işte benim dikkatimi çeken şeylerden biri oydu sistem olarak daha ii olmasına rağmen batırmış gibi geliyo ekran kartı hem sandy bridge li makina 540m war takılma war fln i3 ve overclocklu mkina daha sağlam çalıştırıyor:S 540m overclock yapsan nasıl olur diye düşündüm ama yinede her zaman sitelerden benchmark testlerini beklemek lazım yine notebookcheck e göre 540m baya geçiyor 5650 ama:S
atinin 5650 ve 5730 u gayet stabl tam oturmamıs sanırım bu nvidianın gt425 540 falan
ATI HD5650 GT540M 'den daha iyi gibi duruyor benchmark değerleri öle gösteriyor.
burdada aynı şeyler yazıyor hatta 445m in birçok testte 540 ı geçtiği yazıyor. karar sizin nvidianın arabanın tekerlekleri yeniliyip boyamakdan başka bişi yapmamış
burdada aynı şeyler yazıyor hatta 445m in birçok testte 540 ı geçtiği yazıyor. karar sizin nvidianın arabanın tekerlekleri yeniliyip boyamakdan başka bişi yapmamış
Olay buradaki bilgilerle aydınlanmış oldu demekki ati 5650 tercih etmek daha mantıklı
bende bu bilgisayardan satın aldım henüz gönderilmedi. Muhtemelen şubat ayının ilk haftasında göndereceklerdir.
Casper Nirvana CNQ.2630-8M35P http://www.casperstore.net/pinfo.asp?pid=2481 ürün sayfasında daha önce E-Sata Port : YOK şeklinde yazıyorken şu anda E-Sata Port : Var şeklinde yazıyor.
Ayrıca bu Casper Nirvana CNQ.2630-8M35P bilgisayardaki pcmcia slotunun çeşidi (tipini,pin vb.) nedir ?
Bir pcmcia kart almayı planlıyorum fakat bu bilgisayardaki slotun detaylı bilgisini bulabileceğim "KULLANICI EL KİTABI" nı CASPER sitesinden bulamıyorum.
CASPER'ı arayıp diğer tüm markaların user manuel vb. pdf dosyaların web sitesinden indirilebileceğini fakat CASPER'ın sitesinde böyle bir seçenek olmadığını söyledim. Telefondaki görüştüğüm kişi bu isteğinizi iletebiliriz dediler fakat bir sonuç ben göremiyorum. Kaldıki casper sitesinden model numarasına göre değil bilgisayarın altındaki bir numaraya göre indirmek istediğiniz driver sayfasını bulabiliyorsunuz.
Bu değiştirme işlemi için teknik servislerin listesini sormuştum. Gelen cevaba göre Alttaki bağlantıdan Casper yetkili servislerine ulaşabilirsiniz. http://casper.maptriks.com/
Garanti kapsamında böyle bir değişim yaptıran oldumu daha önce casper ile ilgili ?
oncelıkle hayırlı olsun:D sordugunuz soru hakkında bır bılgım yok, fakat sıparıs ettıgınız laptop dan bende almayı dusunuyorum, laptop gelınce bızler ıcın bır degerlendırme yaparsanız cok sevınecegım, cunku bu modelden ılk alanlardan bırı sız olacaksınız, sımdıden tesekkur edıyorum, tekrar hayırlı olsun
Verilen sitelerdeki bilgiler sıradan bir kişinin kartın en belirgin özelliklerini basit bir kıyasa tutarak kişisel düşüncelerini belirtmesinden öte bir şey değil. Takdir edersiniz ki, "test" hiç değil.
GT 540M, HD 5650'den alenen üstün bir karttır ve HD 5730'un halefidir. Bunu basit yazılar değil, derinlemesine yapılmış testler belirler:
İkinci resimde ilk kart GT 540M, ikinci HD 5650'dir.
Özetle işin teorik kısmını da bir kenara bırakırsak; Crysis yüksek ayarlarda HD 5650 saniyede 22 kare verirken, HD 5730 23, GT 540M ise 28 kare vermektedir.
Sayın CASPERSTORE.NET, Orada giremiyorsanız henüz, burada girebilir miyiz biraz ayrıntılara? Mesela bu üründe de bellekler 1333 MHz öyle değil mi? Bluray okuyucu DVD yazıcının hız değerleri nelerdir, "combo" ürünlerde hızlar genelde normale nazaran düşüyor. Bir de Casper, sitesinde 8M35P ile 8M37P'nin yegane farkı olan bu Bluray-DVD kısmını atlamış sanırım. Zira iki ürünün de tüm özellikleri aynı görünmüş. Ufak iki detay olarak da Bluetooth sürümü kaçtır ve kart okuyucu kaçlıktır?
fakat anlamadığım olay HEDİYE diye yazılan "Microsoft Security Essentials".. Zaten microsoft tarafından ücretsiz olarak sunulan bir yazılımı nasıl hediye diye yazıyorlar bir anlam veremedim. http://www.microsoft.com/security_essentials/
Tebrik etmek lazım buradakileri. HD 5650'yi, GT 540M'den iyi bir kart yapmışlar, milletin de aklını bulandırıyorlar.
Arkadaşlar, iki tane oyunla karar verilmiyor bunlara. aFamous yetişmiş imdada sağolsun, biraz detaylı araştırma yapalım. Alacak arkadaşların da parasını çarçur etmeyelim.
Yeni isimlendirme politikasına göre piyasadaki kartlar içinde bu kartın muadili olarak HD 6550 ya da HD 6570 gösterilebilir.
