Şimdi Ara

Casper Nirvana C500 grafik kartı sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar kısa bir süre önce arkadaşımın laptopuna virüs bulaştığı için format attım. Format atmadan önce oyunlarda fps düşüşü ve takılmalar oluyordu. Görev yöneticisinde graber adlı dosyayı farkettim ve araştırdığım kadarıyla mining virüsüymüş zaten işlemci kullanımı sürekli çok yüksekti. O zaman oyunlarda sorun olmuyordu fakat o virüsten sonra takılmalar ve çok düşük fps sorunu ortaya çıktı. O virüsü gördüğümde mining virüsü olduğunu öğrendim ama bi soru vardı çünkü ekran kartını kullanmıyordu sadece işlemcinin grafik kartın kullanıyordu ondan sonra bilgisayar ekran kartını hiç kullanmamaya başladı ve format attık. Fakat format attıktan sonra bilgisayar ekran kartını yine hiç kullanmadı. Sadece işlemcinin grafik birimini kullanıyor bildiğim ve internetten araştırdığım bütün ayarları yaptım. Bütün sürücüleri güncelledim ekran kartı sürücüsünü silip tekrar yükledim ama olmadı. Bu bilgisayara daha önce format atmıştım ve buna benzer bir olay olmuştu fakat başka bir arkadaşım ayar yapıp düzelmişti ama bu sefer onun yaptığı da işe yaramadı. Görev yöneticisinde NVIDIA'nın ekran kartı gözüküyor NVIDIA masaüstü programında da gözüküyor ama seçmeme rağmen onu kullanmıyor. Sorunu anlayamadım yardımcı olabilirseniz sevinirim arkadaşlar. Bilgisayar Casper Nirvana C500 i5 olan modeli NVIDIA GeForce 940M ekran kartı var fakat eski kullanıcısı RAM'leri almış şu an 4 GB RAM var.

• Nvidia optimus yüzünden ekran kartını aktif olarak kullanmayacak uygulamalarda igpu kullanılır. Görev yöneticisine geçtiğinizde ekran kartı kapatılıp igpu açılıyor olabilir. HWINFO64 yükleyip bir oyun açın, min max sıcaklık değerleri 0 kalırsa sensör bölümünde ekran kartı hiç etkinleşmemiştir.

ek olarak birçok laptopta monitör takılınca ekran kartı devre dışı kalır. sadece igpu görüntüsü monitöre aktarılır. giriş seviye laptoplarda görülen bir durumdur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.