece kum saatıyle daha da sık görüşmeye başlayacagınızı anlayacaksınız. siz ben de 1 gb ram, 2.0 işlemci var ama neden boyle oluyo diye dusunurken, arka planda işte bunlar dönecektir.

533-677 mhz ram olayı

şimdi burda herkesın aklına ne yani 677 mhz ram daha mı iyi sorusu gelecektir. aslında bu sorunun cevabı, hayır. fakat her sistem için mhz ihtiyacı farklıdır.konuyu bilmeyen arkadaşlar için baştan alırsam eger işlemcilerin calışma prensibi şu şekildedir. her işlemcinin bir saat çarpanı, bir de frekans degeri vardır. mesela core 2 duo 2.0 Ghz işlemcinin saat çarpanı 3, işlemci frekansı 677 dir. bu ikisinin çarpımı sonunda 3X677=2031 mhz yani yuvarlak hesap 2.0 ghz bir işlemciye sahip olursunuz. ekonomi, fizik, kimya, gibi bütün bilimlerdeki "sistem en yavaş elemanın hızındadır" kuralı işte bu noktada devreye giriyo, sizin işlemciniz her ne kadar 677 mhz olsa bile eğer makinanızda 533 mhz lik ram var ise sizin sistemizin otomatik olarak 533 de çalısır, yan bu durumda tekrar hesap yapmak gerekirse sizin işlemcinizin üzerinde ne kadar 2.0 yazarsa yazsın, 3X533=1599 mhz yani yuvarlak olarak 1.6 ghz de çalışmız olur. daha açık br değişle siz core 2 duo 2.0 ghz 4 mb ön cache li bir işlemciniz var sanırken, aslında sizin işlemcinz core 2 duo 1.6 ghz 4 mb ön cache li bir işlemciye sahipsinizdir, başka bir arkadasınızın 2.0 ghz li makinası ile sizin makinayı kıyasladıgınızda sizin makina tıkanırken onunkisinin uçmasının sebebi budur. ama tam tersi olsaydı yani işlemci 533 mhz de ram 677 mhz de calısıyo olsaydı, performans acısından hiç birsey kaybetmezdınız sadece paranız çöpe gitmiş olurdu. ayrıca herseyden onemlısı makinanızı ureten fırmanın bu ısın boyle oldugunu bılmesıne ragmen anlamayana gecırırız hesabı yaparak böyle bir iş yapması aslında firmanın ne kadar da dürüst!!! oldugunu gösterir

SONUCarkadaşlar benim yaptıgım araştırmalar sonucunda alınabilecek 2 model mevcut. bunlardan birincisi benim kullandıgım makina olan casper nirvananın CASPER NIRVANA CPM2000-8C85B modelidir, fiyatı 1399$+kdv. ama yok eğer kardeşim sen ne dersen de ben casper almam diyorsan, ona da saygımız sonsuz o zaman sana başka bir alternatif sunayım hemen, bi tane TOSHIBA SATELLITE A100-847 alıcaksınız 1599$+kdv verip, makinanın üzerindeki 512 mb 533 mhz lik ram i söküp 30$ a satacaksın ve yep yeni, gıcır gıcır 130$+kdv degerinde bir adet 1 ghz 677 mhz ram alıcaksın ve onu takacaksın, böylece toplam maliyetin=1599+130-30=1699$+kdv olacak ama guzel bı makınan olacak("30$ a sattıgımız ramlerın kdv lerı yok, keriz yanlış hesap yaptı" diyenlere cevap verim peşin peşin, evet dogru yaklasık 5.4$ eklemeniz gerekecek, ama 1699+kdv yi veren 5.4 $ı da verir diye katmadım hesaba)

şimdilik benden bu kadar arkadaşlar, kafanıza takılan bişi olursa yazın bilgim dahilinde yazarım, ben bilmiyosam bile bilen birileri muhakkak cıkar, o yazar,

paylasılmayan bilgi bilgi degildir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alikum -- 2 Kasım 2006; 15:12:18 >

• Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.