Hocam tamam ama yotube daki video da daha kötü bir sistem ile daha yüksek bir fps almışlar o nasıl oluyor Ben o video daki görüntülere bakarak böyle bir sonuca varmıştım
Verilen sitelerdeki bilgiler sıradan bir kişinin kartın en belirgin özelliklerini basit bir kıyasa tutarak kişisel düşüncelerini belirtmesinden öte bir şey değil. Takdir edersiniz ki, "test" hiç değil.
GT 540M, HD 5650'den alenen üstün bir karttır ve HD 5730'un halefidir. Bunu basit yazılar değil, derinlemesine yapılmış testler belirler:
Özetle işin teorik kısmını da bir kenara bırakırsak; Crysis yüksek ayarlarda HD 5650 saniyede 22 kare verirken, HD 5730 23, GT 540M ise 28 kare vermektedir.
bende o kart hakkında bişey bilmiyorken araştırdım notebookcheck dede sonuçlar farklıydı biliyorum ama bu yazılanlar öylesine bi insanın yazıları deil sonuçta softpedia kötü bir adı hiç duyuylmamış sitede değil ve o adamlar test etmiş ama resim olarak birşey koymamışlar yazıyı okursan işte test etmişler ve 445m çoğu testte geçmiş.
bir çok site övücü sözler söylemiyor ama notebookcheck de iyi çıkıyor yukarda oyun benchmarklarının vidyosunuda verdm 5650 kullanan overclock yapsada bence farklar vardı çok rahat ben kötülemek için değil bende araştırıp bulabildiklerimi paylaşıyorum sonuçta
bende bu bilgisayarı almayı üşünüyorum ekran kartı kafamı karıştırdı ya ?
Hocam kullanan birini bulsak bize mesela Nfs Hotpursuit de full ayarlada bir fps değeri alsa Ati 5650 ile kıyaslayabiliriz o zaman.
quote:
Orijinalden alıntı: master35
Hocam kullanan birini bulsak bize mesela Nfs Hotpursuit de full ayarlada bir fps değeri alsa Ati 5650 ile kıyaslayabiliriz o zaman.
notebookcheck sitesine bakılırsa iyi birt kart hatta 5730 u geçen bir kart
bende o kart hakkında bişey bilmiyorken araştırdım notebookcheck dede sonuçlar farklıydı biliyorum ama bu yazılanlar öylesine bi insanın yazıları deil sonuçta softpedia kötü bir adı hiç duyuylmamış sitede değil ve o adamlar test etmiş ama resim olarak birşey koymamışlar yazıyı okursan işte test etmişler ve 445m çoğu testte geçmiş.
bir çok site övücü sözler söylemiyor ama notebookcheck de iyi çıkıyor yukarda oyun benchmarklarının vidyosunuda verdm 5650 kullanan overclock yapsada bence farklar vardı çok rahat ben kötülemek için değil bende araştırıp bulabildiklerimi paylaşıyorum sonuçta
Anlamadığınız nokta, zaten bu kartın çok üstün bir kart olmadığı. İncelemelerde gördükleriniz de bu, benim söyleyeceğim de bu. Fakat bu, HD 5650 gibi bir kartın da altında olduğu anlamına gelmez öyle değil mi? Birkaç kişisel deneme hiçbir şeyi değiştiremez. Bakın siz de demişsiniz ki 445M geçmiş, 5650 bu testin neresinde? 445M, 5650'yi bırakın 5730'u da rahat rahat geçen bir karttır. Beş, dörtten büyüktür düz mantığıyla yürümez bu işler. 540M "optimus" bir karttır ve 445M'den zaten biraz daha düşük performanslıdır.
Hocam tamam haklısınız fakat ben hala anlayamadım o youtube video sunda 540m çok daha iyi bir sistemle daha düşük fps değeri veriyor ati 5650 ya göre
Anlamadığınız nokta, zaten bu kartın çok üstün bir kart olmadığı. İncelemelerde gördükleriniz de bu, benim söyleyeceğim de bu. Fakat bu, HD 5650 gibi bir kartın da altında olduğu anlamına gelmez öyle değil mi? Birkaç kişisel deneme hiçbir şeyi değiştiremez. Bakın siz de demişsiniz ki 445M geçmiş, 5650 bu testin neresinde? 445M, 5650'yi bırakın 5730'u da rahat rahat geçen bir karttır. Beş, dörtten büyüktür düz mantığıyla yürümez bu işler. 540M "optimus" bir karttır ve 445M'den zaten biraz daha düşük performanslıdır.
ya şimdi ben anlamadım gt540m mi daha iyi hd5650 mi ?????
quote:
Orijinalden alıntı: master35
Hocam tamam haklısınız fakat ben hala anlayamadım o youtube video sunda 540m çok daha iyi bir sistemle daha düşük fps değeri veriyor ati 5650 ya göre
Bunun sebebi ne olabilir ?
Hız aşırtma. Yeni nesil işlemcilerde üst veya alt model diye oyunlara çok bir etkisi olmaz işlemcinin. Oyunların gereksinimi belli bir işlem gücüdür ve bunu da yeni nesil işlemcilerin birçoğu sunabilir. İşlemci, profesyonel işler için önemlidir.
arkadaşlar bugün casper alıcam ama 2 model var gt540 ve hd5650 oyun oynayan birisiyim hangisi daha iyi sonuçta 1800 para vericem ya